ФК РАДНИЧКИ НИШ

Kosanović jasan, bodovi neophodni, na pobedu protiv Inđije

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Milorad Kosanović rekao je danas da su njegovoj ekipi bodovi više nego potrebni i da želi pobedu protiv Inđije.


1568995933757.png


"Nama je ova utakmica jako važna posle dva vezana poraza. Ovo je momenat kada moramo da se borimo za svaki bod jer su nam bodovi i više nego potrebni, tako da u Inđiju odlazimo sa takvim željama i raspoloženjem. Uz sve poteškoće koje smo imali u ovom periodu neke stvari polako idu na bolje. Napredovali smo u fizičkoj pripremi, bolji smo i na planu igre", rekao je Kosanović na konferenciji za novinare u Nišu.

Radnički će gostovati Inđiji u devetom kolu Super lige Srbije.

Utakmica će se igrati posle dva vezana prvenstvena poraza Radničkog, poslednji od Vojvodine na Čairu.

"Čeka nas veoma važna utakmica protiv tima koji je u dosadašnjem delu prvenstva pokazao da zna da igra fudbal. Njihovi rezultati su daleko slabiji od prikazane igre i to nas neće zavarati. Na tom terenu nama ništa neće biti lako, ali moramo da se stegnemo da meč odradimo maksimalno odgovorno", kazao je Kosanović.

Trener niškog kluba neće imati na raspolaganju povređene Sašu Stojanovića, Stefana Đorđevića i Riotu Nomu, dok je Stefan Mihajlović suspendovan zbog crvenog kartona.

Moći će da računa na oporavljenog Lazara Đorđevića, a kao bitno je naveo i to da se Rebin Sulaka, Dušan Pantelić i Nemanja Nikolić sve bolje uklapaju u tim.

"Sastav će biti sličan kao u prošlom meču sa Vojvodinom, ali imam nekoliko dilema. Razmatram da li da Taras Bondarenko igra zadnjeg veznog ili levog beka jer je još rano da u vatru gurnem Nikolića, mada on zaista dobro radi i nameće se. Na krilnim pozicijama još nisam prelomio ko će otpasti od trojca Jirka, Čumić i Filip Knežević. U svakom slučaju mi u Inđiju idemo samo sa jednom ciljem, a to je pobeda koja će nam vratiti mir pred mečeve protiv Budućnosti iz Dobanovaca u Kupu i protiv Partizana u prvenstvu, kojim ćemo zaokružiti ovaj neugodan ciklus", rekao je Kosanović.

Utakmica Inđija - Radnički će početi u subotu u 16 časova.

https://www.sportske.net/vest/domac...eophodni-na-pobedu-protiv-indjije-387811.html
 
Radnički doveo novo pojačanje, Subotić na "Čairu"

Srpski fudbaler Nemanja Subotić potpisao je ugovor s Radničkim i tako postao drugo pojačanje za nastavak sezone, saopštio je danas taj klub.


1578322175801.png


Srpski fudbaler Nemanja Subotić potpisao je ugovor s Radničkim i tako postao drugo pojačanje za nastavak sezone, saopštio je danas taj klub.

Subotić će prvi trening s ekipom imati 10. januara kada će Radnički početi pripreme za prolećni deo sezone.

On je rekao da s nestrpljenjem očekuje povratak u srpski fudbal.

"Radnički je jedan od najvećih klubova u našoj zemlji, ima visoke ambicije, želi da igra u Evropi, tako da smatram da je ovo prava sredina za mene. Jedva čekam da izadjem na teren i pokažem sve svoje mogućnosti", rekao je Subotić posle potpisivanja ugovora.

Subotić je 2019. godine igrao za kazahstanski Taraz, a ranije za Budućnost iz Dobanovaca, Bežaniju, Vojvodinu i slovački Sered.

Prilikom potpisivanja ugovora on je rekao i da će dati sve od sebe da pomogne klubu da ostvari glavni cilj - plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Poznajem neke od novih saigrača, radujem se saradnji s trenerom Kosanovićem, i verujem da su pred nama sjajni rezultati. U razgovorima s ljudima iz kluba predočeno mi je da je cilj Radničkog plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa i ja sam tu da pomognem", kazao je Subotić.

Pre njega, Radnički je tokom zimskog prelaznog roka angažovao i štopera Marija Maslaća.
 
Radnički ne odustaje od Evrope, Tončev najavio pojačanja!

1578496186481.png


Radnički iz Niša će nakon odlazaka Sulake i Haskića pojačati svoje redove.

Predsednik kluba sa Nišave Ivica Tončev najavio je nove dolaske pošto su na Čair već stigli Mario Maslać, Nemanja Subotić i Aleksandar Pejović.

