Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.twitvid.com/HW01Z

party-1.gif

Šteta što se Webber nije zabio u most prije nego je izbacio lewisa

Vidim da se dosadjujete...:roll: nije F 1 ali pogledajte :hvala:

VIDEO: Zastrašujući sudar Alexandrea Premata u DTM-u

Alexandre Premat je odmah nakon nesreće izišao iz kokpita A4 te je prebačen u medicinski centar na dodatne pretrage.

[

Sudar u prvom krugu utrke

Na najsporijoj stazi u DTM kalendaru "Adria Raceway" se dogodio najveći sudar kroz posljednjih nekoliko godina. No, čini se da je francuski vozač Alexandre Premat, srećom, dobro.

Premat je nesreću doživio u prvom krugu trke, nakon što je u njegov A4 udario Maro Engel

"S Alexom sam razgovarao odmah nakon nesreće i čini se da je dobro," izjavio je šef Audi Sporta, Wolfgand Ullrich. "Možemo biti vrlo ponosni na automobile koje imamo ovdje u DTM-u. Sigurnost je prema pravilima prvi prioritet, a to će ostati slučaj i kod sledeće generacije automobila."

Premat prebačen u medicinski centar na dodatne pretrage

Ipak, Ullrich je upozorio na moguće komplikacije Prematovog zdravstvenog stanja.

"Čini se da je Alexandre dobro, ali ja sam jako oprezan jer sam se setio nesreće koju smo 2007. imali s Tomom Kristensenom. U početku se činilo da je Tom dobro, ali nakon nekoliko novih pregleda situacija je bila potpuno drugačija. Moramo biti realistični, čekati i vidjeti što će biti."

izvor F1 Racing.hr

Evo malo uglja u naftaru za Falonsove navijače..... :mesi:

Mosley: Alonso bi mogao da obezvredi titulu

ferrari_1701690c.jpg

Max Mosley smatra da bi "titula šampiona" bila obezvredjena, ukoliko bi je Alonso osvojio za sedam ili manje poena

Sa samo dve trke do kraja šampionata, u generalnom plasmanu vozača vodi Fernando Alonso, sa 11 poena prednosti nad drugoplasiranim, Mark Webberom, pošto je pobedio u četiri od zadnjih sedam trka.

Medjutim, prvu od četiri pobede, ostvario je u Nemačkoj, pod sumljivim okolnostima, gde je tim Ferrarija, pod kodiranom porukom, naredio njegovom timskom kolegi, Felipeu Massi, da se pomeri, i da mu na taj način obezbedi pobedu.

Ta pobeda mu je donela dodatnih 7 poena, i kaznu za Ferrari od 100 000 dolara, zbog timskih naredbi, koje su zabranjene u F1.

"Mislim da su bar trebali da mu oduzmu dodatne poene, koje je osvojio u odnosu na Massu, zbog timske naredbe", izjavio je Mosley za BBC radio.

"To je apsolutni minimum, jer ako bi Alonso osvojio šampionat za 7 ili manje bodova, mislim na one, koje je uzeo pod nelegalnom timskom naredbom u Nemačkoj, to bi obezvredilo pojam "titule šampiona", dodao je Mosley.

"Ali, to je samo moje mišljenje", završio je on.

izvor F1Serbia

Kalendar za 2011.godinu:

13.03 Bahrein
27.03 Australija
10.04 Malezija
17.04 Kina*
08.05 Turska
22.05 Španija
29.05 Monako
12.06 Kanada
26.06 Evropa
10.07 Velika Britanija
24.07 Nemačka
31.07 Mađarska
28.08 Belgija
11.09 Italija
25.09 Singapur
09.10 Japan
16.10 Koreja
30.10 Indija*
13.11 Abu Dhabi
27.11 Brazil

* potrebna je FIA-ina homologacija staze

Evo malo uglja u naftaru za Falonsove navijače..... :mesi:

Mosley: Alonso bi mogao da obezvredi titulu

ferrari_1701690c.jpg

Max Mosley smatra da bi "titula šampiona" bila obezvredjena, ukoliko bi je Alonso osvojio za sedam ili manje poena

Sa samo dve trke do kraja šampionata, u generalnom plasmanu vozača vodi Fernando Alonso, sa 11 poena prednosti nad drugoplasiranim, Mark Webberom, pošto je pobedio u četiri od zadnjih sedam trka.

Medjutim, prvu od četiri pobede, ostvario je u Nemačkoj, pod sumljivim okolnostima, gde je tim Ferrarija, pod kodiranom porukom, naredio njegovom timskom kolegi, Felipeu Massi, da se pomeri, i da mu na taj način obezbedi pobedu.

