Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da logicka pitanja za Bibliju ne vaze, ako ti je stalo do logike :heart:
Ne bi se složio. Mislim da je pitanje područja.
Recimo. Na bliskom istoku umiru stotine djece. Logika bi rekla, prestanite majku vam *****.
Ali je moguće da ih bog namjerno uzima jer ako ih pusti u tom paklu će najebati živi, a vjerojatno i poslije smrti, jer je stuacija takva da će tamo sjebati dušu biti nešto najlakše i najlogičnije što se može desiti.

Ne bi se složio. Mislim da je pitanje područja.
Recimo. Na bliskom istoku umiru stotine djece. Logika bi rekla, prestanite majku vam *****.
Ali je moguće da ih bog namjerno uzima jer ako ih pusti u tom paklu će najebati živi, a vjerojatno i poslije smrti, jer je stuacija takva da će tamo sjebati dušu biti nešto najlakše i najlogičnije što se može desiti.
Pozdravila te logika :hahaha:

Da li je šepurenje muškarca, slabost? Ili jedna groteskna slika, gdje čovjek gubi svoje dostojastvo, pogotovo kada je njegovo šepurenje odbijeno, a vodjeno iskonskim porivom ka parenju, u nadi da će od ženke, odnosno suprotnog pola, dobiti ono što nagonski traži i želi, pokušavajući da je impresionira na svoju štetu, dok u isto vrijeme po zakonu ponude i potražnje ženka dobija na vrijednosti? Na ovo pitanje me je podstaklo dugovremensko opažanje generalno po forumima koje me nekada dovede do transfera blama, a nije ni filozofiju zaobišlo, gde se odr. mužjaci polomiše da dodju do predsnošajne i snošajne aktivnosti, te često bivaju izignorisani, a reakcije burne zbog povredjenog ega, šta mislite?

Da odgovorim sama sebi...jedno bez drugog ne ide pa nek traje i pet minuta..:lol:

Ko zna šta je paralelopiped, molim odgovore bez googlanja...🤣🤣
Barbara, postavljaš zamke za medvede, a medveda nigde.. :]

Pokušat ću odgovorit asocijativno nagadjajući na ovu filozofsku zagonetku, para kao paratroop, paraglajder, nešto lebdeće, i piped, biped, moped, bajs, da nije onaj bajs sa krilima? Ono lelo (pjesma dine merlina) u sredini ne računam.. :]

Ko zna šta je paralelopiped, molim odgovore bez googlanja..
Svojstva paralelepipeda:

- To je trodimenzionalna čvrsta figura.
- Bilo koja tri lica mogu se posmatrati istovremeno.
- Ima tri seta od četiri paralelne ivice i ivice unutar svakog seta imaju jednaku meru dužine.
- Dijagonala svakog lica naziva se dijagonala lica.
- Posmatrajući spolja, svako lice izgleda kao ogledalo suprotnog lica.
- Označava prizmu baze paralelograma.
- To je poliedar od šest lica.
- Tri para paralelnih lica formiraju heksaedar.

Malo li je? :hahaha:

Poslednja izmena:
Da vas čujem, šta birate..dugotrajnu strast ili kratkotrajnu ljubav?

Da odgovorim sama sebi...jedno bez drugog ne ide pa nek traje i pet minuta..:lol:
To se zove snižavanje standarda iz sasvim ljudkog straha da sve što je lepo prolazi jednom.

Medjutim, nada je jedino što je ostalo čoveku da bi održavao život i gubljenje nade je skok u nihilizam koji je protiv života...

Moguce je postavitu mnogo filozofskih pitanja koja će vas navesti na razmišljanje o životu, univerzumu...svemu.
Neka pitanja su prilično složena a neka su obmanjujuće jednostavna ali sa širokim ili dalekosežnim implikacijama.

..pa da krenemo..

Da li je bolje biti velika riba u malom ribnjaku ili mala riba u velikom ribnjaku?
bolje biti pecaros kaki bre riba :mrgreen: a realno najbolje je biti bogat sa 2milona evrica u svajcarskoj banci:hahaha: :mrgreen:

Back