Filološki fakultet

Kedi:
Radivoje je super! Sa sve onim njegovim dlakama na prsticima...
Auuu, Mirka, nisam ni mogla da predpostavim koliko su te istraumirali...
Zao mi je sto niste, ako jeste ispravite me, slusali predavanja Zorice Becanovic, Novice Milica i Brane Miladinov...Oni vade prosek, sto se mene tice, opsteg utiska o studijama.
Ono sto sam cula je da je Kvas poceo da ispituje studente 05 na opstoj. Mislim, nas sa 06 je gledao kao niza bica, predpostavljam da ce se taj trend nastaviti.

pa to je dobra vest! :D Ja sam s njim imala lepu komunikaciju!!!
Mada sam čula da inače ima potcenjivački stav..:roll:

Mirka šizika:
Ma koji istraumirali...to je nista...ZAGORCALI 7 GODINA ZIVOTA....Da se ne ponavljam sve sam vec rekla na nekoj od predhodnih strana...

Srecom opametila sam se i zbrisala. Sad sa lakocom pricam o njima. Al posledice jos vucem.Ne mogu cudom da se nacudim kako fakultet moze da bude...normalan ,da ne kazem opusten!!!!

Sve cekam da se nesto negativno desi na ovom novom a nista ...pu pu pu da ga ne ureknem ...za sad sve tece ...smireno...bez stresa...u kontikuitetu i u saradnji sa profesorima...

Ej jesam Vam rekla da cu na POSTDIPLOMSKE.????
Odlucila sam 99 % .
Kad moze EKSTRA NENA da bude MASTER e mogu vala i ja... :wink:

hu......energetski vampirizam, tako se to zove, mila moja :)

Pazi, meni sračunali na Filološkom (apsolvent, opšta + 20.vek + diplomski, ne računam metodiku i te sitnice) - trebalo bi mi 2 godine da završim a ali ako bi mogla nekako da ne radim :twisted:
Uz posao, pa, brat bratu - 3 godine :shock:
Ma mislim doviđenja.
Pa CELE studije po Bolonji traju tri godine!!!!

Ako hoces one tri da skratis na jednu, mogu da ti dam hrestomatije i skripte. Sve na jednom mestu! Sve sam pokupila od ovih mojih strebera...
I ja sam imala fino iskustvo sa Kvasom, ali jednom prilikom u gradu, na nekom koncertu...
Na ispitu me gledao bledo..Ja prva godina, hocu da dam anticku u septembru, sva isprepadana...Ja hocu index nazad, on mi ne da...Polozila sam ispit, ali sam zapamtila njegove sitne ocice koje me gledaju i nista mi ne govore...
O Pedjinom kursu postoje informacije na sajtu fil faka...Danas cu da zvirnem malo...

Ljudi, ja sam sasvim slucajno upala ovde i potpuno sam zgranuta!
I ja sam student 05 od '97. i bas razmisljam da odm sutra do fax-a da prijavim prokletu dubrovacku...
Mirka, generacijo...kakve su to pretnje bile u pitanju da ce te ispisati zauvek sa filoloskog?
Slazem se sa svima vama...ali nesto mi se ne mili da odustanem...i uvek pomislim - 'Jelo, kad si polozila estetiku...onda mozes sve!'
Pozdrav!

Jelo drugarice ja sam ti skroz generacija...Znamo se sigurno ...zajedno smo piskile u pesku... :wink:

Ovako stoje stvari, novi zakon predvidja da se fakultet zavrsi u roku od 8 godina ako traje 4 ili 10 godina ako traje 5 , znaci duplo od broja godina .Tolerisu da padnes svaku godinu po jednom.

Tako su me prosle godine prilikom obnove opomenuli da ako ne upisem cetvrtu ovog oktobra sve sto sam do tad radila puj - pike - ne vazi , te da me ispisuju.

Sad , nisam proverila dal jesu ili nisu , u oktobru kad sam podizala potvrdu o polozenim ispitima jos sam bila upisana...Al tamo se vise ne vracam , sve i da mi sad kazu da cu samo svojom pojavom da dobijem diplomu. A-a nema sanse....Rekla Mirka zbogom FF-u.