Ta pobeda mu je donela dodatnih 7 poena, i kaznu za Ferrari od 100 000 dolara, zbog timskih naredbi, koje su zabranjene u F1.

"Mislim da su bar trebali da mu oduzmu dodatne poene, koje je osvojio u odnosu na Massu, zbog timske naredbe", izjavio je Mosley za BBC radio.

"To je apsolutni minimum, jer ako bi Alonso osvojio šampionat za 7 ili manje bodova, mislim na one, koje je uzeo pod nelegalnom timskom naredbom u Nemačkoj, to bi obezvredilo pojam "titule šampiona", dodao je Mosley.

"Ali, to je samo moje mišljenje", završio je on.

izvor F1Serbia

Sa inferiornim bolidom... E tako se to radi!

Ne volim glavonsa, ali ipak je on vise zasluzio da bude prvi nego kamikaza-Veber, ili smotani Hamilton ili Fetel.

Ovoga se svi secamo....sa razlicitim emocijama.:cool:
Ako postoji neka analogija sa ovom sezonom,pitam se samo da li je Vettelova ekspolozija u Koreji pandan ovome ili tek treba da se desi nekome....(ne smem navesti predlog zbog naseg druga fernanda :lol: ).

1. sl. trening u Brazilu: Vettel najbrži, Alonso stao zbog tehničkih problema

Vettel uvjerljivo najbrži

Red Bull Racingov vozač Sebastian Vettel je postavio najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu brazilskog GP vikenda u Interlagosu.

Vodeći vozači su na stazu izišli tek nakon 45. minute, a Vettel i Webber su od dolaska na stazu uvjerljivo vodeći u poretku vremena.

Uz Vettela, Mark Webber i Lewis Hamilton su bili jedini vozači koji su se spustili ispod 1:12, premda su njih dvojica za dvadesettrogodišnjakom zaostajala pola sekunde.

Hamilton eksperimentirao s prednjim, a Button sa stražnjim krilom

Veliki zaostatak za vodećim Vettelom su imali i Ferrarijevi vozači, baš kao i Jenson Button u drugom McLarenu. Njegov momčadski kolega Lewis Hamilton je većinu vremena isprobavao različite postavke prednjeg krila, dok je Button eksperimentirao s novim stražnjim krilom.

Peti i šesti su bili Robert Kubica i Nico Rosberg, dok su iza njih Rubens Barrichello i Michael Schumacher. Krug prve desetorice zatvaraju Sauberovi vozači, Nick Heidfeld i Kamui Kobayashi, koji se u posljednjem letećem krugu izvrtio i udario u zid.

Alonso će uoči 2. sl. treninga dobiti drugi motor

Fernando Alonso je imao tek 12. najbrže vrijeme i čini se da je brazilski GP vikend odlučio započeti mirno. No, Španjolac se u posljednjoj minuti trening zaustavio na stazi, pretpostavlja se zbog problema s motorom.

Ferrari je već ranije potvrdio da će Alonso uoči drugog slobodnog treninga dobiti drugi motor budući da je jedinica s kojom je vozio na prvom treningu istrošena.

Njegov momčadski kolega i lokalni junak Felipe Massa je imao problema s podupravljanjem svog F10 i na kraju je imao tek 14. najbrže vrijeme.

Rezultati 1. sl. treninga:

fp1u.png

Poslednja izmena:
едит: предухитрио ме Фернандо

пс.
Фернандо, немаш бриге због 13 и 14, ово је само тактички са наше стране... :)

Mozda je i bolje ovako, Hamilton ce vise da ih pritiska i natera na gresku, Alonso nek se dovuce do podijuma, pa na poslednjoj novi motor, onaj iz Bahreina kog nema na spisku.:per:
Ako naprave glupost imamo sanse za konstruktorsku.:)

пс.
Фернандо, немаш бриге због 13 и 14, ово је само тактички са наше стране... :)

Uobicajena stvar za Alonsa.
Uvek je na FP1 rezervisan-kao da njusi stazu.Posle se razmahne.
Za Massu nisam siguran.Jeste da se dokazao na ovoj stazi,ali mi se cini da nece blistati ovog vikenda,tim pre sto mora biti iza Alonsa.

Lik je :hahaha:

Nego kad vec imamo cas iz istorije, sto niko nije postavio sledece klipove :)
Ja sam samo hteo istaci trku na kojoj je Alonso "diplomirao" za top klasu vozaca i prizvati "kosmicku ravnotezu" drugim klipom(ubice me fernando,nema sumnje :) ).
Treci je prizivanje srece za Lewisa :)
Ovo tvoje je gajenje kulta Alonsa,bre! :lol: Ja u tome necu ucestvovati :rtfm:
nono-1.gif
:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back