Fobija od tuče

Desilo mi se da sam dvije godine uskratio sebi srecu setanja gradskim korzoom radi straha od toga sto sam bio svjestan da necu moci da se osvetim (bar u pokusaju), ako ga vidim, nekome ko me istukao jednom, pa bih umro od srama ako vidi da ga vidim, jer imam neki strah od tuče, i sto sam se bojao da će me taj opet napasti.
To nije kukavicluk nego fobija, jer bolovi od fizičkih napada nisu tako jaki da bi se neko radi toga dvije godine zatvorio u kuću, netražio djevojke, odrekao se svega.
Zašto mi se to desilo?
Vid kujca , nije kukavičluk nego fobija ?:eek:
A da nadješ još neki ljepši izraz umjesto kukavičluka ?

Desilo mi se da sam dvije godine uskratio sebi srecu setanja gradskim korzoom radi straha od toga sto sam bio svjestan da necu moci da se osvetim (bar u pokusaju), ako ga vidim, nekome ko me istukao jednom, pa bih umro od srama ako vidi da ga vidim, jer imam neki strah od tuče, i sto sam se bojao da će me taj opet napasti.
To nije kukavicluk nego fobija, jer bolovi od fizičkih napada nisu tako jaki da bi se neko radi toga dvije godine zatvorio u kuću, netražio djevojke, odrekao se svega.
Zašto mi se to desilo?
dobro ok strah ali trebas raditi na sebi i samopouzdanju,bavis se sportom jacas fizicki i mentalni sklop,verovatno nisi ni pruzao otpor sto znaci da mozda i nije jaci vec samo budala,sad da mu pridjes i samo verbalno obratis da li se seca tebe,i sta ti je uradio,pokazes stav i gledas u oci,usro bi se jer ne zna sta si mu spremio

Paaaa.
Izbegavaj da se bijes jer koliko god da si jak, mora ponekada da ti pukne arkada, polome se zubi, zatvori se oko, polomi s ekost na licu.
A onda ostajes vecito defektan, nekad ai invalid cak i nakaza.
TEK ONDA NECES NACI ZENSKU NIKADA.

hahaha rece neki bubuljicavi naocarko koga su po skoli stalno gnjavili.
ti imas svest poslusnog roba

rane zarastaju,ribe vole oziljke a slava je vecna

A da nadješ još neki ljepši izraz umjesto kukavičluka

u mom kraju je popularan naziv piicka :)

dobro ok strah ali trebas raditi na sebi i samopouzdanju,bavis se sportom jacas fizicki i mentalni sklop,verovatno nisi ni pruzao otpor sto znaci da mozda i nije jaci vec samo budala,sad da mu pridjes i samo verbalno obratis da li se seca tebe,i sta ti je uradio,pokazes stav i gledas u oci,usro bi se jer ne zna sta si mu spremio

Ja sam rekao da to nije strah, jer ja od bola nisam imao strah, posto sam cak i sam sebi dokazivao nekim nanosenjem bola sebi to koliko mogu da trpim. Jedan postupak bio je taj za koji je osoba koja je zavrsila medicinu i na veoma visokom je polozaju u klinicko bolnickom centru Podgorice rekla da je nesto sto izaziva najveci bol, nesto najbolnije: tupom stranom (zadnjom, gdje nije sjecivo) vrha britve pravio sam uranjajuci britvu sebi brazde ispod nokta kad se ide od noktra prema saki, sa gornje strane.

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da to nije strah, jer ja od bola nemam i nisam imao strah, posto sam cak i sam sebi dokazivao nekim nanosenjem bola sebi to koliko mogu da trpim. Jedan postupak bio je taj za koji je osoba koja je zavrsila medicinu i na veoma visokom je polozaju u klinicko bolnickom centru Podgorice rekla da je nesto sto izaziva najveci bol, nesto najbolnije: tupom stranom (zadnjom, gdje nije sjecivo) vrha britve pravio sam uranjajuci britvu sebi brazde ispod nokta kad se ide od noktra prema saki, sa gornje strane.

dosad si mi delovao kao obicna piicka, a posle ovoga delujes cak i jadno.
da imam empatije bilo bi mi te zao, ovako si mi samo ljigav :kafa:

al' posto kapiram da si neciji klon, prestajem da te ranim, dosta si se napasao mojom paznjom ;)

