FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZVEZDA: Ivić se nećka, Zeman neobavešten
Subota, 30. avgust 2008. 13:12

Kompletan Upravni odbor Crvene zvezde, na čelu sa predsednikom Toplicom Spasojevićem i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, je podneo ostavku posle debakla protiv Apoela u kvalifikacijama za Kup UEFA.

Skoro je izvesno da će u fotelju u Ljutice Bogdana 1 ponovo sesti Dragan Džajić, a da će za finansije biti zadužen Marko Mišković. Već se traže rešenja i za druge vitalne funkcije u klubu.

Mišković je već kontaktirao Iliju Ivića izrazivši želju da bivši igrač Zvezde bude novi sportski direktor. Ivić je po završteku igračke karijere već radio kao prvi operativac u velikim grčkim klubovima, Olimpijakosu i AEK-u.

Međutim, Ivić se nećka.

Kako MONDO saznaje, njemu prepreku za prihvatanje predstavlja činjenica da Zvezda nije privatizovana i da se previše ljudi pita i meša u delokrug rada sportskog direktora.

Ivić je navikao na uslove u grčkim klubovima koji imaju samo po jednog gazdu. Vlasnik određuje budžet za prelazni rok i tada direktor dobija odrešene ruke da troši pare.

On veruje da u Zvezdi nije moguće uspostaviti takve odnose.

Zeman ne veruje u ostavke

Zdenjek Zeman nema nameru da podnese ostavku ni posle neuspeha u Kupu UEFA. Prethodno, tim češkog stručnjaka je u prva dva prvenstvena kola osvojio samo bod.

Zeman nastavlja da radi kao da se ništa nije desilo. Kao da klub nije ostao bez kompletne uprave.

"Čuo sam za ostavke, ali meni niko ništa nije zvanično rekao. Ovde se dešavaju stvari koje nisu istinite, zato se za mene to nije ni desilo. Došao sam da radim na duže staze", poručio je trener crveno-belih.

Čeh kaže da dve noći nije spavao posle eliminacije od Apoela.

"Nisu ni navijači, a nadam se da nisu ni igrači".

Sve je jači utisak da fudbaleri Crvene zvezde ne mogu da prihvate Zemanov sistem 4-3-3. On ipak nema nameru da menja svoju filozofiju već je spreman da čeka napredak.

"Nije na meni da to objašnjavam medijima, već igračima".

Postavlja se pitanje šta ako igrači ne prihvate takav stil igre ni posle dva meseca.

"Volim da radim i mnogo radim. Verujem u igrače", zaključio je Zdenjek Zeman.

Crveno-beli će u nedelju (17 sati) igrati meč trećeg kola na svom stadionu protiv Ivanjičana.

U aktuelnom trenutku, Javor im, kao nikad pre, deluje kao Himalaji.

(MONDO)

dejina811:
mozda je dzaja drzao tim... ali su dzaji igraci zbog tima odlazili i kao slobodni agenti... i to se desavalo. nikad niko nije hteo da kaze da iz te administracije koliko je zvezda duzna... uvek je bilo, malo smo u krizi dobro je.
jel piksi lose uradio sto je rekao da se zivi od prodaje igraca? dali je lose sto je prodavao igrace da bi klub ziveo i da nebi otisli kao slobodni agenti? dali je lose sto je imao zelju za ligom sampiona? ali ocigledno su dve duple krune malo. koliko se secam zengi se zameralo da igra defanzivan fudbal, nije bio lep...

