Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja mislim da aure majke i deteta, bez obzira da li su slicne moraju biti povezane odredjeno vreme dok dete ne pocne da se odvaja, bar.
Malo mi je ta "aura" nepotrebna.
Očito je da dijete treba majku. Kroz nju dobiva toliko toga bez čega umire. Šta ono osjeća?
Majka osjeća nešto prema njemu?
Jesu li ti osjeti biologija? Ili oblik razmjene energije ?
Mogu li se mjenjati? Modificirati? Pretvoriti u golo iskorištavanje, recimo, sa obe strane ?

ajmo jednu duboku filozofiju.

sta cini to da nesto bude smesno, da bi nas nasmejalo?
zato se smejemo?
kako?

i bonus pitanje... sta mislite o ljudima koji vole crni humor i zasto ga vole?

Dobro pitanje..

Ono sto je meni smesno ne mora nekom drugom da bude smesno.
To sto cu se ja nasmejati necemu, verovatno je povezano sa nekim mojim asocijacijama
na neka desavanja koja su mi nekad izazivala lepu emociju.
Smeh je mehanizam koji govori nekim drugim jezikom..

Kazu da je crni humor inteligentniji ali meni ne prija i ne prijaju mi ljudi koji se sale na nacin
za koji nisu sigurni da su i drugima smesni...

• Podržavam
Reactions: DUH
zato se smejemo?
kako?
Kontradikcija.
[/QUOTE]
To znači kao kod stanlia i olia.
Neko padne i to je smješno.
S jedne strane - strašno - ubiti će se.
S druge strane - ništa - to je film.
U čovjeku slično - mišići se ukoče pa se opuste.
Kao u teretani, napeti - opustiti.

Sav smijeh je sličan.
Neki od ovih vaših šopimhauzera je o tome nešto palamudio ? Ne sjećate se ?

zato se smejemo?
kako?

Osmjeh nekog drugog podstice i cini da se i mi nasmijemo...vremenom ukapiramo da je neumjesno/glupo smijati se bez opravdanog razloga i na neki nacin prerastemo tu salu koja nam vise ne bude smijesna.

Vremenom napredujemo i napredujemo i postavljamo se iznad tih 'sala' i 'fora' i one nas vise 'ne rade' vec trazimo nesto...vise inteligentno, pametno, kul, specijalno...i tako dolazimo do nivoa crni humor - samo za odabrane. To je neki nivo koji je smijesan ali i tabu sa jedne strane i ljudi na taj nacin uklanjaju predrasude i ne groze se nekim crnim mislima, ne plase se, ne gade se itd, itd...

Ljudi vole crni humor jer im je jedino on ostao, ostalo su izgustirali.

Sledeci nivo je skroz bez humora, ali obicno svi zaglave na crnom jer su ograniceni. :lol:

• Podržavam
@Primordial
Tačno, sem da je crni humor kraj.
-Crni humor
- Ironija i sarkazam
- Morbidni humor
Nisam napisao da je kraj vec da ljudi nekako dodju do njega i stanu.

Ja sam ga prebrzo pojeo, bilo je neko vrijeme ironije i sarkazma i onda...nista. Mislim, najvise me je radilo kad se glupiram i salim i izmisljam (na svoj racun) - na taj nacin se zabavim ali i to prodje, makar kod mene.

• Podržavam
Nisam napisao da je kraj vec da ljudi nekako dodju do njega i stanu.

Ja sam ga prebrzo pojeo, bilo je neko vrijeme ironije i sarkazma i onda...nista. Mislim, najvise me je radilo kad se glupiram i salim i izmisljam (na svoj racun) - na taj nacin se zabavim ali i to prodje, makar kod mene.
Isto. Sad se majmunišem 😂 u drugu krajnost, i to mi postalo navika da skoro da ne mogu dve ozbiljnije rečenice da kažem jednu za drugom.
Sem kada treba biti ozbiljan.

zato se smejemo?
kako?

Iskorak iz obicnog u neobicnim situacijama, ako nije pretece, uvredljivo ili ocigledno psihopatoloski pomereno.
Crni humor je bas ta granica pomerenosti ka psihopatologiji, ako ne prelazi granice prihvacene empatije, najcesce ako je okrenuto sebi. Mislim da su vrlo empaticni i zbog toga osecaju granicu izmedju empatije i neosetljivosti.

• Podržavam
imas i onaj

Razboljela se Fata, pa je Haso odveo kod doktora. Poslije pregleda, doktor izlazi iz ordinacije i kaže Hasi tužnu vijest:
– Vaša supruga je teško bolesna i ostalo joj je možda još samo mjesec dana života. Da bi joj umanjili tegobe prepisaću joj banju, gdje će kao terapiju imati i mazanje ljekovitim blatom.
Izlazi Fata iz ordinacije i pita:
– Haso jesam li bolesna?
– Ma nije ti ništa, ali ćeš za svaki slučaj ići u banju da te mažu blatom.
– Zbog čega blatom?
– Pa ne znam, valjda da se polako navikavaš.

imas i onaj

Razboljela se Fata, pa je Haso odveo kod doktora. Poslije pregleda, doktor izlazi iz ordinacije i kaže Hasi tužnu vijest:
– Vaša supruga je teško bolesna i ostalo joj je možda još samo mjesec dana života. Da bi joj umanjili tegobe prepisaću joj banju, gdje će kao terapiju imati i mazanje ljekovitim blatom.
Izlazi Fata iz ordinacije i pita:
– Haso jesam li bolesna?
– Ma nije ti ništa, ali ćeš za svaki slučaj ići u banju da te mažu blatom.
– Zbog čega blatom?
– Pa ne znam, valjda da se polako navikavaš.

pa eto, znaci strasno..uzas..

Ima istine ali kako god, ja ne mogu da razumem da je ovo nekome smesno..

Kako deca rođena u Černobilu broje do 100?
-Na prste

nekad se kroz viceve provlaci prica
na neki nacin se odrzava problem koji je nastao i indirektno moze da pomogne jer se podize svest kod ljudi da tim ljudima treba pomoc

jooj kako filozofiram od jutros :D

nekad se kroz viceve provlaci prica
na neki nacin se odrzava problem koji je nastao i indirektno moze da pomogne jer se podize svest kod ljudi da tim ljudima treba pomoc

jooj kako filozofiram od jutros :D

Како се то подиже свест ? То и владалац вучић често прича на ТВ-у.?

Мене то живо интересује како се то ради, јер свест Човека није се мењала у задњих 40,000 година !

Ima istine..ali meni takve stvari ne podizu svest jer sam svesna, dozivim blagi stres...odistinski...

Врло занимљиво.

Ако неко сад "подиже" свест, онда му је пре била "спуштена"... :zcool:

Имам утисак, да имате неке вештине које други немају ... :kafa:

Није у реду да их не поделита са нама осталима.

Врло занимљиво.

Ако неко сад "подиже" свест, онда му је пре била "спуштена"... :zcool:

Имам утисак, да имате неке вештине које други немају ... :kafa:

Није у реду да их не поделита са нама осталима.

Da, i meni je vrlo zanimljivo da ti tako nacitan ne mozes da ukapiras jedan takav sasvim legitiman izraz..

..ali ok..da ti podignem tu kapicu koja ti stalno pada na okice...:lol:

Podizanje svesti u prevodu znaci alarmiranje svesti, akcentovanje problema koji treba resiti
a koji stoji zatrpan gomilom nebuloza...

Back