ФК Борац Бањалука

Koje sadržaje najradije pratite na temi FK Borac:

• Detaljne najave derbi utakmica

• Aktuelne rezultate i izvještaje

• Snimke utakmica u tekućoj sezone

• Podsjetnik na istoriju Borca slikom i riječju

• Snimke najvažnijih utakmica kluba u istoriji

• Izdanja navijača Borca u slikama

• Marketinške aktivnosti na promociji kluba

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
У 14 часова сједница УО

У просторијама фудбалског клуба на Градском стадиону у 14 часова је заказана сједница Управног одбора на кojој ће главна тема бити повјерење шефу стручног штаба Звездану Цветковићу. Ово су за наш портал изјавили директор клуба из Платонове Радмило Шиповац и спортски директор Дарко Љубојевић. Ускоро очекујте више информација...

Moram ispaliti vatromet

:vatromet:

Velimir Stojnić, čovjek kojeg su sa klupe 2 puta tjerali Lešinari jer ne jbe živu silu i sve gazi pred sobom, ali čovjek koji je vodio tim 2009/2010 i koji je svojom filozofijom fudbala te sezone učinio da Borac ima najbolju posjetu u regionu.

Baja dobrodošao, konačno su želje simpatizera Borca uslišene

Inače čovjek je cijelu karijeru u Borcu pored ovoga što je trenirao 1. tim, vodio je omladinsku školu, sa mlađim kategorijama osvajao lige a trenutno je i selektor BiH do 17 godina.

Poslednja izmena:
Balić i društvo stižu u "Borik"

