Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji, naravno, ljubav nema drugu opciju nego da bude večna, zato se kroz vreme i prolaznost pretvara da nije večna.

Ja npr, pouzdano znam da sam svog sadašnjeg partnera tražila 117 miliona godina, kroz razne živote na raznim planetama. Nije večno, ali što se mene tiče, blizu je. Jer ako može 117, može još 117, tj vreme nije ni bitno. A to je definicija večnosti.

Dok nas smrt ne rastavi - postoji li večna ljubav?

Ако није вечна, није љубав.
Може да промени облик и начин али остаје заувек.
Ако објекат љубави носиш у срцу и желиш му добро ма шта се догодило, онда је то љубав и вечна је.

Dok nas smrt ne rastavi - postoji li večna ljubav?
Ovo su suprotstavljene teze, ako smrt moze da rastavi onda nema vecnosti...
Recimo bolje razmisljanje je " Ono sto Gospod sastavi, ljudi neka ne rastave."
Naravno, gospod uzeti kao sudbinu, kao neslucaj, kao aprirornu silu iznad svesti....a ljudi smo mi, oni koje spoji.
Vecnost bi mogla da se ogleda u prenosenju ljubavi na decu pri pretpostavci da se deca radjaju iz ljubavi ili te neslucajne sile.
Na kraju i pocetku, dokaz vecnost je samo nalazenje dvoje u odredjenom trenutku, na odredjenom mestu, pri odredjenim uslovima u beskonacnoj kolicini vremena, prostora i statusa, pa je onda taj zarez u vremenu i prostoru trajan, jer se nikad vise nece ponoviti. Forma ne utice na trajnost, kao ni smrt.

Mentalno razgibavanjeee..ajmoo...:D

Trenutno je na zemlji 3,8 milijardi zena i 3,9 milijardi muskaraca..
Probudis se jednog jutra i ubrzo shvatis da su svi muskarci nestali i ostao si sam,
jedan jedini muskarac medju svim tim zenama..

Dakle, sta bi uradio i sta bi se desilo sa tobom da si ti JEDINI preostali MUSKARAC na zemlji?

sa 3.8 milijardi zena?
verovatno skoncao osusen kao haringa z:mrgreen:

Yok, na svaki nacin gledano covek uziva u zivotu, sunce, voda, kamen drvo sve je prilagodjeno da uziva.

..al gledaj ovako..lane se rodi i odmah staje na noge, moze da trci, hrani se, bezi od opasnosti, koza ih stiti od hladnoce itd..
Bukvalno svaka zivotinja je bolje prilagodjena na zivot na ovoj planeti od coveka..
Ljudska beba je totalno bespomocna od rodjenja i to citavih dve tri godine..ako ne i vise..

Back