Fontana od 2 mil €, bazen, 261 mlaznica - ko gradi

Kompletna srpska crkvena arhitektura je kopija vizantijske.
Тако је, додуше са утицајем проморске архитектуре јер су те копије византијске архитектуре радили приморски мајстори који су то све мало дотерали, да остане византијски стил како им је наручено али чисто да не буде ружно као византијски објекти.
Које био у Грчкој, где је византијски стил задржан у потпуности, зна да су те цркве изузетно ружне.
Штета што се храм Св Саве направио у том, византијском стилу. Колико је лепша београдска Саборна црква...

03.jpg

... или црква у Обреновцу која је права лепотица, небитно што није џиновских димензија (које мене лично нервирају кад је у питању тај здепасти византијски стил из раног средњег века):

46542227.jpg

Саборна црква у Новом Саду...

Saborna-crkva-Novi-Sad-nocu.jpg

- - - - - - - - - -

Везано за храм Св Саве, очигледно је онај ко је наручио такав грчки ("византијски") стил, био лудовао баш као ови данас са фонтаном...

Poslednja izmena:
Ima svuda fontana koje mogu da se iluminiraju, ako je neka fiesta, drzavni praznik, neka zabava, ali nikada ovako bez veze.
Pa i Ajfelova se kula osvetli tu i tamo u raznim farbama.

- - - - - - - - - -

Pazi, ja sam tek nedavno usla u hram, jer su mi neki arhitekti rekli da moram da vidim
kako se pravi imitacija necega sto uopste nije primerno srpskoj crkvenoj arhitekturi , a ni tradiciji.

Ахахах, пре образована која види фарбе у светлима и тако елитна се онако друшкара са, знате, архитектима па и понеким ковачима, професорима и кочијашима...знате све онако кежуал као скок до маћу пићуа и пићу маћуа и пићу пићуа и...

Gde u Milanu?

Gde svugde?

The Tree of Life, Milano

Kipar, Izrael, Kanada, Koreja, Singapur, Švajcarska, Holandija, Španija...

- - - - - - - - - -

Ima da nam se smeje ceo svet i da nas turaju u Riplijevo VEROVALI ILI NE

U Beogradu, glavnom gradu Srbije u južnoj Evropi, gradske vlasti su rešile da stave veliku fonatu u kružni tok i da time dodatno zajebavaju saobraćaj.

Kružni tok niko ne može više da zaebava od naših vozača. Verujem da velika većina ne bi nikad prošla test, ni pisani ni praktični, kad bi ih neko testirao.

The Tree of Life, Milano

- - - - - - - - - -

Kružni tok niko ne može više da zaebava od naših vozača. Verujem da velika većina ne bi nikad prošla test, ni pisani ni praktični, kad bi ih neko testirao.

U NS imamo pet-šest kružnih i nisam bio svedok da se neko zajebao...:roll:

ја сам видео у Барселони, али у сасвим другачијем окружењу и контексту.

и нигде више. а насред најпрометније раскрснице, па још око ње посејали траву :lol: јао Србијо међ шљивама и ливадама :roll:

Магична фонтана у Барселони је направљена за ЕКСПО 1929 и обновљена је пред ОИ 1992.
Атракција која је одлично осмишљена и иако је у централном делу Барселоне њено место је више него одговарајуће иде са Монжуика ка тргу Еспања.

Осећај када се нађеш испред је прелеп. Први пут сам био у Барси пре десетак година и пецао сам дан када је радила фонтана, јер ако се сећам података троши енормне количине воде, које су за само један шоу довољне да подмире чини ми се месечне потребе грађана Барселоне за пијаћом водом

The Tree of Life, Milano

L'albero della vitta или дрво живота се не налази у центру, већ испред павиљона Италије у оквиру комплекса изграђеног за потребе изложбе ЕКСПО 2015, на периферији МИлана у области Ро Перо (Rho Pero) и више је споменик него фонтана. МИлано познајем скоро као свој Београд

У самом центру нигде не постоје овакве кич варијанте каква је направљена у центру Београда. Италијани су мајстори дизајна, никада не би направили овакав очај каквим се хвале ови наши гусани

Магична фонтана у Барселони је направљена за ЕКСПО 1929 и обновљена је пред ОИ 1992.
Атракција која је одлично осмишљена и иако је у централном делу Барселоне њено место је више него одговарајуће иде са Монжуика ка тргу Еспања.

Осећај када се нађеш испред је прелеп. Први пут сам био у Барси пре десетак година и пецао сам дан када је радила фонтана, јер ако се сећам података троши енормне количине воде, које су за само један шоу довољне да подмире чини ми се месечне потребе грађана Барселоне за пијаћом водом

L'albero della vitta или дрво живота се не налази у центру, већ испред павиљона Италије у оквиру комплекса изграђеног за потребе изложбе ЕКСПО 2015, на периферији МИлана у области Ро Перо (Rho Pero) и више је споменик него фонтана. МИлано познајем скоро као свој Београд

У самом центру нигде не постоје овакве кич варијанте каква је направљена у центру Београда. Италијани су мајстори дизајна, никада не би направили овакав очај каквим се хвале ови наши гусани

Ne ulazim u to ko je gde pravio i zašto, već je činjenica da takve fontane postoje. Nema problem sa ovom našom, osim sa onim delom koji je Murtvac pomenuo, da je bilo bolje da su uradili nešto "obično" i jeftinije, a da su ostatak para dali za neku bolnicu, recimo.
U suštini, nije ružna fontana, ali su stvarno mogli drugačije sve to da urade.

Ne ulazim u to ko je gde pravio i zašto, već je činjenica da takve fontane postoje. Nema problem sa ovom našom, osim sa onim delom koji je Murtvac pomenuo, da je bilo bolje da su uradili nešto "obično" i jeftinije, a da su ostatak para dali za neku bolnicu, recimo.
U suštini, nije ružna fontana, ali su stvarno mogli drugačije sve to da urade.

И фудбал се могао играти на пољанчету уместо што се дижу мегаломански, углавном неискоришћени, стадиони.

Back