FK BSK BORCA

FK BSK (Borčanski sportski klub) je fudbalski klub iz Borče kod Beograda, koji se takmiči u Superligi Srbije.

Klub je osnovan 1937. godine, na inicijativu grupe zainteresovanih meštana za ovaj sport, među kojima je bio Vitomir Maksin, koji je kupio prvu opremu.

Prvu zvaničnu utakmicu klub je odigrao 6. maja 1937. godine protiv ekipe iz Bačkog Petrovog Sela i pobedio sa 4:2. Klub je obnovljen 1946. godine pod istim imenom. Kasnije menja ime u Hajduk, a 1951. godine prestaje sa radom. Od 1953. neprekidno se takmiči pod današnjim imenom.

U novom milenijumu, od 1999. do 2002. igrali su u Drugom saveznom rangu, ali iako su opstali uprkos reorganizaciji lige, odustali su i zahvaljujući tome je OFK Vrbas sačuvao drugoligaški status. U Srpskoj ligi "Beograd" su igrali do 2006. godine, kada su se plasirali u novoformiranu Prvu Telekom ligu Srbije. Od tada beleže velike uspehe: bili su četvrti 2007. godine, 2008. treći, a 2009. prvi i tako su ušli po prvi put u najviši rang srpskog fudbala. Planira se rekonstrukcija stadiona, pa će BSK Borča igrati prvu polovinu prvenstva na stadionu na Karaburmi. Navijači se zovu Beton bojs.

Trenutno se gradi stadion:
Projekat novog stadiona sa 4 tribine predviđa blizu 8000 sedećih mesta i realizacija je predviđena u fazama. Prva faza počeće u aprilu mesecu 2009. godine, što podrazumeva izgradnju donjeg segmenta zapadne tribine kapaciteta 1560 sedećih mesta i kompletnu istočnu tribinu kapaciteta 2370 sedećih mesta. Time bi kapacitet stadiona bio blizu 4000 sedećih mesta. Ovako će nakon završetka izgradnje izgledati novi stadion BSK Borča.

BSK_stadion_001.jpg

BSK_stadion_002.jpg

BSK_stadion_004.jpg

Klub koji je za kratko vreme iz Beogradske zone dosao u Jelen Superligu!

jos uvek igrate na Karaburmi
gledam ove slike stelt stadiona i mislim se kakva li ce biti trava:confused:

@Petar Borča: Batke, 'ajde se odluči za koga navijaš. Znam da si navijao za Zvezdu, pa za BSK, pa te je onda BSK razočarao, pa si se vratio staroj ljubavi, pa sad opet za BSK ili...?

Нишлије свакако ове године иду у трећу лигу, тако да не бригај... Неће они заиграти у супрлиги пре 22. века...

Ne verujem da ce u trecu ligu jer su dobili neke debele pare na polusezoni da ostanu u ligi. Evo od pocetka drugog dela sezone nemaju poraz uz dve neresene u gostima i pobedu kod kuce, a sutra igraju kuci protiv direktnog konkurenta za ispadanje iz lige Sloge iz Kraljeva.

Sta fali Timoku ? I dalje se secam kako je osramotio Partizan ;)

Ja se secam intervjua onog momka sto je dao gol Partizanu kako je bio smesan. "Izasao sam pred gol Partizana i ispred mene se nasao div, taj div je bio Djordje Pantic, ne znam ni sam kako sam mu dao gol. :D

Inace tad su navijaci bojkotovali Partizan zbog Zeke i Bjeke tako da poraz nije bio toliko bolan, a plus ih je vodio onaj retard Veber.

Vec sledece godine u kupu ih je odrao Radnicki Nis sa 2:0, a prosle godine Niski Sindjelic sa 1:0

Poslednja izmena:
Meni ovde smrdi nesto. Stefan Savic,verovatno najbolji mladi igrac u Jelen superligi,jedan od najboljih stopera prodat je Partizanu,ali gde su pare. Klub i dalje mrtvo stoji sa stadionom,betonske konstrukcije i dalje stoje,al nista vise. Evo jos jedan je prodat Partizanu,pa dajte ljudi nek sagrade stadion....

Nas Savke presao u Mancester Siti ! Iz BSK-a,do Mancestera za manje od 2 godine je veliki uspeh !
http://www.mcfc.co.uk/Video/Interviews/Stefan-Savic-exclusive-interview

Telefon mi se usijao, ne zovu me samo iz Partizana, nego i iz Borče, Crne Gore. Zahvalan sam svima ne rečima podrške, a posebno hvala treneru Stanojeviću koji mi je dao prostor u timu, s kojim sam osvojio duplu krunu i igrao u Ligi šampiona. Imao sam fantastičnu sezonu u Humskoj, nikad je neću zaboraviti kao ni period u Borči. Tamo sam proveo tri godine, u BSK sam stigao kao maloletan fudbaler, ponašali su se prema meni kao prema članu porodice. A da mi svi oni nisu omogućili uslove za napredak, ja sada ovde ne bih ni bio - rekao je Savić.

BSK je stvorio fudbalera svetske klase ;)

Poslednja izmena:

Back