Финска прети да ће због подршке Русији, одузимати средства афричким земљама

sve je to tvoje tipicno rasisticko naklapanje bez veze sa realnoscu,niko u pojasu ekvatore nistanije razvio.Nisi mi obrazlozio kako to da ste vi Hrvati supak bela etnicka skupina u odnosu na Nordijce ,kako to objasnjavas
Nemoj patetisati nego treba biti realan, zasto bjeli ljudi ne bi imali prava na svoje drzave. Da li ti ne vidis sta se desava po Evropi i S Americi i zar ne shvatas da je to sudbina Balkana i Istocne Evrope? Ne treba se praviti blesav, ne trebas uopste gledati drzave oko ekvatora mozes otici u delove Amerike gde su crnci vecina da shvatis sta se desi kada neki drugi krenu da vladaju. Gde danas postoji rasizam (bjelih na drugima)?

Dosli beli migranti,arapi pripadaju beloj rasi a u 7 veku damask je bio u odnosu na pariz ili London centar kulture
Arapi bjeli? Oni su deo kavkazoidne rase, kao i Indijci, ali nisu bjeli. Sto opet ne znaci da su superiorni ili inferiorni, ali svi koji zele treba da imaju pravo na svoj kutak, a ne da im se na silu namece mjesanje.

Europske kolonijalne sile su osvojile Afriku tek nakon 1885, pre toga su im vladala njihova autohtona kraljevstva (osim na severu Arapi i Osmani), Europejci su imali obalne naselbine, odnosno luke, gde se je odvijala trgovina sa tim Afrikancima iz unutrašnjosti. Glavnina te trgovine pre 1865 su bili robovi, koje su njihovi afrički vladari prodavali europskim trgovcima (cca 4 milijona) te arapskim trgovcima (cca 17 milijona). U glavnom, osvajanjem Afrike sa strane evropskih kolonijalnih sila, prvo je bilo prekinuto ropstvo među samim Afrikancima, te im je prekinut plemenski način života, uvedeno školstvo, zdravstvo, infrastruktura...naravno, Afrikancima se nikad nije scidelo, da bi radili u industrijskim pogonima, to im je i danas mrsko. Naravno, kod osvajanja Afrike došlo je do mnogih borbi između afričkih plemena i kraljevstava sa osvajačima, te posledično do žrtava, uključujući razne masakre nakon osvajanja.
Tamo, gde je "zapadnjački" utjecaj slab, još dan danas prakticiraju ropstvo, pa imaš u nekim zemljama čak 20% populacije robova. Jel se tim zemljama sviđa "zapadnjački" liberalizam? Pogotovo vlasnicima robova nikako.
U arapskim zemljama je bilo ropstvo normalno sve do 1950ih, kad su ih "zli zapadnjaci" prisilili, da se mu odreknu, a u suštini ga još uvek prakticiraju u nekim zemljama, mada zavijeno u celofan.
Naravno, Kinezi i Rusi ih kao "ništa ne pitaju o ljudskim pravima" te im bezuslovno davaju kredite sa 7% kamatom (to znaći, da ti kamata u 10 godina iznosi isto kao i glavnica), te ih ne interesira gdje se potroše pare od tih kredita, niti zahtjevaju od njih nekakve reforme. Naravno, onaj, koji je na vlasti, uzme svoju proviziju, a narod nživi u bedi, jer se takvi krediti teško vraćaju.
Jel ti poznato to iz Srbije, BiH i CG? Mislim, da bi ti trebalo biti, jer imate par takvih ekstra povoljnih "razvojnih" kredita....
Evo ga dusebriznik o Rusiji i Kini... pa imaju pravo da trguju sa kim zele.

Nemoj patetisati nego treba biti realan, zasto bjeli ljudi ne bi imali prava na svoje drzave. Da li ti ne vidis sta se desava po Evropi i S Americi i zar ne shvatas da je to sudbina Balkana i Istocne Evrope? Ne treba se praviti blesav, ne trebas uopste gledati drzave oko ekvatora mozes otici u delove Amerike gde su crnci vecina da shvatis sta se desi kada neki drugi krenu da vladaju. Gde danas postoji rasizam (bjelih na drugima)?
o cemu ti tupis o kakvim drzavama ?Jedno je imigraciona politika a nesto sasvim drugo je hrvatsko rasisticko proseravanje .Radi se o konkretnoj osobi koja deset godina unazad na ovom forumu plasira iste rasisticke floskule ,a konkretno ti si za njega srpski medjed zalutao na vekovnu hrvatsku zemlju.Pakuj padobran i skaci na drugom poligonu

o cemu ti tupis o kakvim drzavama ?Jedno je imigraciona politika a nesto sasvim drugo je hrvatsko rasisticko proseravanje .Radi se o konkretnoj osobi koja deset godina unazad na ovom forumu plasira iste rasisticke floskule ,a konkretno ti si za njega srpski medjed zalutao na vekovnu hrvatsku zemlju.Pakuj padobran i skaci na drugom poligonu
Pa sta mene boli uvo sto pisu hrvati, i sta misle o meni. Ja znam ko sam i sta sam. To nema nikakve veze sa ovim o cemu ti pises. Pokusavas da opravdas lose stanje africkih drzava, iako su za to najvise krivi bas afrikanci.