"Posle prvog pojačanja, Marija Maslaća, angažovali smo dvojicu iskusnih igrača srednjeg reda, jer ne odustajemo od namere da budemo jači i bolji na proleće i da ostvarimo cilj, treći izlazak na međunarodnu scenu i kvalifikacije za Ligu Evrope. Naš dres narednog proleća, a možda i duže nosiće i dvadesetsedmogodišnji Nemanja Subotić, provereni vezista koji je tokom prethodne godine igrao u Tarazu, u Kazahstanu", kazao je Tončev za Sportski žurnal.

"Angažovali smo i Aleksandra Pejovića, fudbalera sa iskustvom i koji takođe igra u srednjem redu, jer smo po završetku jesenje sezone zaključili da nam u tom delu tima treba još kvalitetnih fudbalera. Pejović u naš klub stiže iz beloruskog Dinama, mada ga više znamo po izvanrednim partijama u Mladosti", rekao je prvi čovek Nišlija najavljujući da će do početka priprema "Real sa Nišave" sigurno dobiti najmanje još jedno, a možda i dva pojačanja.

Nikola Čumić će ostati u Nišu do leta kada će zadužiti dres Olimpijakosa.
 
Tončev okrenuo novi list i poručio igračima: "Teren, a ne priča!"

Radnički iz Niša počeo je pripreme za nastavak sezone u kojoj će se ponovo boriti za izlazak na evropsku scenu.

Za desetak dana, "Real sa Nišave" kreće put Antalije gde će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Predsednik kluba Ivica Tončev istakao je da će doći do velikih promena unutar Radničkog.

"Angažovali smo stručne ljude koji će tokom narednog perioda i posebno pred početak prolećne sezone, po završetku priprema, da provere spremnost naših fudbalera. To će biti urađeno najsavremenijim analizama, merenjima i naučno-istraživačkim metodama, primenjivanim redovno u najboljim svetskim klubovima. Želimo da se pred nastavak prvenstva stručno proveri i unapred zna kakva je spremnost svakog pojedinca u Radničkom u fizičkom smislu, odnosno koliko svako od igrača koji će konkurisati za naš najbolji tim", kazao je on u intervjuu za Sportski žurnal.

"Prosto rečeno, pre nego što se nastavi prvenstvo, želimo da znamo na koga se može računati, a na koga ne. Ne želimo da dres Radničkog nose nespremni i oni koji više pričama dokazuju kvalitet, nego što što njihov učinak na terenu pokazuje", smatra prvi čovek Nišlija.
 
Aktivan i Radnički, Nišlije predstavile dvojicu pojačanja!

Fudbalski klub Radnički potpisao je danas ugovore sa Bojanom Letićem i Stefanom Milosavljevićem.

Levi bek Letić (27) je iz Bosne i Hercegovine, u jesenjem delu sezone nastupao je za Sarajevo i odigrao 13 utakmica za taj klub. Ponikao je u Кozari, igrao je za Velež, a najveći deo karijere proveo je u Slovačkoj i Češkoj. Za slovačku Žilinu odigrao je 57 nastupa, a dres češke Кarvine nosio je 33 puta. Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao je šest puta.

"Drago mi je što sam došao u jedan od najboljih klubova u Srbiji koji želi ponovo da izbori plasman u Evropu, nadam se da ću pomoći ekipi u ostvarivanju svih ciljeva. Od malena pratim srpsku ligu i želeo sam jednog dana da zaigram u njoj. Dolazim u jaču ligu, u veliki klub. Derbiji protiv Zvezde, Partizana i ostalih klubova iz vrha tabele su dodatni motiv za svakog igrača. Radujem se saradnji sa šefom stručnog štaba Miloradom Кosanovićem i sa novim igračima, od kojih dobro poznajem Lazara Đorđevića, sa kojim sam igrao u Кarvini", rekao je Letić, saopštio je Radnički.

Milosavljević (27) je vezni igrač, došao je iz Mačve za koju je odigrao 36 utakmica i postigao dva gola. Tokom karijere igrao je još za Napredak, Mladost iz Lučana, Zemun i Sileks iz Кratova.

"U Radnički dolazim zbog veličine samog kluba, kao i dobre organizacije u poslednje tri godine. Od letos smo bili u pregovorima i zadovoljstvo mi je što se transfer sada realizovao. Кako sam već imao prilike da igram protiv Radničkog, poznajem većinu saigrača i trenera i očekujem da pokažem dobru igru i da vratimo Radnički na mesto koje mu pripada – medju prve četiri ekipe na tabeli Superlige", naveo je on.

