Fitnes forumasice

• Začetnik teme Začetnik teme Troja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Op op, ima i fitnes tema, ne samo dijetalna. :)

Sutra krećem u teretanu prvi put nakon 4 godine :)
Molim da se ne smijete (jeste smiješno) haha
Ima li ko prijedlog šta da radim a da ne pretjeram pa da me sve živo boli :D
Ala ću se izbrukati, booooužeee

oh kako lepo, povecava se broj ucesnika teme :D
ja juce pocela, radila noge i ramena, upale su sve blaze i redje, polako ulazim u formu.
samo da se nateram da pocnem opet da trcim, od trke nisam istrcala ukupno 15km za skoro 2 meseca :(

tako sam i ja, kad mi bude kardio dan, najradije bih da pobegnem i ne odradim ga.
onda se nesto promenilo i oktrila sam da me trcanje najmanje smara kao kardio. bas moram da prelistam temu da vidim sta mi se dogodilo :lol:

To sam ja i ranije.pisala, niko mi nije verovao. MenI na steperu padne pritisak, a muceni mozak se samo trudi da ne posalje oci da vide jos kolko minuta moramo da izdrzimo. Zato ja sad samo trcim o udaram dzak i radim istezanja i neke vezbe za.kicmu...pa cu ubaciti al sa sopstvenom tezinom kasnije. Al to je zbog kicme tako sad.

- - - - - - - - - -

Meni dodje da.placem na steperu ili sobnom bajsu.

- - - - - - - - - -

Ja radim kardio tj.volim da radim ali da trcim ne. Prvo koleno mi je uvek bilo slaba tacka, drugo mnogo mi je dosadno trcanje cak i u paru. I divim se ljudima koji su zavisni od trcanja i uzivaju u istom: )

Zato sto je trcanje fizicki najzahtevnije. I meni je naprso prednji ukrsteni ligament i medijalni meniskus u kolenu, lecila godinu dana, pa sam ponovo pocela da trcIm...evo sad im diskus herniju i opet.mogu da trcim.

- - - - - - - - - -

Ako te zeza.koleno, nisi dovoljno.ojacala kvadricepse. Oni su nosaci kolena.

- - - - - - - - - -

Ja ne volim u paru da trcim, volim da trcim sama...nekad zamislim da trcim na olimpijadi :mrgreen: trku od 10 km. :lol:

- - - - - - - - - -

Danas trcim u paru...trcimo suljpa i ja :lol:

ja samo sama. nike trku od 10km u septemberu sam trcala sa cerkom jedne poznanice, mala ima 17 godina. meni prva trka, a ona istrcala vec 3 polumaratona. sve vreme mi bilo neprijatno i govorila sam joj da trci sama i da ide brze ako sam joj ja teret.
ovako, kad sam sama, muzika u usi i teraj. kakve ja sve odluke mogu da donesem dok trcim sat vremena, izvagam argumente, napravim planove :aha:
a nekad se borim sama sa sobom, hocu da stanem, da se vratim hodom, da nikad vise ne pocnem da trcim. pa brojim kilometre, metre, pesme, mucim samu sebe.
interesanti su ti mentalni procesi tokom trcanja

Da, taj levi kvadriceps mi je slabiji od desnog pa sad radim sa vecim tezinama cucnjeve i manje me boli koleno ali trcanje ne volim i dalje: )
Nije da mi manjka kondicije posto radim jace kardio treninge. Kontam da ima i u glavi taj odnojni momenat prema trcanju

Meni je na desnom kolenu naprso 2011 i smanjio mi se kvadriceps od toga sto nisam mogla da hodam na toj nozi 3 meseca, bile su i druge povrede. Bukvalno se videlo da je manji obim desne butke. I posle se to sredilo, al mi je trebalo godinu dana rehabilitacije.

- - - - - - - - - -

Da kucnem u drvo, nista.me ne boli...ko da nikad nije bilo povrede

Problem mi je da idem u grupu..cal sam razmatrala da u galebu nastavim tekvondo za.odrasle rekreativce....ali ne mogu zbog fiksnog termina. I sad ne znam sta cu...a tako mi se trenira...kad volim.

- - - - - - - - - -

Svida su skupi personalni treninzi, 100 evrica jos i povoljno : ))

- - - - - - - - - -

Ajde srecno: )

Nisam znala da su toliko...ja sam.placala u atletik gymu nekih 5400 kad sam rehabilitovala koleno. To je bio vodjeni trening...ne potpuno personalni. Ali je decko koji je vodio bio super...i nadhledao nas je. Pa secam se pocela ja da trcim i on samo prilazi i kaze.preskaces desnu nogu, nemam odraz samo ke prekoracim. Al ovo.mi je bas mnogo....a ne mogu fixno da dolazim. Tekvondo ke 4 hiljade i to je ok i jos.mi je blizu klub...i sad ne znam sta da radim.

U tih 12 hiljada spada 3 puta nedeljno kik box sa trenerom plus cela teretana svaki dan kardio i tegovi...ali meni nista ne znaci, jer tegove vise ne radim...a i od kardia samo radim traku. Znaci neispaltivo mi je.

- - - - - - - - - -

Ja bas suprotno, volim grupne treninge. Bude mi lakse kad vidim da smo svi u istom sosu: )

Meni su problem termini....sto je termin fiksan. Nije mi problem grupa...plus sto mi je sve gde ima rekreativno kik box daleko. Rekreativno, jer dolaze odrasli,a ne klinci. I sad razmisljam za tekvindo dal da pokusam mesec dana imam opremu, samo mora snajderka na kimonu da.mi ojaca lastis pipustio je :lol:

- - - - - - - - - -

Upisacu na temu sta sam.odlucila :lol:

Jel moze neko od zena da mi napise sa kojim tezinama radite, cisto da imam orjentaciju?
Koliko npr na leg pressu, pa ona sprava kad se u sedecem polozaju pomocu obe noge podize valjak na gore (za kvadriceps), pa isto to ali pozadi za zadnju lozu i one sprave za primicace i odmicace?

To je individualno....na.leg presu sam radila 120 kg.

- - - - - - - - - -

I to 12 ponavljanja..znaci nije bio maximum.

- - - - - - - - - -

Za kvadricepse aj po secanju posle povrede kolena isla sam do 60 kg, kad se rahabilitovalo, za zadnju lozu 65. Abduktor i afuktor madine za.primicanje i odmicanke isto nekih 50 do 60 kg.

- - - - - - - - - -

Znaci sve je individualno probas pa nadjes tezinu koja ti odgivara za toliko i toliko ponavljanaj...nekad ubacis malo teze i tako...

Back