» Naši rukometaši sutra polažu jedan od najtežih ispita sezone, pošto im u okviru četvrte runde SEHA lige na megdan izlazi moćni Zagreb CO, predvođen Ivanom Balićem (20.15 časova).
Za okršaj nekadašnjih evropskih prvaka vlada veliko interesovanje, Banjaluku trese rukometna euforija, traži se karta više, pa se očekuje da tribine "hrama" sporta budu ispunjene do posljednjeg mjesta.
Borac m:tel respektuje velikog rivala, ali ga se ne plaši. "Crveno-plavi" su u jedinoj dosadašnjoj domaćoj utakmici u regionalnom takmičenju lako izašli na kraj sa Vardarom, koji je, kao i sada Zagreb, na papiru bio favorit. Upravo to, ali i činjenica da su u posljednjoj utakmici kao gosti savladali Crvenu zvezdu, Banjalučanima daje nadu da mogu napraviti podvig.
- Vrlo dobro znamo protiv koga igramo. Zagreb je dominantan u Hrvatskoj, sa uspjehom igra i u Ligi šampiona, a na nama je da mu pokažemo zube. Dobro smo se spremili, imamo taktiku koja će nam, nadam se, donijeti trijumf. Ključ leži u jakoj odbrani iz koje moramo da razvijamo kontre i polukontre, te postižemo lake golove. Biće to istinski rukometni spektakl i zato pozivam publiku da dođe u velikom broju i podrži nas - poručio je Milan Đukić, uz napomenu da su svi rukometaši zdravi i spremni za bitku.
Iako će sve oči biti uprte u Balića, Đukić upozorava da se "crveno-plavi" ne smiju bazirati samo na plejmejkeru Zagrepčana, jer i ostali igrači posjeduju veliki kvalitet.
- Tu su još Špiler, Valčić, Horvat... Sve su to odlični rukometaši, protivnik nema slabih tačaka, već naprotiv, sve pozicije ima odlično popunjene, tako da moram da obratimo pažnju na sve - jasan je Đukić.
Zagreb CO u Banjaluku stiže sutra, nešto iza 12 časova, a već nakon meča vraća se kući. Direktor Borca m:tel Boris Đogo izrazio je zahvalnost policiji i bezbjednosnim agencijama, koje su preduzele sve mjere da gostovanje hrvatskog tima protekne u najboljem redu.
- Želimo da se Zagrepčani u Banjaluci osjećaju ugodno, kao kod kuće, ali da kao pravi gosti ovdje ostave bodove. Uradili smo sve da organizacija bude na evropskom nivou, jer igramo protiv kluba sa kojim imamo odličnu saradnju i sa kojim planiramo mnoge projekte. I ovaj meč će jednim dijelom biti posvećen bivšem igraču Borca i Zagreba, Iztoku Pucu. Zajednički smo spremni da mu pomognemo u njegovoj životnoj bici i on će sutra biti sa nama u mislima - rekao je Đogo.
Iako su čelnici Banjalučana željeli da u "Borik" dođu i najvatreniji navijači Borca "Lešinari", od toga neće biti ništa.
- Odlučeno je da ovog puta neće biti organizovanog dolaska "Lešinara". Ne znam da li je to zbog aktuelne situacije i događaja na fudbalskim terenima, ali ovog puta je tako. To ne znači da u budućnosti nećemo imati njihovu podršku. Bez obzira na sve, očekujem pun "Borik" i veliku podršku sa tribina - dodao je Đogo.
Trener gostiju Ivica Obrvan može da odahne, jer će na raspolaganju imati najjači sastav, ne računajući Manuela Štrleka, koji je već duže vrijeme van stroja. Zbog povrede je pod znakom pitanja bio Balić, međutim, sjajni bek se oporavio i biće u timu.
- Ivano je protiv Savehofa povrijedio prepone. Srećom, povreda nije bila toliko ozbiljna, već za vikend je trenirao i biće spreman za derbi. Iskreno se radujemo utakmici. Biće to duel klubova sa uglednom tradicijom. Borac ima odličnu ekipu sa najvišim ambicijama, u formi je, imaće veliku podršku sa tribina, što će biti motiv više za sve nas da pružimo maksimum - naglasio je Obrvan.
Strateg Zagrepčana ističe da će odbrana donijeti prevagu, dodajući da će raspoloženje golmana takođe biti veoma važno. Obrvan je upoznat sa izdanjima Borčevog čuvara mreže Bojana Ljubišića, koji je u odličnoj formi, za razliku od uzdanica gostiju.
- Do sada nismo imali veliki doprinos golmana, no, ne sumnjamo u njih i nadamo se da će sutra imati dobar dan. U dosadašnjem toku sezone nismo blistali, zato moramo dići odbranu na viši nivo, uopšteno odigrati kvalitetnije, jer samo tako protiv Borca možemo doći do povoljnog rezultat, a to je pobjeda ili remi - zaključio je Obrvan.
Dešavanja na parketu "Borika" pratite na našem Twitter profilu.

Hoce li biti negdje prenos utakimice Borac - Zagreb?

arena sport najavljuje direktan prenos ali sutra u 20:15 što znači da nisu normalni, jer je utakmica večeras :D

Biće na sajtu Borca prenos ali preko tvitera, nebitno što nisi ulogovan samo odeš na ovu vijest što sam gore postavio i na kraju su stavili link otvoriš i tu će biti tekstualni prenos a ovo za arenu nemam pojma koji im je đavo

IAKO JE TEMA FK BORAC VEČERAS MORAM MALO VIŠE PAŽNJE POSVETITI RK BORAC

Mislim da je regionalna liga večeras došla na svoje a i mi u Banjaluci...

Večerašnji rukomet je rukomet koji nisam gledao bogme - brat bratu nikad uživo :hahaha: vanserijski zaista... Zagreb je mašina a i naši su odlični, ljudi moji imate na parketu tim koji je više manje reprezentacija Hrvatske. protiv njih ne pomaže ni pakao u dvorani :D uzgred rečeno nije igla imala gdje da padne u "Borik" večeras

BORAC - ZAGREB 24:29 (14:14)

Borac igrao kao u transu prvo poluvrijeme vodili 10:6, trese se "Borik" :eek:, do poluvremena konstantno 2 razlike praktično na samom kraju izjednačili.