Ma ko uopste zna koliko smo bili i da li smo uopste bili duzni! Ako je verovati onom insajderu, godisnji prihodi Zvezde i Partizana iznose nekoliko desetina miliona maraka/evra!
A ovaj kad je dosao rekao je kao da smo u dugovima 7 miliona evra, i da smo bili pred gasenjem :shock:. Rasprodao ceo tim, rekao da smo izasli iz dugova i....posle 3 meseca je opet srrao o nekim velikim dugovima! A kako je rasprodao tim to je posebna prica! Sigurno najboljeg golmana od 1991. godine je prodao za saku evra i to drugog dana prelaznog roka! Ostatak tima je rasprodao 2 nedelje pred utakmicu sa Liberecom. I znamo sta je posle onaj njegov tim postigao. Na marakani nas je pobedjivao ko je stigao...Liberec, ona bruka protiv grobara, 0-3 protiv Vojvodine, 1-3 protiv Bezanije, pa onda treca postava Boltona. Treba dodati i Levadiju i Aris. Da ne napominjem da nam je doveo najveceg trenerskog bilmeza u istoriji srpskog fudbala, pa onda 2 dana pre pocetka lige uefa pobegao kao najveca p.icka, jer je znao sta nas ceka. A sa Dzajom su bre na marakani bili nadigrani Barselona, Lacio, PSV, Kajzerslautern, Selta, Kijevo, Roma(to je bio Dzajin tim) itd. I njemu nikad nije uspelo da proda 9 prvotimaca za prelazni rok ili da dovede 12 bilmeza takodje za jedan prelazni rok.

I tako, dok u Zvezdi nesposobni proteruju sposobne, Partizan svoje ljude postavlja na sva vodece-rukovodeca mesta. Ne bih blatio takav postupak ali...malocas cuh u reprizi insajdera gde Curkovic izjavljuje da nije nas nego francuski drzavljanin!!! Zemljo Srbijo! Predsednik srpskog olimpijkog komiteta je FRANCUZ! Onima koji ne znaju, Cepter je pored svega zadrzao nase drzavljanstvo i ipak bio proteran (opet ono sa sposobnima i nesposobnima) a ovaj pacenik verovatno zbog mucki koje je pravio da bi kasnije pobegao, ako zatreba, postao FRANCUZ! Hoce li neko iz vrha drzave odreagovati na ovo i ispraviti nepravdu prema sopstvenom narodu!?
A sto se fudbalera pacenika tice...da sam gazda nekog fudbalskog kluba, osim lekarskog pregleda, fudbaleri bi morali prolaziti i obavezan psiho test i test inteligencije! Ovi nasi bolidi, ali bukvalno tako, nemaju mozga za pocetak! Cast retkim retkim izuzecima! Koliko godina treniraju i dalje ne mogu da urade osnovne stvari sa loptom! Nemaju procenu! Nemaju osecaj za prostor! Nemaju osecaj za gol! Ko je u Zvezdi napravio poslednji pravi dribling? Secate li se? OVI JEDNOSTAVNO NE ZNAJU DA SUTNU LOPTU!!! Malcice stariji se secaju Sakica. Kad je dosao u Zvezdu nije znao da centrira! Ali je covek bio uporan, ostajao duze na treningu, nije bio umisljena zvezdica i na kraju je imao jedan od najboljih centarsuteva u ligi! Eto...ostaje nam da se patimo. Jedino nam moze pomoci da okrenemo glavu od fudbala cele ove sezone jer je propala pa da se radujemo sledecoj.

Nista se ne desava slucajno. Kad dodje na red privatizacija Zvezde(ako ikad dodje), kupice je tajkuni za 1 evro, posto ce prethodnica da je nacisto sroza i satro uvali u dugove, pa cemo imati vec vidjeni scenario.
Dok se ne pojavi gazda u klubu, drhtace Delije od Apoela i njemu slicnih.
A kad konacno krenemo da pravimo tim za vrh Evrope, negde 2160 godine, UEFA ce vec da ukine fudbal kao takav i preci ce na hrkljus:D

mozda je dzaja drzao tim... ali su dzaji igraci zbog tima odlazili i kao slobodni agenti... i to se desavalo. nikad niko nije hteo da kaze da iz te administracije koliko je zvezda duzna... uvek je bilo, malo smo u krizi dobro je.
jel piksi lose uradio sto je rekao da se zivi od prodaje igraca? dali je lose sto je prodavao igrace da bi klub ziveo i da nebi otisli kao slobodni agenti? dali je lose sto je imao zelju za ligom sampiona? ali ocigledno su dve duple krune malo. koliko se secam zengi se zameralo da igra defanzivan fudbal, nije bio lep...

prvo treba da se sedne i da se odluci sta dalje... efikasan fudbal sa rezultatima... ili lep fudbal bez rezultata... imali smo oba pokusaja!!!