Pa sta mene boli uvo sto pisu hrvati, i sta misle o meni. Ja znam ko sam i sta sam. To nema nikakve veze sa ovim o cemu ti pises. Pokusavas da opravdas lose stanje africkih drzava, iako su za to najvise krivi bas afrikanci.
lepo sam ti rekao spakuj padobran padobranac.Nije u opste rec o stanju u africkim drzavama nego o tvrdnju da su crnci kao rasa generalno inferiorni u odnosu na belu rasu,da su imbecili po genetici jer im je IQ ispod 90,to je njegov narativ.Spakuj padobran i pravac An2 skaci na drugom poligonu

lepo sam ti rekao spakuj padobran padobranac.Nije u opste rec o stanju u africkim drzavama nego o tvrdnju da su crnci kao rasa generalno inferiorni u odnosu na belu rasu,da su imbecili po genetici jer im je IQ ispod 90,to je njegov narativ.Spakuj padobran i pravac An2 skaci na drugom poligonu
Ponasas se kao neka baba, ne mozes normalno da komuniciras cim naidjes na osobu koja se ne slaze sa tvojim vidjenjem sitacije. Ne, nego su superiorniji od bjelaca. Rase nisu "iste" vec svaka ima svoje slabosti i prednosti.

Ponasas se kao neka baba, ne mozes normalno da komuniciras cim naidjes na osobu koja se ne slaze sa tvojim vidjenjem sitacije. Ne, nego su superiorniji od bjelaca. Rase nisu "iste" vec svaka ima svoje slabosti i prednosti.
Naravno da ne mogu kada upadas kao padobranac ,ne pratis kakve stavove zastupa i moram specijalno tebi da objasnjavam o cemu je rec.Puno trazis
Veoma prosta stvar.Uvazeni hercegovacki rasista zastupa stavove da si samim cinom rodjenja kao belac inteligentniji od nekoga ko je rodjen kao crnac,zato sto pripadas beloj rasi .Delis li taj stav ,da ili ne,ako je odgovor ne nema potrebe da mi repliciras

blacks chimps.jpeg

Pise da nameravaju da USKRATE a ne UZMU sredstva africkim zemljama koje podrzavaju Rusiju. Znaci sredstva koje je Finska davala tim drzavama kao pomoc ce im biti uskracena sto je i normalno, zasto bi nekome davali pomoc ako taj neko podrzava tvog neprijatelja. Nije tesko razumeti ako procitas tekst, treba se potruditi da ne citas samo naslove.
jeste jeste, nesto malo daju, a onda mnogo uzmu.
Ne samo da citam naslove i tekstove, nego citam i izmedju redova, i ono sto je inace nevidljivo, a moze da se procita, a vrlo cesto i ono sto bi trebalo da bude napisano, a nije ;)

jeste jeste, nesto malo daju, a onda mnogo uzmu.
Ne samo da citam naslove i tekstove, nego citam i izmedju redova, i ono sto je inace nevidljivo, a moze da se procita, a vrlo cesto i ono sto bi trebalo da bude napisano, a nije ;)
I sta si video izmedju redova? Da to "uskrstiti" znaci "uzeti"? Afrikanci racunali na tu kintu ali boli ih uvo sto Putin rusi granice po Evropi i ubija civile, pa ne moze jarane, ako hoces necije pare moras bar da budes civilizovan.

Свако оправдање робовласништва, без обзира да ли се ради о продавцима или купцима, потпуно је антицивилизацијска. У Бриселу су били зоолошки вртови са људима, до 1954. године,што је јуче било. У Либији није било робовласништва, за време Гадафија, али га сад има, кад су убили Гадафија и уништили ту земљу за увек. Ко је уништио Либију. Корупција је једноставно део нео-колонијалног процеса. А колонизатори нису ни Кинези ни Руси. И тако даље. У суштини, јасно је ко дан , ко овде ког колонизира. Мада сам слушао у Немачкој, како се Словенци хвале да су они колонизатори Србије и Срба. Африка припада Африканцима, и није посао никаквих европљана да мењају ствари тамо. Сем у случају да их владе, лидери тих држава позову. Сад је случај да неке афричке државе склапају уговоре са Вагнером, да дођу и заштите их од Француза. Мислим да ће тај подухват бити успешан. Видећеш како ће одмах да се смањи број терористичких аката.
Što je pesnik htio reći?
Robovlasništvo je postojalo od početka čovečanstva, nisu ga izmislili "zli zapadnjaci", ali su ga ukinuli...

Apsolutno su u pravu. Jedino je loše to što prijete, to su već trebali napraviti.
EU bi trebala preispitati komu sve šalje pomoć, pazi, desetljećima 50 milijardi Eura godišnje humanitarne pomoći...treba je pronaći nov način, da se pomaže samo onima, koji su pomoći vredni, te pobrinuti se, da je ta pomoć efektivno potrošena. Isto je potrebno preispitati, koga sve puštamo u EU kao imigrante, tako legalne, kako izbeglice, a one ilegalce odma vračati otkuda su došli. Ne možeš imati imigrante koji su pobegli iz svoje države jer je loše a kad dođu ovde ne valja im sistem, te bi željeli da promene novu okolinu u sistem iz kojeg su pobegli...

Back