FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazalost moja prognoza bila je tacna. S jedne strane mi je drago sto sam pogodio, a sa druge strane me sramota sto navijam za Zvezdu. Ne znam da l da stavim :) ili :( Sta vi mislite? Da krenem da navijam za Cukaricki, tu mi je u blizini?
Ne budi baš toliko sjeban situacijom!!! Biće bolje, jer iz ove perspektive šta god da se desi, može da znači samo poboljšanje!!!

Crveno-beli u Bragi neslavno završili takmičenje u Ligi UEFA
Niko gori od Crvene zvezde
Autor: B. Marković | 21.12.2007 - 06:00

Sunce u Evropi neće ogrejati Crvenu zvezdu ni narednog proleća. Šesnaesti put zaredom nekadašnji vladari fudbalske planete završili su put na internacionalnoj sceni u jesen, ostajući na marginama elite. I poslednji pokušaj u Bragi - da se remijem ili pobedom sačuva delić ugleda - ostao je u sferi nemoguće misije za učenike Aleksandra Jankovića. Četiri utakmice - četiri poraza, gol-razlika 2:9, bilans je koji boli „delije“ jednako kao i njihove idole. Najgori od svih 40 učesnika ligaškog dela Kupa UEFA!

Njegov prethodnik Kosanović završio je tromesečni mandat na „Marakani“ porazima od Bajerna i Arisa (2:3, 0:3), a mladi strateg iz Zvezdinog dvorišta dodao je tome još dve čiste nule - protiv Boltona (0:1) i Brage (0:2). Bez gola, bez ideje, bez moći - to je sumorna dijagnoza današnje Crvene zvezde.
- Evropa je surova i svakog stavlja na pravo mesto - svestan je i Janković.
- Pokazuje svačiji limit, ukazuje na realnost. Nismo imali imperativ pobede, a igrali smo kao i na prethodnim mečevima. Kao bivši šampion Evrope, morali smo bolje, a ne da završimo mini ligu bez boda.
Izjava reprezentativca Ognjena Koromana, koji u 30. godini vuče ekipu na plećima - povezuje, dribla i trese mreže umesto napadača - odzvanja još bolnije:
- Ovo je slika kompletne situacije u klubu. Delujemo neozbiljno, razočarali smo i Srbiju i dijasporu. Odigrali smo pristojno samo 70 minuta protiv Bajerna, ostalo nije vredno pomena!
Srećom po njega, Koroman će ponovo u inostranstvo, verovatno u Lil. Njegovi motivi za igranje od Kule i Lučana do Zrenjanina su presahli, a mladi talas koji treba da prokrči evropsku stazu zadovoljava se bajkama o milionskim evrotransferima. Basta će navodno u Anderleht, a na meti menadžera su i Milijaš, Milovanović... Njihov beg od Zvezdine stvarnosti još više će pogoditi one koji ostaju, zajedno sa navijačima.
Šta preostaje vrhu sa „Marakane“? Da precrta promašena „pojačanja“, da predsednik Toplica Spasojević sa ekipom ubrizga svež kapital u ekipu, dovede makar prosečne evropske igrače umesto ovih bez imena i dara, i posle svega - postavi jasan cilj. Srpske titule bez overe u Evropi, ili nešto više - makar i na duži rok. Jer Crvena zvezda nikad nije bila niže nego danas.
Za svako mesto - četvorica
Crveno-beli nemaju ni tim ni igru, a na papiru konkurencija je strašna. Za svako mesto - četiri igrača! To nemaju ni Real, ni Inter, ni Mančester.
- Zvezda ima 43 igrača pod ugovorom, to je zaista previše. Imam tačan uvid u njihove mogućnosti, videću u zimskoj pauzi sa klupskim čelnicima šta treba preduzeti - rekao je Aleksandar Janković.
Prvi potez se podrazumeva - drastičan rez igračkog kadra, pojačanja na ključnim mestima, pa onda strategija.
Može li sve to stati u 20 dana, do okupljanja ekipe 11. januara?
E ajde kažite mi da li je više ovo normalno da i posle toliko godina jedan trener pominje da je Zvezda bila bivši šampion Evrope, a da sada ne može da pobedi prosečne evropske ekipe? Te mi reči deluju toliko kompromitujuće da je posle ovakve sezone i sramota pominjati to. Ali Janković uspešno nastavlja nisku bisera u svojim izjavama.