Letić i Milosavljević će se odmah priključiti saigračima na pripremama za prolećni deo sezone, koje će Radnički od 24. januara nastaviti u turskom Beleku.

 
Borivoje Ristić ponovo u Radničkom

Ristić je prošle sezone bio nezamenjiv član prve postave Radničkog, a ukupno je gol Nišlija branio 31 put.

Ristić je proteklu polusezonu proveo u grčkom AEL-u, a u karijeri je branio i za Dubočicu, Metalac, Sevojno, Teleoptik, BASK, Novi Pazar, Čukarički, Radnik, Rudar iz Velenja i Panseraikos.

"U Radničkom sam prošle sezone imao najuspešniju sezonu u karijeri. Otišao sam u Grčku kako bih rešio neke porodične stvari, ali nije ispalo tako, pa sada osećam veliko zadovoljstvo što sam se vratio u moju drugu porodicu. U Nišu mi je sjajno i kada sam odlučio da se vratim u Srbiju, nisam imao dilemu koji će to klub biti", rekao je Ristić, prenosi Radnički.

Ristić je naveo da očekuje da će nastaviti tamo gde je stao prošle sezone i istakao da se promenilo dosta igrača, ali da Radnički ponovo ima jak tim.

"Promenilo se dosta igrača, ali su i ostali neki iz prošlogodišnje ekipe... Radnički je ponovo stvorio jaku ekipu, imamo odličnog trenera, imamo novog kondicionog trenera, sa trenerom golmana sam već radio. Stvorena je snažna selekcija i sada je sve na nama. Čekaju nas teške pripreme i smatram da ćemo od 15. februara biti spremni da odmah krenemo u pozitivni niz i da se na proleće ponovo dokopamo Evrope", rekao je Ristić.

Fudbaleri Radničkog će do 24. januara trenirati u Nišu, a onda odlaze u turski Belek gde će ostati 15 dana i obaviti glavni deo priprema pred prolećni deo sezone.
 
Kosanović najavio još jedno pojačanje za Radnički: ''To će biti jako, jako dobro po nas!''

Trener fudbalera Radničkog Milorad Kosanović rekao je danas da veruje da će njegova ekipa maksimalno spremna dočekati nastavak prvenstva i dodao da je zadovoljan kako je odradjen prelazni rok, kao i da će klub pokušati da dovede još jednog igrača.

"Završili smo prvi deo priprema koji smo počeli 10. januara. Uradili smo ovde u Nišu puno važnih stvari i to onih najtežih i najnezanimljivijih, a koji se pre svega tiču fizičke spreme. Potpuno smo spremni za ono što nas čeka u narednih 15 dana u Turskoj", rekao je Kosanović, prenosi klub.

Fudbaleri Radničkog odradili su danas poslednji trening u Nišu pred sutrašnji odlazak na glavni deo priprema u turskom Beleku gde će ostati 15 dana.

"U Turskoj ćemo se maksimalno posvetiti samoj igri, radićemo punom parom i verujem da ćemo spremni dočekati 15. februar i nastavak prvenstva", rekao je Kosanović.

Ove zime na Čair su stigli golman Borivoje Ristić, štoper Mario Maslać, napadač Nemanja Kojić, fudbaleri sredine terena Ognjen Bjeličić, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić i Stefan Milosavljavić, te levi bek Bojan Letić.

Klub su, za sada, napustili Nermin Haskić, Marko Knežević, Rebin Sulaka, Ivan Ostojić, Taras Bondarenko, Erik Jirka i Riota Noma.

"Zadovoljan sam prelaznim rokom. Sada imamo dvadesetak igrača koji su približno istog kvaliteta. Imaćemo kompaktnu celinu, a uspostavili smo i bolji balans u svim linijama tima nego što je to bilo jesenas.

Otprilike smo završili sav posao oko ekipe, ali ćemo pokušati da dovedemo još jednog igrača. Imamo jasnu želju, ali ja ne bih izlazio sa njegovim imenom kako se nešto ne bi iskomplikovalo. Ako uspemo da dovedemo tog fudbalera to će biti jako jako dobro po nas",
rekao je Kosanović.

Jedino što nije dobro je, po rečima Kosanovića, odlazak Erika Jirke.

"Ja bih voleo da je ostao, ali u njegovom slučaju nije bilo ništa do nas, pošto je on fudbaler Crvene zvezde i taj klub se isključivo pitao o njegovom statusu, tako da mi tu ništa nismo mogli da odlučujemo. Sve ostalo je urađeno prema unapred napravljenom planu i mi sa puno optimizma odlazimo u Tursku", rekao je Kosanović.

