Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ФП1:
A4bVao_CIAA6Nl7.jpg

ФП2:
A4bVeumCUAEWW-B.jpg

Квалификације:
A4gJtHUCMAAMIqa.jpg

Хамилтон преко 1 секунде спорији од Батона, изгледа је мислима већ у Мерцедесу.
Батон ће и поред казне од +5 бити испред Хамилтона.

Раиконен се извртео у брзом кругу.
Хулкенберг +5 због промене мењача.
Кобајаши поставио брзи круг док су биле истакнуте жуте заставе због Кимија.

Шумахер, Хамилтон, Батон, Розберг и Кобајаши су начели 8. мотор, за следећи добијају казну +10 места
Вероватно неки од претходних мотора могу да изгурају можда неку трку али опет нешто ми је рано за 8. мотор

2012 Japanese Grand Prix result

Pos. # Driver Team
1 1 Sebastian Vettel Red Bull
2 6 Felipe Massa Ferrari
3 14 Kamui Kobayashi Sauber
4 3 Jenson Button McLaren
5 4 Lewis Hamilton McLaren
6 9 Kimi Raikkonen Lotus
7 12 Nico Hulkenberg Force India
8 18 Pastor Maldonado Williams
9 2 Mark Webber Red Bull
10 16 Daniel Ricciardo Toro Rosso
11 7 Michael Schumacher Mercedes
12 11 Paul di Resta Force India
13 17 Jean-Eric Vergne Toro Rosso
14 19 Bruno Senna Williams
15 20 Heikki Kovalainen Caterham
16 24 Timo Glock Marussia
17 21 Vitaly Petrov Caterham
18 22 Pedro de la Rosa HRT
19 10 Romain Grosjean Lotus

Not classified: Nico Rosberg, Fernando Alonso, Sergio Perez, Narain Karthikeyan, Charles Pic

Од водећих је једино Кими успео да заврши све трке.
Победе није имао а 3. је у шампионату, што ми је мало смешно, али тако то иде.

Од водећих је једино Кими успео да заврши све трке.
Победе није имао а 3. је у шампионату, што ми је мало смешно, али тако то иде.

Slično je bilo i pre desetak godina,kada je umalo postao šampion sa samo dve pobede i 4-5 manje od Schumachera.
Ipak,razlika je što sada nije tako blizu tutule i što je bodovanje daleko povoljnije za pobednika trke.
Lepo si rekao da je uspeo završiti sve trke.

Današnju sam gledao u psihički izmenjenom stanju sa svega sat i po sna od kvalifikacionog treninga do kraja trke.
Zato baš nije pametno da komentarišem,ali kome još pamet treba... :lol:
Elem,prvi utisak je da je trka bila solidna.Jeste da je lom na startu najviše doprineo uzbudljivosti,ali bitno da su svi živi i zdravi.
Kimi je malo pogurao Alonsa,ali nisam uspeo zaključiti da li je mogao izbećikontakt.I Alonso je tu gurao do granice i malo preko nje.
Grosjeanu treba ozbiljno hlađenje.Ili,još bolje,ozbiljna obuka i uvežbavanje starta.Dečko ima jako loš osećaj za prostor.Jako lako ga "iznenadi" neko na prirodnoj putanji i brzina koju razvija.Prava je sreća da nije napravio i veći udes na startu.
Inače,prilično me je oduševilo kako su vozači izbegli Alonsa,kad smo već kod udesa.Ono je mogao biti opšti haos i lom.

Dalje,ona dvojica na SK baš preteraše u osudi HAmiltonovog izlaska ispred Kimija.Ispade Lewis agresivan,a Kimi,kao,tek što je vozio.Pa,majku mu,šta je trebalo-samo da ga pusti?! Bio je unutra,a Kimi je pokušao sa spoljne strane.Sve vreme je bio u nepovoljnijem položaju i on je taj koji je pokušao profitirati vožnjom preko limita.Meni je to bilo lepo za videti i pohvalaobojici za borbu.Iako je izgledalo opasno u jednom trenutku,sve je bilo po propisu.Pravo trkanje.

Alonso propade u dve trke.
KAd malo razmislim,već dva puta je ostao "kratak" u šampionatima gde su konkurenti za titulu držali korak do kraja.Kimi 2007. i Vettel pre dve godine.