sad smo svi mi pametni... a kad je trebalo neto da se radi, kad su u klub dosli spasojevici, vlahovici i slicni ISPRDCI politcke scene ove zemlje... gde je sad stranka koja ih je tu naguzila da popravi ono sto je uradjeno?!
Prvo - Zenga je radio sa Džajićevim, a ne sa Pixijevim izabranim kadrom;
Drugo - Ekipa koja je uzela dulu krunu bila je kompletno sastavljena od prvotimaca koje je doveo Džaja, a ne Pixi. Pixijeve akvizicije su tada grijale klupu (Suzuki);
Treće - Džaja nikad za nikad nije prodavao igrače uoči SP ili EP, a Pixi naravno jeste;
Četvrto - Džaja je Zvezdu syebao, al' joj je ipak ostavio ekipu sposobnu da osvoji duplu krunu, dok je Pixi za samo sezonu i kusur od osvajača duple krune tim sveo na goli ****;
Peto - Način na koji je Pixi STRUGNUO svakako je sve drugo prije nego ljudski normalan odlazak;
Šesto - Ciganluk koji je piksi priedio javnosti, nakon svog odlaska iz Zvezde, a koji se odnosi na njegov upopreko način sticanja trenerske diplome, sve u cilju da se čim prije udomi u Nagoji) jasno kazuje o kakvoj se seljačini i ološu kojeg odjednom libo ga racq za Zvezdu zapravo radi. Da mu nije bilo te Zvezde, koju je i onako smorenu još pride lično izyebao, izraubovao, desttkovao i šta još sve ne te onda ko' zadnji miš u najznačajnijem momentu podvio rep i pobjegao, danas bi Pixi vjerovatno prodavao paradajz i krompir na nekoj pijačnoj tezgi u Nišu!!!
Ološ jedan ortodoksni!!! **** obični od "Zvezdine zvezde"!!!:thumbdown::thumbdown:

Nista se ne desava slucajno. Kad dodje na red privatizacija Zvezde(ako ikad dodje), kupice je tajkuni za 1 evro, posto ce prethodnica da je nacisto sroza i satro uvali u dugove, pa cemo imati vec vidjeni scenario.
Dok se ne pojavi gazda u klubu, drhtace Delije od Apoela i njemu slicnih.
A kad konacno krenemo da pravimo tim za vrh Evrope, negde 2160 godine, UEFA ce vec da ukine fudbal kao takav i preci ce na hrkljus:D

Onda ćemo mi biti pravi carevi!!! Mi već danas forsiramo taj hrkljuš!!! Evropa već kasni za nama!!!:hahaha::hahaha::hahaha:

Drugo - Ekipa koja je uzela dulu krunu bila je kompletno sastavljena od prvotimaca koje je doveo Džaja, a ne Pixi. Pixijeve akvizicije su tada grijale klupu (Suzuki);
Treće - Džaja nikad za nikad nije prodavao igrače uoči SP ili EP, a Pixi naravno jeste;
Četvrto - Džaja je Zvezdu syebao, al' joj je ipak ostavio ekipu sposobnu da osvoji duplu krunu, dok je Pixi za samo sezonu i kusur od osvajača duple krune tim sveo na goli ****;
Peto - Način na koji je Pixi STRUGNUO svakako je sve drugo prije nego ljudski normalan odlazak;
Šesto - Ciganluk koji je piksi priedio javnosti, nakon svog odlaska iz Zvezde, a koji se odnosi na njegov upopreko način sticanja trenerske diplome, sve u cilju da se čim prije udomi u Nagoji) jasno kazuje o kakvoj se seljačini i ološu kojeg odjednom libo ga racq za Zvezdu zapravo radi. Da mu nije bilo te Zvezde, koju je i onako smorenu još pride lično izyebao, izraubovao, desttkovao i šta još sve ne te onda ko' zadnji miš u najznačajnijem momentu podvio rep i pobjegao, danas bi Pixi vjerovatno prodavao paradajz i krompir na nekoj pijačnoj tezgi u Nišu!!!
Ološ jedan ortodoksni!!! **** obični od "Zvezdine zvezde"!!!:thumbdown::thumbdown:

da je kao ***** otisao to stoji... potpisujem.

ali i da je rekao kako stvari stoje u klubu nemoze niko da ospori... koliko je dobrih igraca za vreme dzaje otislo kao slobodni igraci?! ne moze zvezdu da finansira aptainska pivara i nis sa po 500000 evra... nama treba novi vlasnik. svi ovi predsednici su goli ***** od dzajica preko piksija do ovog spasojevica.

klub prodati sto pre... ima neko ko ce kupiti klub i staviti ga na cvrste noge. ovo sto se sada radi je samo produzavanja zivota obolelom od raka... a mislim i da je i gore od toga!!

