Stanojević: Ne odustajem od Moreire, igraće za B tim
Trener Partizana Aleksandar Stanojević objasnio je da se Almami Moreira u ovom trenutku ne ponaša kao da je deo tima, ali da svi u Humskoj s nestrpljenjem očekuju „starog doktora Moa". Mladi stručnjak istakao je da od gostovanja Anderlehtu postoje problemi u odnosu s jednim od najiskusnijih fudbalera.
Upečatljiva je bila situacija u avionu po povratku iz Brisela, kada je Moreira s kačketom preko očiju i slušalicama u ušima „bojktovao" radovanje saigrača zbog plasmana u Ligu šampiona.
- Sve što sam imao, rekao sam mu pred svim igračima. Svi su videli njegovo ponašanje u avionu, a takav je bio u svlačionici, uoči meča u Briselu, dan pred utakmicu... Jednostavno, nije bio deo kolektiva. Na sve što sam mu rekao nije imao odgovor, samo je sagnuo glavu. Jedva čekamo da bude opet deo naše priče - na treninzima, pre i posle utakmice, u svlačionici, na zajedničkom ručku, da tu pokaže da je deo Partizana. Dobio je poziv da igra za Gvineju Bisao i od mene dozvolu da se javi selektoru, pošto ne može da igra zbog povrede. Ne pada mi na pamet da iz negativnog ugla gledam na to što nikad do sad nije prihvatao taj poziv - rekao je Stanojević.
Boja mi je rekao da se uozbiljio
Trenera Partizana Stanojevića nimalo ne brine izjava Pjera Boje da će novajliju iz Helsinkija Mohameda Kamaru upoznati sa životom u Beogradu.
- Pre potpisivanja ugovora objasnio sam Boji dve stvari. Prvo sam mu rekao da su Iliev i Kleo u velikoj prednosti i da će se za svoju minutažu boriti s klupe s Markom Šćepovićem. A onda sam mu objasnio da su drugačija pravila ponašanja nego ranije. Nema izlazaka noću, osim kad je čitava nedelja slobodna, pa u subotu posle utakmice može da ostane u gradu. Inače, izlasci redovnim danima su do ponoći. Odgovorio mi je da se uozbiljio, a čuo sam i da mu dolazi žena... Tako da me ne brinu najave da će „brinuti" o Medi - nasmejao se Stanojević.
Trener Partizana smatra da Moreira nema razloga za nezadovoljstvo, ali ne krije ni da Portugalac kod njega ima povlašćen status u odnosu na pojedine prvotimce.
- Kada klub želi da eliminiše nekog igrača, onda mu ne isplaćuje pare, pošalje ga da trenira sa strane... Moreira to nijednog momenta nije doživeo i ne postoji razlog za ovakvo njegovo ponašanje. Rekao sam mu da je Partizan iznad svega. Svi igrači moraju da imaju identičan odnos prema klubu, dresu, navijačima. Ali, moj odnos nije isti prema svim igračima i normalno je da će Moreira imati određene privilegije.
Želim samo da bude maksimalno motivisan na treningu, kao što je bio ranije. Forma nije bitna, samo zalaganje. Ako bude razmišljao u tom pravcu i bude deo Partizana kao što je bio uvek do sada, onda će najozbiljnije konkurisati za tim. Možemo da odemo i u drugu krajnost, ali to niko ne želi i nikome to nije u interesu - rekao je on.
Stanojević je najavio da će Moreira, kada se oporavi od povrede, formu morati da potraži i igranjem za B tim.
Medo debituje u subotu
Aleksandar Stanojević želeo bi da već u subotu na teren pošalje Mohameda Meda Kamaru, pošto će izostankom Petrovića biti upražnjeno mesto u veznom redu.
- Specifična je situacija s njim zbog svega što mu se izdešavalo. Treba sada ući u njegovu glavu i videti kako razmišlja. Voleo bih da počne već protiv Kule, ali prvo da na treninzima vidim kako se snašao - rekao je Stanojević.
- Svaki igrač koji u prvom timu ne bude imao minutažu, igraće za B tim. Nema šanse da Moreira odbije takvu opciju! O tome ne razmišljam uopšte, samo me brine da li će na treningu biti 100 odsto motivisan i onakav kakvog ga znam. Ako Krstajić sutra ne bude trenirao mesec dana, pa, igraće i on za B tim i tu nema pogovora - istakao je Stanojević.