Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ко не верује у Бога, тај не верује ни у Ђавола.

Џаба размишљање на тему људских права о добром или лошем полицајцу.

То ПЕРСОНАЛНО нема смисла !

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: DUH
Ja dadoh samo jedan primer.
Što je "teško" da se to desi? Čak štaviše, većini se dešava, učiš, položiš.
Naravno da može i da ne položi čak i ako uči i to je opet nepravda ali nije naneta od strane drugih ljudi.
Prosto nepravda. Život nije fer, u tom smislu.
Interesantno je kako se većina ljudi fokusira na negativno, evo baš tvoj primer- uči- ne položi- pamti ceo život i prepričava :lol: A daleko više situacija je bilo kad je učio i položio (ili čak nije učio a položio) ali to se "uzima zdravo za gotovo".

Ja dadoh samo jedan primer.
Što je "teško" da se to desi? Čak štaviše, većini se dešava, učiš, položiš.
Naravno da može i da ne položi čak i ako uči i to je opet nepravda ali nije naneta od strane drugih ljudi.
Prosto nepravda. Život nije fer, u tom smislu.
Interesantno je kako se većina ljudi fokusira na negativno, evo baš tvoj primer- uči- ne položi- pamti ceo život i prepričava :lol: A daleko više situacija je bilo kad je učio i položio (ili čak nije učio a položio) ali to se "uzima zdravo za gotovo".

Наравно, иначе би свет био бољи да се више обара на испитима - Праведнији !

• Ironija
Imam jedno zanimljivo pitanje koje me dugo muci..

Da li je pali andjeo, djavo, lucifer, sotona dobar, los ili zao policajac jer kaznjava prestupnike?
Nije policajac, nije u ničijoj službi.
Sotona i prestupnik su sa iste strane, sluge oboje, najebavaju oboje, dok imaju slabije protivnike surađuju, a kad se protivnici približe bogu, onda se oni počupaju. Obojica završavaju u jebenom snu bez nade u jutro.

• Podržavam
Imam jedno zanimljivo pitanje koje me dugo muci..

Da li je pali andjeo, djavo, lucifer, sotona dobar, los ili zao policajac jer kaznjava prestupnike?
Njegov osnovni zadatak je da od slabih pravi prestupnike, tacnije lose i iz te logike za one koji prihvate zlo to zlo nije lose. Sa strane dobrog, andjeoskog, je svakako lose jer se gubi dusa nekoga ko moze da bude dobar i pomogne da dobro nadjaca zlo.
Znaci u borbi dobra i zla on je tu los.

Back