Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hteo bih samo nešto da dodam u vezi pitanja da nas 10 ljudi "vidi" na 10 različitih načina.

Samoubistvo iznenada? Nije ništa "iznenada" nego tog čoveka niko zapravo nije "video".

Niko nas ne može poznavati bolje nego mi sami sebe mada često neke stvari toliko krijemo od ljudi da nesvesno počnemo da ih potiskujemo, recimo: pedofil skočio sa 10. sprata. Niko nije znao da je pedofil, to se saznalo tek pošto je umro.

Ako me shvatate.

Da li mislite da je lakši način bolji način samo zato što je lakši? Ili pre birate teži način jer imate predubeđenje da će ishod biti bolji nego da ste izabrali lakši način?
..ako postoji laksi nacin tj. kraci put, logicno je da cu njime krenuti..bila bih potpuno luda da
sebi zakomplikujem zivot i krenem okolo...ishod je i ovako i onako neizvestan..😊

Da li je teže živeti sa nekim koga ne voliš ili bez onoga kog voliš?
"Bolje nemati ono što želiš nego imati ono što ne želiš".
Meni je odgovor očigledan, ovo prvo. Pakao je provesti i 2 sata sa nekim koga ne podnosiš. Teško je takođe biti daleko od onog koga voliš ali to je još nekako podnošljivije nego ovo prvo.

Crne hronike su pune ubistava onog sa kim je neko živeo iz moranja.

"Bolje nemati ono što želiš nego imati ono što ne želiš".
Meni je odgovor očigledan, ovo prvo. Pakao je provesti i 2 sata sa nekim koga ne podnosiš. Teško je takođe biti daleko od onog koga voliš ali to je još nekako podnošljivije nego ovo prvo.

Crne hronike su pune ubistava onog sa kim je neko živeo iz moranja.
...u prevodu..kad nisi sa onim koga volis najpametnije je biti sam...:lol:

Back