Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hamilton je duzan mnogo. Vraca mu se polako. Ipak je Veber mogao da zakoci. A to sto Hamilton ne dize frku je verovatno zbog toga sto je njemu progledano kroz prste.

Da je Veber kaznjen, da je Hamilton pravilno kaznjen samo za Valensiju. Da li mislite da bi poredak vodecih bio kakv sada jeste?

Da je Alonso pravedno kaznjen za spijunsku aferu i namestaljku 2008. vi ne biste slavili njegovu jucerasnju pobedu ako cemo realno ;) I sad krece prica u nedogled...

Hamiltonovi prekrsaji iz 2008 su pravilno kaznjavani? Ne bih se slozio.

Hamilton je vise od pola bio ispred, pokusao je da zauzme idealnu putanju, Veber je trebao da zakoci, nije. Nije se cak ni pomerio, levi tocak mu je zgazio ivicnjak, da je otiso malo ulevo, sve bi bilo ok. Zid je bio daleko, ali naravno da nije to uradio, nego je izbacio Luisa, smrad. Imao je debelu srecu, jer mu je guma jedva izdrzala do kraja, strucnjaci iz Bridzstona su rekli da je na kraju pola milimetar falio da se guma odvoji... Trebao je da dobije "prodji kroz", za mnogo manje su ove sezone davali tu kaznu.

Hamilton je vise od pola bio ispred, pokusao je da zauzme idealnu putanju, Veber je trebao da zakoci, nije. Nije se cak ni pomerio, levi tocak mu je zgazio ivicnjak, da je otiso malo ulevo, sve bi bilo ok. Zid je bio daleko, ali naravno da nije to uradio, nego je izbacio Luisa, smrad. Imao je debelu srecu, jer mu je guma jedva izdrzala do kraja, strucnjaci iz Bridzstona su rekli da je na kraju pola milimetar falio da se guma odvoji... Trebao je da dobije "prodji kroz", za mnogo manje su ove sezone davali tu kaznu.

:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Setimo se Japana pre deceniju i po - dve, duela Prost-Sena ili Schumacher-Hill, ukucavanja na prvoj krivini, očigledno sa predumišljajima, iz tih havarija su promovisani šampioni sveta...

То је био дуел Прост-Сена, само постоји ту једна велика разлика, Сена је све то радио у жару борбе, док остали то раде намерно :hahaha: ;)

Da je Alonso pravedno kaznjen za spijunsku aferu i namestaljku 2008. vi ne biste slavili njegovu jucerasnju pobedu ako cemo realno ;) I sad krece prica u nedogled...

Ех, ко све ту није кажњен.....:whistling:

Hamiltonovi prekrsaji iz 2008 su pravilno kaznjavani? Ne bih se slozio.

и ја се такође не слажем са потврдним одговором :)

Hamilton je vise od pola bio ispred, pokusao je da zauzme idealnu putanju, Veber je trebao da zakoci, nije. Nije se cak ni pomerio, levi tocak mu je zgazio ivicnjak, da je otiso malo ulevo, sve bi bilo ok. Zid je bio daleko...

Онај простор између ивичњака и зида је недозвољена пречица ако се не варам, а и то није стаза :)

ndaoup.jpg

Превише оштро је Хамилтон ушао у кривину, наравно да је Вебер могао још да успори али исто тако је и Хамилтон могао да иде мало шире, уосталом улог је велик нема ту попуштања...

Hamilton je vise od pola bio ispred, pokusao je da zauzme idealnu putanju, Veber je trebao da zakoci, nije. Nije se cak ni pomerio, levi tocak mu je zgazio ivicnjak, da je otiso malo ulevo, sve bi bilo ok.

Pa gde onda dalje ulevo da ide.

Hamilton se malo preracunao i nije imao srece.

Da je upravu ulozio bi zalbu. Mislim da sudije na trci ipak znaju bolje. ;)

Сена је све то радио у жару борбе, док остали то раде намерно :hahaha: ;)

:hahaha:

ndaoup.jpg

Превише оштро је Хамилтон ушао у кривину, наравно да је Вебер могао још да успори али исто тако је и Хамилтон могао да иде мало шире, уосталом улог је велик нема ту попуштања...

Odlicna slika, lepo se vidi ko se preracunao. ;)

Da zanemarimo spijunsku aferu. Taj isti Alonso je pobedio na trci koja je njemu namestena i svi su prosli sa kaznama osim njega? Evo epilog imamo danas; Flavio ce se vratiti u F1 i verovatno ce preuzeti neki tim i to je to. To je verovatno postena kazna. "Nisam znao da je namestena za mene..."

A ovaj incident ni ne treba komentarisati. Potez gubitnika. I takav je vodeci u generalnom plasamanu? Sramota.

Ovo smo izgleda brzo zaboravili?