U Tursku će otputovati: Nemanja Subotić, Aleksandar Pejović, Mario Maslać, Filip Knežević, Dejan Meleg, Saša Stojanović, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Nikola Stevanović, Stefan Mitrović, Stefan Ilić, Nemanja Kojić, Ognjen Bjeličić, Nikola Petrović, Stefan Mihajlović, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Bojan Letić, Borivoje Ristić, Stefan Milosavljević i Mlosav Sićović.


 
Skandal na pripremama Radničkog, Kosanović povukao ekipu sa terena, teške reči srpskom kolegi!

U četvrtoj pripremoj utakmici u Beleku, fudbaleri Radničkog odigrali su 1:1 protiv kazahstanskog Irtiša.

Ipak, u prvom planu nisu bili golovi Kneževića u 20, a potom Ljevana u 72. minutu, već odluka trenera Nišlija Milorada Kosanovića da povuče ekipu sa terena u 82. minutu prekršaja nad Mihajlovićem.

Iskusni stručnjak je smatrao da su Kazahstanci igrali grubo tokom čitavog meča, a sve je to dodatno "začinjeno" verbalnim sukobom i teškim uvredama koje su jedan drugom razmenili Kosanović i trener Irtiša Milan Milanović.

Interesantno Milanović je predvodio Radnički 2014. godine kao glavni trener.

Taj detalj možete pogledati na priloženom snimku od 1:47:13.

 
Kosanović bez dlake na jeziku o Lalatoviću: "Bio sam dobar sa njim, dok se nije naduvao..."

Fudbalere Radničkog očekuje nastavak takmičenja u Superligi Srbije gde će u 21. kolu gostovati Spartaku u Subotici.

Meč je na programu u nedelju od 16 časova, a trener Nišlija Milorad Kosanović osvrnuo se na konferenciji za medije i na sukob sa trenerom Vojvodine Nenadom Lalatovićem.

"Ja sam sa svim trenerima dobar, pa čak i sa Lalom. Bio mi je kao dete dok se nije naduvao. Mislim, fizički, ovako. Tad je malo prolupao, ali dobro", rekao je Kosanović na konferenciji za medije.

Iskusni stručnjak je potom prokomentarisao situaciju u Beleku kada je povukao ekipu sa terena na meču sa Irtišom koji predvodi Milan Milanović sa kojim je razmenio žestoke uvrede.

"Tuku nas 90 minuta. Tuku, udaraju i ja im kažem 'alo, prestanite više'. Znamo da na tim pripremnim utakmicama ima svega kada igrate sa klubovima iz bivših sovjetskih republika… Bio sam se uplašio da se ne desi nešto gore. Taj mali je uklizao Mihajloviću, a onda ga je na zemlji počeo udarati nogom. A, on ne zna koga udara nogom, a ja pošto znam… Mislio sam da će ga prepoloviti, kakav je. Zato sam mu rekao", kazao je Kosanović.
 
Remi u Subotici po meri Nišlija: "Nemamo vremena za analizu"

Trener fudbalera Radničkog Milorad Kosanović rekao je da je današnji remi sa Spartakom korektan rezultat na teškom gostovanju u Subotici.

"Sve u svemu, remi je korektan rezultat za nas na teškom gostovanju u Subotici. Ipak, ostaje žal što nismo dali taj drugi gol. Nemamo mi mnogo vremena da ovo analiziramo. Uzeli smo bod, za vikend nam dolazi Čukarički i to je meč koji mi prosto moramo da dobijemo ako želimo da ostvarimo naš cilj. Ostaje nam da se dobro spremimo i taj duel dočekamo u najboljem mogućem svetlu", rekao je Kosanović posle utakmice.

Radnički je igrao nerešeno 1:1 sa Spartakom u gostima, u utakmici 21. kola Superlige, kojom je posle zimske pauze nastavljena sezona u srpskom prvenstvu.

"Bila je ovo odlična utakmica u kojoj su se nadmetala dva raspoložena tima. Mi smo veliki deo utakmice imali pod kontrolom. Primili smo gol bukvalno ni iz čega. Napadali smo i dozvolili da im jedna dubinska lopta otvori kontranapad posle kog smo izvadili loptu iz mreže. To je sve što su oni imali u prvom poluvremenu. Mi smo potom uspeli da se nametnemo igrom i da izjednačimo.

U drugom poluvremenu smo igrali dobro, imali smo dosta mogućnosti da postignemo taj drugi gol koji bi verovatno značio i pobedu, ali smo napravili nekoliko greški u zadnjem pasu i to nas je koštalo dva boda. Imali su i oni u poslednjih 10 minuta dve šanse posle prekida, ali smo uspeli da se odbranimo"
, kazao je Kosanović.
 
Kosanović pred Čukarički: "Nemaju čime da me iznenade, verujem u našu pobedu!"

