FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hristo Stoičkov za „Blic“
To što se radi sa Zvezdom nije normalno
Autor: Ž. Babović | Foto:reuters | 15.09.2008. - 08:17

hristo_v.jpg

Hristo Stoičkov, ikona bugarskog fudbala, bivši reprezentativac i zvezda Barselone, večiti buntovnik sa fudbalskih terena, nije izgubio ni delić šarma koji ga je krasio dok je u dresu katalonskog i nacionalnog tima od fudbala pravio lepšu i zanimljiviju igru. „Blic“ se sa Stoičkovim sreo na „Žiletovom balkanskom kupu talenata“ koji se održava u Bukureštu, a osim odličnog poznavanja srpskog jezika, Hristo je pokazao i zavidno znanje o srpskom fudbalu.

- Iako živim u Barseloni, pratim zbivanja u srpskoj ligi i nacionalnom timu i video sam šta se dešava sa Crvenom zvezdom koja je posle tri kola bila poslednja na tabeli vašeg šampionata. Nekada je normalno da posle velikog uspeha dođe do pada da bi se ponovo krenulo napred, ali čini mi se da nije normalno i uobičajeno to što se sada događa u najvećem srpskom klubu. Neobično je da se za tako kratko vreme promeni toliko ljudi na različitim pozicijama - od trenera do predsednika. Eto, gledao sam utakmicu Crvena zvezda - Apoel, u kojoj su Beograđani imali šansu da se pobedom malo izvuku iz krize, ali to vam je fudbal, stvari nekada ne idu onako kako biste želeli. Suština je da uvek moraš da se boriš, a ne da čekaš da nešto postigneš samo na ime - rekao je Stoičkov.

U čestim promenama trenera u Crvenoj zvezdi u par navrata i vi ste se pominjali kao kandidat?
- Normalno je da se moje ime pominje, jer često dolazim u Beograd kod mog prijatelja Miroslava Ilića. Novinari su me videli i slikali, pa je neko povezao da sam možda dolazio na pregovore, međutim, nisam nijednog trenutka bio kandidat za to mesto. Crvena zvezda je deo istorije zemalja Balkana i istočne Evrope, trofej Kupa šampiona iz 91. godine dao im je etiketu simbola ovog regiona, kao što je to slučaj i sa Steauom. Srbija je uvek imala dobre igrače i sigurno je zanimljivo raditi sa njima.

Po završetku igračke karijere radili ste kao selektor Bugarske, zatim ste se opredelili za rad sa decom. Da li imate ambicije da ponovo sednete na klupu?
- Da ukoliko bih dobio ponudu od ekipe koja ima dobar tim i dobru strukturu. U tom slučaju bih bio zainteresovan da ponovo radim kao trener, ali samo u sredini gde se stvaraju igrači, a ne samo kupuju i troše ogromne količine novca.

Kakve su šanse reprezentacije Srbije da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo?
- Podsetite me samo s kim ste sve u grupi.

Francuska, Rumunija, Litvanija, Austrija i Farska Ostrva.
- Uh, grupa vam je veoma teška, a već na startu bilo je nekoliko iznenađenja. Austrijanci su dobili Francuze, a Litvanci Rumune. Čini mi se da bi u ovakvoj grupi i faktor sreće mogao da bude prilično značajan. Recimo, da je Francuska tu favorit, ali ni ona ne igra konstantno, tako da bi pored nje za prvo mesto u grupi mogli da se bore još i Rumunija, odnosno Srbija. Vidim, međutim, da su i Litvanci dobro startovali, s obzirom na to da posle dva meča imaju šest bodova. Čini mi se da biste vi ipak mogli da se izborite za prva dva mesta, pa ako treba i da kroz baraž tražite put ka Mondijalu. Najveći problem reprezentacija sa Balkana jeste zapravo naš mentalitet. Jedan meč odigramo dobro, a već u sledećem nas nigde nema. Što više prostora imamo, mi smo opušteniji, a najbolji i najjači smo kada je teško i kada nas priteraju uza zid.