Bravo care.
Potpuno tacno.

Medjutim ja bih se osvrnuo i na Dzajiceve "uspehe"
Drugu tacku sam i ja svojevremeno napisao negde na forumu tako da se ne mogu sloziti vise, ali mislim da je u to doba dzajic imao jednu prednost. Igraci se nisu prodavali kao alva i imao je veci izbor. Sad maltene omladinci idu u "evropu"

I zeleo bih da se osvrnem na najjaci adut pristalica dzajica. Bari i Tokio.
Tacno osvojeno je sve to, ali ne sa Dzajicevim timom. Osoba koja je stajala iza tog tima, osoba koja je izvrsila odabi igraca i dovela ih u Zvezdu je Velibor Vasovic. On je najzasluzniji za Zvezdine sampionske dane.
Dzajicu svaka cast sto je bio vidovit i pustio Vasovica da radi na miru.

Kad smo kod toga upravo u Dzajicevo doba je i krenulo sve nizbrdo pocevsi sa Robertom Prosineckim i njegovom prodajom iz Zvezde. To je kamen koji je pokrenuo sunovrat naseg klupskog fudbala.

Setimo se i cuvene parole. "Dzajo odlazi". Da li oni koji su to vikali sada vicu "Dzajo dolazi" ? Izgleda da mnogi imaju kratku memoriju.

Licno mislim da Dzajicev povratak nije resenje.

pa sto neko od vas ne uleti 10 miliona evra za klub... pa ako boka moze da zivi od prodaje igraca i na tome se zasniva poitika kluba, po cemu je onda zvezda iznad njih?!

pricamo o srpskom klubu... pa sta ces ti zadrzati jednog zigica ili bisevca da ceo zivot igaju u domacem prvenstvu gde svi pisaju kako kaze onaj vasljivi karadzic.
niko nikad nista nije rekao kad je vracen mrtvi Dejo `98!! ne pamtim da se neko ljutio kad su prodavani Stankovic, Drulic, Bunjevcevic... onda je bilo, dosta su dali za zvezdu, a moramo i nesto da zaradimo!! a kad je piksi prodavao onda je rasprodavao tim... ***. trofeji su vazni, ***** tim... koji tim, sa cim zvzda da ga zadrzi?! sa crvenom ves masinom i pricom u ulasku u LS... pa i ti momci hoce da zarade neki kes, da se obezbede za buducnost. jedno je realnost zivota a drugo ljubav prema klubu... od ljubavi se ne zivi!!

samo moze da kaze ko sta hoce... ali ovo sto je usrano u zadnjih pola godina, vracace se u normalo narednih 2-3 godine!!!
Evo tebi forumski mislioče, a i meni (naravno) 0-2 od Javora pa sad skupa nastavimo da dijelimo lekcije po forumu!!
Po tebi i takvim tebi sličnima sad ispade Javor je veći klub od Zvezde jer je u stanju da zdrži bolji igrački kadar od Zvezde!!! Evo nam sad sve sam **** od igrača i proslavljeni livadski kadrovi sa seljačkih turnira po narodnim zborovima širom Srbije i Republike Srpske, pa sad majstore ti gledaj kome da ga prodaš sledećeg prelaznog roka!!!
Vraćaće se 2-3 godine??? Pa dal si ti normalan??? Sad i da imaš ekipu računaj da naredne dvije godine nema govora da učestvješ u kvalifikacijama za LŠ, a kako stvari stoje, vjerovatno ćeš da sanjaš čak i UEFA kvalifikacije!!! Tek od čljetos možeš da počneš rekonstrukciju ekipe i to samo ako te neko dobro odvali velikom kintom po tikvi!!! Ta ekipa ozbiljno ne može da se uigrau roku od 2-3 godine a da zadržimo igrače na taj rok za nas je to postalo naučna fantastika)!!!
Dakle, 10 godina plivanja u govnima - minimum - i to samo da bi smo došli u situaciju u kojoj naše pozivanje na titulu iz Barija ne bi ličilo na crni humor!!!!!!

