Misli i stavovi kog filozofa vas najviše nerviraju i zašto?
Ko vam ide na živce?
Sa kim se apsolutno ne slžete i zašto?
Ko vam ide na živce?
Sa kim se apsolutno ne slžete i zašto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bolid........Niče...
Muči me godinama sud prema njemu ?
Da li je bio skriveni dijabolik ili mediokritet, pitanje je oduvek ?
Heidegera mozda mozemo shvatiti sa jedne strane kao pesimistu, ali priznajem divim se jacini njegovih "osecanja" iz kojih su proizasle iskonske istine o svetlosti i tami samog razuma... Mozda je jedini koji je istovremeno prevazisao nebesku mudrost... prosto me nervira koliko me i odusevljava...
...slazem se sa izrecenim stavom o H. osim da je ...mozda prevazisao nebesku mudrost ". Da li se moze prevazici Nesto sto je moguce , u gornjoj granici, samo dotaci ili patinu ocistiti . Slazem se u hajderovsko pomjeranje metafizike prema logici i Njegovo setanje po nebeskom ali nadilazenje istog je , po meni, nemoguce jer uvodimo pojam " drugo nebesko tj. Nadnebesko !?
Naravno, relativan pojam, ali prevazici poznato je moguce samim tim kada ga prepoznas, shvatis i trazis dalje, nastavljas potragu majeutickom metodom, introspektivom i dr... Mozda nisam u pravu... Ako postoji nebesko, zasto ne bismo uveli pojam Nadnebeskog?
Ovde je zenska jedinka u pitanju, pozdrav Faraonu.
Heidegera mozda mozemo shvatiti sa jedne strane kao pesimistu, ali priznajem divim se jacini njegovih "osecanja" iz kojih su proizasle iskonske istine o svetlosti i tami samog razuma... Mozda je jedini koji je istovremeno prevazisao nebesku mudrost... prosto me nervira koliko me i odusevljava...

hmmm ...Mislis da bi se Rousseau i Heideger onda fino slagali, a Schopenhauer je prosto neko ko nije pronasao svoj simbolizam... My humble opinion.![]()
ne znam. Znam, bio je nesrecan razmisljalac ... ekscentricar ... volio prirodu, boje ... mozda bi se razumeli i jednu casicu
skupa popili da nije u pitanju razlika u godinama 
Svi filozofi bez jasnog konceptualnog okvira.

Jesi li često mašila temu na pismenim zadacima iz Srpskig jezika?E da, ni oni pre Sokrata nisu losi![]()

Mala ispravka, nije jelenko nego jelen.co , ali pošto si ti jedna dobrica oprostiću ti.kao autor teme, jelenko, koji filozof tebe najviše nervira i zbog čega??
Jesi li često mašila temu na pismenim zadacima iz Srpskig jezika?![]()