Da li bi trener Radomir Antić mogao da utiče na svest igrača, s obzirom na to da je do sada radio u najvećim španskim klubovima Atletiku, Barseloni i Realu.
- Trener tu ne može mnogo da promeni. Antić živi u Španiji, kada okupi reprezentativce, dođe u Beograd na sedam dana, a sve ostalo vreme oni su mu nedostupni, tako da je najbitnije zapravo da oni u svojim klubovima izgrade drugačiji karakter. Antiću će sigurno biti teško, ali on je dobar trener, zna mnogo o fudbalu i ono što je dobro, ima logiku trenera sa zapada.

Pomenuli smo da sada radite sa decom i u Barseloni ste osnovali Akademiju „Hristo Stoičkov“.
- Lepo je raditi sa decom, naročito što znate da nekome možete da pružite veliku šansu da uspe u životu. U Barseloni imam dva kampa već pet godina, kroz koje je prošlo više od hiljadu dečaka. Eto, na primer, svake godine u Bugarskoj pravim selekciju i šest najtalentovanijih dečaka vodim u Barselonu na godinu dana. Tamo žive, uče jezik i fudbal i mislim da je to veoma korisna stvar za njih. Pri tome od njih očekujem i da budu dobri đaci, jer svako ko popusti u školi dobija pauzu da popravi ocene.

Hristo Stoičkov
Rođen: 8. februara 1966. u Plovdivu
Karijera: igrao za CSKA (Sofija), Parmu, Barselonu, Al Nasr, Kađivu, Čikago fajr, DC junajted
Profesionalnu karijeru započeo je 1984. igrajući za bugarski klub CSKA Sofija, iz kojeg je 1990. prešao u Barselonu. Nakon pet godina u Barseloni, prešao je u italijansku Parmu, ali se tamo zadržao samo jednu sezonu pre nego što se 1996. vratio u Barselonu i tamo odigrao još sezonu i po. Početkom 1998. nakratko se vratio u svoj matični klub, CSKA Sofiju, da bi potom prešao u saudijski Al Nasr. Nakon nekoliko meseci odlazi u japansku Kađivu, a početkom 2000. prelazi u američki Čikago fajr, u kojem provodi dve sezone pre prelaska u drugi američki klub, DC junajted, u kojem krajem 2003. završava igračku karijeru.
Reprezentacija: Za bugarsku reprezentaciju upisao je 83 nastupa, igrao je na dva Svetska prvenstva, u SAD 1994. i Francuskoj 1998, te na Evru 1996. u Engleskoj. Na Mondijalu 1994. postigao je šest pogodaka i sa Olegom Salenkom podelio naslov najboljeg strelca.
Priznanja: Najbolji igrač Evrope 1994.
Iste godine bio je proglašen i najboljim igračem Evrope, a u Bugarskoj je za igrača godine bio izabran ukupno pet puta.
Trener: Od 2004. do 2007. bio je selektor Bugarske, a tokom 2007. nekoliko meseci je vodio i Seltu iz Viga.

„Krkić ima njuh za gol“
Dok ste radili u fudbalskom klubu Barselona sa mlađim kategorijama, među vašim učenicima bio je i Bojan Krkić.
- Kada sam završio karijeru i počeo da radim sa decom, u jednoj grupi bio je i Bojan Krkić, koji je odličan fudbaler i ima izuzetan njuh za gol. Međutim, pored njega radio sam i sa igračima poput Mesija i Dos Santosa. Barselona, inače, ima izuzetnu školu fudbala i ja sam u mojoj akademiji preuzeo taj model rada.

