Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ma teško je naći posao u struci šta god da završiš na filološkom ako nisi naj naj (osim par smerova koji proizvode radnike koji su uvek potrebni, tipa srpski, književnost, engleski, mada se anglisti stalno žale da posla nema ali fora je u tome što nema fensi posla kojim bi oni da se bave, a u prosveti su deficitirani)

u tom smislu to je jako smešan fakultet - imaš lepo i široko obrazovanje s kojim ne možeš ništa a možeš da obavljaš 1001 stvar za koju ti nije trebao filološki

javljam kako je meni za jedno godinu, dve

Nadam se... Al stvar je u tome sto nemam predstave sta bih studirao. Ne znam ni sta me interesuje u zivotu. Ono sto mi se svidelo, upisao sam kao srednju, al kad sam video kakva je elektrotehnika: Ne, hvala! Ne kazem da mi ide lose. Prolazim sa cetvorkom al uopste mi se ne svidja... Sad sam u jako velikoj konfuziji.

ma teško je naći posao u struci šta god da završiš na filološkom ako nisi naj naj (osim par smerova koji proizvode radnike koji su uvek potrebni, tipa srpski, književnost, engleski, mada se anglisti stalno žale da posla nema ali fora je u tome što nema fensi posla kojim bi oni da se bave, a u prosveti su deficitirani)

u tom smislu to je jako smešan fakultet - imaš lepo i široko obrazovanje s kojim ne možeš ništa a možeš da obavljaš 1001 stvar za koju ti nije trebao filološki

javljam kako je meni za jedno godinu, dve
Heh,ja ti zelim uspeh.Zasluzujes. ;)
Meni je vec dugi niz godina zelja da upisem anglistiku (kad zavrsim gimnaziju,ofc) ,ali bih voleo da radim u prosveti. ;)

Back