и ја се такође не слажем са потврдним одговором :)

Онај простор између ивичњака и зида је недозвољена пречица ако се не варам, а и то није стаза :)

ndaoup.jpg

Odlična slika. Nisam je video do sada. Sada mi je jasno zašto Webber nije kažnjen. Setimo se pravila ramena - očigledno je vozač sa unutrašnje strane vrhom svog bolida ravnao rame vozača spolja, pa čak i više, i samim tim obezbedio sebi prostor - vozač spolja je u ovakvoj situaciji DUŽAN da ostavi prostor za vozača sa unutrašnje strane. Da je Webber zaostao 1m više, on bi morao da popusti i bio bi kažnjen.

A ne. Mi govorimo o trenutku kontakta izmedju njih dvojice. A to se nije desilo na ulasku u krivinu nego na izlasku. Zato je ocigledno da je Webber imao sasvim dovoljno mesta.

Izvolte trenutak kontakta i pogledajte koliko je Hamilton ispred Webbera.

Али чек да видимо где је почетак проблема, а то је улазак у кривину
На уласку у кривину Хамилтон је сатерао Вебера и више него што би требало, а након тога уместо да иде нормално на излазу одлучује се да иде доста "уже" него обично, и управо тада долази до контакта
Превише је ризиковао и то му се обило о главу :)

Hajde onda da kazemo da bi bilo najpostenije da je i Webber ispao iz trke.
On je taj koji je poslednji mogao uticati da do kontakta ne dodje.
Trebalo je i njemu da se obije o glavu.
Ipak,ne sekiram se ja..."bumerang" ce mu se vratiti.Naici ce i on jednom na tvrdo,jako tvrdo,svakako tvrdje od njegove tvrdoglave glave.:whistling:

Hajde onda da kazemo da bi bilo najpostenije da je i Webber ispao iz trke.
On je taj koji je poslednji mogao uticati da do kontakta ne dodje.
Trebalo je i njemu da se obije o glavu.
Ipak,ne sekiram se ja..."bumerang" ce mu se vratiti.Naici ce i on jednom na tvrdo,jako tvrdo,svakako tvrdje od njegove tvrdoglave glave.:whistling:

A sto bi tako bilo posteno,ovo mi ni malo ne lici na namerno izguravanje sa staze,jer nije mu puno trebalo pa da se i njemu desi kurslus.
Voze ljudi takmice se,adrenalin radi,neko ispadne,neko ide dalje...
E, a sto vas je vecina protiv ove dvojice iz Red Bula?

Aj sad da obrnemo pitanje, posto se sve vodi na pitanja `sta bi bilo, kada bi bilo`.

Da ste vi bili u ulozi Webera, da li bi ste se sklonili nekome koji nasrce na Vas.
Koliko ste puta stali ispred pesackog da propustite pesaka ?

poštedi i sebe i druge svog lupetanja ako ne znaš pravila... i nemoj da se sramotiš.

Kao razlog tvog citiranja mogu samo da navedem da si verovatno veliki fan MŠ i kao takav znaš i svestan si toga (a sigurno nećeš da priznaš) da je MŠ zbog tih njegovih gluposti ispao jedan od najvećih sportista kojeg je svet omrzeo.
Meni ne trebaš ni ti niti bilo ko drugi da drži predavanja o formuli 1,dovoljno sam upoznat sa svim dešavanjima u njenoj istoriji (ne sa wikipedije i sličnih pomagala).
Inače ovako nešto kao ti može da napiše samo ostrašćen i slep na sve njegove brljotine koje je pravio i koje će dok je sveta ostati zapisani (naravno pored svih uspeha koje je postigao).

A ne. Mi govorimo o trenutku kontakta izmedju njih dvojice. A to se nije desilo na ulasku u krivinu nego na izlasku. Zato je ocigledno da je Webber imao sasvim dovoljno mesta.

Izvolte trenutak kontakta i pogledajte koliko je Hamilton ispred Webbera.

Imao je mesta, ali nije hteo da p(r)opusti. Daleko od toga da nije imao mesta.

KAko meni izgleda po ovoj slici Hamilton je taj koji je imao mesta. Brate, ima celu desnu stranu staze, pa pogledaj samo.

Malo je vise zasekao, i ispalo je na njegovu stetu.

Hamilton je prvi, a Veber pratilac, Veber je trebao da vodi racuna da ne udari u njega. Jel Zutil trebao da lupi Kubicu :think: Sva odgovornost je na Veberu, nije mu ovo prvi put da vozi F1 :)

@bora61
Ako ne bih uspeo da ga zatvorim, i ako bi me preteko, naravno da bi ne bih torpedovao. I da propustam ljude na pesackom, vrlo cesto, evo danas mi se zbog jedne zene mi se upali crveno :)

Ма нема ни говора о касном кочењу, и како изгледа гађати теме кривине када се улази тако оштро у кривину...;)
Ово је Хамилтон могао да уради са много мање ризика...
Тркачки инцидент што рекоше наше "објективне" судије :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back