Samopouzdanje ti je poljuljano. Jesi li se sibao pre tog slucaja? Ako jesi, onda je definitivno strah od poraza. Kreni u teretanu, nakurci se malo jebbemliga sta da ti kazem. Strah se leci suocavanjem, mozda dok mu ne vratis i dokazes sebi da si jaci? To bi sigurno bio najbrzi nacin da izbegnes strah, ali nije preporucljiv jer ce te strah napasti pred njim opet i dobices batine i jos veci strah. Zato izbegavaj tucu, i probaj da razgovaras sam sa sobom, jer mi upravljamo sobom. Postoji vise nacina, jedan od najpopularnijih je meditacija sa afirmacijama. Hakovanje podsvesti ponavljanjem 'ja se ne plasim ____', 'ja verujem u sebe', 'ja imam samopoyzdanja'.. Kreni u teretanu, cepaj najteze vezbe za snagu bench, mrtvo, cucanj, izbacaj, izbaci to iz sebe.

Samopouzdanje ti je poljuljano. Jesi li se sibao pre tog slucaja? Ako jesi, onda je definitivno strah od poraza. Kreni u teretanu, nakurci se malo jebbemliga sta da ti kazem. Strah se leci suocavanjem, mozda dok mu ne vratis i dokazes sebi da si jaci? To bi sigurno bio najbrzi nacin da izbegnes strah, ali nije preporucljiv jer ce te strah napasti pred njim opet i dobices batine i jos veci strah. Zato izbegavaj tucu, i probaj da razgovaras sam sa sobom, jer mi upravljamo sobom. Postoji vise nacina, jedan od najpopularnijih je meditacija sa afirmacijama. Hakovanje podsvesti ponavljanjem 'ja se ne plasim ____', 'ja verujem u sebe', 'ja imam samopoyzdanja'.. Kreni u teretanu, cepaj najteze vezbe za snagu bench, mrtvo, cucanj, izbacaj, izbaci to iz sebe.

ja nemam sad strah od tuce sa njim, imao sam ga prije, a karate znam i znao sam ga i tad (samo on bolje nego ja) i bio sam u teretanu i razvijen sam bio i prije te tuce, ja sam razvijen i lomim ciglu presnicom

Zašto mi se to desilo?

Veoma prosto i veoma jednostavno - zato sto je tu situaciju (kakva god da je ona objektivno i realno bila) tvoj mozak markirao kako izuzetno traumaticnu i rizicnu situaciju i automatski si napravio prekidac za paljenje onog praiskonskog, osnovnog primarnog straha od smrti.
Zato je napravljeno fobicno reagovanje i ponasanje, koje pretenduje da se razvije u opstu socojalnu fobiju i agorafobiju ako ne uradis nesto po tom pitanju sa nekim strucnjakom koji je kompetentan da ti pomogne.

Znas i sam da ti osvete, qrcenja i te takve vidove "izlecenja i rehabilitacije" ne preporucujem i ne mogu preporuciti jer u sebi sadrze krsenje zakona i propisa nase zemlje.

Dakle, bilo je sto je bilo, to je proslo, ziv si, a sramota postoji samo u tvojoj glavi. Ti i da si prebio tog - on ako je takav, opet bi te gledao ocima pobednika sa visine i opet bi te na isti nacin gledao - da si gori od njega, slabiji, manje vredan, smesan, ruzan, nikakav, zenskast, kukavica, ovakav, onakav......Tako da na isto ti se hvata. Samo zavisi da li ces ti sam sebi proizvesti blam u glavi sto ce uslovljavati neuroticnost i fobicnost ili ces to mehanizmima odbrane licnosti to nekako racionalizovati, sublimirati, potisnuti, projektovati itd. Ti definitivno i jesi nesto pokusao mehanizmima odbrane da uradis, tj oni su sami pokusali bez tvog znanja, zato se i kaze da su podsvesni a ne svesni i nama rasaznajni na prvu loptu, medjutim izgleda da je doslo do maladaptacije, odn da oni nisu produktivno urodili plodom i adaptirali tvoju licnost na traumaticnu situaciju.
Ukratko - doziveo si bug kao kompjuter, a sve iz najbolje namere operativnog sistema da se zastiti npr od malware-a pa izbrise sebi neki dll fajl :mrgreen: Ili zezne registry bazu. :cool:

Mozda da pocnes da treniras neki realan sport, ali ne u smislu da boostujes ego ili da bi mu spremio osvetu, nego i tamo da bi u sparinzima izdobijao jos batina :zcepanje::p:p:p :per: pa da shvatis da tu nema sramote, nema apsolutno uvek jaceg i apsolutno uvek slabijeg, kukavice i macho muskarcine koji nikada ne pusta suzu ili ne pada u porazu, vec bi saznao da se to desava i najboljima, i najjacima i da i nad "popom ima pop", i da je kao sto u fudbalu kazu - "lopta je okrugla svasta se moze deisti" e tako i u borenju - i glava je okrugla. :mrgreen: :super:

Dakle, kada to jednom razgranicis sa sobom, shvatices da je to sve stvar trenutka i u takvom spletu faktora se desio rezultat taj i taj, u paralelnom univerzumu bi bilo ovo i ono itd.

