Filozofski Fakultet Bg-PSIHOLOGIJA

Caos. z:poz: Imam jedno pitanje za buduce studente. Gde ste? :-D Planiram, odnosno, volela bih da ove godine upisem Psihologiju i iskreno, sto se tice samog prijemnog, nemam pitanja. Kontam da sam sve informacije pohvatala. Nadam se da cu upasti na budzet, jer kao sto moj caca kaze: "Bez budzeta, nema fakulteta." :-D
Sto se tice Ziropadje, mislim da je jako obimna i izdetaljisana knjiga i cini mi se da ce biti teze pohvatati sitnice koje zivot znace.

Kao sto rekoh, volela bih da mi se jave buduci studenti, cisto ono, malo da procaskamo. Nikoga ne poznajem, bicu sama kao list na vetru. z:lol:
Stvarno bi bilo lepo. Pa - pa. z:poz:

Hvala lepo. z;)

”Zeleno svetlo” za veći broj brucoša od Vlade traži i Filozofski, koji je prošle godine imao 566 brucoša koje je finansirala država, a ove godine bi broj da povećaju na 640.
Nešto sam procunjala na vestima. Mada opet, proveravanje raznih brojki, kvota i sl. može loše da utiče na pojedince, bar jedan period...
A u glavi je sledeće: Nema šanse da upišem, pogledaj koliko njih ima, to su sve vukovci, pogledaj koliko su bodova imali, itd. ( slušam ih svaki dan ) z:)

Moj savet: Dobro je znati koliko primaju na budžet, koliko na samofinansiranje. Takodje, koliko je imao onaj poslednji do crte. Ali opet, sve to što čitate, nije od nikakve presudne važnosti za vas.
Na vama je da dobro spremite knjigu, da učite i da se trudite. Uvek postoji šansa.
Još nešto: Nemojte dozvoliti da vas obeshrabre razni komentari što se samog upisa tiče. Samo napred, glavu gore i verujte u sebe, ( zvučim k'o neka mama, al' ajde. ) z:lol:
Srećno i od mene! z;)

Caos, ja cu ove godine upisati psihologiju u Beogradu i pocela sam sa ucenjem Ziropadje pa me interesuje koliko su pitanja na testu znanja detaljna,jer cesto se u tekstu spomene neko istrazivanje i onda u zagradi pise neko ime koje btw nije prevedeno na srpski...Nadam se da to ne moram da ucim? :D

ne moras to da ucis, kao ni pojedinacne korelacije iz datih tabela, ili neke podatke istrazivanja (npr. procente) ali sve ostalo dolazi u obzir... ;)

U NS se polze rotova knjiga, iz kog razloga uci iz knjige "Psihologija"??? bilo bi dobro da nabavi i knjigu "Uvod u psihologiju", moze da se poruci preko interneta, jer stvarno ne znam ima li razlika... Ova ziropadjina knjiga je u odnosu na rotovu slozenija i vise izdetaljisana, ali je zanimljiva... Ja je savladjujem vec duze vreme, ali sa pauzama i po nedelju dana i bez preslisavanja...

1.Ko je dobio NIN-ovu nagradu za roman godine 2011.
a) svetislav basara b) aleksandar tišma v) slobodan tišma g) gordana olujić d) dobrica ćosić
2. Kada cujemo na dnevniku depresijacija valute, misli se na?
inflacija, devalvacija, smanjenje protoka novca, deflacija,
3.U kom sportu će se na Olimpijskim igrama u Londonu takmičiti Nađa Higl?
skok u vodu, odbojka, plivanje, rukomet, tenis
4. (Pikaso : gospođice iz Avinjona = Vermer :
devojka sa bisernom mindjusom, radjanje venere, belo na belom, suncokreti

5. Šta znači biti konsterniran?
ukocen, zaprepascen, razbarusen . .
6. Šta spaja pisca Danila Kiša i slikara Rembranta ?
nocna straža, peščanik, čas anatomije, grobnica za borisa davidoviča,

7. Nesto kao: Ako se razdaljina izmedju Zemlje i Sunca poveca 9 puta, za koliko se smanjuje intenzitet gravitacitacione sile?
a. 9 puta b. 3.1 c. 81 d. Pi e. 9 Pi

8. Zigi Stardast je povezan sa kojim muzicarem?
majkl džekson, igi pop, dejvid bouvi,

9. Šta je vajat? (
10.Džetleg je...
avion koji dostavlja gorivo avionima u letu, titula za najbolje noge, poremecaj spavanja koji se javlja promenom vremenskih zona, podrgni naziv za jat avione

11. Koji predmet meri nadmorsku visinu
altimetar, higrometar, aerometar,

12. Ko je kompozitor „Vltave“
bah, smetana, straus, betoven, mocart

13. Ko je osnivač rastafarijanizma? (Rastafarijanstvo
hajle selasije, rasta farani,

14. Kakav značaj ima 1. Januar u hrišćanskom svetu?
isus se rodio, isus je vaskrsao, isus je obrezan, isus je razapet, nema veze sa isusom
15. Ius primae acte noctis je pravo.
nasledjivanja prvog sina, prve bracne noci,

16. Šta od ponuđenog nije merna jedinica?
mihron, farenhajt, luksor,
17. Kakve veze sa kolima ima obrtni momenat?

18. Albert Uderzo i Rene Goscinny su tvorci kog stripa ? a) Betmen, b) Tin Tin, C) ASTERIKS i Obeliks, d) ?, e) ?

19. Hetera je...
20Inverzna logoritamskoj funkciji je. .

21. Po Hajzenbergovom principu neodredjenosti?

22. Šta se ne podudara?
a. Mongolija – Ulan Bator b. Ugurgvaj – Montevideo c. Island – Rejkjavik d. Kenija – Kinsasa. Dakle odgovor je pod d.

23. Šta je solilokvij?

24. Pravilno napisana reč: a) pretsednik, B) INDETIFIKACIJA, c) prethodni bezkonačno

25.. Ko je podelio nagradu za najboljeg fudbalera 20. Veka?
26.Eneolit je:

27. Cern se nalazi u...

28. Parsek je?
29 Ekumenizam je..
30.Jasan i razumljiv govor je?

Nisam mogla da se setim ponuđenih odgovora.

Са овим пријемним никад не можеш знати на чему си и колике су ти шансе зато што се полаже ТОИ на коме ћеш можда имати среће или пак нећеш.
Стога ако се одлучиш да полажеш, обавезно припреми резервну опцију. Добра вест је што је Филозофски ове године увео листе жеља, тако да можеш да ако пропаднеш на психо ипак упаднеш на историју уметности, филозофију или неки други смер (наравно ако си за те области заинтересована).
Што се тиче бодова, ове године је било потребно 78. за буџет, а колико видим на листи уписали су и неки са 31 бод из школе. Углавном, ако имаш мало бодова из средње, мораш екстра урадити тест знања и уз то солидно одрадити ТОИ (15+ бодова).

Back