Fobija od tuče

na neobican nacin

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
117
Desilo mi se da sam dvije godine uskratio sebi srecu setanja gradskim korzoom radi straha od toga sto sam bio svjestan da necu moci da se osvetim (bar u pokusaju), ako ga vidim, nekome ko me istukao jednom, pa bih umro od srama ako vidi da ga vidim, jer imam neki strah od tuče, i sto sam se bojao da će me taj opet napasti.
To nije kukavicluk nego fobija, jer bolovi od fizičkih napada nisu tako jaki da bi se neko radi toga dvije godine zatvorio u kuću, netražio djevojke, odrekao se svega.
Zašto mi se to desilo?

Strah je prirodna osobina.
Samo se budala ničega ne boji.

Ali, moraš se suočiti sa svojim strahovima.
Sada je neko čudno vreme, u moje vreme
muški sukobi su se rešavali ferkama,
bez mešanja društva.
I, često, posle toga bi se sprijateljili.

Na kraju, svakako je bolje dobiti batine
ali i pobediti svoj strah, nego živeti tako.

Ili, upiši neku borilačku veštinu,
karate na primer.
Jer, obučen borac će to upotrebiti samo u nužnoj samoodbrani.
Karate, džudo, aikido nisu samo borilačke veštine, već način razmišljanja.
Svoju veštinu sam upotrebio samo jednom.
Ushiro mawashi geri.
Srpski: noga-glava-patos.
Niko me više nije dirao.

PS: Na profilu se ne vidi odakle si.
Neka mala sredina?

Poslednja izmena:
Bolje upiši aikido bratac!

Aikido jeste odlican za odvracanje, ali ako hoces da protivnika istuces onda moras znati i boks. Inace, i ja isto imam tu vrstu blokade u glavi kad je tuca u pitanju, ne zbog kukavicluka nego reakcija organizma na tu vrstu stresa. Kad dodje momenat pred tucu, krenem da se borim za vazduh, misici pocnu da mi se grce i pocinjem da malaksam kao da cu se srusiti, zato se uvek povucem ako je vec doslo do toga da moram da se bijem. Bolje da istrpim i uvredu i udarac nego da posle tuce sedam dana lezim u krevetu i dolazim sebi od stresa. A ako bih vec morao nekom da se svetim, onda bi to bilo "na kvarnjaka"......shtangla preko potkolenice......bokserom u fejs........lancem preko glave......itd.

Paaaa.
Izbegavaj da se bijes jer koliko god da si jak, mora ponekada da ti pukne arkada, polome se zubi, zatvori se oko, polomi s ekost na licu.
A onda ostajes vecito defektan, nekad ai invalid cak i nakaza.
TEK ONDA NECES NACI ZENSKU NIKADA.

Jednostavno, bij se samo ako te neko napadne, tada NIKADA ne odustaj bez obzira na strah.
A za ovo, anksioznost.
STO PRE ODES kod psihijatra to bolje.
Problem se resava, SIGURNO, ali onoliko dugo koliko ga nosis u sebi.
Sto duze ga ignorises, bice teze da ga se resis.
DDakle, vec sutra kod svog lekara po uput.
Onda kod psihologa i psihijatra.
Ako problem ne traje duze od recimo 1 godinu, mozes da ga resis kombinacijom lekovi/bihejvioralna terapija za oko par meseci itd...
SVE JE HEMIJA i SVE JE U GLAVI.
Ti JESI KUKAVICA na neki nacin ali NA DRUGI I NISI, prema tome, nemoj se opterecivati time.
Bitno je da svojim ponasanjem ne ugrozavas sebe i druge posebno.
A OSTALO, neka te en opterecuje.
Ako te neko dira, uzvrati, ma kako s eosecao.
Ako te niko ne dira, ne kaci se jer mozes ostati invalid i nakaza do kraja zivota.
A onda ti rejting kod devojaka DRASTICNO pada.
Jedino ako volis HRABRE, OTRESITE, BEZSKRUPULOZNE , MALO GRUBLJE DEVOJKE.
Tada ti je vazno da i ti budes takav jer one to cene.
Posto bih rekao da ti volis suptilne devojke, onda te tuca u njihovim ocima nece uvelicati nesto, osim AKO SI SE POTUKAO DA ODBRANIS NJIH.
Tu ti njima za tvoj rejting nije toliko bitno da li si pobedio u toj tuci, vec im je DALEKO vaznije to sto si se ti zrtvovaoz a njih, podmetnuo si svoje dupe za njih, razumes.

