Format c: ?

• Začetnik teme Začetnik teme *Dragutin*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
уколико желиш да инсталираш хр онда имаш на у току инсталације опцију да ти сам форматизује хдд и далје иде једноставно а ако нећеш хр онда можеш са систематске дискете

Кулиража:
Sa sistemske diskete digni DOS i kucaj format C: pa tresni Enter.
Ili sa te iste diskete digni programce fdisk pa sredjuj sve particije kako ti volja.
Paaaa da krenemo od pochetka:
1.ubacis startup disketu
2.startujes racunar
3.sacekas malo dok se ne pojavi meni sa 4. opcije
4.izaberi recimo "start without CD-Rom support"
5.ENTER
6.sacekaj da se ispisu neke bla.bla stvari,i dobices na kraju ovako nesto A:\>
7.otkucaj sledece,ali bas ovako posle ovoga gore:
8. A:\>format C: (ENTER)
i to ti je to.E, da postoji i brzo formatiranje ali onda treba ovako da izgleda:
A:\>format C:/Q (ENETER)
I josh nesto, moras da znas koja ti je oznaka particije sa Windowsom , ako je na C, onda kucaj C: i tako dalje. Ajde pa srecno,,,,,,,,,Nesa

neledr 2:
Кулиража:
Sa sistemske diskete digni DOS i kucaj format C: pa tresni Enter.
Ili sa te iste diskete digni programce fdisk pa sredjuj sve particije kako ti volja.
Paaaa da krenemo od pochetka:
1.ubacis startup disketu
2.startujes racunar
3.sacekas malo dok se ne pojavi meni sa 4. opcije
4.izaberi recimo "start without CD-Rom support"
5.ENTER
6.sacekaj da se ispisu neke bla.bla stvari,i dobices na kraju ovako nesto A:\>
7.otkucaj sledece,ali bas ovako posle ovoga gore:
8. A:\>format C: (ENTER)
i to ti je to.E, da postoji i brzo formatiranje ali onda treba ovako da izgleda:
A:\>format C:/Q (ENETER)
I josh nesto, moras da znas koja ti je oznaka particije sa Windowsom , ako je na C, onda kucaj C: i tako dalje. Ajde pa srecno,,,,,,,,,Nesa

Super sto si me postedeo kucanja, samo jos da napomenem posle SVAKE oznake particije OBAVEZNO kuckaj : (dve tacke), na tome mnogi grese pa posle kazu: "nece da formatira".

Jos bih dodao nesto.. Cesto spominjete systemsku disketu.. Cesto zaboarvite da systemska diskteta radi pod FAT32 i da ona ne moze da cita cak ni particiju koja je pod NTFS. Dakle moze da se desi a desi se vrlo cesto da ne kazem svaki put da ljudi umjesto primjera radi format C urade format d na racunaru i tako da i dalje nisu rijesili pravu stvar.. Dosta sam postova procitao sa ovim odgovorom i pitam se da li ce se neko ovog sjetiti ali izgleda niko.. Dakle kada je u pitanju XP najbolji je format particije uz samo botovanje sistema XP.. Systemska disketa jos jednom kazem radi pod FAT32.. Naravno predpostavka je da je vecina instaliranih XP OS instalirana pod NTFS.. Poz.

Back