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Milorad Kosanović rekao je danas da je njegova ekipa svesna da predstojeći meč protiv Čukaričkog nosi odredjeni pritisak po pitanju konačnog plasmana i istakao da tim s Banovog brda ne može da ga iznenadi.

"Ispred nas je veoma interesantna utakmica. Bodovi su potrebni i nama i njima, tako da očekujem da će obe ekipe ući čvrsto i raspoloženo u ovaj duel sa najvećim željama da osvoje tri boda. Mi imamo ambiciju, znam da i Čukarički ovde dolazi motivisan i pred nama je jedna dobra utakmica", rekao je Kosanović na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Radničkog sutra od 16 časova dočekuju Čukarički u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

"Svesni smo da ovaj susret nosi i određni pritisak po pitanju konačnog plasmana, jer bi nas eventualni poraz znatno udaljio od željenog cilja, ali mi smo mirni i fokusirani. Radnički mora da nađe snage i da odigra bolje nego što je do sada igrao protiv ekipa iz gornjeg dela tabele", rekao je Kosanović.

"Spremni smo i mislim da smo u stanju da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Ako budemo koncentrisani i ako budemo ispoljili takmičarski karakter, smatram da ovaj meč može da se završi povoljno po nas", dodao je on.

Kosanović je naveo da dobro poznaje ekipu Čukaričkog.

"Poseduju ozbiljan kvalitet u svakoj liniji tima, ali oni mene nemaju čim da iznenade. Igramo kod kuće i čvrsto verujemo da ćemo se radovati nakon poslednjeg sudijskog zvižduka", rekao je Kosanović.

Radnički će protiv Čukaričkog biti lišen usluga trojice fudbalera.

"Golman Nikola Petrović je protiv Spartaka zaradio tešku povredu ramena. Srećom nije ništa slomio, ali ga čeka pauza od mesec i po dana, tako da će njegovo mesto zauzeti Borivoje Ristić. Saša Stojanović i Vladimir Đilas su tek izašli iz povreda, a pošto se radi o igračima u poznim godinama, neću da rizikujem neku novu povredu. Svi ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu", rekao je Kosanović.

"Imamo 20 podjednako kvalitetnih fudbalera, mada ne mogu da se otmem utisku da nam mnogo nedostaju igrači poput Nermina Haskića, Rebine Sulake i Erika Jirke. Sa tom trojicom fudbalera bili bismo sposobni za najveće domete, ali nažalost koga nema bez njega se mora", istakao je Kosanović.
 
Kosanović potvrdio odlazak sa ''Čaira'', ovo su razlozi!

Podsetimo, najpre je klupu Radničkog napustio Nenad Lalatović, koji je Nišlije i doveo prošle sezone na poziciju broj 2. Njega je letos nakratko zamenio Simo Krunić, a onda je izbor čelnika kluba pao na iskusnog Milorada Kosanovića.

Međutim, ni on nije ovu sezonu isterao do kraja, pošto je danas potvrđena jutrošnja iznenađujuća vest da je odmah posle pobede nad Čukaričkim (2:0), Kosanović odlučio da napusti ''Čair''.

Spekulisalo se tokom dana o razlozima odlaska, a o čemu se zapravo radi Kosanović je otkrio u razgovoru za ''Telegraf''.

''Da, tačno je, nisam više trener Radničkog. Sutra bi trebalo to sve da završim, da se raziđemo'',
potvrdio je Kosanović i dodao da je mnogo razloga za njegov odlazak iz Niša, između ostalog i odbijena žalba od strane FSS na kaznu koja mu je izrečena zbog izjava posle meča sa Javor Matisom i koja ističe za manje od mesec dana.

Ipak, postoje i razlozi unutar kluba.

Ono što je Kosanoviću zasmetalo je i što je uprava kluba odlučila da zameni jednog njegovog saradnika.

''Nedavno je moj asistent za kondicionu pripremu dobio otkaz, a reč je o najboljem stručnjaku u zemlji.

Kažu, loše smo trčali...'',
objašnjava Kosanović.

Ali, nije ni to sve što mu je zasmetalo u Nišu.

''I prelazni rok je odrađen na moju štetu, prodal su tri važna igrača (Nermin Haskić, Rebin Sulaka i Erik Jirka), pa sam opet praktično morao da sastavljam tim ispočetka. Pravo da vam kažem, malo sam se i umorio od toga da na svaka tri meseca sastavljam tim.

Ovako je bolje za sve, ekipa ima 15 utakmica da se izbori za Evropu, a ja ne bih tu da smetam. Klubu želim sve najbolje'',
poručio je Kosanović, koji je ovim potezom, slučajno ili ne, izbegao i susret sa Nenadom Lalatovićem u Novom Sadu.