Poslednja izmena:
Nazire se resenje za izlaz iz krize:

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su samo dva od mogućih 12 bodova u prva četiri kola Superlige Srbije, a kuriozitet je da su oba osvojili kada je na teren utrčao pas!
U 2. kolu Superlige na utakmici u Zrenjaninu protiv Banata na teren je u jednom trenutku utrčao crni pas i na kratko prekinuo igru. Zvezda je u Zrenjaninu odigrala 0:0 i osvojila prvi bod.
U 4. kolu na Banovom brdu Zvezda je takođe osvojila bod, a tokom meča protiv Čukaričkog takođe je utrčao jedan pas - ovog puta "rasni" žućko. Navijači Zvezde duhovito su skandirali tokom prekida: "Vratite nam kera, on nam je najbolji igrač".

Cenim da treba cuvati Zucka, uspesniji je od crnog.

Nazire se resenje za izlaz iz krize:

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su samo dva od mogućih 12 bodova u prva četiri kola Superlige Srbije, a kuriozitet je da su oba osvojili kada je na teren utrčao pas!
U 2. kolu Superlige na utakmici u Zrenjaninu protiv Banata na teren je u jednom trenutku utrčao crni pas i na kratko prekinuo igru. Zvezda je u Zrenjaninu odigrala 0:0 i osvojila prvi bod.
U 4. kolu na Banovom brdu Zvezda je takođe osvojila bod, a tokom meča protiv Čukaričkog takođe je utrčao jedan pas - ovog puta "rasni" žućko. Navijači Zvezde duhovito su skandirali tokom prekida: "Vratite nam kera, on nam je najbolji igrač".

Cenim da treba cuvati Zucka, uspesniji je od crnog.

Ma kazem i ja psinu u napad pa da viš :lol: Samo prvo treba da ga dobro izdresiramo da napada protivničke igrače i samim tim če ostavljati prostora za našeg ubojitog golgetera Tričkovskog koji će se nadavati golova :mrgreen:

Poslednja izmena:
@Dr.Jekyll

A šta misliš da onu prijateljsku što si predložio odigramo na Marakani sa Zvezdom. Mogao bih da namestim rezultat u Zvezdinu korist.;) :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pa može...jer ovi tvoji,koliko vidim,biju sve redom,bili bi i preveliki zalogaj za Zvezdu...odigrajte vi ipak odmah sa nekom jačom ekipom :roll:
nisam ni sanjao da ću moći ovako nešto da napišem,eto dokle smo dogurali :evil::evil::evil:

Da li je kasno da uzmemo od psine dve slike i pedigre, i da ga registrujemo za prvi tim, bio bi nam najbolji igrac u to sam ubedjen.Ako je moglo u filmu "Badi pas kosarkas" zasto ne bi moglo na primer da bude Psina -pas fudbaler :rotf: Ionako nam je fudbal cirkus, pa bi mozda ker privukao publiku na stadione,mozda je to nacin povratka publike :think:

kera za kapitena ovoga tima :super:
Igrače šinterima, a kerove u teren!!!
Da sam kojim zlom jedan od ovih idiota koji igraju u rulji nažalost obučenoj u Zvezdinu opremu, dobro bih se zamislio od čega ću da živim od sljedeće godine!!! Bolje im je da već sad počnu da razmišljaju o zakupu po par tezgi na Kalenić pijac!!! Za ogromnu većinu njih ovo je godina oproštaja od profesionalne karijere!!! Ovakve ih ni Koperfild ne bi uvalio ni u FK Čirkin Polje, a kamoli tek u FK Čelopek!!!
Eno im dogodine ovce i livade pa nek se bave nečim korisnim!!!!

