FK Crvena Zvezda 2019/2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stanković sprema plan B i "džokera" za "večiti" derbi?!

Crveno-beli ove nedelje imaju dve utakmice, a na raspolaganju samo jednog napadača.

Crvena zvezda je dobro otvorila sezonu sa dve pobede nad Čukaričkim i Vojvodinom, ali nijedan od četiri pogotka nisu postigli napadači. Strelci u prvom meču na Banovom brdu bili su Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, a potom na Marakani Ben i Marko Gobeljić.

Protiv Čukaričkog, u napadu je igrao Boaći, potom Pavkov protiv Vojvodine, dok je Tomane i dalje povređen i sigurno neće igrati ni ove nedelje.

Pored forme, problem za Dejana Stankovića jeste i što se u međuvremenu Boaći povredio i sada na raspolaganju ima samo Milana Pavkova.

Očekuje se da upravo Pavkov predvodi napad u sredu protiv Inđije, ali se postavlja pitanje, ko je plan B?

Jedino moguće rešenje ukoliko za tim bude potrebe mogao bi da bude Aleksa Vukanović, krilni napadač, kome nije toliko strano da igra i kao istureniji.

Mondo piše da bi upravo Vukanović mogao da izbije u prvi plan u predstojećem "večitom" derbiju, ukoliko Pavkov ne bude raspoložen, odnosno ukoliko Crvenoj zvezdi bude potrebno osveženje u napadu.

Kako za sada stoje stvari, i Boaći i Tomane su otpisani za obe utakmice ove nedelje.

Podsetimo, Crvena zvezda najpre gostuje Inđiji u sredu u 14.00, a potom dočekuje Partizan u nedelju u 18.00.
 
Degenek demantovao glasine o Kini!

Korona virus, ipak, nije sprečio transfer Miloša Degeneka u redove Šangaja, iako je tako u nekoliko navrata nagoveštavao Zvezdan Terzić, kao potencijali odlazak sa Marakane.

Degenek je za Mondo otkrio da nije imao nameru da ide u Kinu i da taj transfer nije bio ni blizu.

"Mislim da je u Kini prelazni rok završen 21. februara. Ne znam da li se nešto promenilo zbog virusa… Ovde sam, srećan i nasmejan uz familiju i devojku. Tu sam sa ljudima koje najviše volim. U Zvezdi mogu najviše fudbalski da pružim
", rekao je Degenek.

On je potom dodao da ne zna šta bi bilo da nije došlo do pojave virusa, ali da "nije ni bitno".

Bilo kako bilo, Degenek je spreman da predvodi crveno-bele do nove titule.
 
Stanković pred Inđiju o leku protiv umora, zbog čega ne daje "medalje" igračima?

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da su pobede najbolji lek za umor i istakao da je važno da se njegova ekipa s gostovanja Inđiji vrati sa tri boda kako bi se "na miru" spremala za derbi protiv Partizana.

"Imamo tri meča u osam dana, ali pobede su najbolji lek za umor. Bitno je da donesemo tri boda kući. Inđija je korektna ekipa koje ima svoje ciljeve, borbeni su, ali to nas ne zanima. Idemo da odigramo dobru utakmicu, pobedimo i polako i na miru spremamo derbi", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Zvezde sutra od 14 časova gostuju Inđiji u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Stanković je najavio da će biti promena u sastavu u odnosu na prva dva meča u prolećnom delu sezone i istakao da kod njega ne postoje starteri.

"Bio sam direktan i jasan sa igračima da svako podjednako konkuriše za tim i u datom trenutku igraju najspremniji. Oni koji nisu igrali u prethodne dve nedelje, takođe moraju i zaslužuju da imaju minutažu i verujem da će je iskoristiti i biti pravi. Imamo takav mentalitet i ne razmišljam da drugačije može da bude", rekao je Stanković.

"Mi u svaku utakmicu ulazimo kao da je finale. Želim da igrači napreduju zajedno sa mnom i da kao celina rastemo, tako da ne razmišljamo o bodovnoj prednosti", dodao je on.

Uprkos tome što je Crvena zvezda slavila protiv Vojvodine (2:0), Stanković nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svog tima.

"Bili smo dobri u prvom poluvremenu. Kontrolisali utakmicu i praktično su nam samo u završnim trenucima prvog dela igre zapretili. Tu nemam šta da zamerim, ali zasmetao mi je odnos posle postignutog gola i crvenog kartona gostiju. Stali smo, improvizovali i igrali bez ritma. To me je izvelo iz takta", rekao je Stanković.