Bravo care.
Potpuno tacno.

Medjutim ja bih se osvrnuo i na Dzajiceve "uspehe"
Drugu tacku sam i ja svojevremeno napisao negde na forumu tako da se ne mogu sloziti vise, ali mislim da je u to doba dzajic imao jednu prednost. Igraci se nisu prodavali kao alva i imao je veci izbor. Sad maltene omladinci idu u "evropu"

I zeleo bih da se osvrnem na najjaci adut pristalica dzajica. Bari i Tokio.
Tacno osvojeno je sve to, ali ne sa Dzajicevim timom. Osoba koja je stajala iza tog tima, osoba koja je izvrsila odabi igraca i dovela ih u Zvezdu je Velibor Vasovic. On je najzasluzniji za Zvezdine sampionske dane.
Dzajicu svaka cast sto je bio vidovit i pustio Vasovica da radi na miru.

Kad smo kod toga upravo u Dzajicevo doba je i krenulo sve nizbrdo pocevsi sa Robertom Prosineckim i njegovom prodajom iz Zvezde. To je kamen koji je pokrenuo sunovrat naseg klupskog fudbala.

Setimo se i cuvene parole. "Dzajo odlazi". Da li oni koji su to vikali sada vicu "Dzajo dolazi" ? Izgleda da mnogi imaju kratku memoriju.

Licno mislim da Dzajicev povratak nije resenje.
Tačno!! Vasović, a i dobrim dijelom Šekularac!! Vaske je odavno mrtav!!! Vrijedi li sad da ga kopamo???

Džaja jeste trebao da ode, samo što su nakon njega došli neuporedivo gori da raskuće kuću koja ih je u životu nahranila i koja im je dala sve po čemu se za njih danas zna!!! Problem je što je mafija, operisana od bilo kakvog osjećaja za fudbal iskoristila vakum nakon Džajinog odlaska i uz pomoć Pixija uletjela u Zvezdu kao u svoju prćiju!!!
Zvezda mora u privatizaciju, jer mora da se zna ko je tata i ko za nju odgovara kao za ličnu imovinu!!! Tad više neće biti zayebancije! Uostalom, Ilija Ivić je to sasma fino objasnio!!!
Ja Zvezdu volim i navijam za nju od malih nogu, al' što se mene tiče, onaj ko iz svog džepa izvuče šušku da kupi klub, slobodno sutra, ako to želi može da ga i ugasi!!! Dosta mi je kojakakvih biznis ziherasha i diletantskih jajara kvazisportskih menadžera koji se po klubu i medijima qrče i nikad ni zašta lično i svojom imovinom ne odgovaraju!!!
Dakle, da vidim dal' će u privatizovanom klubu taj neki novi "tata" koji je zalegao svoju kintu za klub, da kupuje igrače milionima, ovako na "neviđeno" ili da trpi da mu kuća služi za gašenje debilnih kompleksa maminih i tatinih sinova koji su za rođendan poželjeli da igraju na Mari!!! !!! Oće tad, al' **** malo!!!

Bravo care.

.

hmm..mozes li malo ovo da mi pojasnis ako nije problem..kako mislis da je sve krenilo nizbrdo kad je Prosinecki prodan..on je morao biti prodan,pa bilo je ratno vrijeme,mislim da je rat vec i trajao..bilo je nemoguce zadrzati ga a ni on nije htjeo ostati..kako ti mislis da su ga mogli zadrzati??

Evo, vratih se i ja sa mora...
Ne zelim da komentarisem Zvezdine prethodne igre, ali ono sto se desava u nasem najvecem klubu je bruka... Utakmicu protiv Apoela sam prestao da gledam posle prvog poluvremena, Vojvodina i Javor (ej bre JAVOR!!!) nam drze lekcije...
Zvezdin brod je uleteo u tesko nevreme, izgubio kapetana, a talasi su sve veci i veci...
Drzi se Zvezdo.................................................................

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back