Drugo poluvrijeme opet gol za gol do 17:17 to je bila 4x neka minuta i onda jednostavno ZG igra takvu odbranu da ne možeš disati, a mi polako padamo nema više mirnoće, šu evi fijuču oko gola i ***...

Zaključak je da su u trenucima kad je bilo najvažnije pokazali zašto su to što jesu i prelomili meč a što se tiče našeg tima svakako zaslužuju da ih do kraja lige prate puna dvorana, konačno je Borac dobio sastavio tim kakav i priliči renomeu kluba, borba i požrtvovanje, kvalitet, sve imamo sad se uigravati kroz ove jake utakmice i sticati iskustvo. Mislim da je otprilike stanje u ligi po kvalitetu 1. ZG 2. Metalurg a 3 i 4. mi i Nexe i očekujem te ekipe na finalnom turniru četvorice

IVANO BALIĆ :think: :worth:

ivan_karacic_boraczagreb.jpg

Poslednja izmena:
IVANO BALIĆ

Bilo je gušt igrati pred bučnim gledateljima. Bolje da je tako nego da u domaćoj ligi igramo pred praznim tribinama. Domaći su nešto bolje odigrali obranu u prvom poluvremenu, a mi u drugom. Ova utakmica je samo pokazala da ćemo se za svaku pobjedu morati dobro namučiti - rekao je Ivano Balić koji je na predstavljanju jedini dobio pljesak, a nakon utakmice teško se branio od tinejdžerki koje su silno željele fotografiju s njim.

w03tpk.jpg

Poslednja izmena:
www.balkan-handball.com

Zagreb "slomio" Borac pred 5000 ljudi u "Boriku"

Rukometni praznik praznovao se u Banja Luci, kakav smo morali da čekamo godinama, čekajući SEHA ligu. Kvalitetniji C.O Zagreb, duže klupe, savladao je domaći Borac m:tel 29:24 (14:14) pred 5000 navijača u "Boriku" u atmosferi za prepričavanje, koju nažalost, nisu ispratile TV kamere u direktnom prenosu.

Trener Zagrepčana, Ivica Obrvan je pre svega dužom klupom uspeo da slomi otpor Banjalučana u drugom poluvremenu i na miru privede meč kraju.

Borac je fantastičnom igrom,brzim centrom ,u prvom poluvremenu nadigrao dirigenta Balića i društvo,držeći vodstvo do 25 minuta,(13-11).Pad koncentracije u zadnjih pet minuta prvog poluvremena omogućio je protivniku da krene od nule sa poluvremena 14:14.U drugom poluvremenu,Borac igra nešto sporije,a umor večeras fascinantnog Karačića,doveo je do toga da je Zagreb u 40 minutu susreta imao plus dva,19:21,držeći tempo igre dovoljan da se meč mirno privede kraju za konačnih 24:29.Za kraj,Borac jeste izgubio,ali Banjaluka je sjajanim fer i sportskim navijanjem pokazala da je uvijek bila i biće prva kad je u pitanju sportska kultura Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,što govori aplauz obema ekipama, krcatog Borika.Rukomet se vratio u grad na Vrbasu,sa njima i veliki BORAC!

Poslednja izmena:
Postavi neki video ako nadjes rado bi vidjeo. Inace Balic je ko vino, sto stariji to bolji.

Nije bas da nam je Zagreb kao repka ali dosta je tu dobrih igraca a ja se nadam da cemo napokon ostvariti i taj iskorak u europi..e kakvi su to dani bili kad smo rasturali po europi, i dan danas se najezim kad se sjetim atmosfere iz Ledene dvorane.