Prema najavama, novi trener Radničkog bi trebalo da bude bivši trener Vojvodine Radoslav Batak.


Na rastanku, Kosanović sve najlepše o Radničkom! Šta dalje?

Kosanović je na klupi Radničkog bio od 21. avgusta, a od kluba se oprostio subotnjom pobedom protiv Čukaričkog posle koje je Radnički prišao na samo četiri boda manje od četvrtog mesta na tabeli i ostao u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

"Mislim da je vreme ovde provedeno dosta dobro, obzirom na uslove koje sam imao. Mislim, pre svega, na prvi deo sezone i selekciju igrača. U drugom delu sezone smo napravili mali pomak. U srpskom fudbalu je teško raditi, ne u Radničkom, već u svim klubovima. Svaka tri meseca praviš novi tim, a ne može uvek da se odmah pogodi sa pojačanjima", rekao je Kosanović, prenosi klub.

Dotakao se Milorad Koanović i prijema na koji je naišao u Nišu.

"S te strane nemam nijednu primedbu. Bilo mi je super. Ja sam u Nišu proveo lepih šest meseci. Ne samo na stadionu, nego i u gradu. Ljudi su mi na svakom koraku prilazili, pružali mi podršku, razgovarali sa mnom o fudbalu i mnogim drugim temama. Niš mi u svakom pogledu ostaje u lepom sećanju", poručio je Kosanović.

Jedan od glavnih razloga za njegov odlazak je kazna Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja bi ga još četiri meča odvojila od klupe Radničkog.

"To je presudilo. Odlučio sam da odem zbog Radničkog, a ne zbog sebe. Imamo novi tim, njima je na klupi potreban trener koji će da ih vodi. Protiv Čukaričkog smo ostavili Radnički u plej-ofu, a to je bio primarni cilj bez koga Radnički ne bi mogao da se razvija dalje. Ta tri boda dovela su nas u situaciju da imamo četiri boda manje od četvrtoplasiranog tima i to na 15 kola pre kraja prvenstva", rekao je Kosanović.

Po njegovim rečima, Radnički ima sve uslove da se ravnopravno bori za mesto u Evropi.

"Ako nastave ovako, verujem da će Radnički igrati Evropu i naredne sezone. Smatram da bi za tim bio veliki hendikep da još četiri meča ne budem na klupi, logično je bilo da klubu predložim raskid saradnje, ne želim ja da budem smetnja", dodao je on.

Kosanović je istakao da je Radnički odlično organizovan klub i naglasio da stabilnost na "Čairu" nikada nije dovedena u pitanje.

"U Radničkom sve funkcioniše u najboljem redu. Finansijska egzistencija ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Mogu da kažem da je niški tim od svih klubova u kojima sam radio najredovnije ispunjavao obaveze prema trenerima i igračima", rekao je Kosanović.

Doskorašnji trener Radničkog naveo je i da je imao odličnu saradnju s upravom kluba, da nije bilo "nijedne grube i ružne reči" i dodao da mu se niko nije mešao u posao.

"Imao sam svu autonomiju. Niko mi se nije mešao u posao, niko nije određivao ko će da mi igra u prvom timu, niti je to pokušao. Ja sam takav trener, ne dozvoljavam da se tako nešto pojavi, uvek radim po svome", rekao je Kosanović.

On je na govorio i o budućim planovima.

"Sada idem kući, da se odmorim i uradim nešto na privatnom planu. Za sada nemam plan šta dalje, ali sam voljan da nastavim da radim... Ima vremena", zaključio je Kosanović.
 
Radnički predstavio četvrtog trenera ove sezone, debituje protiv bivšeg kluba!

Radnički iz Niša danas je predstavio novog trenera Radoslava Bataka koji će debitovati već sutra kada Nišlije gostuju Vojvodini u Novom Sadu.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore i bivši fudbaler Vojvodine je tako postao četvrti trener niške ekipe ove sezone pošto je klub nedavno napustio Milorad Kosanović.

"Došao sam u organizovan klub, sa visokim ambicijama, koji je spreman na sva iskušenja koja nas očekuju. Pratio sam, sa nekim igračima sam sarađivao u Vojvodini, drugi dan kako se upoznajemo. Biće vremena za upoznavanje. Ovo je klub koji je organizovan i ima visoke ambicije. U trenerskoj karijeri nema dobrog ni nezgodnog trenutka, svaki treba da bude iskorišćen u svakom smislu i da napravimo dobar rezultat", kazao je 42-godišnji stručnjak na predstavljanju.

Batak je, osim Vojvodine, kao trener predvodio i drugi tim Buriram junajteda i Krabi, u pitanju su timovi sa Tajlanda.