Massa odlučio da ostane u Ferrariju i dogodine.Verovatno je "kupio" mesto ovim podijumom.
Samuraj Kamui je bio briljantan.Očekivao sam da pregori u paklu Suzuke,ali me je demantovao jako ubedljivo.
Perez u dva-tri navrata pokušao "glavom kroz zid". Lepo je što se bori,ali će morati malo pametnije napadati sledeće godine,inače se neće proslaviti.
Ostale nisam uspeo da ispratim u pomenutom psihičkom stanju. :lol:

P.S.Button je solidno smanjio štetu,ali ovo McLarenovo "štucanje" i misterija sa menjačima ne slute na dobro.

Auuuu,ala se raspisah.
Imajte u vidu psihičku izmenjenost :lol:

Poslednja izmena:
Nije to smešno, Kimi vozi dobro i zato ima dobar rezultat

Кими вози добро али по мом мишљењу не толико добро да буде 3. у шампионату.
Наравно није он крив за тамо нека одустајања Хамилтона али просто није имао неке спектакуларне трке на основу којих би заслужио да и даље има шансу да освоји шампионат.
Некако није то онај Кими као нпр. из 2005е, сада изгледа доста размишља о потенцијлним ризицима и као последицу тога имамо неке трке у којима ми се чини као да нема жељу да нападне возача испред.
И Хамилтон се још увек бори за титулу па је у данашњи дуел са Кимијем ушао веома тврдо без неког размишљања у стилу а да ја ипак не ризикујем толико и прођем ту кривину иза Кимија и касније га нападнем. Док за разлику од њега Кими је доста опрезно ушао у тај дуел, а да је то био онај Кими из 2005е готово сам сигуран да би се нашао испред Хамилтона јер на самом уласку у кривину је био доста испред њега (скоро цела дужина болида).
Али добро математика је неумољива и то је тако, свидело се то неком или не.

Slično je bilo i pre desetak godina,kada je umalo postao šampion sa samo dve pobede i 4-5 manje od Schumachera.
Ipak,razlika je što sada nije tako blizu tutule i što je bodovanje daleko povoljnije za pobednika trke.
Lepo si rekao da je uspeo završiti sve trke.

Današnju sam gledao u psihički izmenjenom stanju sa svega sat i po sna od kvalifikacionog treninga do kraja trke.
Zato baš nije pametno da komentarišem,ali kome još pamet treba... :lol:
Elem,prvi utisak je da je trka bila solidna.Jeste da je lom na startu najviše doprineo uzbudljivosti,ali bitno da su svi živi i zdravi.
Kimi je malo pogurao Alonsa,ali nisam uspeo zaključiti da li je mogao izbećikontakt.I Alonso je tu gurao do granice i malo preko nje.
Grosjeanu treba ozbiljno hlađenje.Ili,još bolje,ozbiljna obuka i uvežbavanje starta.Dečko ima jako loš osećaj za prostor.Jako lako ga "iznenadi" neko na prirodnoj putanji i brzina koju razvija.Prava je sreća da nije napravio i veći udes na startu.
Inače,prilično me je oduševilo kako su vozači izbegli Alonsa,kad smo već kod udesa.Ono je mogao biti opšti haos i lom.

Dalje,ona dvojica na SK baš preteraše u osudi HAmiltonovog izlaska ispred Kimija.Ispade Lewis agresivan,a Kimi,kao,tek što je vozio.Pa,majku mu,šta je trebalo-samo da ga pusti?! Bio je unutra,a Kimi je pokušao sa spoljne strane.Sve vreme je bio u nepovoljnijem položaju i on je taj koji je pokušao profitirati vožnjom preko limita.Meni je to bilo lepo za videti i pohvalaobojici za borbu.Iako je izgledalo opasno u jednom trenutku,sve je bilo po propisu.Pravo trkanje.

Alonso propade u dve trke.
KAd malo razmislim,već dva puta je ostao "kratak" u šampionatima gde su konkurenti za titulu držali korak do kraja.Kimi 2007. i Vettel pre dve godine.

Massa odlučio da ostane u Ferrariju i dogodine.Verovatno je "kupio" mesto ovim podijumom.
Samuraj Kamui je bio briljantan.Očekivao sam da pregori u paklu Suzuke,ali me je demantovao jako ubedljivo.
Perez u dva-tri navrata pokušao "glavom kroz zid". Lepo je što se bori,ali će morati malo pametnije napadati sledeće godine,inače se neće proslaviti.
Ostale nisam uspeo da ispratim u pomenutom psihičkom stanju. :lol:

P.S.Button je solidno smanjio štetu,ali ovo McLarenovo "štucanje" i misterija sa menjačima ne slute na dobro.

Auuuu,ala se raspisah.
Imajte u vidu psihičku izmenjenost :lol:
Keke Rosberg je 1982 sa jednom pobedom uzeo titulu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back