ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pricao sa jednim kolegom, rumunom... kaze da ova politehnika nije losa uopste i da su prilicno dobri kad im bude dan... ne znam koliko zna Partizan... u svakom slucaju, zao mi Paunovica sto se povredio... dobar je to igrac... mada, sad ce Bogunovic malo vise da igra, pa ce i malo vise trcanja biti... aj se nadamo da ce Diaru da krene i da ce Moreira nastaviti kako ume... i svi ostali.. i dalje Jokanovic ima moju punu podrsku... ako ovako nastavi, do kraja godine cemo biti ekstra...

Evropa zove,pravac Temišvar!

U toku jučerašnjeg sumornog popodneva,u prostorijama fudbalskog kluba Partizan,na stadionu u Humskoj, održana je pres konferencija povodom predstojeće utakmice u Temišvaru.

Pripadnicima sedme sile,ovoga puta su se obratili glavni šef struke Slaviša Jokanović kao i jedna od najbitnijih karika crno-belog tima,Zoran Bambi Tošić.Uvodnu reč na konferenciji imao je,Slaviša Jokanović:

„U četvrtak nas očekuje izuzetno bitan meč u Temišvaru. Naš cilj je da cele ove jeseni imamo prilike da gledamo evropske utakmice na našem stadionu, a to će se desiti samo ukoliko eliminišemo Rumune.Posmatrali smo njihove prvenstvene mečeve protiv Rapida i Univerzitatee i u obe te utakmice su pokazali veoma izražen voljni momenat. Protiv Rapida su do pobedonosnog gola došli u momentu kad su ostali sa igračem manje na terenu, a na gostovanju u Krajovi su primili gol samo 10 minuta pre kraj, ali su onda za nekoliko minuta uspeli da dođu do totalnog preokreta i na kraju do ubedljive pobede. Veoma su organizovan tim koji zna da igra na rezultat.”

Prisutnima se zatim obratio Zoran Tošić,koji se složio sa Jokanovićevom konstatacijom,da ih u Temišvaru čeka jako težak posao:

„U Temišvaru nas sigurno očekuje teška utakmica. Protivnik se direktno kvalifikovao za 1. kolo Kupa UEFA, što dovoljno govori o snazi njihove lige, a samim tim i o snazi predstavnika te lige u Evropi. Bez obzira što su pred nama dva okršaja protiv Temišvara, igraćemo već u Temišvaru napadački, na pobedu, onako kako to uvek činimo i u domaćem prvenstvu.Lično se nalazim u dobroj formi, daću sve od sebe da i u Temišvaru postignem gol ili asistiram pri postizanju pogotka, ali je najbitnije od svega da naš tim odigra dobro i zabeleži povoljan rezultat.”

Utakmica između Partizana i Politehnike,na programu je u četvrtak od 19:45 po našem vremenu.

Izvor:Ultrazonfa

Gol u Temišvaru vodi u Ligu!

Partizanu je najbitnije da postigne gol u Temišvaru, kaže golgeter srpskog šampiona Miloš Bogunović pred sutrašnji prvi meč (19.45) prvog kola Kupa UEFA.