Strasno, muka mi je vise tog ponavljanja da smo bili prvaci evrope i sveta. Sto je bilo, bilo je, ne mozemo samo ziveti od toga. Za nekoliko godina ovi mladji narastaji se vise nece ni secati te 1991....davno je to bilo, ako smo stvarno tako veliki klub ne bi zavrsili ovako. Samo blamiraju klub kad pominju te titule....steta

I ja mislim tako. Ono kao, nekad smo bili prvaci, a vidite gde smo sada.
E sad, svi znamo da bilo koji naš klub ne može da se takmiči sa bilo kojim evropskim timom(i to mislim na one koji spadaju u drugi rang klubova) tako da izgleda glupo kad im to pominješ, kao da očekuješ to ponovo

E ajde kažite mi da li je više ovo normalno da i posle toliko godina jedan trener pominje da je Zvezda bila bivši šampion Evrope, a da sada ne može da pobedi prosečne evropske ekipe? Te mi reči deluju toliko kompromitujuće da je posle ovakve sezone i sramota pominjati to. Ali Janković uspešno nastavlja nisku bisera u svojim izjavama.
Ti ćuti!!! Kad budete mogli da bar dvaput zaredom da minimalnim rezultatom pobijedite i ovakve kukavce koji igraju u Zvezdi, onda možeš da se izmigoljiš iz rupe i da tražiš pravo glasa u diskusiji o sranju u Zvezdi!!!:twisted::twisted::twisted::twisted:
To što je mačka olinjala i ofucana, ne daje pravo malenim mišićima da se uokolo qrče svojom "veličinom"!!!:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

FLUID:
a da sada ne može da pobedi prosečne evropske ekipe?

Pa kako da pobedimo kad igraju Basta, Milovanovic, Andjelkovic, Djordjevic, Bogdanovic i kad nemamo trenera? Sa onim Dzajinim timom smo mogli bas DALEKO da doguramo one sezone al sve je nekako pocelo nesrecnim okolnostima. Docekali smo Bazel na praznoj marakani, ispromasivali se i izgubili u 90. minutu, zatim na onoj njivi na -20 od tromza, pa smo iskalili bes na Romi, i onda smo se ispromasivali protiv Strazbura i primili gol u 94. minutu. A pre toga smo izbacili Bragu koja je tad bila PRVOPLASIRANI tim u Portugalu. To je sve bilo sa timom koji je Pixi rasprodao i sa tim timom i ako smo gubili to nije bilo zbog neznanja vec zbog neiskustva. A sa ovim timom umalo i od Livade da ispadnemo.

Ti ćuti!!! Kad budete mogli da bar dvaput zaredom da minimalnim rezultatom pobijedite i ovakve kukavce koji igraju u Zvezdi, onda možeš da se izmigoljiš iz rupe i da tražiš pravo glasa u diskusiji o sranju u Zvezdi!!!:twisted::twisted::twisted::twisted:
To što je mačka olinjala i ofucana, ne daje pravo malenim mišićima da se uokolo qrče svojom "veličinom"!!!:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
Da li si ti čuo za normalnu komunikaciju? :| I pored svega da mi ti određuješ šta ću da napišem, a pritom nikog ne vređam, nećeš moći! Ako imaš nekih problema rekao sam ti da se obratiš administratorima foruma, a ne da se ponašaš kako ti padne na pamet. U protivnom ću tvoje ponašanje staviti na uvid, pošto je sad to moguće od kad su uvedena strožija pravila, pa oni neka vide šta će sa tobom. Nemam nameru da se prepucavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back