FK Vojvodina

Voša iz protesta neće na Marakanu?
Gradjanski list

Hoće li se naredno kolo Jelen superlige odigrati u kompletnom izdanju, ili bez derbija Crvena zvezda – Vojvodina? Ko se o tome juče raspitivao među Novosađanima, taj je kao odgovor mogao dobiti jedino "ne znam", i to na svim klupskim adresama. Jer, ogorčena zbog suđenja u susretu s Partizanom, Vojvodina je oko podne poslala otvoreno pismo, na čijem je kraju navela da se razmišlja o tome kako u znak protesta ne bi trebalo igrati utakmicu narednog kola.

– Ne treba, jer ne vidimo kako bi se ova situacija mogla prevladati, bez obzira na konsekvence, kojih smo svesni. Jednostavno, ne vidimo svrhu daljeg takmičenja – kaže se u saopštenju Novosađana.

U pismu se ističe kako je postojala ogromna želja da se prethodnim otvorenim pismom, pisanim posle jesenas igranog meča Partizan – Vojvodina 1 : 0, "stavi tačka na nepošteno suđenje": – Ali u nedelju smo se uverili da u sudijskoj organizaciji i među sudijama ima pojedinaca koji, izgleda, razumeju samo jezik ulice, a ne sportsko, pristojno i kulturno ponašanje i gostoprimstvo, koje Vojvodina sudijskoj organizaciji pokazuje svakom prilikom. Kome treba da, umesto praznika fudbala, našem klubu i navijačima stignu jad, beda i čemer pojedinaca, koji na primitivan i prevarantski način odlučuju o tome ko će pobediti, i to pred očima celokupne sportske javnosti.

Navodeći da se Partizanu čestita prvo mesto i da mu se želi puno uspeha, u pismu se postavlja pitanje o tome ko ima pravo da igračima uzima golove, eventualne pobede, radost i novac:

– Pa dokle da ovakve sudijske neznalice harče po srpskom fudbalu? Ko misli da su oni sami, taj se grdno vara. Ko njih drži i dokle će se ovako ubijati fudbal u Srbiji? Koga god da u Srbiji upitate zašto je moralo biti ovako, reći će vam da niste dobri s "njihovim gazdom". Gospodo u FS Srbije, džabe vama i nama sva muka da nam reprezentacija ode na SP, da promovišemo mlade igrače, da pravimo objekte... Ko će, gospodo, naš fudbal gledati, kada po njemu harče ovakvi primitivci, koji nemaju ni obraza ni pameti. Više puta smo nakon lošeg suđenja ćutali i govorili da je u pitanju nenamerna greška, da se nećemo se žaliti... I nismo. Pa, gospodo, vi koji vodite sudijsku organizaciju, a i vi iz FSS, koji ste izabrali to članstvo u sudijsku organizaciju, morate sesti i klubovima jasno reći šta nas čeka u budućnosti. Izbor nemamo, već samo tražimo da i mi i svi ostali imaju isti tretman u takmičenju, jer će se u protivnom dešavati stvari za koje smo bili ubeđeni kako su deo ružne prošlosti.

Jedinica
Bez obzira na to je li bilo ofsajda u ovoj ili onoj situaciji, nesumnjivo je da je arbitar Ninoslav Spasić zaslužio da mu se deljenje pravde u nedeljnoj utakmici u Novom Sadu oceni jedinicom i da se naš internacionalac pošalje na duži odmor kako bi na miru mogao razmisliti o svemu što mu je promaklo u derbiju Vojvodina – Partizan 0 : 2.

Početkom nastavka, naime, pristalice domaćih su na ogradu severne tribine okačile transparent "Deja Lonac – heroj grada", u znak sećanja na kolegu Dejana Dimitrijevića Lonca, ubijenog prošle godine. Uzvraćeno im je s istočnog dela stadiona – bezumljem, transparentima, čije fotografije objavljujemo, kao i skandiranjem u slavu Stevana Stankovića, osuđenog za ubistvo.

Kao i obično, bilo je obostranog skandiranja uvreda na nacionalnoj osnovi, ali sve to nije zasmetalo ni glavnom arbitru Spasiću ni delegatu Slobodanu Pajoviću, koji su mogli naložiti da se derbi prekine dok se transparenti ne uklone i dok celim gledalištem ne zavlada razum.

Njih dvojice se to nije dotaklo.

Kakvog li su srca ti ljudi?
.......