Ako treba knjiga javi se...
Imam nesto za bacanje... :wink: :lol: :wink:

Mislilm da se to odnosi na mene jer sam spomenula estetiku...htedoh da kazem da sam se do sada najvise namucila upravo s tim ispitom... Zapravo treba da upisem IV al' me ova Dubrovacka nesto uzasno usporila...
Verujem da je u pitanju nedostatak entuzijazma, ispit sam po sebi nije bauk.
Ljudi, najiskrenije vam kazem - desilo mi se da sam se jednog jutra probudila sa 30 godina, bez motivacije, sa varjacom u rukama... ma ne mislim ja da je lose posvetiti se deci i porodici u potpunosti - nego me tisti ono licno, unutrasnje neraspolozenje...i jos kada se setim te estetike, pa dijalektologije...ne mogu da dignem ruke od toga.
U cilju predanosti Filoloskom i veceg angazovanja - napustila sam posao u oktobru i prvi put od '98. ja ne radim!
...

zoranpetrovic84:
Aj'neko neku spiku o engleskom!?

Engleski! O tome bi mogla knjiga da se napise, samo ne znam ko bi to citao!
Ljudi, evo ja sam na 3. godini filoloskog, mrzim ga, mislim da je potpuno beskoristan, zastareo, ali - nije bas toliko tezak! Pa sta da kazu oni sa elektrotehnike?! Ja sam prilicno nezainteresovana, pa opet sve u roku - do sada! Sad sam dosla iz Amerike, obnovila trecu zbog toga, I NE MOGU VISE DA IDEM NA TO ***** OD FAKULTETA!!!
Pozdrav svim studentima filoloskog koji isti mrze!

Da, ja sam na engleskom, mislim da je to ipak lagano. Kod nas je 90% preslo sada u 4. godinu, sve u roku. Pretpostavljam da su srpski smerovi tezi, ali verovatno ni ljudi nisu bas nesto motivisani, jer to stvarno nema smisla studirati. Mnogi su tu dosli samo zato sto se lako upisuje ili nisu znali sta bi drugo. Ja se nekako tesim - pa 'ajde, imacu ja nesto da radim sa tim engleskim, pa me to vuce napred... A njih sta motivise - stvarno ne znam. 'Ajde da imam neki fakultet?!

Al lupetas Princezo...za medalju...jesi nekad razmisljala da ljudi vole da citaju, da izucavaju knjizevnost, da studiraju nesto iz ljubavi , a ne iz koristi?????

Svi koje sam upoznala na knjizevnosti imaju jasno definisan cilj zasto su to upisali..i ne da se tesko upisuje nego bre boli glava koliko ljudi stoji i ceka ko ozeblo sunce jel iznad ili ispod crte...stvarno ne kapram odakle ti ideja da se to studira jer se nije imalo nista drugo ili se nema bolja ideja....

Takvu glupost nisam skoro cula , al verujem da stvarno to mislis...Valjda zato sto nisi upucena sta se tu u stavri studira...Samo jedno te molim..u ime svih nas koji smo se polomili i preznojili na toj "laganoj" katedri za srpski jezik ili knjizevnost...KAd sledeci put pomislis da das takvu izjavu prvo se raspitaj...I to podrobno....

Mirka šizika:
Al lupetas Princezo...za medalju...jesi nekad razmisljala da ljudi vole da citaju, da izucavaju knjizevnost, da studiraju nesto iz ljubavi , a ne iz koristi?????

Svi koje sam upoznala na knjizevnosti imaju jasno definisan cilj zasto su to upisali..i ne da se tesko upisuje nego bre boli glava koliko ljudi stoji i ceka ko ozeblo sunce jel iznad ili ispod crte...stvarno ne kapram odakle ti ideja da se to studira jer se nije imalo nista drugo ili se nema bolja ideja....

Takvu glupost nisam skoro cula , al verujem da stvarno to mislis...Valjda zato sto nisi upucena sta se tu u stavri studira...Samo jedno te molim..u ime svih nas koji smo se polomili i preznojili na toj "laganoj" katedri za srpski jezik ili knjizevnost...KAd sledeci put pomislis da das takvu izjavu prvo se raspitaj...I to podrobno....