Letošnje pojačanje crno-belih smatra da je bitno da se stadion „Dan Paltinisanu“ napusti bez rezultatskog deficita.
- Naravno, Partizan će i sutra ići na pobedu, ali i nerešen rezultat sa postignutim golom u gostima za nas bi bio povoljan, jer ipak revanš igramo na našem terenu pred našom publikom.
Ekipa je u ponedeljak dobila prve informacije o rivalu.
- Nismo još gledali snimke sa njihovih utakmica, ali nam je trener Jokanović u kratkim crtama predstavio ekipu Temišvara. Znamo da mnogo češće napadaju po levoj strani, da dobro zatvaraju prostor i da su veoma kompaktni, međutim, ostala su nam dva dana da vidimo i njihove slabije strane koje ćemo, verujem, iskoristiti.
Bogunović će na meču u rumunskom delu Banata za čuvara imati nekadašnjeg saigrača iz Rada Sretena Sretenovića.
- Kada smo na žrebu izvukli Temišvar, skoro ništa nisam znao o njima. Tek kasnije sam čuo da su tamo Slovenac Ruštić i Sretenović. Dok smo bili u Radu, Sretenović je igrao na poziciji levog beka, a sada čujem da je prekomandovan na mesto centarhalfa. Želja mi je da iz tog duela ja izađem kao pobednik, ali stvarno mi je svejedno da li ću dati gol ja, Dijara ili neko treći, najvažnije je da se mreža domaćih bar jednom zatrese.
U Humskoj je opšte mišljenje da je Partizan favorit.
- Partizan je poznatiji klub na evropskoj sceni od Temišvara i od nas se očekuje da glatko prođemo u Ligu UEFA. Baš zbog tih očekivanja ne smemo da se opustimo i da dozvolimo Rumunima da nas iznenade, jer smo svesni da za prolaz moramo da odradimo 180 minuta teškog posla. To što je rumunska liga jača ništa ne znači, jer ove sezone mi smo odigrali četiri evropske utakmice, a sigurno je da su naši mečevi sa Fenerbahčeom bili mnogo teži nego njihovi prvenstveni.
Crno-beli će u Temišvaru imati podršku oko 1.500 navijača.
- Pomoć sa tribina će nam dobro doći.

Autobusom za Rumuniju

Fudbaleri Partizana danas u 10 časova će autobusom krenuti za Temišvar i njihov dolazak u najveći grad rumunskog Banata se očekuje oko 14 sati. Crno-bela ekspedicija će biti smeštena u hotelu „Lido“, a jedini trening na stadionu „Dan Paltinisanu“ imaće u 19.30 sati.

http://www.blic.rs/sport.php?id=57211

“Parni valjak“ tutnji istokom

PARTIZAN se bori za evropsku (fudbalsku) Srbiju. Put, na sreću, ne vodi preko Brisela, ovde Holandija nema pravo veta, već kroz susedni Temišvar. Crno-beli će u sredu autobusom da krenu put Rumunije, na prvu utakmicu prvog kola Kupa UEFA protiv domaćeg FK Temišvar, koja će se igrati u četvrtak (19.45) na stadionu „Dan Paltinisanu“. Plan srpskog prvaka je da, kada već nije uspeo kroz Ligu šampiona, dah evropskih izazova makar kroz Ligu UEFA donese u Beograd i zadrži do proleća sledeće godine.
Neuspeh protiv Fenerbahčea je arhiviran, crno-beli su se, dakle, prešaltali na druge staze na kojima im na manjka ambicija.
- Igramo vrlo dobro na početku nove sezone, pogotovo u domaćem šampionatu, ali sam siguran da Partizan može mnogo više - uverava Brazilac Žuka. - Svima su, a ne samo meni, utakmice na međunarodnoj sceni veliki izazov, pa kad nismo uspeli da prođemo u Ligu šampiona, što je svima mnogo teško palo, želimo da se što dalje probijemo u Kupu UEFA.
Žuka vidi pobede u ovom takmičenju kao „lek“ za poraz od Fenerbahčea i kao pripremu za novi proboj u Ligu šampiona sledeće jeseni.
- Uspesima u Ligi UEFA možemo da „prebolimo“ još godinu dana čekanja nove prilike za ulazak u Ligu šampiona. Naravno, uz osvajanje domaće titule, što je obaveza za sve nas, jer Partizan traži stalno da se u trofejnu salu unose novi pehari - dobro poznaje Žuka klupsku politiku crno-belih.
Pobeda u Temišvaru i korak ka Ligi UEFA zaokružili bi Ivanu Obradoviću prelepe dve nedelje u karijeri tokom kojihje potpisao novi ugovor s Partizanom, a onda debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije, na meču sa Farskim Ostrvima.
- Sjajan je period iza mene, kako u klubu, tako i u nacionalnom timu, zbog kojeg sam, prilikom debija, ponovo osetio tremu, posle mnogo vremena - priznaje Obradović. - O Temišvaru ne znam mnogo, čuo sam da su dobro organizovana ekipa, pravi kolektiv, bez pojedinca koji se ističe, kao i da ih nosi sjajna atmosfera s tribina. Pored svega toga, mislim da možemo do pobede u Rumuniji, verujem u nas, samo ako nastavimo da igramo kao do sada.
Pre četiri godine Partizan je isto protutnjao (dva puta u dva kola) kroz Rumuniju, kada je nišanio proleće u Kupu UEFA, pa je do njega kasnije i stigao. Istok poslednjih godina uglavnom prija „parnom valjku“.