Igrače šinterima, a kerove u teren!!!
Da sam kojim zlom jedan od ovih idiota koji igraju u rulji nažalost obučenoj u Zvezdinu opremu, dobro bih se zamislio od čega ću da živim od sljedeće godine!!! Bolje im je da već sad počnu da razmišljaju o zakupu po par tezgi na Kalenić pijac!!! Za ogromnu većinu njih ovo je godina oproštaja od profesionalne karijere!!! Ovakve ih ni Koperfild ne bi uvalio ni u FK Čirkin Polje, a kamoli tek u FK Čelopek!!!
Eno im dogodine ovce i livade pa nek se bave nečim korisnim!!!!

na zalost, meni deluje da je za mnoge pocetna godina amatersko-rekreativne karijere:lol::lol:

v109564p0.jpg

Zvezda osvaja bodove kad utrči pas na teren!
Ponedeljak, 15. septembar 2008. 14:34

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su samo dva od mogućih 12 bodova u prva četiri kola Superlige Srbije, a kuriozitet je da su oba osvojili kada je na teren utrčao pas! :mrgreen:

U 4. kolu na Banovom brdu Zvezda je takođe osvojila bod, a tokom meča protiv Čukaričkog takođe je utrčao jedan pas - ovog puta "rasni" žućko. Navijači Zvezde duhovito su skandirali tokom prekida: "Vratite nam kera, on nam je najbolji igrač". :mrgreen:

Četvrto kolo Superlige Srbije donelo je još nekoliko interesantnih podataka. Postignuto je 12 golova, dve pobede gostiju (OFK Beograd protiv Napetka u Kruševcu i Vojvodina u Jagodini). Samo je meč Čukarički - Zvezda završen remijem.

Interesantno je da je OFK Beograd PRVI PUT pobedio Napredak u Kruševcu, a stranicu u istoriji kluba sa Karaburme ispisao je jedini strelac Aleksandar Jeftić.

Takođe, Banat je prekinuo niz od 40 utakmica Javora bez poraza (računajući i prošlosezonsko takmičenje u Prvoj ligi Srbije) i ujedno je prekinuo crnu seriju - nije pobedio od 13. marta ove godine, a na svom terenu u Zrenjaninu postio je čak od 3. novembra prošle godine!

(MONDO)

igraci-v.jpg

Crveno-beli ne mare zbog niza neuspeha
Igrači se smeju dok Zvezda tone
Utorak - 16.09.2008
Nastavak serije katastrofalnih rezultata i sumorna kiša nisu pokvarili raspoloženje fudbalera Crvene zvezde. Naprotiv, igrači sa „Marakane“ su nasmejani odradili jučerašnji trening, koji je, inače, počeo sa čitavim satom zakašnjenja.

Da li su fudbaleri Crvene zvezde očekivali novu posetu ogorčenih navijača, pa su bili srećni kada su videli da na tribinama nema nikoga - ne znamo. Primetno je samo da se izabranici Čedomira Janevskog uopšte nisu potresli zbog zaostatka od deset bodova za Partizanom posle četvrtog kola Superlige.
Četu je ka pomoćnom terenu „Marakane“ iz svlačionice poveo kapiten Nenad Milijaš, koji je na teren ušao sa rukama u džepovima. Njegov stav kopiralo je još nekoliko igrača, da bi trening počeo kratkim obraćanjem makedonskog trenera. Najpre je Pavle Ninkov bio u centru pažnje. Potencijalni reprezentativac Srbije našao je prostora za šalu i tokom većeg dela treninga zabavljao saigrače. Ništa manje raspoložen bio je Ognjen Koroman, koji važi za najboljeg i najiskusnijeg igrača najtrofejnijeg srpskog kluba. Bivši reprezentativac i ovoga puta je odao utisak da baš ni trunku svog iskustva ne ume da prenese na mlađe saigrače. Umesto da im posluži kao primer, on je delovao kao da jedva čeka da trening bude završen. Nije mu bilo teško da se uklopi u mlađano raspušteno društvo.
Zvezda je nastavila da posrće i pada sve niže, a oni koji brane njeno ime i njene boje nove sramote i bruke se ne boje. „Delije“ juče nisu posetile fudbalere, ali zato najavljuju novi, mnogo ozbiljniji, sastanak sa njima.

- Katastrofa! Ako ne mogu ponosno da nose Zvezdin dres, neka ga skinu. Mi nećemo da trpimo njihovo neznanje - kivan je bio jedan od vođa navijača po napuštanju stadiona na Banovom brdu.

