FIZICKI IZGLED

Ja tako malo aspekata imam :S ...
Ovaj avatar je bas odavno, skoriju ne bih javno, a i ne treba, nije svrha da znamo :lol: ...
Ne vidim nista posebno, kad pogledam kartu sto se izgleda tice :lol: ...

8) :-o :o

Izvini, ja ne mislim da se ti podznak skorpija. Kao Skorpija sa vl. asc. u Ovnu bio ti namrstenog izraza lica,jorgurastog karaktera, nezgodne naravi, ali bi imao sekstil sa Merkurom (opet nervoza ali i sklonost brojanju do 10, i mladolikost fizicka i karakterna) pa mozda malo malo manje izrazeno ali bi ipak bio srditiji, nego sto sam ja mogla zakljuciti iz tvojih postova.
A sa podznakom u Vagi e na to mi vec licis, jer mi Venera koja je otisla u Blizance vise govori o ljubavi prema citanju, pisanju, istrazivackom duhu, ali i lagodnoscu sa kojom se nosis sa zivotom "kako cemo, lako cemo" jos pogotovu jer ti je ta Venera u konjuk. sa Suncem u Blizancima - opustenost. Ali tako imas i 150 sa uranom pa mozes i da iznenadis. Ne volis autoritet to ni sa prvim niti sa drugim asc ti ne gine. Ali ovde je rec o fizickom izgledu i ja sam promasila temu. :lol:

Elem htela sam reci da ti znak Vege kao i Venera vise odgovaraju zbog osmeha kad se slikas ( ja se uvek mrstim kad hoce da me slikaju jer imam stelijum u ovnu :lol: ), a moguce je i da si nasmejanog lica inace. Pa jos i rupice na licu ukazuju na naglasenost Vage i Venere u horoskopu.
Tako da nista od tvog Skorpiona u tebi. A ni ne psujes po forumu kao drugi - ne cu da ti kazem ko. :whistling:

I da da si Ovan bavio bi se sportom , bavis li se? Imas li napade besa i viska energije?
A Blizancima je sve ravno do Kosova...pa jednog dana posandrcaju, pa pocnu da se kikocu i kad nista nikome okolo nije smesno. :lol: Al to opet nema mnogo veze sa fizickim izgledom, sta mi je?

Da to sam i ja razmisljao :S, a licim i na devojcicu xD ... i mislim da definitivno ima pomalo od oba ... inace kad se slikam, u zadnje vreme se vise mrstim :lol: ... mada jesam pomalo nastrojen vise kao Vaga, mada predpostavljam da ipak mora i malo drugog dela prve kuce da doprinosa, jer umem jako nervozan da budem i da se ponasam ludacki, kad me niko ne vidi :lol:, lomim stvari po kuci (desilo se dva puta, ali jako sam bio nervozan ... ove godine ... ), i obicno sam tako, cime se ne ponosim, istresam i derem kad sam nervozan, a kad me pitaju nesto samo ... mada u principu tezim dogovoru, samo se brzo nerviram :lol: i tako mi je haos u glavi, mada to vise gledam kao Merkur 90 Mesec ...
Sto se izgleda tice, imam te obraze i rupice i oblik glave ovalni i izrazene kukove, kao kosti ogromne :lol: , sad nos, je tako, pa ne znam, izrazen je :lol:, to mi vise dodje kao nesto SkorpiJonsko ...

I da da si Ovan bavio bi se sportom , bavis li se? Imas li napade besa i viska energije?
A Blizancima je sve ravno do Kosova...pa jednog dana posandrcaju, pa pocnu da se kikocu i kad nista nikome okolo nije smesno. :lol: Al to opet nema mnogo veze sa fizickim izgledom, sta mi je?

:lol: pa bavio sam se, mozda nekih pet godina kad se sve sabere i obicno tada kad razmislim mi je lepo islo :lol:, inace sport ne volim ... i kada razmislim Venera bi mi se uklopila jer pored svega idem i u Muzicku i bavim se time, ne verujem da je ovako toliko naglesena, mada jeste u konjukciji sa vladarem MCa ... pojma nemam, uglavnom ima uticaja oba, kad ramzislim, kao mesavina, i u zadnje vreme mislim, bas zbog fizickog izgleda i sumnjam na Veneru ...