DRZAVA, POLICIJA... UZ ustasku tvorevinu fk partizan
ima li kraja? kakva borba protiv mafije, koju policija navodno sprovodi, sve se videlo na tv prenosu, cela Srbija, kamere su snimale istok... a reakcija te nase drzave?

OTVORENO PISMO FK VOJVODINA
Ko ubija srpski fudbal
Dnevnik

Imali smo ogromnu želju da prethodnim otvorenim pismom (nakon utakmice jesenjeg dela Partizan – Vojvodina 1:0) stavimo tačku na nepošteno suđenje, ali smo se posle utakmice istih rivala u Novom Sadu konačno uverili da u sudijskoj organizaciji i među sudijama postoje pojedinci koji izgleda razumeju samo jezik ulice, a ne razumeju sportsko, pristojno i kulturno ponašanje i nadasve gostoprimstvo koje mi sudiskoj organizaciji pokazujemo svakom prilikom.

Kome treba da umesto praznika fudbala u Novom Sadu, naš klub i naše navijače stigne jad, beda i čemer od pojedinaca koji na jedan primitivan i prevarantski način odlučuju ko će da pobedi, i to pred očima celokupne sportske javnosti i direktnog TV prenosa? Mi Partizanu čestitamo prvo mesto i želimo mu puno uspeha.

Ko ima pravo da našim igračima uzima golove, eventualnu pobedu, radost, na kraju i novac? Pa dokle da ovakve sudijske neznalice arče po srpskom fudbalu? Ako mislite da su oni sami - grdno se varate. Ko njih drži i dokle će da se ovako ubija fudbal u Srbiji?

Koga god pitate u Srbiji zašto je ovo moralo biti ovako rećiće da niste dobri sa “njihovim gazdom”.
Naš klub ne želi da bude deo te priče.
Gospodo u FS Srbije, džaba vama i nama sva muka da naša reprezentacija ode na svetsko prvenstvo, da promovišemo mlade igrače, da pravimo nove objekte... Ko će gospodo naš fudbal da gleda kada po njemu arče ovakvi primitivci, koji nemaju ni obraza, a ni pameti?

Ne jednom smo nakon lošeg suđenja ćutali i među sobom govorili da je u pitanju nenamerna greška, loš dan, nećemo se žaliti. I nikada se nismo žalili. E, pa gospodo, vi koji vodite sudijsku organizaciju, a i vi gospodo iz FSS, koji ste izabrali tu sudijsku organizaciju, morate sesti i jasno klubovima reći šta nas očekuje u budućnosti od ovakvih koji nam kroje sudbinu.
Mi izbora nemamo, tražimo da i mi i svi ostali klubovi imaju isti tretman u takmičenju, jer u protivnom dešavaće se stvari za koje smo bili ubeđeni da su deo naše ružne prošlosti.

Na kraju, u našem Klubu se razmišlja da u znak protesta ne igramo utamicu narednog kola sa Crvenom zvezdom u Beogradu, jer ne vidimo način kako da se ova situacija prevaziđe, bez obzira na kosekvence kojih smo svesni, jer ne vidimo svrhu daljeg takmičenja.
.....

Vojvodina vodi 1 0 a komentator RTS tuzan i narice sto Zvezda gubi ...dokle bre vise da zivimo u drzvai Beograd DOKLEEEE

druze ovo je prvi tvoj post koji sam video, nisam ni obratio paznju da li je tvoj nick neciji klon, ali nema veze...
samo hocu da ti kazem da za politiku ima podforum, mnogo je veci i opsirniji od ovog koji mi nazivamo fudbal i trudi se da pises o tome, ako nije problem...:bye:

Ti si izgleda zalutao negde ako igde ima politke osim u skupstini toje u u fudbalu ...a ti ako zivis u inostranstvu pa nepratis fudbal u Srbiji koji ja odlicnopratim do detalja onda ti treab da ides na neki drugi forum ..Ajmo Vojvodina ...Svi protiv Partizna i Zvezde..

Ti si izgleda zalutao negde ako igde ima politke osim u skupstini toje u u fudbalu ...a ti ako zivis u inostranstvu pa nepratis fudbal u Srbiji koji ja odlicnopratim do detalja onda ti treab da ides na neki drugi forum ..Ajmo Vojvodina ...Svi protiv Partizna i Zvezde..

axaxaxaxaxax sjajno, nista onda idem ja, ocigledno da nisam upucen...samo mi reci koliko godina imas?i na koliko si utakmica bio van ns-a, posto kazes da ga pratis do jaja...?