Sve me ovo podseca na one borce McDojo sistema (ko zna sta to znaci - to su one azijatske pretezno borilacke vestine koje obecavaju ucenicima previse nego sto jeste realno moguce) koji nabilduju ego na treninzima a onda u praksi popiju hladan tus po glavi, pa upadnu u razna takva stanja kao jaooo koja sramota a imam plavi pojas iz Aikida, trener me uveravao da sam ja bog i batina, da bacam magije kao iz Mortal Kombata.

Tako i ti - izgubio si pa sta - prihvati to i normalno setaj, bez ikakvog razmisljanja a sta ako te taj vidi da si ga video....Ako cemo tom logikom, sta ce on onda da radi ako ti krenes na njega i prebijes, ga, onda znaci i on treba tako razmisljati pa on mora krenuti na tebe prekosutra, pa opet i ti moras na njega i tako do kraja....Do kog kraja? Kraja nema...... jedino mozda do kraja necijeg zivota od vas dvojice, pa da bude stvarno kraj.

Eto u sta vodi to tvoje razmisljanje, Prema tome vracanje nije pametno, a sretanje nije blam i neugodno. Cini ti se da je tako ali zapravo nije.
I u dubini duse, on, a i svi ostali koji su videli to, te ipak vise cene, cak i kao najgoreg gubitnika ali ucesnika tuce, nego da si moljakao, plakao, bezao i sl, iako je ovo drugo mnogo pametnije, sad sto nije socijalno prihvatljivo kod bagre koja ce 95% glasati u Farmi za okorelog Kriminalca koji je ceo svoj zivot statisticki gledano, proveo - dan napolju, dan u zatvoru - to je vec druga prica i druga tema za psihologe.

Jer Bezanova majka nikada nije zakukala, ali ona Stojanova jeste. :lol: (kako volim ovakve neke bapske izraze u pravom trenutku).

I nisi nam rekao mnogo vaznu stvar. Da li imas 13 godina ili 33? (mozda nesto izmedju ? :D ) Jer jedno je odgovarati detetu, tinejdzeru koji je pravno gledano "zreo", momku od 23 godine, mladom coveku od 26 godina, ili mozda odraslom coveku u 35 godina (sa ko zna kakvom infantilnom psihologijom unutra) .

:bye:

- - - - - - - - - -

Moze ako obecas da nes da cmizdris... Sudar sociofobicara, bemiti kolacic to ce biti za teve spice.

Pozovite i mene ako pocnete obojica da se kocite od panicnog napada pri susretu hahah da vas otkocim....A jos se bavio i borilackikm vestinama pa mogu i da vam sudim :p:hahaha:

Veoma prosto i veoma jednostavno - zato sto je tu situaciju (kakva god da je ona objektivno i realno bila) tvoj mozak markirao kako izuzetno traumaticnu i rizicnu situaciju i automatski si napravio prekidac za paljenje onog praiskonskog, osnovnog primarnog straha od smrti.
Zato je napravljeno fobicno reagovanje i ponasanje, koje pretenduje da se razvije u opstu socojalnu fobiju i agorafobiju ako ne uradis nesto po tom pitanju sa nekim strucnjakom koji je kompetentan da ti pomogne.
JESI LI TI NOMRALAN, ja sam u uvodnom postu rekao nesto sto moze da znaci i da sad imam taj strah, i da sam taj strah imao prije a sad ga nemam, pa prema tome to nije znacilo da sad imam taj strah.
A u mnogo postova sam napisao da ga vise nemam.
i nemoj mi ti pricat da treniram ono sto vec treniram, da pocnem da treniram to sto treniram

Poslednja izmena:
JESI LI TI NOMRALAN, ja sam u uvodnom postu rekao nesto sto moze da znaci i da sad imam taj strah, i da sam taj strah imao prije a sad ga nemam, pa prema tome to nije znacilo da sad imam taj strah.
A u mnogo postova sam napisao da ga vise nemam.
i nemoj mi ti pricat da treniram ono sto vec treniram, da pocnem da treniram to sto treniram

Ja jesam normalan, ali ti ocigledno nisi (pa zato i trazio pomoc ovde i kukumavcis). A plus si uz to i veoma arogantan i bezobrazan, i bas lepo sto si dobio batine, neko ti ocitao bukvicu na vreme, al vidim nije mnogo pomoglo.
Ovo da sada nemas strah mi je promaklo, sta sad, sta si zapenio i ukljucio caps lock, sta se dernjas?