Da to sam i ja razmisljao :S, a licim i na devojcicu xD ... i mislim da definitivno ima pomalo od oba ... inace kad se slikam, u zadnje vreme se vise mrstim :lol: ... mada jesam pomalo nastrojen vise kao Vaga, mada predpostavljam da ipak mora i malo drugog dela prve kuce da doprinosa, jer umem jako nervozan da budem i da se ponasam ludacki, kad me niko ne vidi :lol:, lomim stvari po kuci (desilo se dva puta, ali jako sam bio nervozan ... ove godine ... ), i obicno sam tako, cime se ne ponosim, istresam i derem kad sam nervozan, a kad me pitaju nesto samo ... mada u principu tezim dogovoru, samo se brzo nerviram :lol: i tako mi je haos u glavi, mada to vise gledam kao Merkur 90 Mesec ...
Sto se izgleda tice, imam te obraze i rupice i oblik glave ovalni i izrazene kukove, kao kosti ogromne :lol: , sad nos, je tako, pa ne znam, izrazen je :lol:, to mi vise dodje kao nesto SkorpiJonsko ...

Ne volim kad mi je post poslednji aaah ...

:S, a licim i na devojcicu xD ...imam te obraze i rupice i oblik glave ovalni i izrazene kukove,

Izvini, ali mislim da si ipak Vaga u podznaku. A uvek je slucaj, da ukoliko je podznak na ivici dva znaka - karakteristike osobe se mesaju kao radio stanice kad igla stoji na sredini talasnih duzina dvaju radio stanica.
[/QUOTE]
I mislim da definitivno ima pomalo od oba ... inace kad se slikam, u zadnje vreme se vise mrstim :lol: ... mada jesam pomalo nastrojen vise kao Vaga, mada predpostavljam da ipak mora i malo drugog dela prve kuce da doprinosa, da jer umem jako nervozan da budem i da se ponasam ludacki, kad me niko ne vidi :lol:, lomim stvari po kuci (desilo se dva puta, ali jako sam bio nervozan ... ove godine ... ), i obicno sam tako, cime se ne ponosim, istresam i derem kad sam nervozan, a kad me pitaju nesto samo ... mada u principu tezim dogovoru, samo se brzo nerviram :lol: i tako mi je haos u glavi, mada to vise gledam kao Merkur 90 Mesec ... [/QUOTE]

Mislim zasto se cudis ? I ako si (smirena Vaga - Vidite koliko su Znak i podznak samo delic kakraktera.) Venera ti je u tom slucaju 150 od Urana ej! Znas sta je to nervni sisten u haosu.( " Lomim stvari " - vl. asc-ta 150 Uran ( lomljava)). Ali to radis kad te niko ne vidi - taj uran je u konj. sa Neptunom ( ili u strogo privatnoj, kucnoj atmosveri) sto potvrdjuje i Merkur (zivci) 90 Mesec ( dom, intima).
Imas neverovatne stelijume po vazdusnim znacima to ti je inteligencija ali i nervini sistem. Pa Sunce ti je u Blizancima (narvoza),pa i ono je u konj. sa Merkurom ( nervoza ), pa i vl. podznaka je od XII znakova koje je imao da bira, basu Blizance otisao. :D

Al takvi su svi danas. Danas su svi na drogama, svi kljukaju sedativima i bensedinima ( ali, ja sam veliki protivnik lekova ). Ljudi su generalno pod stresom. Pa tako i ti.

, sad nos, je tako, pa ne znam, izrazen je :lol:, to mi vise dodje kao nesto SkorpiJonsko ...

Pa da Pluton ti je u 1-om, sta ce ti Skorpion u pogznaku za nos, ti vec imas Skorpiju u sebi zbog tog Plutona u tvom 1-om polju, i sto se raznih karakteristika licnosti tice.

Nego, je ipak vrlo vazno odrediti tacan podznak jer On je i njegova vladajuca planeta zajedno sa poljem ( i znakom ) u kome se nasla put kojim mi stremimo, stvari prema kojima idemo u zivotu a nacin kojim to ostvarujemo je taj kojim je planetama u 1 polju nas karakter obojen. To je nacin na koji delujemo.
Ps. Pluton moze biti svasta nesto ne bas lepo ali ne zaboravimo pluton je i uzasna snaga volje, unutrasnjih moci i izrazena duhovnost ( ako nije suprotno).
A mogu se tokom zivota smenjivati dve filozofije kad se u jednu razocaramo. Nadam se da se ti neces tragicno ( dijagonalno) promeniti. :super:

Poslednja izmena:
Pa da Pluton ti je u 1-om, sta ce ti Skorpion u pogznaku za nos, ti vec imas Skorpiju u sebi zbog tog Plutona u tvom 1-om polju, i sto se raznih karakteristika licnosti tice.