Desilo mi se da sam dvije godine uskratio sebi srecu setanja gradskim korzoom radi straha od toga sto sam bio svjestan da necu moci da se osvetim (bar u pokusaju), ako ga vidim, nekome ko me istukao jednom, pa bih umro od srama ako vidi da ga vidim, jer imam neki strah od tuče, i sto sam se bojao da će me taj opet napasti.
To nije kukavicluk nego fobija, jer bolovi od fizičkih napada nisu tako jaki da bi se neko radi toga dvije godine zatvorio u kuću, netražio djevojke, odrekao se svega.
Zašto mi se to desilo?

mozda mas strah od toga da opet ispadnes slab u svojim ocima...tj neko te je napao ti si izgubio i na neki nacin ostecena je tvoja muskaost...
a mozda si i u tom trenu imao strah od toga sta ce se desiti tj plasi te ta neiszvesnost tj anksioznost sa velikom sansom da se opet ostvari tvoja nocna mora...nemeam blage idi kod psihologa ako bas imas problem...

nikakve borilačke veštine
ti nisi osoba koja ume da odredi meru i posledice

evo ja... skupljam značke, salvete, leptire...
šibadžije beže od budale...

- - - - - - - - - -

mozda mas strah od toga da opet ispadnes slab u svojim ocima...tj neko te je napao ti si izgubio i na neki nacin ostecena je tvoja muskaost...
a mozda si i u tom trenu imao strah od toga sta ce se desiti tj plasi te ta neiszvesnost tj anksioznost sa velikom sansom da se opet ostvari tvoja nocna mora...nemeam blage idi kod psihologa ako bas imas problem...

sledeći muški strah je da li je dužina organa dovoljna
šibadžije me respektuju

Jedini savet, pored ovih bosanskih, bi bio da sve završiš pre dolaska patrole
Brus Li jeste znao karate ali ga zajebala tehnika pištolja.
Tu ni aikido ne pomaže.

Dakle cigla, štangla, tresni ga u galvu pa pobegni, nemoj više da prolaziš tim krajem, idi za Beograd kad zasereš ko Bosanac, bilo šta...

udari ga dok prica sa tobom,nece znati sta ga je snašlo.u bradu

da, to je kao u šahu - ne smeš da gubiš inicijativu
tuča je misaona igra

na kraju krajeva pomoćna sredstva u tuči ne znači da je neko pitchka nego vitez
kao što znamo vitezovi se nisu pesničili nego su mlatili sa onim šta su imali

- - - - - - - - - -

Bez obzira da li dotični ide u teretanu ili zna nešto boksa, karate, tekvondo, dža ili bu...
samo ga šutni u jaja

samo u holivudskim filmovima brod prvo napuštaju žene sa decom, u stvarnosti muškarci šamaraju i žene i decu i prvi ulaze u čamce
dakle u jaja

- - - - - - - - - -

Prijatelju te gejovske fazone kako ispoštovati formu ostavi gejovima.
Kao za posao pošaljite CV, pa dodjite na prvi krug razgovora, pa na drugi krug razgovora, pa na treći, pa ćemo vas zvati ako nam udjete u najuže

to su pederski fazoni
lobi je jak i izgleda postade prihvaćeno

ispade ne možeš da trčiš ako nemaš puma patike i adidas trenerku i neku fesi znojnicu?
ispade ne može da se fajtaš ako nemaš licencu da si završio neku fajtersku veštinu?

alo bre

kao prvo pripadamo slovenskom nomadskom plemenu - udri i beži
uopšte nismo racionalni kao germani ili anglosaksonci kojim je forma najvažnija stvar
medjutim iracionalno uvek pobedjuje i to ljubiteji forme ne mogu da shvate
zato će ludi Rusi uvek da kataju i anglo-amerikance i nemce kojima ništa neće biti jasno...

- - - - - - - - - -

JER NIJE FORA OBAVEZNO DOBITI FAJT NEGO SVE I DA IZGUBIŠ NI SELEDŽIJA NE VOLI DA DOBIJE MAKAR JEDNOM PO NJOKALICI
jetse, pričaće on kako te razbio, kako te dobio... al će te kune što mu iskrivi nos i napravi šljivu ispod oka...
zadovoljan što te dobio al besan što je popio pa sad mora da kulira... nije 100% bio dominantan...

zato ti ja kažem batali borilačke veštine
nisi ti osoba koja zna da odredi meru, situaciju, poziciju, posledice
a ako baš oćeš da se tučeš uradi sve pre dolaska policije ili spremi 5.000 dinara plus 900 din sudski troškovi
ako rešiš da ideš u Padinjak onda ne plaćaš sudske troškove
ali tamo upravnik SNS gej sa Kosova

Poslednja izmena:

JA NEMAM VISE TAJ STRAH DA IZLAZIM IMAO SAM GA PRE 5 GODINA KOLKO PUTA MORAM DA PONOVIM

Zašto mi se to desilo?

Au batice ala si se ti ubedakio:eek:

Rešenje je savet dole:

Izgleda šašavo ali deluje. Lično video, osim što se nije radilo o aikodu nego kik boksu.
Kad sam išao u srednju, bio je jedan momčić...170 cm, 60kg sa protezom ( gore dole 500gr):lol: . Brzo je postao meta malo bahatijih momaka i kako to ide , dobijao je dangu na svakom malom odmoru .

Fizički, priroda se stvarno poigrala sa njim ali je bio fajter u duši, kapa dole. Upisao je kik boks negde pred kraj prve godine, sledećih godinu dve redovno dolazio u školu oplavljen ali više ga niko nije maltretirao. N zbog modrica nego što j stvarno naučio da se fajta. Nije postao straK i trepet ali više niko nije mogao da ga iz zahebancije šikanira i ostavili su ga na miru.