I sto da ti nemoj ja da ti pricam da treniras to sto treniras? Zasto da ti ne pricam? Cu da pricam sta ja hocu, imam prava na slobodni govor. Otkud ja mogu da sanjam da li si ti nesto trenirao ili nisi?
Dat je predlog, sta se odmah busas "aaaaa oni misle da ne treniram to a ja treniram to aaaaaa kako nisu shvatili da ja treniram da sam borac bla bla bla".

Pa sta ako sam ti rekao da pocnes da treniras to sto "treniras". Ih ala sam se ispalio i tebe sad smrtno uvredio i ne znam sta ti uradio - ja mu rekao da trenira nesto, a on to vec trenira a ja posto nisam naslutio da takav baja vec trenira borenje, samim tim sam ga uvredio, povredio, isfrustrirao da je to morao da napise 2 puta u istoj recenici i da bolduje jos.

Zasto da ti JA ne pricam da treniras ono sto vec treniras i da - pa sad ponavljamo istu recenicu drugi put - da pocnes da treniras to sto treniras? Zasto?

Evo bas hocu - "Treniraj borenje decko, i pocni da treniras borenje".

Eto rekao sam, sorry sto ti nisam ispostovao zahtev "nemoj ti menE da pricas bla bla bla povredjen mi sad ego bla bla bla, ja sam opasan baja bre ja to vec radim".

Vidi se da te nije dzabe prebio lik kao macku. Ako tako nastavis, naicice i neki drugi koji ce te prebiti.....A jos treniras borenje :rotf:.... Mozda bolje na golf ili ples da se prebacis? :lol:

:hvala:

Zašto mi se to desilo?

Dobio si dobre batine, pa si se utronjao da te si ne ponovi i dobro si shvatio da se kriješ kao miš jer ti je verovatno rekao da će da te opet pretuče ako te vidi.
Više se prispitaj da li si batine zaslužio i zbog čega. Opet može da se desi da zbog iste stvari popiješ batine od nekog drugog.

Zašto mi se to desilo?

Jer imam - sadasnje vreme a ne proslo.
Znaci dete prvo nauci gramatiku srpskog jezika kada zelis sklapati recenice koje bi trebalo da nesto znace a tek posle se busaj kada ti neko odgovori u skladu sa tvojim pisanjem.

Dake napisao si imam neki strah od tuce a ne - imao sam neki strah od tuce, sto je proslo vreme. Ti si ovo napisao u glagolu sadasnjeg vremena i uopste se ne sugerise da vise nemas.

I gde si u uvodnom postu naglasio da je to bilo ali da niej vise to u pitanju, gdeee? Nigde nisi. Samo si rekao da je to bilo pre 2 godine, a nisi rekao kada je nesto od toga prestalo i da je sada drugacija situacija. Neko na osnovu uvodnog posta ne moze da zakljuci da li to traje i dalje ili ne.

Ja sam usao na temu i odgovorio na uvodni post postavljaca, kao sto se i radi. Ostalo nisam pratio. Ako sam nesto ispustio bitno, sto nisi umeo odmah da napises nego si napisao dole negde, kulturno mi se obrati i kazi mi da ima jos novih informacija o tvojoj temi i tebi, a nemoj da mi skaces kao oparen i da mi se caps lockom dernjas JEL SI NOMRALAN, koliko si zapenio nisi lepo ni iskuckao normalan, sta ti je, sikno ti adrenalin i kortizol il>? :roll:

Sam si kriv sto nisi napisao dovoljno informacija u uvodnom postu.

Ali ono ti je najjace - covek ti da dobar, korektan fer savet, uz koji ne poziva na nasilje (treniranje borilackog sporta) a ti mu odgovaras - nemoj mi ti govoriti da treniram ono sto ja vec treniram, i da pocinjem da treniram ono sto sam vec poceo . :hahaha::rotf:

Stvarno tragedija je sto ti je to neko rekao, kako je smeo da ti kaze tako uvredljivu stvar, pa svi bre ljudi na svetu moraju da znaju za tebe i da ti treniras to, kako neko sme da previdi takav baja kao ti koji kao kukavica niej smeo da izadje na ulicu 2 godine jbt jer je izgubio jednu ferku ili sta god je bilo.....