Pa valjda , da ... i vladar ASC-a je u osmoj, kako li cu ja zavrstiti zivo me zanima xD ...
Taakooodjo imam neke mladeze po licu, mislim, nisu nekako veliki, ali su na zanimljivim mestima i uvek kad ih gledam su nekako idu u paru ... imam jedan kao Merilin Monro xD i drugi sa druge stran samo nize na vratu i tako nekako izgledaju kao simetrije, imam na saci jednoj, pa na stomaku u istom rasporedu kao i gore, verovatno preterujem, ali volim da povezem sve kad mi ima smisla :lol: ... pa ako Mars daje mladeze, pa je u sekstilu sa Merkurom a on dispozitor ovih plaenta u Blizancima ... pa mladezi u paru, imam na glavi, na licu, Venera vladar ASC-a, na saci, Merkur i tako ...

Nego, je ipak vrlo vazno odrediti tacan podznak jer On je i njegova vladajuca planeta zajedno sa poljem ( i znakom ) u kome se nasla put kojim mi stremimo, stvari prema kojima idemo u zivotu

Naravno, samo ja nekako jos uvek ne mogu bas najbolje da se snadjem da li bi bio Mars u Ovnu u sestom ili Venera u BLizancima u osmoj iako kada bolje razmislim uvek se navedem na Veneru ...
Doduse ne znam kako bi se visina gledala iz karte ? ?

Nadam se da se ti neces tragicno ( dijagonalno) promeniti.

Hehe, nadam se i ja, mada sam i ja zbunjen uvek ...

E , da jos ovi stelijumi u Blizancima, Merkur je daleko dosta od Sunca, orbis je devet, ne verujem bas da su u konjukciji ...

Poslednja izmena:

E , da jos ovi stelijumi u Blizancima, Merkur je daleko dosta od Sunca, orbis je devet, ne verujem bas da su u konjukciji ...

Jesu daleko ali po indijskoj astrologiji planete su u konjukciji ako su u istom znaku i kuci kao da su dvoje ljudi u istoj sobi, iako u razlicitim uglovima, mozda al su ipak zajedno u istoj sutuaciji - tj. druze se ( deluju jedan na drugog imaju kontakt). I naravno imaju istog dispozitora. Ali zato ti je venera u tesnoj konjukciji sa Suncem, bas te briga!

A to za mladeze to je Pluton u 1-oj. Mars i Pluton daju mladeze ili oziljke po licu i glavi uopste.

Poslednja izmena:
Vaga u horoskopu, venera u škorpiji (I kuća), venera -kvadrat mars, uran u škorpiji, merkur na AC u vagi.
Kažu da sam zgodna :D

Nemam pojma da li to ima neke veze, ali osećam se tako... veneričasto :mrgreen::mrgreen:

Inače imam smeđu kosu, plavo-zelene oči, pune usne. Sad, šta ovo određuje - nemam pojma... Ako neko zna neka kaže, pa da uporedimo ;)

p.s. kad sam već pomenula, neka mi neko pojasni šta je AC i šta znači neki znak na njemu... npr merkur?

Dragi ljudi, zelim sa svima vama da podelim ovaj svoj rad, koji sam upravo ovih dana zavrsio u obliku ove knjige, a koji je poceo kada sam pre nekoliko godina prvi put uzeo u ruke ozbiljnu astrolosku knjigu (Suncevi znaci Linde Gudmen) i citajuci opise znakova gotovo da nisam mogao da verujem svojim ocima! Poceo sam da prepoznajem opise psiholoskih i fizickih atributa antropoloskih tipova koje sam godinama ranije proucavao. Citajuci opis Ovna prepoznao sam antropoloske opise naseg dinarskog tipa. Citajuci Skorpiju, prepoznao sam opis semićana (Arapa i sl.). Citajuci opis Device, prepoznao sam alpide koji zive u centralnoj Evropi (hladne Bavarce i sl.). Citajuci Raka, prepoznao sam mentalitet Istoka (pateticne Ruse...). Citajuci Strelca prepoznao sam karakter africkih crnaca (Nilota, onih visokih sto imaju izrazen dar za sport), itd. Kada sam uzeo ostalu astrolosku literaturu i nabavio svu mogucu antropolosku literaturu, uradio sam uporedni pregled koji sam objavio u knjizi koju mozete besplatno da ucitate sa sledece adrese:

http://alfa.users.sbb.co.yu/astroantromini.pdf

Antropolosko - astroloska korelacija je od strane 83 pa sve do strane 197. Pre toga sam pokusao da objasnim hormonske faktore u formiranju razlicitih psiholoskih posebnosti, pa koga to objasnjenje zanima neka ga pogleda od strane 68, ako vec nema vremena da cita celu knjigu.

