Filmovi po video igrama

Übermensch

Iskusan
Poruka
6.016
Trziste video igra je ogromno i trenutno nadmasuje filmsko,ali i pored gotovo da nema filma po video igri koji valja.
Nadu budi izlazak mass effect filma posto je to ekranizacija trenutno mozda i najvece igre na igrackom nebu...
Pa vase misljenje o ovoje temi i ako imate nabrojte nekog od svojih favorita...

vecina danasnjih holivudskih filmova i izgleda kao da su video igre u pitanju. ako neki reziser i snima film po video igri onda je verovatno u pitanju nedostatak maste i originalnosti i namenjeno je tinejdzerskoj publici koja je operisana od ukusa. tomb raider,resident evil,max payne,uh nemam bas zelju da gledam takve gluposti

vecina danasnjih holivudskih filmova i izgleda kao da su video igre u pitanju. ako neki reziser i snima film po video igri onda je verovatno u pitanju nedostatak maste i originalnosti i namenjeno je tinejdzerskoj publici koja je operisana od ukusa. tomb raider,resident evil,max payne,uh nemam bas zelju da gledam takve gluposti

Cak je onomad i Kusturica za Avatar rekao da je video irgica i nije bio daleko od istine naravno.

Do sada, ni jedna ekranizacija filma urađena na osnovu neke video igre, nije ispunila moja očekivanja.
Resident Evil su prosto upropastili, mada ni poslednji delovi igre nisu zadovoljili. Nema ni R od Residenta, kao ni H od Horora. Slično je i sa filmom Silent Hill.
Jako je teško preneti dobru atmosferu iz video igre na veliko platno. Još ako ne prati priču iz igre već izmisle nešto novo, ništa od uspeha.

Max Payne igra sto se tice kvaliteta price,moze da se meri apsolutno sa bilo kojim filmom u zadnjih 10 godina,bezi ikakvog problema.Prosto tako noir umetnicko delo nije vidjeno od 50-ih...

Jako je teško preneti dobru atmosferu iz video igre na veliko platno. Još ako ne prati priču iz igre već izmisle nešto novo, ništa od uspeha.

Ovo sam i ja rekao više puta.. Video igru (dobru igru) proživljavaš, uživiš se u priču jer si ti glavni akter i tebi se dešava sve to.. Gledanje filma je praćenje junaka kroz njegove doživljaje.. Nisam gledao mnogo filmova rađenih po igrama, ali jednostavno.. I'm not feeling it

Prvi COD je u potpunosti napravljen po filmovima..

... ne secam se davno sam igrao, pomesali su mi se COD 1 & 2 sa Mohom i svim onim ekspanzijama,... ja se secam ovog ulaska u Foy,& odbrane linije u Ardenima, a na istocnom frontu... ulazak u Staljingrad lici na Enemy at the Gates...

... Mohu Airborne nikad nisam igrao jer nemam dovoljno jaku masinu... ali je isti intro kao i pocetak druge ep BoB-

Poslednja izmena:

Back