Dzabe ti treniranje i sve, kada si psihicki preslab i na nivou zene pred porodjaj sa estrogenskim hormonima. Ima i ona - mooda ne rastu na treningu.

Mozes ti da racionalizujes koliko god zelis i tesis sebe slatkim limunom - "nisam ja kukavica, ja imam fobiju, ja imam bilo sta neka bude i shizofenija, i upala besike i bubrega samo da nisam kukavica, jer ono, ja sam baja, tako zamisljam sebe". :roll:

Get your sh.i.t together man. Idi kod psihologa. Zato se mnogi panjevi ne bi trebali pustati da treniraju borilacke vestine i sportove.

Dobio si dobre batine, pa si se utronjao da te si ne ponovi i dobro si shvatio da se kriješ kao miš jer ti je verovatno rekao da će da te opet pretuče ako te vidi.
Više se prispitaj da li si batine zaslužio i zbog čega. Opet može da se desi da zbog iste stvari popiješ batine od nekog drugog.

MA jok bre brate, ne krije se on kao mis, i nije se utronjao, nego je sladak limun u pitanju - on je veoma mocan baja, ali ima fobiju. :hahaha::rotf: Ili daj bilo koji drugi izraz, samo da se izbegne saznanje da se ispod jednog opasnog baje koji trenira vec borenje (a neki tamo forumas kako smeo da to previdi pa da pomisli da ne trenira, pa mu preporucio da trenira da se izgradi kao licnost) krije zapravo utronjan preplasen mis, veoma sujetan, sa veoma visokim misljenjem o sebi i precenjenim svojim fizickim mogucnostima.

Ostalo sam mu i ja rekao slicno kao i ti - ko zna mozda je batine zasluzio (mada uvek treba izbegavati nasilje), i da ce opet to popiti od nekog prvom prilikom, samo da mu prodje "fobija" i pocne da izlazi.

Fobija je iracionalan strah, strah koji nije opravdan jer ne preti opasnost. Ovo je realan prirodni zdrav strah, jer ga covek odr'o k'o macku i naravno da mu je mozak to traumaticno doziveo i odlucio da ga sklanja sa ulica sto duze.

Nesto sto se desilo hiljadama i hiljadama gubitnika u fer tuci. Nije ni prvi ni poslednji. I sad on kao jedini niej kukavica, nego ima fobiju. :roll:

Setim se odmah onog filma 7 ipo grehova - ma nije Tadija kukavica, ma to je opasan baja, al samo dok se gleda u ogledalu ili dok prica Brus Liju na posteru. Kada mu dosao ziv covek, 20 puta slabiji i stariji od njega, traume i kukavicluk su prevladali i onesvestio se.

6:25

Pa da, kukavičluk ni nema veze sa fizičkom snagom, imaš primere gde su najveće siledžije snagatore, sređivali fizički inferiorni koji su imali petlju da se suoče, ali bogami i da preuzmu sve posledice takvog svog ponašanja. Fora i jeste u stavu i odgovornosti za počinjeno. To da je on došao i blizu nasilje je samo pokazatelj da želi da učestvuje u nečemu za šta prema svom karakteru i psihičkim osobinama ne pripada. Nesmotrenost je platio dobrim batinama, ali da li je shvatio i poruku, on je doslovno to prišrafio: nemoj da te vidim negde umesto da prestane na primer da vara ljude, da obećava što ne može da ispuni, da laže ili krade...sve to je ono što može da menja. A da bude hrabriji nego što jeste, ne verujem. Ne verujem čak ni da je u pitanju na primer neki drugi interes osim običnog izlaska na ulicu, da li mu je stalo. E, to kad čovek može da reši i ako se tome posveti, sigurno postaje daleko stabilnija ličnost. Ne kažem ja sada da sam i u pravu, ali moguće je, svi imamo neke dileme. Fizičku snagu imaš ili nemaš, možeš da postaneš fizički jači, al muda teško ako nemaš izgrađen karakter, kako bih to rekao, moraš da budeš fajter, principijelan, ne slina neka...pa jeste.

- - - - - - - - - -

On vezuje fobiju za intenzitet straha, a ne za racionalno - iracionalno.

Back