PAUNOVIĆ BEZ OPERACIJE

NAPADAČ Partizana Veljko Paunović nalazi se na bolovanju posle povrede na utakmici sa Borcem, i sigurno neće biti u kombinaciji za naredna tri meča crno-belih. Na osnovu prvog snimka utvrđeno je da mišić neće morati da bude operisan, ali koliko je stvarno oštećenje, znaće se za nekoliko dana, kada se stanje stabilizuje, pa igrač crno-belih ponovo ode pod skener.

INVAZIJA

RUMUNSKA ambasada poslednjih dana bila je zatrpana zahtevima za vize, pošto se sprema prava crno-bela „invazija“ na Temišvar. Sve ulaznice od onih pet odsto koje je Partizan dobio prema propisima UEFA, a to je oko 1.500 karata, podeljene su navijačima kojih bi trebalo taman toliko da bude na stadionu „Dan Paltinisanu“.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=128622&datum=2008-09-17

aj, ne pljujte vise po ljudima... i Veljko i Fejsa su ekstra igraci... jer da nije tako, ne bi ni igrali u Partizanu... i sve i da Jokan uradi "nesto glupo", uradio je... nas je... ako neko ume bolje, neka ode i zavrsi trenersku skolu, pa nek' se dokaze... nadam se da cemo dobiti rumune veceras i tako olaksati pos'o umnogome... ako ne dobijemo, postoji druga utakmica... ako ne prodjemo, nismo prosli... igrace se nasa liga i juris na titulu... pa sledece godine da probamo opet nesto...
do pre tri godine, nista nije valjalo... tad su svi pljuvali... sad je krenulo malo i ima tendencija da bude jos bolje, i opet sve nesto smeta... nemojte da ste k'o cigani... uzivajmo u utakmici veceras i podrzavamo i igrace, prvo, a onda i Jokana i celu upravu... i to je to...

NAPRED PARTIZAN ! ! !

za druge se navija PARTIZAN SE VOLI.....

511px-Partizan.svg.png

aj, ne pljujte vise po ljudima... i Veljko i Fejsa su ekstra igraci... jer da nije tako, ne bi ni igrali u Partizanu... i sve i da Jokan uradi "nesto glupo", uradio je... nas je... ako neko ume bolje, neka ode i zavrsi trenersku skolu, pa nek' se dokaze... nadam se da cemo dobiti rumune veceras i tako olaksati pos'o umnogome... ako ne dobijemo, postoji druga utakmica... ako ne prodjemo, nismo prosli... igrace se nasa liga i juris na titulu... pa sledece godine da probamo opet nesto...
do pre tri godine, nista nije valjalo... tad su svi pljuvali... sad je krenulo malo i ima tendencija da bude jos bolje, i opet sve nesto smeta... nemojte da ste k'o cigani... uzivajmo u utakmici veceras i podrzavamo i igrace, prvo, a onda i Jokana i celu upravu... i to je to...

