Fiksne zvezde

Mora da me vadi Sirius fiksna zvezda magnitude od -1.4, u konjukciji sa mojim natalnim jupiterom..\
nalazi se na longitudi 12s-14s u Raku u periodu od 1900-2000 godine
a u mom natalu je na 13 stepenu Raka, moj Jupiter na 12 stepenu raka....

General influence of the star: According to Ptolemy it is of the nature of Jupiter and Mars and, to Alvidas, of the Moon, Jupiter and Mars. It gives honor, renown, wealth, ardor, faithfulness, devotion, passion and resentment, and makes its natives custodians, curators and guardians. It also gives danger of dog bites, and two examples of this effect will be found under Procyon. (Robson).

izvinjavam se mrzi me sad da prevodim....
uglavnom daje cast,bogatstvo,slavu, cuvenje,renome, dobar glas, vernost, odanost, strast i zlopamcenje i odbojnost prema nekim stvartima, daje vam osobine staratelja, cuvara i zastitinika
ima osobine planeta Meseca, Jupitera i Marsa

Ps. eto ipak sam prevela :))))))))))))

Najsjajnije zvezde po znacima

Ovan

Deneb Kaitos-Difda 1s-2s [1900-2000]-Uticaj konstelacije -prouzrokuje ljenost i inerciju, ali samo da bi otkrila emotivnu i darezljivu prirodu osobe, sa sposobnoscu da komanduje posebno u ratu. Daje natalcu privlacnost, razboritost, srecu pored mora i zemlje i pomaze oko otkrivanja izgubljenih stvari
Uticaj zvezde- izaziva kod osobe autodestruktivnost brutalnom snagom [moci], obescascenje, nesrecu i kompulsivne promene
Osoba ima prepreke i ogranicenja u svim oblastima zivota i fizicki i mentalno

Algenib 7s-9s
Erakis 8s-9s
Alderamin 11s-12s
Alpeheratz 12-14
Mirach 29sOvna - 00Bika

Bik
Mirach 29sOvna - 00Bika
Mira 00-01
Sheratan 02-03
Caph 03-05
Hamal 06-07
Schedir 06-07
Almach 12-14
Menkar 12-14
Rucha 16-17
Algol 24-26 -demonska zvezda, satanska glava, brdo leseva
sto su nazivi u raznim kulturama, arapskoj, jevrejskoj itd
Izaziva zlostavljanje, nesrecu, odrubljivanje glava, vesanje ljudi,smrt na elektricnoj stolici, mafijaske obracune
Najzlobnija je zvezda na nebu....

Blizanci

Mirfak 00-02
Aldebaran 08-09
Rigel 15-16
Bellatrix 19-20
Arneb 19-21
Capella 20-21
Phact 20-22 - dobrocinstvo, optimizam, blagostanje
Mintaka 21-22 -daje srecu i blagostanje
El Nath 21-22 - daje bogatstvo, slavu i ravnodusnost prema dobru i prema zlu.
U konjukciji sa Marsom dobar advokat i govornik.

Alnilam 22-23- daje uzivanje velike slave i casti u narodu. U konjukciji sa Marsom daje svadje, gubitke na sudu, neslaganje u porodici , lose zdravlje i nasilnu smrt

Alnitak 23-24- snaga, energija, industrija, organizacione sposobnosti, opsta poznatost {cuvenje, mozda i po losem glasu}, dobra sudbina, sreca koja traje, britak um,i odlicna memorija

Saiph 25-26
Polaris 27-28
Betelgeuse 27-28

DjuraMornar:
Poima nemam o njima...
Slucajno sada videh ga ( Mozda ) kod mene igra ulogu Antares ,posto je u strelcu na 9step....a meni je tu Neptun ,doduse na 7 i 30 ...hm...ako je dozvoljen taj orbis od 1 i nesto....? I da li se to uopste tako gleda ? I sta u opste znaci kada je u konjukciji sa Neptunom ? I i i i i ....? :)

Antares je bio na 8s22" Strelca 1900 godine, a 2000 g. na 9s46" Strelca
a u tvojoj karti je bio na 9s24' Strelca u momentu tvog rodjenja
posto je ovo sjajna zvezda magnitude 0.98..uzima se orbis od 2, jer kazu da deluju cak i na vecem od 2....
a u konjukciji sa tvojim neptunom

Antares With Neptune: Shrewd, cunning, unbalanced and mentally unsound, secretive but apparently candid, dishonest, tendency to theft, economical, untruthful, strange religious ideas, evil environment, gain through hard work, sudden and unexpected death brought about by treachery or through enemies who will escape retribution. (Robson).

ali to sam ti vec kopirala, prevescu posle , sad nemam vremena....
a ako znas engl. bar malo snaci ces se, uzmi recnik za neke reci i nema frke...
ne mogu ni ja ovo da prevedem iz taka bez recnika:)

Fiksne Zvezde

Rak

Mirzam 05-07

Alhena 07-09-Konstelacija Gamma Gemmini {blizanci}, zvezde "u stopalima" Blizanaca imaju prirodu slicnu Merkuru a pomalo i Venere, sjajne zvezde "u butinama" Blizanaca imaju prirodu slicnu Saturnu - Uticaj konstelacije - izaziva nevolje i obescascenje [osramocenje], bolest, gubitak srece i bogatstva, i opasnost za kolena.
Uticaj Zvezde - daje naklonost umetnosti ali daje izlozenost nezgodama sa stopalima.