Nije umjesno o sudijama ali gledao sam utakmice Zagreb - Nexe, Zvezda - Borac, i još pokoju večerašnje suđenje je bio daleko najlošije od kad smo poveli 10:6 od tad je počela komedija u režiji crnogoraca

P.S. Sad sam malo pregledao ovaj materijal protiv Bosne da se ne lažemo bar za 25 % je slabija atmosfera bila večeras :D malo sam još pod utiscima i vrtim neke situacije po glavi kada se lomila utakmica pa sam izletio sa procjenom, ali ova atmosfera protiv Bosne je ipak jedna sasvim druga emocija.
nije, nije bio ovoliki naboj, sa sarajlijama je ipak nešto posebno to je i politički i sportski i svaki drugi derbi. Biće klip sutra prekosutra

Poslednja izmena:
gol.hr

Balić u Banjoj Luci dočekan kao Jordan: Policija me odvukla od stampeda!

Više od pet tisuća navijača došlo je pozdraviti dva bivša klupska prvaka Europe, ali i najboljeg igrača svijeta Ivana Balića…

60518374.jpg

Iako je priča dana bilo gostovanje bivših Prvaka Europe rukometaša Zagreba (Prvaci Europe 1992. i 1993.) u Banjoj Luci, gdje su u regionalnoj Seha ligi bili bolji od domaćeg Borca 29-24 (Prvaci Europe 1976.), sve su oči kamere i reflektori bile uperene u dugokosog Splićanina Ivana Balića.
Ponajbolji rukometaš svijeta u legendarnom Boriku dočekan je ovacijama i pravom NBA najavom službenog spikera „Najbolji rukometaš svijeta svih vremena IVANO BAAAAALIĆ!“.
Netko je u šali dobacio 'kako ni veliki Michael Jordan tako ne bi bio dočekan u Banjoj Luci'.

No, vijest dana jest kako je 32-godišnji Balić u pratnji policije i osiguranja ispraćen s terena jer je navala na njega bila – neopisiva.

Domaćini su nam priredili zaista lijep doček, a atmosfera u dvorani je bila vrhunska. Naravno da je domaća publika navijala za svoje igrače, no mene je zaista dirnulo kako su mi aplaudirali“, rekao je za GOL.hr Balić na kojeg je nakon utakmice krenuo pravi stampedo obožavatelja željnih autograma i zajedničkog fotografiranja.

„Uh, u trenu se oko mene stvorila velika gužva. Ni sam ne znam koliko sam autograma podijelio i kad je sve zamalo izgubilo kontrolu policija i zaštitari su me doslovno odvukli. No, obzirom da je u gomili velika većina bila djece nije mi janso zašto je morala reagirati policija“, dodao je Balić

Trener još uvjereniji

O kakvoj je utakmici bila riječ, kratko je pojasnio trener Ivica Obrvan:

- I prije početka SEHA lige digao sam ruku za nju, a sada sam još uvjereniji da je to super potez. Bolje da su mi igrači ponekad umorni od dobrih utakmica, nego da po deset dana čekaju neki ogled Lige prvaka.

sto je rezonirao i Balić:

- Bilo je ugodno igrati u tako moćnoj atmosferi. Ovi ljudi ovdje oduvijek vole rukomet. Ovakve će nam utakmice donijeti veliku korist za Ligu prvaka.

Poslednja izmena:
KONAČNO i nešto lijepo danas

Po evropskim standardima

gradski-stadion-u-banja-luci.jpg

Po svemu sudeći fudbaleri Borca vodiće veliku borbu ove sezone da po treći put uzastopno izbore nastup na međunarodnoj sceni. Ukoliko uspiju u toj namjeri više, barem, neće biti sporan objekat na kojem igraju. Naime, poslije prošlogodišnje rekonstrukcije Gradskog stadiona, već u ponedjeljak počinje izgradnja sjeverne tribine. Rok za završetak radova jeste 180 dana, a po obavljenom poslu, mašine bi se trebale preseliti i na južnu stranu, gdje je takođe predviđena nova tribina.