Nikog ja ne pljujem a priori, jednostavno dovedeni su kao extra pojacanja a (za sada) nisu to pokazali. Kad budu igrali kako se ocekuje prvi cu da ih hvalim.

zasto nisu odigrali kako treba? jel bi ti hteo da Paunovic daje po 4 gola na svakoj utakmici a da procenat uspesnosti Fejse bude 110%? igrali su u prvoj postavi... Partizan je izgubio jedino od fenera... videli smo kako... imaju maksimalan ucinak u prvenstvu... prvi su... nesto mi se ne cini kao da su oni podbacili... jer da jesu, rezultati ne bi bili takvi... nije da su briljirali i bili najbolji od najboljih... al', polako... ima vremena za sve... niko ne moze da kaze da se ne trude... ova ekipa se jos uvek uigrava i bice samo bolje i bolje... a i da se ne lazemo... mladi napadaci Partizana ce od Veljka nauciti vise o tome sta jedan napadac treba da radi nego od bilo kog trenera... ima tu mnogo sitnih stvari koje, kad se uklope i pogledaju sa malo vece udaljenosti, daju jednu sasvim finu celinu...

polako ljudi, Veljko je igrao pod inekcijama u Istambulu, odigrao je vrlo lose i za to je kriv Jokan
ako se Veljko oporavi kako treba i mi prodjemo Rumune, Jokanu je sto se mene tice oprosteno
sto se tice Fejse, igra sasvim solidno (opet izuzev tekme u Istambulu), jos uvek neopravdava 1,2 milke, al ima vremena, Petovic je sasvim dobra zamena za njega

danas ocekujem sastav: Bozovic, Obradovic, Djordjevic, Knezevic, Stevanovic, Zuka, Petrovic, Bambi, Moreira, Bogun, Dijara

samo hrabro

ali, pogledajte na kom je mestu Veljko igrao protiv fenera.. u prvoj je igrao na svojoj poziciji i dao im je gol... klasicna egzekucija... na tako iskusnim igracima je mnogo veci teret nego na mladjima... Veljko je na sebe vuk'o protivnicke igrace.. vracao se duboko na nasu polovinu i borio se... a igrao pod inekcijama... i nije to bas krivica Jokana... mozda je morao tako je jedino Veljko mogao da zaustavi nekog od njihovih igraca... ponekad morate da ubacite i nekog igraca koji je slabiji, zato sto vam je potreban bas takav tip... ili da pomerite igraca sa njegove prirodne pozicije, iako znate da nece moci bas najvise da pruzi... al' ce vam zavrsiti pos'o i pokriti rupe... nije da Partizan pravi taktiku samo za sebe... mora da se prostudira i protivnicka ekipa... da se vidi odakle preti opasnost... krecu napadi... pa se pravi taktika i prema tome... mnogo je tu stvari...

Fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa napustio je trening u Temišvaru, pred meča Kupa UEFA, zbog povrede noge.

Partizan u četvrtak igra sa Temišvarom u prvom kolu Kupa UEFA, a nastup olimpijskog reprezentativca je neizvestan jer se povukao sa poslednjeg treninga pred meč. Lekar Partizana Sead Malićević rekao je novinarima posle treninga da se Fejsa povredio kada je pao preko lopte. Odluka o tome da li će on igrati, biće doneta pred početak utakmice.

Meč između Temišvara i Partizana igraće se u četvrtak od 19.45 po našem vremenu.

Bolji tim iz dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige UEFA.

ne sumnjam ja da ce oni to odraditi kako treba... nije to Partizanu prva utakmica u evropi, pa da ne znaju kako ide... samo da momci veceras igraju bez pritiska sto, cini mi se, nije slucaj, i bice sve u redu... kao sto sam i napisao... pricao sam sa jednim kolegom, rumunom... kaze isto ono sto pise u nasim novinama... nemaju neke zvezde u timu... niti neke ekstra posebne igrace, al' su ukomponovani... 'radnici', kako je rek'o... kaze da trce dosta i da gostovanje na njihovom terenu uopste nije lako.. . i rek'o je da ako im bude noc, malo timova ima sansu da ih dobije na njihovom terenu... mada, nije da zna nesto puno o Partizanu, pa da je mog'o da ih uporedi...

Fudbaleri Partizana pobedili su u Temišvaru istoimeni domaći klub rezultatom 2:1, u prvom kolu Kupa UEFA.