"Objasnio sam igračima da ne treba da im 'dajem medalje' za ono što dobro rade, jer se to od njih očekuje. To je ono što uvežbavamo tokom nedelje. Ali, ne može da se desi da 25.000 ljudi dođe na stadion da nas bodri, a da mi stanemo. Imao sam preteranu reakciju posle utakmice, ali sam rekao ono što mislim", naveo je trener Zvezde.
 
Stanković sad o derbiju, evo zašto nema čega da se plaši!

Stanković je bio prilično emotivan tokom čitavog meča, proživljavao je sva dešavanja na terenu zajedno sa svojim igračima, a nakon meča je istakao da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača.

Problem za ekipu Crvene zvezde jeste bio teren koji nije bio u najboljem stanju danas u Inđiji.

"Vidite i sami kakav je teren bio, nismo mogli da igramo ono što smo želeli, malo smo se odbili od njih u prvom poluvremenu, u drugom je malo falilo da padne i drugi gol.

Nemam šta da zamerim svojim igračima, ako se ovako budemo borili u derbiju, ja se ne plašim"
, rekao je Dejan Stanković za Arenu nakon utakmice.

Naredni meč Crvena zvezda igra u nedelju od 18 časova.
 
Nama je i sa Marinom igra bila nikakva, jos vise smo se mucili, a ovo sto Nikolic igra je po meni bolje nego Marin... Moze to da bude dobro samo da se malo dotera odbrana, jedan pismen veznjak koji ce da doturi loptu do Veljka i da se Boaci ne povredjuje stalno..
Kolega ; da mi je samo znati koga si ti gledao
Marin je bukvalno izvlacio mnoge Zvezdine utakmice svojim iskustvom i znanjem sa loptom
 
Kolega ; da mi je samo znati koga si ti gledao
Marin je bukvalno izvlacio mnoge Zvezdine utakmice svojim iskustvom i znanjem sa loptom

Video sam kako je izvlacio sa Bajernom i Totenhemom... Ne kazem, za ovu bodovnu razliku u prvenstvu je ogromna njegova zasluga, ali kao igraca mnogo vise cenim Nikolica koji odigrava na prvu a nema nista losiji pas, kontrolu, dribling... Rekao si da smo se raspali zbog Marinovog odlaska a mi rutinirali Vosu i Cuku..
 
Video sam kako je izvlacio sa Bajernom i Totenhemom... Ne kazem, za ovu bodovnu razliku u prvenstvu je ogromna njegova zasluga, ali kao igraca mnogo vise cenim Nikolica koji odigrava na prvu a nema nista losiji pas, kontrolu, dribling... Rekao si da smo se raspali zbog Marinovog odlaska a mi rutinirali Vosu i Cuku..
Raspali jer nema ko da "povede loptu" ... barem iz onog sto sam do sad video ; mozda gresim
 
Za sve je ''kriva'' Liga šampiona, Zvezda imala pritisak da pobedi Partizan sa 4:0?

Još dva dana ostala su do 162. večitog derbija, a ovoga puta biće odigran na ''Marakani''.

Crvena zvezda ima 11 bodova više od Partizana, ali dva poraza u prethodna dva duela sa crno-belima razlog su za dodatnu motivaciju ekipe Dejana Stankovića u nedelju uveče.

Motivacije nije nedostajalo ni u prethodnim mečevima, ali kao da je crveno-bele na terenu ''pojeo'' psihološki pritisak zbog uloge favorita koju su imali, s obzirom da su drugu sezonu zaredom igrali u Ligi šampiona.

Na tu temu progovorio je i desni bek Crvene zvezde Marko Gobeljić uoči predstojećeg susreta sa najvećim rivalom.

''Poslednja tri ili četiri derbija smo odigrali, slobodno da kažem, katastrofalno. Mnogo loše mi je zbog toga. Vreme je da pokažemo da smo bolji.

Nadam se da ćemo u nedelju biti pravi i da ćemo ući sa energijom i željom kako bi trebalo da se dobije derbi''
, poručio je Gobeljić u razgovoru za B92.net i potom pokušao da pronađe prave razloge slabijih igara u prethodnim derbi mečevima.

''Kao da nam je nedostajalo nešto, kao da su igrači Partizana bili agesivniji i želeli više pobedu. To je neki razlog, loše smo ulazili u mečeve. Možda je taj pritisak koji je stvorila Liga šampiona da moramo da pobedimo Partizan 4:0, to je stvarno nerealno. Posebno što Partizan ima dobar tim, a derbi uvek odluči gol ili dva razlike", zaključio je Gobeljić.

Zvezda je na kraju prvog dela sezone završila učešće u Ligi šampiona, a na Dejanu Stankoviću je da svojim igračima sada skine i taj psihološki pritisak, koji je, izgleda, pravio probleme aktuelnom šampionu u mečevima sa Partizanom.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top