Filmski klub - glasanje za komediju

• Začetnik teme Začetnik teme Fakje
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gledamo ovu komediju

• 1) Klovn: The Movie

glasova: 0 0,0%
  • 2)Thoroughbreds

glasova: 2 100,0%

• Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .
Moje mišljenje o Uncut Gems: prilično dobro. Svideo mi se i prethodni film braće Safdi, Good Time, koji sa ovim deli puno dodirnih tačaka, ali je Uncut Gems ambiciozniji rad.

Uglavnom mogu da potpišem Emihsove utiske. Kroz spregu nemirne kamere i konstantnog pričanja uglas brojnih likova koji naseljavaju scene, reditelji su upečatljivo oživeli ionako tenzičan scenario. Muzika oplemenjuje film duhovnošću i emocijama koje možda nisu imanentne u scenariju, a pohvaliću i lepu, naturalističku fotografiju.

Možda je ta priča o idiotu koji srlja u propast zbog svojih glupih odluka pomalo kliše, ali ok. Prisustvo stvarnih ličnosti u priči doprinosi realizmu i utisku da je ovo moglo, zapravo, da se desi. (U vezi sa tim - Kevin Garnet je impresivno odglumio za nekog kome je ovo prvi glumački napor.) Dopale su mi se i neke nijanse u prikazu karaktera, koji deluju prilično ubedljivo i ne mogu se posmatrati u crno-belom ključu. Braća Safdi su cool u mojoj knjizi.

Što se tiče Prisoners, taj film sam sad već davno gledao, ali dopao mi se. Da li da se ljudi koji su glasali za taj film izjasne šta misle o njemu, pa da idemo dalje, eto, komedije nismo gledali ovde pa ja predlažem Thoroughbreds

На комедијама сам најтежи, али ево једна данска која је изазивала блентав кез од почетка до краја.
Болесно бизарна комедија која има чак и наставак.Мој предлог.
https://www.imdb.com/title/tt1680136/?ref_=nv_sr_srsg_6

Штета што више људи не учествује у филмском клубу.

Patoloski kockar, cak i da je preziveo i vratio dug ponovo bi upao u jos dublje sranje kad tad, onakav epilog je bio neizbezan
Naravno, samo mi takva priča o liku koji zbog svojih ličnih mana povlači sve pogrešne poteze i srlja ka neizbežnoj propasti deluje generički.

Još bitnije, meni ovaj lik nije bio ni po čemu poseban. Jedno je kad npr. Skorseze snimi film, Raging Bull, o takvom liku koji je sa jedne strane izuzetan, a sa druge strane budala - u tom slučaju, takav lik je zaslužio da se snimi film o njemu. Ali, kad je neko neizuzetna budala, čemu ovakav film o takvoj osobi? Uz to, o problemu zavisnosti od kocke u Uncut Gems malo je toga rečeno; tema jedva da je načeta.

Iz moje perspektive, upravo je ta neizuzetnost protagoniste ono što znatno srozava vrednost ovog filma, a sve mi se čini da su braća Safdi projektovali film kao da je reč o nekakvom upečatljivom tragičkom anti-heroju. Kad ono - najupečatljivija stvar u vezi sa tim karakterom je to što ga glumi Adam Sendler, od koga se ovakve uloge ne očekuju.

Usput, ovakav epilog je svakako neizbežan i jer bi inače ispalo da filmadžije šalju vrlo neodgovornu poruku. Tako da je u toku poslednjih pola sata filma jasno da se stvari neće dobro završiti po Hauarda. U suprotnom, iz filma bi se moglo pročitati: ''Dragi gledaoci, kockajte se do mile volje i ništa se ne brinite, biće sve ok na kraju".

@Fakje мој предлог да одредиш колико дана трају предлози за филм, колико дана анкета а колико дана време за гледање и коментарисање.
Recimo 2 dana za predloge, 2 dana za anketu, 7 dana za gledanje i komentarisanje. Možemo da nastavimo diskusiju o Uncut Gems slobodno, iako smo već dali predloge za komedije.

Back