Flert

Šaptač:
Omen:
:shock: Al' ga zaključi :!: :?
Govorio sam o flertu sa drugim osobama dok si u vezi.
Upućuješ signale koji su zapravo lažni - glumiš da želiš, ali zapravo ne želiš. Ili želiš, ali ne smeš. Sve u funciji zasićenja ega. Sa druge strane, to nikad ne radiš u prisustvu partnera. Ovde sam video dva slučaja: partner ne zna (goodday) i partner zna, al ga boli *** (apotekarka). Kakav je to odnos?

Žaključi bolje.
Pa! eto... bolje bi bilo da ti goodday (apotekarka već jeste) odgovori (kad su već »prozvani« tvojim, po meni pogrešnim, poimanjem onoga što su rekli) ALI evo da obrazložim šta je izazvalo moje čuđenje i kako ja doživljavam sve to :arrow: FLERT je prastara, dooobra, bezazlena IGRA zavođenja između polova (m/ž), za koju su nam potreba i dar svima više-manje urođeni. Naravno da je prirodni instinkt za samoodržanjem i produžetkom vrste u sadašnjem vremenu izgubio na očiglednosti, ali svakako i dalje postoji. Ti »signali« nikako nisu lažni ili, kako kažeš, glumljenje da želimo a ustvari ne želimo, ili pak želimo a ne smemo (?)... Zašto bi iko glumeo da nešto želi!? Taj »nemušti jezik« kojim komuniciramo flertujući je istinski, jasan znak da se dvoje »prepoznalo« u dopadanju jedno drugom. U fazi FLERTA (dogod se ne preobrati u nešto drugo... prisan razgovor, zaljubljenost...) zavođenje i jeste niiiiiiiiiz signala koji ništa ne obećavaju. Ko to ne razume NEMA DARA za ovu igru i... ne treba da flertuje. Odgovor na flert – koji godi našem egu – je zapravo suština, poenta ove igre. Zašto bi iko u tome video nešto loše!?
E, sad, lično mislim da kad smo u ljubavi, kad imamo partnera... spontano gubimo potrebu za flertom. Naravno, cenim da je i to ipak sasvim individualno. Neki postaju potpuno imuni na flert svog partnera (apotekarkin muž)... neki odobravaju ako im partner ne priređuje da istom prisustvuju (goodday) što je, mislim, sasvim prirodno. Ostali (koji besne, sablažnjavaju se i šta-sve-ne)... pa... oni definitivno nisu flert-igrači.
Baš se raspričah...
Volela bih da sam uspela da budem jasna... i da se (bar) razumemo. :wink:

uu....ne znam shta se danas deshava sa krstom....ali jeeeeee.....izbacila si "tmp"....rekoh sebi "vidi shto je zadovoljna svojim odgovorom"....
ali evo vec ga nema.....
ali ok....razlozno :lol: :lol:

goodday:
uu....ne znam shta se danas deshava sa krstom....ali jeeeeee.....izbacila si "tmp"....rekoh sebi "vidi shto je zadovoljna svojim odgovorom"....
ali evo vec ga nema.....
to je moja malenkost... lakse mi je da sredim na taj nacin nego da brisem poruku po poruku :?

goodday:
ali evo vec ga nema.....
U jeeeeeeeeee... al' stvaaaaarno... :roll:
Kod mene preko-nekoliko puta :arrow: "invalid session" :shock: :(
Ma, baš me briga! (pomislim) Valjda je tako i bolje! Šta ju tu kao nešto bistrim... :roll:
A kad ono tamo... međutim! :D JA potentna i to PREPOTENTNA :lol:
Omen Est Potency :wink:
:lol:

Postavljajući ovu temu, osim što sam želela da čujem vaša mišljenja, očekivala sam da će se javiti i neko ko će dati primer jednog dobrog flerta, mada sam znala da je za tako nešto potrebno biti veoma vešt na rečima.Koliko vidim, nikakve primere ne čusmo (osim kakoonobeše apotekarskih osmeha).
Ni do kakvih zaključaka nismo došli, osim što smo se podelili u grupe:

- obožavaoca,
- pristalica i
-ignoranata flerta.

I dalje sam u trećoj kategoriji.

