13.05.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
SMENJUJU BJEKU I ZEKU!
UO Partizana na sutrašnjoj sednici tražiće Bjekovićevu ostavku, a ako odbije, smeniće ga! Zečeviću rečeno da se sam povuče "u skorije vreme"!
Nenad Bjeković od sutra više neće biti sportski direktor Partizana! Potpredsednik kluba iz Humske Dragan Vignjević ekskluzivno za Press izjavio je da će na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora od Bjekovića biti zatraženo da se povuče sa funkcije! Istovremeno, generalnom sekretaru Žarku Zečeviću biće predočeno da se i od njega očekuje da "u skorije vreme" napusti klub!
- Upravni odbor će u utorak zatražiti od Bjekovića da se mirno povuče. Ukoliko on to odbije, glasaćemo o njegovoj smeni i verujem da ćemo imati jedinstven stav o tome. Ova uprava je od januara, kada je preuzela klub, svima dala dovoljno vremena da dokažu da mogu da rade u Partizanu. Mislim da je posle ovakvih rezultata krajnje vreme za promene - rekao je Vignjević.
Jedan od vodećih ljudi kluba iz Humske napomenuo je da rastanak sa Bjekovićem ni u kom slučaju neće biti izveden na neki nepristojan način.
- Bjekoviću ćemo reći da nismo zadovoljni rezultatima i da očekujemo od njega da shvati da su promene u interesu Partizana. Mi želimo da se s njim prijateljski rastanemo - istakao je Vignjević.
Upravni odbor će, prema Vignjevićevim rečima, sutra raspravljati i o drugim kadrovskim promenama. Moguće je da će biti reči i o generalnom sekretaru Žarku Zečeviću, kome će biti rečeno da razmisli o odlasku.
- Funkcija generalnog sekretara jeste izuzetno značajna, ali želim da napomenem da funkciju ne bi trebalo poistovećivati sa ličnošću. Što se Zečevićevog odlaska tiče, koliko ja znam, on oseća zasićenje, a da li će se u utorak raspravljati o njemu, zavisi od toka sednice. U svakom slučaju, neće biti obračunavanja - rekao je Vignjević.
Odlazak Bjekovića i Zečevića bio je glavni zahtev navijača Partizana, koji već više od godinu dana protestuju i bojkotuju mečeve svog tima. Ipak, Vignjević tvrdi da to nije uticalo na odluku da se od Bjekovića i Zečevića zatraži da se povuku.
- Partizan mora da vrati svoj "jug", ali i druge navijače, i da im omogući da se osećaju bezbedno na stadionu. Mi želimo da sa našim najvernijim pristalicama razvijemo otvoren odnos. Ipak, ovo nije rezultat njihovog protesta - rekao je Vignjević.
Petrić umesto Zeke, Tomić umesto Bjeke?
Gordan Petrić je najozbiljniji kandidat za naslednika Žarka Zečevića na funkciji generalnog sekretara kluba! On će verovatno već na sutrašnjoj sednici UO biti predložen za Zečevićevog zamenika sa tendencijom da preuzme tu funkciju kada se on povuče. Što se tiče Bjekovićevog naslednika, za tu funkciju će biti predložen Ivan Tomić, ali je pitanje da li će kao "novi u poslu" on od samog starta obavljati taj posao samostalno.
Milija Babović se vraća u Partizan
Bogati biznismen Milija Babović, koji je posle sukoba sa Nenadom Bjekovićem, prestao sa ulaganjem u Partizan, uskoro će se vratiti u klub iz Humske. Prema Vignjevićevim rečima, pored Babovića, u klub će stići još niz novih sponzora. Time bi trebalo da budu rešeni i finansijski problemi kluba.
- Mene iskreno raduje povratak gospodina Babovića. Moram da istaknem da Partizan ima veliki broj sponzora koji mu kucaju na vrata. U ovo vreme tranzicije, ni Partizan nije mogao da ostane imun na finansijske probleme. Ipak, siguran sam da će to vrlo brzo biti prevaziđeno - rekao je Vignjević.
M. STANIĆ