- Pripremni radovi su u toku, a daljnja dinamika radova zavisi od vremesnkih uslova. Nadamo se da i s te strane nećemo imati probleme. Teren je već raskrčen, što bi se reklo rade se pretpripremni radovi. Inače, tribina će izgledati zaista impozantno. Imaće 2.748 sjedećih mjesta, a po potrebi vjerovatno će moći stati i koja više stolica, a ispod tribina po propisima UEFA predviđene su svlačionice, mokri čvorovi. Stadion će po izgradnji sjeverne tribine, a pogotovo kada se i završi južna poprimiti potpuno drugačiji oblik - istakao je Slobodan Micev, Upravnik Gradskog stadiona.

Radove će vršiti Preduzeće "Vranica" iz Banje Luke, a da u klubu iz Platonove ulice duvaju neki novi vjetrovi pokazuje i još jedno blisko gradilište. Uskoro će i pomoćni teren biti u završnoj funkciji tako da će sve omladinske selekcije, ali i seniorski tim, imati pored glavnog terena i pomoćni na kojem će nesmetano moći raditi.

Stigla i plata

Iako ovo ne bi trebalo da bude novinarska vijest u bh. fudbalu je sve moguće, pa i da je isplaćena plata fudbalerima. Naime, juče je u FK Borac, igračima, stručnom štabu i svim zaposlenim u radnoj zajednici isplaćena avgustovska plata, što se moglo vidjetiti i osjetiti na svakom koraku.
Trenutno četvrti na tabeli po broju bodova, ali prvi po izmirenim obavezama. U klubu se nadaju da će i igrači krenuti stopama rukovodstva i na terenu pokazati da su najbolji klub na ovoim prostorima.

maketa.jpg

Poslednja izmena:
Борац протутњао кроз Војковиће

БОРAЦ: Марчетић, Беновић, Марковић, Ковачевић, Рунић, Си. Дујаковић (од 67. минута Ст. Дујаковић), Максимовић (од 46. минута Стајић), Видаковић, Сакан, Дамјановић, Стојнић (од 57. минута Стакић). Тренер: Велимир Стојнић.

Бањалучки Борац направио је још један корак ка одбрани титуле побједника Купа Републике Српске у фудбалу пошто се данас пласирао у четвртфинале овог такмичења. Изабраници Велимира Стојнића су у мечу осмине финала гостовали у Источној Илиџи, гдје су са убједљивих 0:4 савладали домаћи Фамос.

У првих 30 минута утакмице, која је одиграна на СРЦ "Фамос - Војковићи" пред око 300 гледалаца, мреже су мировале. Баш по истеку 30. минута Бањалучани су први пут начели гол Фамоса, а стријелац је био Немања Видаковић.

У 37. минуту било је већ 2:0 за "црвено-плаве". Душко Сакан је одлично пробио лијеву страну одбране домаћина и упутио одличан центаршут испред гола Фамоса. Лопту је код друге стативе дочекао Немања Дамјановић и матирао немоћног голмана Масловарића. Борац је са нападима и контролисањем игре наставио све до краја првог полувремена, али се до одласка на одмор резултат није мијењао.

И у других 45 минута је било видљиво да је Борцу вођство од 2:0 премало. Јуришали су ка голу ривала, а домаћин је трећи пут капитулирао у 60. минуту. Стријелац је био Сакан. Коначан резултат у 88. минуту поставио је Небојша Рунић изненадним шутом из даљине, па је лопта на опште изненађење завршила у голу друголигаша из Источне Илиџе.

Борац је од 74. минута играо са играчем мање јер је због ударања противничког играча без лопте црвени картон зарадио Стефан Дујаковић.

ФАМОС – БОРАЦ 0:4 (0:2)

стријелци: 0:1 Видаковић у 30, 0:2 Дамјановић у 37, 0:3 Сакан у 60, 0:4 Рунић у 88. минуту

Back