Ne razumem sta neko vidi lose u flertu. Ako je to nesto sto ulepsa dan, podigne ego i tebi i flert-partneru, a pri tome ste dobro svesni oboje da nikada necete preci granice ... sta je tu pogresno?
Mislim da nam je to potrebno da razbijemo monotoniju nasih zivota - svaki brak postane vremenom monoton.

Flert, zasto da ne...???
U principu, ako si siguran u sebe i u svog partnera, onda ne moze ni da skodi, a moze da nasmije, relaksira, zabavi...
Kad bi ljudi malo primirili svoj ego, a poradili na svom samopouzdanju, ne bi im ni smetalo ako njihov partner, i pred njima, flertuje s nekim...
Naprotiv, mogu oboje dobro da se zabave...
Ali, vecina ljudi partnera posmatra kao svoju imovinu, a ne kao osobu koja je dobrovoljno u vezi s njima...

Gazdarica:
Kad bi ljudi malo primirili svoj ego, a poradili na svom samopouzdanju, ne bi im ni smetalo ako njihov partner, i pred njima, flertuje s nekim...
Ovo je sjajna zabava u umerenim kolicinama :-)
Mudro zboris Gazdarice ;-)

Gazdarica:
Flert, zasto da ne...???
U principu, ako si siguran u sebe i u svog partnera, onda ne moze ni da skodi, a moze da nasmije, relaksira, zabavi...
Ali, vecina ljudi partnera posmatra kao svoju imovinu, a ne kao osobu koja je dobrovoljno u vezi s njima...
Upravo tako...

U miljeu poprilične letargije, koja je u poslednje vreme obuzela ovaj forum, s temama tipa "šta učiniti u xxx situaciji", gde se niko iole razuman ne usuđuje da izigrava Dragu Savetu, pa sve poprima šaljiv i odviše neozbiljan ton.....a izazova za zdravu diskusiju o bitnim pitanjima ljubavi i seksa odista nema...topic "Flert i tolerancija" mi se učinio kao pravo osveženje. Podsetilo me na to...kako su nekada, prilično davno, neki od nas razmišljali i sukobljavali svoja mišljenja po pitanju flerta.
Ee, a onda je...vrlo brzo...postalo sasvim jasno da se danas flertu odriče njegova suštinska bezazlenost, dovodi u blisku vezu s prevarom u ljubavnoj vezi i izmiče pijedestal igre među polovima, pa se na flert gleda kao na princip interakcija širokog dijapazona...književno-medicinski "flert sa smrću", politički "flert sa Zapadom"..."flert sa komšilukom, prijateljima..."(!?)
Izvlačim ovu temu iz budžaka...po cenu rizika da urednici ocene da je to sasvim neumesno, a sa željom da svi oni koji temu o flertu nalaze zanimljivom...mogu da nastave "priču" na, čini mi se, nešto boljem kursu.

Omen:
FLERT je prastara, dooobra, bezazlena IGRA zavođenja između polova (m/ž), za koju su nam potreba i dar svima više-manje urođeni. Naravno da je prirodni instinkt za samoodržanjem i produžetkom vrste u sadašnjem vremenu izgubio na očiglednosti, ali svakako i dalje postoji. Ti »signali« nikako nisu lažni ili, kako kažeš, glumljenje da želimo a ustvari ne želimo, ili pak želimo a ne smemo (?)... Zašto bi iko glumeo da nešto želi!? Taj »nemušti jezik« kojim komuniciramo flertujući je istinski, jasan znak da se dvoje »prepoznalo« u dopadanju jedno drugom. U fazi FLERTA (dogod se ne preobrati u nešto drugo... prisan razgovor, zaljubljenost...) zavođenje i jeste niiiiiiiiiz signala koji ništa ne obećavaju. Ko to ne razume NEMA DARA za ovu igru i... ne treba da flertuje. Odgovor na flert – koji godi našem egu – je zapravo suština, poenta ove igre. Zašto bi iko u tome video nešto loše!?
E, sad, lično mislim da kad smo u ljubavi, kad imamo partnera... spontano gubimo potrebu za flertom. Naravno, cenim da je i to ipak sasvim individualno. Neki postaju potpuno imuni na flert svog partnera (apotekarkin muž)... neki odobravaju ako im partner ne priređuje da istom prisustvuju (goodday) što je, mislim, sasvim prirodno. Ostali (koji besne, sablažnjavaju se i šta-sve-ne)... pa... oni definitivno nisu flert-igrači.

Cica mica i gotova prica! 8)

Back