Radnički je pripreme započeo sa Nenadom Lalatovićem koji je otišao u Vojvodinu, nakon njega stigao je Simo Krunić koji se nije proslavio u kvalifikacijama za Ligu Evrope pre nego što je stigao Milorad Kosanović.
 
Batak ''temeljno'' priprema Nišlije za duel sa preporođenom Inđijom

Fudbaleri Radničkog u nedelju dočekuju Inđiju, u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

"Dobro smo analizirali ekipu Inđije i ispratili njihovu igru. To je potpuno nova ekipa u odnosu na onu koja je igrala u jesenjem delu prvenstva. Imaju novog trenera, promenili su stil, veoma su čvrsti i disciplinovani, jako su dobri u tranziciji po osvojenoj lopti i neće nam biti nimalo lako u nedelju", rekao je Batak na konferenciji za novinare.

Niški tim u ovaj meč ulazi kao šestoplasirani na tabeli sa sa 36 bodova, dok je Indjija na 14. poziciji 16 osvojenih bodova.

"Temeljno se pripremamo za ovaj meč, moji igrači su detaljno informisani o vrlinama i manama protivnika i očekujem da maksimalno motivisano udju u meč. Respektujemo rivala, ali Radnički je svakako kvalitetniji tim od Inđije i to treba da pokaže u nedelju. Potrebna su nam tri boda i daćemo sve od sebe da do njih i dođemo uz dobru igru", rekao je Batak.

Za razliku od prethodnih mečeva, Radnički u nedelju neće imati većih kadrovskih problema.

"Svi igrači konkurišu za startnu postavu, osim teže povređenog golmana Nikole Petrovića. Vraća nam se levi bek Lazar Đorđević, koji je zbog povrede leđa propustio utakmicu sa Vojvodinom, i to je veoma važna informacija za nas", rekao je Batak.

"Svi smo motivisani da se dokažemo pred našom publikom i da se vratimo na pobednički put", dodao je trener Radničkog.

Utakmica Radnički Niš - Indija igra se u nedelju od 16.00 na Čairu.
 
"Radnički zaslužuje pun stadion, ne znam da li Nišlije vole svoj klub!"

Predsednik Radničkog iz Niša Ivica Tončev se u intervjuu za Kurir osvrnuo na teške dane kluba sa Čaira pre nego što je stigao na čelo.

"O tom periodu smo mi mnogo puta dosad pričali i o tome smo već sve rekli. Ne bismo se vraćali na ružan deo istorije kluba. Radnički smo nasledili sa preko 300 miliona dinara dugova, sa uništenom infrastrukturom, tako da je klub bio praktično pred gašenjem. A onda smo jednim normalnim, domaćinskim i poštenim radom, koliko sad mogu da se pohvalim, klub digli da izgleda kao jedan normalan i, mogu reći, evropski klub", počeo je razgovor Ivica Tončev, prvi čovek niškog superligaša.

Radnički je igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a od Evrope se ne odustaje ni ove godine jer Niš kao grad zaslužuje ozbiljan klub.

"Da, Niš kao grad zaslužuje, ali ja moram da budem i kritičan. Ne znam da li Nišlije zaista toliko srcem vole Radnički kao što pričaju. Jedan grad koji ima 350.000 stanovnika, a sa okolinom oko pola miliona, treba da ima i pun stadion na utakmicama, a ne da na tribinama bude 5.000 gledalaca. Radnički je sada klub koji zaslužuje pun stadion", smatra čelnik Nišlija.

I baš kada je reč o stadionu, urađeno je dosta na infrastrukturi.

"Posle mnogo godina uloženo je preko 240.000 evra u renoviranje terena. Prvenstveno je problem bio taj što je ispod bio beton, pa radovi nisu mogli da se odvijaju tako brzo. Početkom ili sredinom ove godine počeće rekonstrukcija kompletnog terena", rekao je Tončev.

Igrači su u jednom periodu u širokom luku zaobilazili Radnički i Čair. Sada vrlo rado dolaze.

"Da, sada kad Radnički zove, još se nije desilo da neki igrač odbije. Svaki je bio spreman za razgovor, a onda i u Radnički igrači dolaze punim srcem", smatra Tončev.
 
Batak najavio, sa omladincima na Partizan!


Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je danas da je njegova ekipa oslabljena povredama, ali da će se potruditi da u utakmici 25. kola Super lige protiv Partizana ostvari pozitivan rezultat.

