Fit in or stand out?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Da li težite uklapanju u okruženje ili volite da štrčite?
Možete li objektivno sagledati i proceniti koliko je izražena vaša tendencija ka konformiranju?
Imate li uopšte hrabrosti da odudarate (po stajlingu, stavovima itd)?
Zašto neki ljudi toliko pate ako ne uspevaju da se promene u pravcu propisanih standarda kako treba da izgleda ili da se ponaša prosečan čovek?

Jesu li stadu iritantni oni koji odudaraju?
Mislim da toga ima i u životinjskom svetu, kao da sam nešto o tome čitao davno.

dare to differ!

v.jpg

download.jpg

NICK OFFERMAN:
Well, I think every human being by definition has something really weird about them. We’re taught by society to repress that unique quality or that weirdness: as you become socialized, you have to be homogenized, there are these old fashioned notions that you have to conform to. As an artist especially, I absolutely bristle against that! You should celebrate whatever is weird and unique about you. It’s your specific flavor. It’s like a bottle of exquisite wine, or an amazing distilled barrel of scotch whiskey. Every cask, because it is an organic quantity, is going to have a different flavor. We should embrace those different qualities rather than make everything taste like the same can of soda pop.

Volim da se uklopim, naročito ako su u pitanju ljudi slični meni... ne volim da štrčim, ma koliko čovek sebe ubedjivao da je to stvar za ponos osećaj je nelagodan. I generalno mislim da decu treba učiti da se uklapaju od malena, kako bi imala normalan psiho-fizički razvoj. Društvenost je jako bitna za normalan razvoj ličnosti, deca koja uvek štrče kasnije izrastu u nekompletne i nesrećne ljude, to sam stoput video. Pritom kad govorim o štrčanju ne mislim da štrčanje kroz neku supkulturu gde se osoba zapravo uklapa ali kao štrči zajedno sa svojim prijateljima, nego na pravo štrčanje gde se nigde ne uklapaš itd. Mislim da to ostavlja teške, otrovne posledice na psihu osobe... velika je zabluda da takvi kasnije izrastu u nezavisne i samosvojne osobe, tačnije je reći da izrastu u očajne i nepoverljive nesrećnike koji se ni kasnije u životu nigde ne uklapaju što samo vodi daljem krugu frustracija i tegoba. Zato bih najstrože sankcionisao roditelje koji npr. bolesno ili obogaljeno dete namerno daju u normalan školski sistem, očekujući ne znam ni ja šta tačno, pa se onda žale i kukaju kad im dete bude maltretirano i odbačeno od strane vršnjaka. A ako i vide da inače normalno dete zaostaje ili se ne uklapa treba ozbiljno da se pozabave time, gurajući ga ka što većoj nezavisnosti i učestvovanju u životu vršnjaka, bez ličnog mešanja i učestvovanja.

Stand out - uvek !

Nije to hrabrost, to je u genima...

O, da, veoma...ali me to ne dotiče nimalo.

Zašto neki ljudi toliko pate ako ne uspevaju da se promene u pravcu propisanih standarda kako treba da izgleda ili da se ponaša prosečan čovek?

Beskičmenjaci !

.
Težim da se uklopim u prijatnoj meri. Volim da se družim, ne volim konflikte, i osećam potrebu da i meni i ljudima oko mene bude fino. Postoje naravno ljudi sa kojima nikako ne mogu da se uklopim (drugačiji karakteri i/ili ubeđenja) i u njih ne ulažem apsolutno nikakav trud, osim truda da se što pre sklonim iz njihove blizine. Dakle: uklapanje, ali ne po svaku cenu.

pa ja uvjek strcim u svakom pogledu, ne trudeci se, a niti se trudim da se uklopim u okruzenje, isto tako nesvjesno, bas nemam nikakvu zelju

e sad, ako neko zeli da se uklopi sa mnom, meni ne smeta, samo svaka mu cast ako uspije :lol:

- - - - - - - - - -

a teska sam ko crna zemlja, tvrdoglava skorpijetina, znam da sam zbog toga propustila mnogo u zivotu ali protiv svog misljenja, i stavova ne mogu pa kad bi crka istog momenta :sad2:

do te mjere sam isla da sam mnogo patila a nikad popustila nisam:dash:

Možete li objektivno sagledati i proceniti koliko je izražena vaša tendencija ka konformiranju?

ne volim da štrčim. ali jednostavno štrčim. ne po izgledu već po navikama i ukusu.
ipak sam uprkos tome prosečna žena, zatičem sebe da ponekad zaista imam jaku potrebu da se uklopim u okruženje

Volim da se uklopim, naročito ako su u pitanju ljudi slični meni... ne volim da štrčim, ma koliko čovek sebe ubedjivao da je to stvar za ponos osećaj je nelagodan. I generalno mislim da decu treba učiti da se uklapaju od malena, kako bi imala normalan psiho-fizički razvoj. Društvenost je jako bitna za normalan razvoj ličnosti, deca koja uvek štrče kasnije izrastu u nekompletne i nesrećne ljude, to sam stoput video. Pritom kad govorim o štrčanju ne mislim da štrčanje kroz neku supkulturu gde se osoba zapravo uklapa ali kao štrči zajedno sa svojim prijateljima, nego na pravo štrčanje gde se nigde ne uklapaš itd. Mislim da to ostavlja teške, otrovne posledice na psihu osobe... velika je zabluda da takvi kasnije izrastu u nezavisne i samosvojne osobe, tačnije je reći da izrastu u očajne i nepoverljive nesrećnike koji se ni kasnije u životu nigde ne uklapaju što samo vodi daljem krugu frustracija i tegoba. Zato bih najstrože sankcionisao roditelje koji npr. bolesno ili obogaljeno dete namerno daju u normalan školski sistem, očekujući ne znam ni ja šta tačno, pa se onda žale i kukaju kad im dete bude maltretirano i odbačeno od strane vršnjaka. A ako i vide da inače normalno dete zaostaje ili se ne uklapa treba ozbiljno da se pozabave time, gurajući ga ka što većoj nezavisnosti i učestvovanju u životu vršnjaka, bez ličnog mešanja i učestvovanja.

pa za te bolesne je bolje da imaju kontakte sa tzv zdravim vrsnjacima, u nekoj idealnoj sredini bi se to uklapalo na neki nacin
nisu bas neki ti sto maltretiraju bolesne ljude
ne mislim sad na prakticne probleme te inkluzije tj tog pokusaja
sve je to neko djubre dok tebe ne zadesi nevolja

jel ti iritantan neko ko npr muci zivotinje iz hobija
e sad grupe imaju neke mekse kriterijume
da strcim, pa nekad je zabavno, nekad je mozda bezobrazno, desava mi se da strcim mada nisam pravi do kraja hrabri ninja... bila sam i u sredinama gde mislim da nisam strcala i to mi je prijalo, npr fakultet, al opet i tamo nisam isterala te kontakte do kraja pa su se raspali
mislim i da su neki pecinski ljudi terali usamljenike, kad su nasli onog ledenog coveka u svajcarskoj ili slichno... jedino mozda ako to opravdaju nekom osobinom pretpostavljam
al ono najgore izmedju, nisi ni dovoljno kul da strcis ispravno, ni dovoljno ok da se utopis hehehe ali kao ne verujem u to

nisam se usudila da pustim bradu i brkove u nedogled, verovatno je kod mene izrazena tendencija da podlezem opshte prihvacenim normama

ili nije ? :confused:

Back