Forma teksta teme

Nemoguća Могућност

ma neznam pojma
VIP
Poruka
11.786
Svako ovde ima neki svoj stil pisanja. Neko pise kratko, neko dugacko, neko nekoherentno, neko slozi sve po redu i logici, ali me zaintrigirala jedna pojava koju primecujem da se nekako ponavlja s vremena na vreme.

Obicno su to teme u nekom forumu gde ljudi pitaju za savet, i obicno je to neko ko ima dvocifreni broj postova.

Postavljanje teme se svodi na desetine recenica u dahu bez jasnih pasusa. Jednostavno veliki blok teksta (koji mozda ima urednu interpunkciju) ali svejedno kao da je neko samo nabacao tekst onako kako mu ili joj je islo kroz glavu.

Da li su u pitanju mladji? Ili duh vremena. Ili to nekako sam sistem proizvodi (sklanja nove redove)?

U svakom slucaju tesko za citanje.

Naravno posto je stil i izbor jezika takodje slican (sto opet moze da bude duh vremena) isto tako moze da bude nekakva konspiracija ;)

Svako ovde ima neki svoj stil pisanja. Neko pise kratko, neko dugacko, neko nekoherentno, neko slozi sve po redu i logici, ali me zaintrigirala jedna pojava koju primecujem da se nekako ponavlja s vremena na vreme.

Obicno su to teme u nekom forumu gde ljudi pitaju za savet, i obicno je to neko ko ima dvocifreni broj postova.

Postavljanje teme se svodi na desetine recenica u dahu bez jasnih pasusa. Jednostavno veliki blok teksta (koji mozda ima urednu interpunkciju) ali svejedno kao da je neko samo nabacao tekst onako kako mu ili joj je islo kroz glavu.

Da li su u pitanju mladji? Ili duh vremena. Ili to nekako sam sistem proizvodi (sklanja nove redove)?

U svakom slucaju tesko za citanje.

Naravno posto je stil i izbor jezika takodje slican (sto opet moze da bude duh vremena) isto tako moze da bude nekakva konspiracija ;)
Pa jedino da pisemo u kodovima, nema krace.

Ljudi koji pisu opsirnije to rade da bilo razumljivije. Oni sto pisu krace obicno samo oni razumeju sta su napisali. Mladji koriste anglicizme.
ja cesto koristim engleski u postovima (i ovo je anglicizam) ali ovaj specificni stil/forma kolicina teksta iskace kao neobicna.

Ljudi koji koriste kratku formu ocekuju da mi sami raspakujemo znacenje
Ovi sto pisu duze ipak koriste pasuse pa cak i delove.

Zadnju temu koju sam otvorio, otvorio sam uobičajno - kratak naslov, nekoliko rečenica sa sajta i adresu sajta. Ne mora sve jelte da se servira na tanjiru, neka temu otvore baš oni koje to interesuje. A onda videh da je moderator/ka dodao/la još dve rečenice na naslov teme i iskopirao/la ceo sajt.

Back