Izvor ALO

sta-v.jpg

Šta to beše pobeda?
Utorak - 16.09.2008
Ukoliko negde u skorije vreme budete videli ili čuli apel: „Ne idite na Zvezdine utakmice“, poslušajte ga! Sačuvaćete zdravlje i lepše ćete se osećati.

A, ukoliko baš želite da odete na neki meč naslednika vaših nekadašnjih idola, onda sa sobom obavezno ponesite „bensedin“ ili neko slično umirujuće sredstvo. Ne dozvolite sebi da doživljavate stresove i šokove zbog ljudi koji sebe nazivaju fudbalerima!

Crvena zvezda je poslednju pobedu ostvarila 20. jula, nad Dravogradom. Da su Beograđani za rivala imali nižerazrednu ekipu, potvrđuje i rezultat - 9:0. A od tada, fudbalska družina sa „Marakane“ je nanizala osam kikseva, što u Evropi, što u prvenstvu, što u prijateljskim utakmicama, kao što je bilo protiv Srema - 0:1.
Oterali su Zdenjeka Zemana, iako je čovek bio najmanje kriv za rasulo u Ljutice Bogdana. Tačno je da je lakše otarasiti se jednog čoveka, nego njih 25, ali šta ćemo ukoliko splavarski fudbaleri budu rešili da miniraju i Čedomira Janevskog, kao što su bojkotovali komande češkog stručnjaka? Zvezda će onda nestati sa prvoligaške scene Srbije, kao što je već nestala sa mape Evrope.
Oni koji su ih doveli na „Marakanu“, otišli su. Toplicu Spasojevića i Gorana Bunjevčevića više niko ne spominje. Toliko su se kratko zadržali u Zvezdinim foteljama, da su već i zaboravljeni. A, pošto će samozvani fudbaleri biti na platnom spisku Crvene zvezde sve dok ne pronađu novi angažman, a sa ovakvom igrom ga sigurno neće u skorije vreme pronaći, onda bi najpravednije bilo da se odreknu svojih primanja, a ne da još zadužuju svoje osiguravajuće kuće da im naplati polomljena stakla na svojim besnim automobilima.

SVI ZVEZDINI MEČEVI

od početka priprema do danas

5. jul Ins - C. zvezda 0:13 prijateljska
8. jul Mura - C. zvezda 0:0 prijateljska
11. jul Glorija - C. zvezda 1:3 prijateljska
14. jul Slask - C. zvezda 4:0 prijateljska
17. jul Sigma - C. zvezda 2:0 prijateljska
20. jul Dravograd - C. zvezda 0:9 prijateljska
24. jul Celje - C. zvezda 3:2 prijateljska
5. avgust Srem - C. zvezda 1:0 prijateljska
14. avgust Apoel - C. zvezda 2:2 kval. za Kup UEFA
18. avgust Vojvodina - C. zvezda 2:0 1. kolo Superlige
24. avgust Banat - C. zvezda 0:0 2. kolo Superlige
28. avgust C. zvezda - Apoel 3:3 kval. za Kup UEFA
30. avgust C. zvezda - Javor 0:2 3. kolo Superlige
14. septembar Čukarički - C. zvezda 2:2 4. kolo Superlige

G. A.

Dakle, da su novinari neki faktor u Zvezdi, i uopste u zivotu, treninzi bi se sastojali iz sledeceg:

1) Ritual Posipanja Pepelom Kao Dokaz Poniznosti
2) Ritual Samobicevanja Po Ledjima
3) Ritual Javnog Pirsinga Intimnih Delova Tela
4) Ritual Ponavljanja Prva Tri Rituala Odjednom, Samo Sporije I Uz Pesmu

Naravno, zabranjeno je smejati se, stavljati ruke u dzepove, ili, Boze sakloni, ispricati vic da bi se popravilo raspolozenje.

Jos jednom bih napomenuo: ko sve danas nije novinar...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back