Na stadionu "Dan Paltinisanu" Rumuni su od 24. minuta vodili golom Georgea Bukura, a izjednačio je Tošić 10 minuta kasnije. U 65. minutu pobedu Partizanu donosi Bogunović. Partizan: 27 Mladen Božović, 3 Stevanović, 4 Đorđević, 24 Knežević, 37 Obradović, 8 Juca, 20 Petrović, 17 Bogunović, 10 Moreira, 11 Tošić, 26 Diarra. Klupa: 1 Darko Božović, 13 Jovanović, 21 Sikimić, 14 Lazić, 29 Marinković, 88 Čadikovski, 9 Perić.

Timišoara: 29 Pantilimon, 30 Badoi, 16 Luchin, 13 Sretenović, 25 Milhazes, 31 Abidoun, 5 Alexa, 27 Magera, 10 Artavazd Karamyan, 18 Bucur, 19 Rusić.

Rezerve: 99 Taborda, 2 Bonfim, 7 Stancu, 11 Arman Karamyan, 21 Goga, 23 Garcia, 17 Borbely.

Sudija: Žolt Sabo (Mađarska).

Već u prvim minutima obe ekipe imale su sjajne prilike za gol.

Dijara je posle 20 sekundi šutirao neprecizno sa 25 metara, a u petom minutu golman domaćih Pantilimon morao je da istrči iz šesnaesterca da bi sprečio Senegalca u prodoru. U osmom minutu novo istrčavanje rumunskog golmana umalo je kažnjeno, ali je Tošić sa 30 metara šutirao preko praznog gola.

Na drugoj strani je Božović u dva navrata spasao gol posle odličnih prilika za Rumune, posebno atraktivna je bila intervencija posle šuta Magere. U desetom minutu Timišoara je imala najbolju šansu u prvoj fazi utakmice, ali sa manje od dva mestra Rusić nije uspeo da ubaci loptu u gol.

Usledila je minijatura Zorana Tošića, koji je prošao pored ttri protivnička igrača, ali nije dobro asistirao, a na drugoj strani je Bukur dobio žuti karton, jer je simulirao penal kod starta Đorđevića.

Posle nekoliko minuta mirnije igre Bogunović je imao lep prodor po levoj strani, ali je Pantilimon izbio loptu u korner.

U 24. minutu kontra Timišoare, George Bukur dobija loptu na 25 metara od Božovićevog gola, upućuje parabolu u suprotni ugao, koja vara golmana crno-belih i rumunski tim vodi 1:0.

Utisak je da je odbrana Partizana veoma loše reagovala, ali je i Božovićeva reakcija bila zaista slaba.

Usledilo ja znatno spuštanje tempa utakmice od strane rumunskog tima, koji se povukao. Napadi Partizana su se pojačali, uglavnom po levom boku.

Odbrana rumunskog kluba poklekla je u 35. minutu. Tošić je fauliran malo ispred šesnaesterca, sasvim desno. Zrenjaninac je ustao, namestio loptu i pogodio bliži gornji ugao Pantilimonove mreže za 1:1.

Odmah posle gola u šesnaestercu Partizana dva puta je bila gužva - u prvoj situaciji Božović je konačno uspeo da uhvati loptu, a dva minuta kasnije jedan od rumunskih igrača napravio je kontrafaul.

U 42. minutu Žuka propušta stoprocentnu šansu - Tošić je centrirao sa leve strane, Dijara glavom spustio Brazilcu, koji je pokušao sa osam metara, ali je Srđan Lukin odbio loptu u korner.

Ako je to bila čista šansa, teško je opisati ono što je Moreira promašio u poslednjem minutu prvog dela. Ceo rumunski tim bio je a Partizanovom polovini, Tošić je dobio loptu i odigrao u prostor, Moreira i Bogunović trčali su sami, Portugalac je optrčao golmana, ali je slabo šutirao, pa je Nigerijac Abidun Agunbijade izbio loptu korner.

