Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moguce je postavitu mnogo filozofskih pitanja koja će vas navesti na razmišljanje o životu, univerzumu...svemu.
Neka pitanja su prilično složena a neka su obmanjujuće jednostavna ali sa širokim ili dalekosežnim implikacijama.

..pa da krenemo..

Da li je bolje biti velika riba u malom ribnjaku ili mala riba u velikom ribnjaku?
Kad si velika riba u malom ribnjaku, bodeš oči. Hiljadu drugih okica te prati, svaki tvoj pokret, a ti se trošiš bezveze. U ranijem periodu ovo prvo mi je bilo izazovnije ali kako vreme prolazi, sad mi je druga varijanta prihvatljivija.

Setila si me na još jedno pitanje...

Da li ribe imaju pluća zato što su izašle iz vode (pa su im potrebna pluca da bi mogle da dišu) ili su izašle iz vode zato što su već imale pluća?

Не капирам ово твоје питање, немам појма у чему је трик, али судећи по овој врсти риба прво је настао нос.

Носке.jpg

И што је најчудније уопште не живи у близини Лепенског Вира, већ тамо доле у океану око Аустралијe.

То у ствари значи да су се Лепенци доселили из Аустралије и околине на територију данашње Србије.

Лепенац-29.jpg

(Значи Деретић је за мене мала беба отприлике колико и Дарвин за тебе)

koliko treba biti pametan da shvatiš da si glup ?

Судећи по мом случају за то памет уопште није потребна, довољно је искуство.

Него да и ја питам нешто, није баш да је нека философија, али не знам одговор.

Ради се о оном несретном брзоногом Ахилеју. Од Зенона на овамо сви знамо да брзоноги Ахилеј не може

да стигне спороногу корњачу, али што се збива када споронога корњача појури брзоногог Ахилеја?

Kod pitanja sta je starije- koka ili jaje- svakome je jasno da se evolucija desava u jajetu, pa razlike koje nastanu poticu od potrebe da se zastiti plod. Evolucija svakako nije ravna linija, vec odredjeni primerci napreduju i nazaduju u promenjljivom vremenu. Znaci micro zavisi od macro, ali se promene desavaju u micro stadijumu, sto dalje znaci da su neke ribe pratile evoluciju u jednom pravcu, a druge u obrnutom.
Jednostavnije receno, dok jedne iskacu iz bare, jer su dobile krila, druge skacu u baru, jer su im krila spaljena i pri tome prilagodjavaju svoj nacin funkcionisanja.

..ali pazi, i od svoje "slike" se jezim, mnogo je nekako, apstraktna...

Ja se dakle pogubila..:lol:

ma daj, mene oduvek inspirise ona iz "kako je propao r'n'roll"
treca prica Djura i komsija S...

"treba biti svoj i reagovati sebe" ... i onda mi je lakse da.prihvatim da sam bas kvalitetna budala bez lazne skromnosti skoro jedinstvena :lol:
Od sebe nemam jezu jako dobro sebe znam

Da li bolje biti velika riba u malom ribnjaku ili obrnuto, podseti me na ono: da li je bolje biti siromah koji živi na Azurnoj obali ili biti bogataš u nekoj zabiti.
Ne verujem u verovanje da je "sredina zlatna" ali u slučaju ribnjaka birao bih upravo sredinu- srednje veličine riba u srednjoj bari/ribnjaku.

Back