Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste, ali i oni se nisu svi spasili..

Poznavala sam čoveka sa bolesnim bubrezima, finansijski dobrostojećeg.
Platio je u inostranstvu transplantaciju bubrega, oporavio se i naredne godine umro od srca.
Ponekad nikakve pare ne pomažu.
mozda mu je takva bila sudbina

i ja znam coveka koji je pobedio kancer iako su mu davali par meseci zivota..pa godinu dana kasnije je umro od mozdanog udara..ocigledno..kad ti sveca dogori..ona je dogorela sta god ti uradio..
imas ljude koji prezive nemoguce..imas ljude koji legnu i ne probude se.. ja veruujem u tu neku sufbinu ljudskog veka.

Ljubav prema novcu nije ljubav. Srebroljublje.

A za sponzoruše.. pa ne znam, nisam sponzoruša da bi znala.
da ali pazi..ti si sa covekom koji ti se svdja i sa kim ti je priatno.,.
i sponzorusa je sa tipom koji joj se svidja i sa kojim joj je prijatno

zasto odmah se sve poistovecuje sa dedama od 70+ godina?

ljudi s a novcem i vise vode racuna o sebi..teretana..oblacenje.. hrana.. samim tim mogu i dobro da izgledaju..zasto se odmah kod takvog odnosa iskljucje da se toj devojci moze svideti takav lik i da tu nema ljubavi ?

mozda mu je takva bila sudbina

i ja znam coveka koji je pobedio kancer iako su mu davali par meseci zivota..pa godinu dana kasnije je umro od mozdanog udara..ocigledno..kad ti sveca dogori..ona je dogorela sta god ti uradio..
imas ljude koji prezive nemoguce..imas ljude koji legnu i ne probude se.. ja veruujem u tu neku sufbinu ljudskog veka.

Pa pojam sudbine obesmišljava tu ideju da novac kupuje sve.

Novac ne treba prezirati niti voleti, treba ga shvatati kao sredstvo neophodno za život u ovakvom svetu. Tako ga zarađivati i trošiti.
Veliki novac nije sreća, niti je nedostatak novca nesreća.

zasto odmah se sve poistovecuje sa dedama od 70+ godina?
Ne znam ko poistovećuje.
Kapiram da i one žele tipa mladog zgodnog, ali... da ima lovu.

A opet znam devojku koja se udala za tipa 25 godina starijeg, ne lepog i ne bogatijeg od nje, rodila mu decu i voli ga od prvog dana.

Moje je mišljenje i tako će i da ostane, da ako je nekome glavni motiv novac, onda je i ceo odnos uslovljen materijalnim, a ne emotivnim.

Pa pojam sudbine obesmišljava tu ideju da novac kupuje sve.
o ovome mozemo jako puno da pricamo
znam za dve osobe..bolovale su od.iste bolesti
jedna je imala pare i otisla je u nemacku i platila 200k evra operaciju i eno je ziva.
druga osoba nije imala pare za inostranstvo i eno je na lescu.

da li bi ta osoba isto preminula i da je imala 200k za operaciju..da li bi ova prva isto prezivela i da nije otisla u nemacku......to je pitanje i opet dolazimo do price o sudbini..ali ne mozes opovrgnuti da ljudi s novcem imaju pristup boljem lecenju.. regan brate 5x izbegao smrt.. pogledaj englesku kraljicu.. rotsilda..rokferela.. i posle pricaj da novac ne moze da kupi zdravlje..

svi na kraju umiru..ali da li bi ti sa novceem umrli pre da ga nemaju.to je kljucno pitanje.

To se ne dešava. To su prazne priče, ne dešava se preko noći, već se obično jedna strana pravi luda i odbija da prihvati da postoje problemi, pa i da se reše.
sve zavisi
pa zabica se ovde prepirala samnom jer sam imao slicnu tezu kao i ti i meni nije bilo jasno kako moze da ostavi tipa jer ga gleda kao cimera (njene reci)
i kako njena zaljubljenost nije evoluirala u ljubav

ili te ta koju volis sutne jer te odjednom gleda kao brata ili cimera
u cemu je razlika?

Ne dešava se odjednom.
Razlika je u tome što ako te je neko voleo i vremenom se osećanja promene, ostaje da te ipak voleo.

A ako te šutne zbog love, znaš da nije bilo ljubavi, pretresaš svaku lažnu lepu reč, gest, pogled.
Mene bi bolelo, možda tebe ne.

sve zavisi
pa zabica se ovde prepirala samnom jer sam imao slicnu tezu kao i ti i meni nije bilo jasno kako moze da ostavi tipa jer ga gleda kao cimera (njene reci)
i kako njena zaljubljenost nije evoluirala u ljubav

Pa sam si napisao, zaljubljenost.

Zaljubljenost je samo inicijalno osećanje koje može da se razvije u ljubav a i ne mora. Kada se bolje upoznaju, stvari se promene, pa i osećanja. A kakve veze to ima sa novcem?

Recimo da si u pravu. Zavoli ga.

A ako se desi da on ostane bez love, šta se dešava?

Slusala sam tipa koji je voleo sponzoruse, to su prosto takvi ljudi..
Ne boli ga sto ce ga ostaviti ako nema vise novca..to su prosto cudni odnosi
tipa -imalo te, nemalo te bas me briga, bitno je da znam gde si ostavio novcanik
ili bitno mi je da si mi priustila seks kakav zelim boli me k sto me ne volis...

Back