Evo kako bi trebalo da izgledaju "osnovni" znaci ukoliko se uzme u obzir antropologija tj. podudarnost izmedju astroloskih i antropoloskih tipova:

astroantro.jpg

"Sekundarni" znaci bi bili Jarac, Bik i Vodolija. Zapravo, antropoloski posmatrano, ako se vatrenim znacima Ovna, Lava i Strelca, smanje visoki nivoi muskih hormona (pod uticajem drugog roditelja drugacijeg genetskog porekla), tada se Ovan transformise u Jarca, Lav u Bika, a Strelac u Vodoliju. Zato njihove slike ovde nisu navedene, jer zbog mesanja izgled nije tipican.

Naravno, moze biti da covek ne odgovara znaku u kojem je rodjen, i da odgovara nekom drugom znaku. Na podrucju zapadnog Balkana svaki treci covek ima osobine znaka Ovna, bez obzira kada je rodjen, jer je svaki treci stanovnik Balkana - dinarskog porekla.

@ Mishab dobra ti ova knjiga,pise o tome kako Bikovi,Vodolije i Jarcevi nisu jedinstveni znakovi,kao ostali nego mesavine,pa tako je Bik mesavina Lava i Device,i plus o svim znakovima se pise posebno i opsirno sem o ovim,samo se spomenu. :confused:

u potpisu: "Uvredjeni Bik" :D

@ Mishab dobra ti ova knjiga,pise o tome kako Bikovi,Vodolije i Jarcevi nisu jedinstveni znakovi,kao ostali nego mesavine,pa tako je Bik mesavina Lava i Device,i plus o svim znakovima se pise posebno i opsirno sem o ovim,samo se spomenu. :confused:

u potpisu: "Uvredjeni Bik" :D

Onda Nina procitaj atribute dva znaka: Lava i Device, pa proceni njihovu mogucu interakciju koja je velika kao na primer da si znak Lava a podznak Device, i obrnuto.

Tri vatrena muska znaka Ovna, Lava i Strelca, kada su zbog roditelja drugacijeg porekla smanjenog nivoa muskih hormona, onda ne mogu vise da budu vatreni znaci, nego se Ovan transformise u Jarca, Lav u Bika, i Strelac u Vodiliju.

Dakle, tvoja kombinacija bi odgovarala mesavini genetike jednog roditelja koji je na primer poreklom iz Hercegovine (Lav), a drugi bi bio, na primer, Lala starosedelac (Devica).

Naravno, na tim podrucjima ima i drugih tipova, kao sto je sasvim moguce i da tebi licno ne odgovara znak Bika, jer se cesto ljudi rode u znaku i podznaku koji uopste ne odgovara njihovom stvarnom psiholoskom tipu. U ovoj knjizi mozes da prepoznas kom tipu realno odgovaras, bez obzira u kom znaku si se slucajno ili namerno rodila.

Onda bi to bila Devica,u Lavu se ne pronalazim uopste. :)
A ionako sam u podznaku Devica,pa eto.
Mada od Bika ne odustajem....

U knjizi se tri puta analizira svaki znak, prvo kroz psiholosku analizu, pa zatim kroz antropolosku (mozes da analiziras i svoj fizicki izgled), i na kraju kroz religiozna iskusenja.

Veoma me zanima da li fizicki odgovaras Devici? Ali ako si zaista Bik, onda mozes zaista da imas sve varijante izmedju, jer jeste mesavina dva veoma razlicita znaka (Lava i Device), pa moze da bude svasta. Verovatno si i sama primetila kako su njegovi astroloski opisi nedefinisani.

Veoma me zanima da li fizicki odgovaras Devici? Ali ako si zaista Bik, onda mozes zaista da imas sve varijante izmedju, jer jeste mesavina dva veoma razlicita znaka (Lava i Device), pa moze da bude svasta. Verovatno si i sama primetila kako su njegovi astroloski opisi nedefinisani.
Pa ti tip Device opisujes kao osobe malog rasta,debeljuskaste.
Zar Device,tradicionalno,ne predstavljaju vitkost,zdravlje?
A Lav ti je visok i mrsav...malo mi to nema smisla.
Ja sam inace visoka i mrsavija.

Pa ti tip Device opisujes kao osobe malog rasta,debeljuskaste.
Zar Device,tradicionalno,ne predstavljaju vitkost,zdravlje?
A Lav ti je visok i mrsav...malo mi to nema smisla.
Ja sam inace visoka i mrsavija.

Ne opisujem ja tako tip Device i Lava, već najveći autoriteti iz astrologije. U samom tekstu imas i razumno (smisleno) objasnjenje zasto je kod Device niska a kod Lava velika telesna visina.

Ako si ti mrsava, a imas karakter Device, onda zaista moze da bude da si mesavina dva suprotna tipa, od kojih ti jedan daje karakter Device (smanjen nivo polnih hormona), a drugi visinu Lava (pojacan rad hipofize).

Back