43g i bio sam sigunro na vise utakmica nego ti sto imas godina i pmatim mnogo bolje stvrai nego ti A ako tebi nije cudno to sto sportski novninar na drzavnoj tv otvoreno zali zbog poraza Zvezde na sta nisi ni reagovao i sto sam komentrisao ako si uopste procitao sustinu komentara sto je i tekako vezano za fudbal ..toje tvoj problem

43g i bio sam sigunro na vise utakmica nego ti sto imas godina i pmatim mnogo bolje stvrai nego ti A ako tebi nije cudno to sto sportski novninar na drzavnoj tv otvoreno zali zbog poraza Zvezde na sta nisi ni reagovao i sto sam komentrisao ako si uopste procitao sustinu komentara sto je i tekako vezano za fudbal ..toje tvoj problem
Slaninar! Mozes li malo da prosetas do Rumenke ili Kisaca? Tamo kolju svinje. Ovde pricamo o fudbalu! I uvek za nekoga a ne protiv (ukoliko se ne zezamo). Hajde setaj pa nam kazi kako je bilo. :lol: ........:hahaha:

Čestitke na zasluženoj pobedi.
Utakmica sve u svemu za zaborav...pamti se pobeda ali sa ovakvom igrom vi a tek posebno mi nemamo šta da tražimo u evro takmičenjima :thumbdown:
Sjajna "komunikacija" (ako sam dobro zapazio) Delija i Firmaša oko transparenta.
Inače danas na kanalizacionom stadionu u Humskoj 1 bilo preko 2.000 bacila...Hristos Voskrs glodari.

ilke ti je sve rekao, nema sta vise da dodajem...
samo ponavljam ovo je pdf fudbal, imas i pdf politika koji je mnogo veci i opsirniji, posto sam video da je struktura tvojih reci prikladnija za njihove teme, a ne nase...
a sto se tice godina i tekmi, ja 18-og maja punim 25 i 100% sam siguran da sam bio na vise nego ti sa 43 (isao sam i subotom na obilic i nedeljom na sindju)
mislim idem i dalje, ali tako je vec vise od godinu dana, prosao srbiju i cg uzduz i popreko, a i evropu video 1999-te (madrid i minhen) obilic-sampion!:per:

Upravu si kim ti si sa tvojih 25g vise iso od mene koji idem od 15 g na utakmice nesto ti matematika nije jaca strana ...al dobro necu da se ukljucujem vise ovde posto ovde ljudi razogovaraju o fudbalu koju da izvinte nesto ne vidim ako se ono zove fudbal juce onda sam ja zaista neznalica ....A sad ces da vidis sta je fudbal u nas kad se pokrene bg masinerija Vojvoidna evropu moze samo da sanja posel nemoj da kukas odo ja i prijatno ne ukljuccujem se vise ovde jer je samo dangubljenje bez sustine

Upravu si kim ti si sa tvojih 25g vise iso od mene koji idem od 15 g na utakmice nesto ti matematika nije jaca strana ...al dobro necu da se ukljucujem vise ovde posto ovde ljudi razogovaraju o fudbalu koju da izvinte nesto ne vidim ako se ono zove fudbal juce onda sam ja zaista neznalica ....A sad ces da vidis sta je fudbal u nas kad se pokrene bg masinerija Vojvoidna evropu moze samo da sanja posel nemoj da kukas odo ja i prijatno ne ukljuccujem se vise ovde jer je samo dangubljenje bez sustine

xexexexexexexexexexe opusteno niko nije rekao da ne treba da se ukljucujes vise ovde, samo ono politika off
uzivaj sad nisam u fazonu one klinacke price moj tata je jaci od tvog...kazem ti mnogo vise sam tekmi proso nego ti...poz

'ajd' u zdravlje. Kad sredis one svinje po Rumenki bar donesi nesto ovim ljudima u Beograd! :hahaha: :hahaha: :hahaha:

To, da ostalima bude jasno citiram tvoju filozofiju!
Re: Antibeogradski front
Beograd drzi monopol na svim poljima politickom, ekonomskom,sportskom,kulturnom,medijskom.itd..i to je njegov interes da tu ostane ..a to sto drugi regionalni centri se ne bore protiv toga je vise njihov problem ..koje je realno lako resiti

Back