"Gostujemo Partizanu, koji je veoma dobra ekipa. Igraju atraktivan fudbal, vole da se nadigravaju. Temeljno smo se pripremali za ovaj susret, probaćemo da iskoristimo šanse i dodjemo do povoljnog rezultata. Partizan je opasan tim, ali probaćemo da im odgovorimo na pravi način. Moramo biti oprezni i treba da se sačuvamo od dobijanja kartona", rekao je Batak na konferenciji za novinare.

Utakmica 25. kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Radničkog igra se sutra od 20.00.

"Što se tiče mog tima, bićemo oslabljeni u predstojećem meču. Povredjeni su Kojić, Maslać i Milosavljević, a njihova mesta u timu zauzeće trojica omladinaca. U Beogradu ćemo dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat, ali utakmica sa Partizanom nije nikakvo finale. Nas u nastavku sezone čekaju izuzetno bitni mečevi, cilj nam je Evropa i od njega nećemo odstupiti", dodao je trener Radničkog.

Nakon 24 odigrana kola Radnički se nalazi na šestom mestu na tabeli sa 39 bodova, dok je Partizan drugi sa 52 boda.
 
Radnički svim snagama na Kup!

1589374712597.png


Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Čukaričkog u četvrtfinalu Kupa Srbije, ali da je cilj njegove ekipe da ode što dalje u tom takmičenju.

"Čeka nas teška utakmica i izuzetno kvalitetan protivnik. Naravno da je bilo bolje da smo igrali kod kuće, ali šta da se radi, takav je žreb. Igra se jedan meč, neće biti kalkulisanja i na nama je da se što bolje pripremimo i da motivisani udjemo u utakmicu. Čukarički je jak rival. Radi se o jako dobro organizovanom klubu, imaju odličnog trenera i kvalitetne igrače. Ali naš cilj u Kupu se zna. Želimo da odemo što dalje, a da bismo u tome uspeli moramo da pobedjujemo jake timove
", rekao je Batak, saopštio je Radnički.

Radnički će 3. juna u Beogradu igrati protiv Čukaričkog u četvrtfinalu Kupa Srbije, bez prisustva publike u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Batak je rekao da je zadovoljan tokom priprema i da su igrači u mnogo boljem fizičkom stanju, nego kada su počeli treninzi pre osam dana.

"U subotu nas čeka i prijateljska utakmica protiv Mladosti u Lučanima, pa ćemo tada imati neku realnu sliku u kakvom smo trenutno stanju. Radujemo se nastavku sezone, nećemo zanemariti prvenstvo, ali meč protiv Čukaričkog u Kupu nam je veoma važan", naveo je Batak.
 
Da li su se Nišlije oporavile od ''petarde''?


Fudbaleri Radničkog u petak od 19 časova dočekuju Mladost iz Lučana, u premijernoj utakmici 10. kola Super lige Srbije.

"Imamo veliku obavezu da se iskupimo za Voždovac i dokažemo da je to bio samo loš dan. Moramo da igramo svih 90 minuta i ne sme da nam se desi da padnemo u situaciji kada primimo rani gol"
, rekao je on.

"Mladost je iskusna ekipa, koja ima svoj prepoznatljiv stil i od njega sigurno neće odustati. Na nama je da se nametnemo, da igramo našu igru i da verujemo u pobedu", rekao je Batak, preneo je sajt Radničkog.

"Dobro smo radili tokom sedmice, atmosfera u ekipi je veoma dobra i nadamo se najboljem",
izjavio je trener.

Radnički je u prošlom kolu poražen od Voždovaca rezultatom 0:5.

Oba tima u ovaj duel ulaze porazima u prošlom kolu. Imaju po 16 bodova, koliko je sakupio i subotički Spartak, a plasirani su od pete do sedme pozicije.

Radnički protiv Mladosti neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

"Marković i Subotić imaju žute kartone, Bjeličić je povredjen, a Pantelić rovit, tako da ćemo imati problem oko sastava. Naravno, to ne sme da nam bude nikakvo opravdanje. Šansu će dobiti oni najspremniji i ja sam ubedjen da će dati sve od sebe i da ćemo osvojiti tri boda. Dobra stvar je što nam se vraća Todor Petrović, koji je propustio dve poslednje utakmice zbog povrede", naveo je Batak.

Radnički se u poslednja dva dana pojačao Petrom Djuričkovićem i Aleksandrom Kovačevićem, doskorašnjim igračima grčkog Ksantija.

"Klub je napravio ozbiljan posao dovodjenjem ove dvojice fudbalera. Doneće nam potrebno iskustvo i stabilnost. Još ne znamo koliko će oni moći da nam pomognu protiv Mladosti. Taj meč će dočekati sa samo jednim treningom sa novim saigračima i na dan utakmice ćemo odlučiti da li će i koliko igrati", rekao je Batak.
 

Back
Top