Znala sam da ce se neki ljutiti, ali to je samo moje misljenje... Znam ja da je to lepo, i nisam rekla da je lako. Raditi nesto cisto iz ljubavi i entuzijazma u danasnje vreme je stvarno za svaku pohvalu. Lepo je sto si ti zadovoljna svojom katedrom i profesijom, ja samo kazem da JA to ne bih mogla...Cini mi se da ti taj smer daje samo jednu opciju - da radis u skoli, a ja nisam bas time odusevljena, a nije ni moja drugarica, koja to studira iz ciste ljubavi...Ali, mozda nisam dovoljno upucena - prosvetli me...

...raste tenzija izmedju forumasa...
Mirka - svaka cast! Vidim da ti Filoloski nije u potpunosti ubio ljubav prema knjizevnosti i nasem predivnom srpskom jeziku!
Princezo, naravno da imas prava na svoje misljenje, no moram da ti skrenem paznju da gresis u pojedinim stvarima. Smerovi na kojima se izucava srpski jezik i knjizevnost pruzaju mnogo vise opcija sto se tice posla. Verujem da to niko ne upisuje iz dosade ili neodlucnosti...bilo bi besmisleno prolaziti kroz takvu torturu...kad postoje Pravni ili Visa Poslovna itd.
Eto, moje misljenje je da strane jezike sasvim lako ljudi mogu nauciti i bez fakulteta...
Ps. Nemam nameru da omalovazavam nikoga.

Svasta sam jos htela reci ...al sam odustala....ne ide , majka sam maloletnog deteta ...
Nek misli "neupicena" sta joj je drago , sto rece ima prava na svoje misljenje... naravno da ima ..ovo je demokratska drzava , demokratski forum , demokratija je svuda oko nas...demokratija nas je odrzala njojzi hvala...

Ja znam zasto sam upisala knjizevnost ..i danas nakon svega ne odustajem od svojih prvobitnih razloga ...Odustala sam od filoloskog ali ljubav prema knjizi mi niko ne moze ubiti..ni VLADETA JANKOVIC ( kad me gadja indeksom) , ni ZLATA BOJIC ( ili kako li se vec preziva ) ni BABETINA U 35 -oj ZORICA ( kad mi kaze da moj rad nije na nivuo..) ....Ne dam se ja ....Citam i dalje , uzivam ...

Serbian Princess:
Da, ja sam na engleskom, mislim da je to ipak lagano. Kod nas je 90% preslo sada u 4. godinu, sve u roku. Pretpostavljam da su srpski smerovi tezi, ali verovatno ni ljudi nisu bas nesto motivisani, jer to stvarno nema smisla studirati. Mnogi su tu dosli samo zato sto se lako upisuje ili nisu znali sta bi drugo. Ja se nekako tesim - pa 'ajde, imacu ja nesto da radim sa tim engleskim, pa me to vuce napred... A njih sta motivise - stvarno ne znam. 'Ajde da imam neki fakultet?!

ma vidi, ni ja nikad ne bih upisala srpski i knjizevnost, ali nije ni to lako... ne znam kako ostale grupe, ali pouzdano znam za 06 da uopste nije naivno.... i odakle ti to da se tu lakse upada?

Jelo, tacno je da jezik mozes da naucis i van fakulteta, ali se na faxu uci jos jako puno stvari koje imaju veze i sa jezikom i knjizevnoscu, a koje ces tesko nauciti na nekom drugom mestu... slazem se da je gradivo pomalo nefunkcionalno, ali studije jezika su ipak studije jezika.

schatje:
ma vidi, ni ja nikad ne bih upisala srpski i knjizevnost, ali nije ni to lako... ne znam kako ostale grupe, ali pouzdano znam za 06 da uopste nije naivno.... i odakle ti to da se tu lakse upada?

Jelo, tacno je da jezik mozes da naucis i van fakulteta, ali se na faxu uci jos jako puno stvari koje imaju veze i sa jezikom i knjizevnoscu, a koje ces tesko nauciti na nekom drugom mestu... slazem se da je gradivo pomalo nefunkcionalno, ali studije jezika su ipak studije jezika.

Znam da nije lako, mnogi i ne znaju sta ih tamo saceka. A ovo da se na pojedine smerove lako upada, to je bar moje iskustvo sa nekim ljudima koje znam a koji su to upisivali. Oni smerovi koji obuhvataju i opstu knjizevnost su izuzetno zahtevni, to znam, i to su upisivali vec malo ambiciozniji. Opet kazem - moje iskustvo...
Kada bi se engleski malo modernizovao, to bi mogao da bude super smer...A na kom si ti smeru?

Back