Prvo poluvreme završeno je 1:1, Partizan je imao 9 kornera i u finišu dve čiste šanse za vođstvo.

U drugom poluvremenu umesto Petrovića igraće Đorđe Lazić. Petroviću je posle 25 minuta ukazivana pomoć zbog povrede.

Drugi deo počinje mnogo slabijom igrom oba tima, koji očigledno više vode računa o odbrani svog gola, a nijedna prilika nije stvorena u prvih deset minuta. Dijara je u 54. minutu probao da sa 45 metara iznenadi protivničkog golmana.

Posle 57 minuta u timu Timišoare neuverljivog Rusića menja Dorin Goga.

Prva dešavanja u nastavku zabeležena su na isteku četvrt sata igre - najpre je rumunski tim imao priliku iz slobodnog udarca, ali je u skoku pred svojim golom bolja bila odbrana Partizana. Usledila je kontra, pet igrača Partizana stiglo je do protivničkog šesnaesterca, ali je Moreira loše centrirao, a dva igrača Partizana zasmetala su jedan drugom.

Prvi pravi potez Moreire na utakmici umalo je doneo prednost Partizanu. Portugalac se izborio za loptu, pa sa 22 metra gađao ispod Pantilimonovih ruku, ali je banatski tim imao sreće, kada se lopta od stative odbila u polje, gde je Bogunović bio u ofsajdu.

Dva minuta kasnije Moreira šalje loptu do Dijare, ovaj je prosleđuje u šesnaest metara, gde Badoj u poslednjem trenutku izbija u aut.

U 65. minutu Partizan vodi 2:1. Posle Božovićevog ispucavanja Dijara je spustio loptu Žuki, Brazilac je poslao u prostor. Bogunović je pravovremeno utrčao pored Miljazeša, izašao pred Pantilimona i pucao u rumunskog golmana, ali je lopta od njegovih ruku ušla u mrežu.

U međuvremenu Ajaks na stadionu Partizana vodi protiv Borca 1:0 golom reprezentativca Srbije Miralema Sulejmanija.

Posle datog gola Partizan se povlači i Rumuni prave dve uzastopne prilike, u prvoj je Abidun u izglednoj situaciji pao pored Kneževića, usledila je još jedna gužva u šesnaestercu, ali su Rumuni bili nedovoljno spretni.

Rumuni su krenuli u opšti napad, što je otvorilo mnogo prostora za kontru. u situaciji 4 na 3 Tošić je nonšalantno poslao loptu, a Bogunović već ušao u ofsajd, što je upropastilo priliku da Partizan reši pitanje pobednika dvomeča 15 minuta pre kraja temišvarskog duela.

Dva minuta kasnije nova situacija 6 na 5, Obradović je prošao po krilu i centrirao, ali je Abidun izbacio loptu u korner.

Ponovo je pred golom Partizana bilo nekoliko situacija koje se nisu pretvorile u prilike, jer je odbrana Partizana bila sigurna u skoku.

Beogradski tim na drugoj strani nije uspeo da iskoristi mnogo prostora. U 84. minutu Zoran Tošić dobija žuti karton zbog kasnog starta. Dva minuta kasnije upisan je i Srđa Knežević za dva uzastopna žestoka starta.

Ti kartoni pokazuju pad koncentracije u Partizanovim redovima, ali srećom po srpskog predstavnika Rumuni ne deluju spremno da načine nijednu šansu u ovim trenucima. Karton u 89. minutu dobija i Ivan Obradović, daleko od lopte.

Ajaks vodi 2:0 u Beogradu.

Đorđe Lazić je imao odličnu priliku da ugrozi gol protivnika, ali je dao sebi predug for i zaustavio ga je Sretenović.

Magera je u 92. minutu uputio prvi šut u okvir gola za domaćina u drugom delu utakmice

Čadikovski u tim trenucima menja Bogunovića, a Partizan rutinski troši fvreme do kraja meča.

Meč je završen pobedom Partizana 2:1.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back