@na neobičan način
Uz neki borilački sport ( da razbiješ trip, da vidiš na bezbedan način da fajt nije ništa naročito strašno ) preporučio bih ti i neki "trening za dušu" . Vidi da nađeš nekog psihologa, neće da škodi

Poslednja izmena:
Au batice ala si se ti ubedakio:eek:

Rešenje je savet dole:

Izgleda šašavo ali deluje. Lično video, osim što se nije radilo o aikodu nego kik boksu.
Kad sam išao u srednju, bio je jedan momčić...170 cm, 60kg sa protezom ( gore dole 500gr):lol: . Brzo je postao meta malo bahatijih momaka i kako to ide , dobijao je dangu na svakom malom odmoru .

Fizički, priroda se stvarno poigrala sa njim ali je bio fajter u duši, kapa dole. Upisao je kik boks negde pred kraj prve godine, sledećih godinu dve redovno dolazio u školu oplavljen ali više ga niko nije maltretirao. N zbog modrica nego što j stvarno naučio da se fajta. Nije postao straK i trepet ali više niko nije mogao da ga iz zahebancije šikanira i ostavili su ga na miru.

@na neobičan način
Uz neki borilački sport ( da razbiješ trip, da vidiš na bezbedan način da fajt nije ništa naročito strašno ) preporučio bih ti i neki "trening za dušu" . Vidi da nađeš nekog psihologa, neće da škodi

Ovo što ste opisali je testoreonska romansirana biografija o X osobi
konkretnije UTICAJ SREDINE

Opisali ste slučaj da je neko promenio životne navike samo zato što je bio izložen uticaju negativne sredine
ok
Oko njega bili fajteri sa kompleksom da kinje slabije
pa onda on rešio da se pridruži

e mene sad zanima

AKO SAM JA NA OVOM FORUMU OKRUŽEN GEJOVIMA I MORALNIM SVINJAMA ŠTO SE U RL-U PRODAJU ZA PARE
šta mi predlažete?
uticaj negativne sredine je i u mom slučaju i stalno me nemoralni ili gejovi spopadaju
komentara potvrde koliko hoćete
Platin i gibica me bukvalno siluju sa nenormalnim C7 uzastopce, a neće da kažnjavaju nikoga kad me neko nazove gejom jer nema argumenata i dodjemo da mora da prizna da je prodo dupe za pare i da mu je to jedini life style?
Šta predlažete u ovoj negativnoj sredini kao rešenje?
Da im se priključim, koja je to tehnika i gde se izučava?
Koliko traje obuka i koja je cena?
Pa i ja da budem pitchketina smrdljiva... baš kao ovaj krezavi što je postao fajter iako je trebao da bude intelektualac ili ebač...
:D

Poslednja izmena:
znate imam ponekad fobiju da dodjem na ovaj forum...
ne znam dal smem da otvorim temu, da ne bude C7...

- - - - - - - - - -

majke to retko radjaju al se desi
aj što se pa desilo nego kako se sastalo ovde?

- - - - - - - - - -

znači da ponovim KAKO OD ČOVEKA DA POSTANEM JAD I BEDA?

Platin i gibica me bukvalno siluju sa nenormalnim C7 uzastopce, a neće da kažnjavaju nikoga kad me neko nazove gejom jer nema argumenata i dodjemo da mora da prizna da je prodo dupe za pare i da mu je to jedini life style?

Kreiraj lažni ženski profil, stavi sliku neke brkate debelguze ženske i garant postaješ moderator(ka) u roku od par meseci!
E onda lagano, C1 vamo, C2 tamo i istopićeš sve traume koje ti Platin i Giba zadaše ;)

Stangla u rukama cini cuda, imas pravo da doticnog koji te je povredio izmlatis i time ubedis da mu to vise nikada ne padne na pamet.Kao klinac imao sam priliku da me salece ekipa otimaca koji su skidali patike i uzimali kesh.Calu sam se pozalio a on mi je doneo stanglu i rekao ovo ponesi u skolu sakri je u rukav kad se budes vracao nemoj kuci da dodjes a da ih nisi premlatio nemoj slucajno da ti ispadne iz ruku udri i ne zali.Tako je i bilo namerno sam isao pored mesta gde su ti luzeri klosarili i otimali.Krenuli su prema meni srce je htelo da mi iskoci od straha ali kad sam prvog sastavio sa stanglom sve je nestalo adrenalin je poceo da juri mlavio sam ih i sibao sve dok ih nisam umlatio.Posle toga nikada i niko me vise nije dirao

JA NE TRAZIM POMOC NEGO OBJASNJENJE

- - - - - - - - - -

kao sto sam i rekao da trazim objasnjenje a nisam nigdje pisao da mi predlazete za trening borilacke vjestine. Inace sam jako dobar u tucama, poznajem karate toliko dobro da znam da se branim od motke debele 10 cm

Back