Sirius 12-14-daje cast,bogatstvo,slavu, cuvenje,renome, dobar glas, vernost, odanost, strast i zlopamcenje i odbojnost prema nekim stvartima, daje vam osobine staratelja, cuvara i zastitinika

Canopus 13-14 mag -0.9- Uticaj konstelacije [sazvezdja}Uspeh u trgovini i kroz putovanja.Velika snaga Uma i Duha. Povezana sa smrcu utopljavanjem.Ima prirodu Saturna, Jupitera, Meseca i marsa. Daje konzervativizam,siroko i detaljno znanje, putovanja i obrazovni rad i menja zlo u dobro.

Castor 18-20
Adara 19-20
Pollux 21-23
Wezen 22-23
Procyon 24-24 mag 0.5
Aludra 28-29

Lav

Kochab 11-13
Dubhe 13-15
Naos 17-18
Merak 18-19
Alfard 25-27
Algieba 28-29
Regulus 28-29
Phecda 29Lav-00Devica

Fiksne zvezde dobijaju na značaju samo preko vrlo bliske konjunkcije sa planetom ili vrhom neke kuće. Najbitnije za astrološku analizu su one prve veličine i najbliže ekliptici poput "kraljevskih zvezda" sa četiri nebeske strane: Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut.

Aldebaran, "oko bika" (trenutno na 9* 48' blizanaca)
Veličina: 1.
Priroda: Mars
Daje sa jedne strane, počast, bogastvo i popularnost, a sa druge, neslavan kraj i nasilnu smrt.

Regulus, "srce lava" (trenutno na 29* 51' lava)
Priroda: Mars, Jupiter
Naglašena kod vladara ali i pionira u različitim oblastima. Izuzetno povoljna za napredak, slavu i akciju u svetu, ali kao i sve fiksne zvezde, gotovo redovno dovodi do neslavnog kraja.

Antares, "srce škorpije" (trenutno na 9* 47' strelca)
Priroda: Mars, Jupiter
Generalno dobra, naročito za uspeh u vojnoj profesiji. Loša strana: nasilje i opasnost od vode.

Formalhaut, (trenutno na 3* riba)
Priroda: Venera, Merkur
Sklonost lagodnom i raspusnom životu, boemstvu. Opasnost od ujeda opasnih i otrovnih životinja.

Za astrologiju su od značaja i Spika, "klasje device", koja se trenutno nalazi na 23* 51' vage, prve veličine i venerine prirode i, kao najozloglašeniji i najmalefičniji, Kaput Algol, "meduzina glava", skup ekliptičnih zvezda neverovatnog izgleda u sazveždju Perseja, tradicionalno vezan za gubljenje glave, bilo bukvalno, bilo metaforički.

Fiksne zvezde ili nekretnice često su ključ za astrološko objašnjenje neobične i vanredne sudbine. One, ponekad, mogu promeniti opšti utisak stvoren analizom redovnih astroloških elemenata.

Plus Algol u konjukciji sa nekom planetom ili kucom ili itd...
znaci takodje probleme sa vratom i grlom , simbolika (gubljenja i odsecanja glave)
npr moj osecaj kao da ce vrat da mi se slomi i otpadne, jer imam problem s njim...
a konjukcija sa severnim cvorom znaci da je u pitanju moja neplacena karma, koju sad moram da prozivim....
sto posto sam nekome odrubila glavu, a prethodno sam mu odsekla obe noge u kolenima u proslom zivotu....
:(
ne zezam se

Sta znaci ovo

Algol With Mars: or if Mars be elevated above the luminaries when Algol is angular, the native will be a murderer who will come to an untimely end. The same is caused by Algol angular or with the hyleg. (Robson).

hyleg = ?
angular = nagnut, pod nekim uglom?

ako je mars uzdignut iznad svetlosti kad je Algol nagnut..
ili tako nesto....?

tada ce osoba nosioc natala biti ubica koji ce doziveti preranu smrt.....

to je Algol konj. Mars

Bebo...ako tako nastavis nema sanse da sebi nesto ne pronadjes pa sve da ti je natalna kao kod Klinta Istvuda koji puca od zdravlja !!! Grozno je bre ovo...Uplasio bi se i bananaman.....i betman i svi redom.....Zbunila bi i Agatu Kristi!!!

DjuraMornar:
Bebo...ako tako nastavis nema sanse da sebi nesto ne pronadjes pa sve da ti je natalna kao kod Klinta Istvuda koji puca od zdravlja !!! Grozno je bre ovo...Uplasio bi se i bananaman.....i betman i svi redom.....Zbunila bi i Agatu Kristi!!!

Jel znas da je Agata Kristi po natalnoj ustvari masovni ubica, ili serijski ubica koja je svoje ubilacke nagone pretopila u knjige?:))))

al nemam ja marsa na algolu, samo pisem sta znaci:)

beba_toronto:
Sta znaci ovo

Algol With Mars: or if Mars be elevated above the luminaries when Algol is angular, the native will be a murderer who will come to an untimely end. The same is caused by Algol angular or with the hyleg. (Robson).

hyleg = ?
angular = nagnut, pod nekim uglom?

ako je mars uzdignut iznad svetlosti kad je Algol nagnut..
ili tako nesto....?

tada ce osoba nosioc natala biti ubica koji ce doziveti preranu smrt.....

to je Algol konj. Mars
Bebo to znaci da je Mars orijentalan-iznad Sunca. TO se odredjuje tako sto vratis Sunce na ascedent i pogledas da li je Mars u 7,8,9,10,11,12 kuci odnosno iznad horizonta.
Moj Mars na Algolu je okcidentalan(ispod Sunca) pa ja valjda necu biti ubica, a?

Jamacha:
Bebo to znaci da je Mars orijentalan-iznad Sunca. TO se odredjuje tako sto vratis Sunce na ascedent i pogledas da li je Mars u 7,8,9,10,11,12 kuci odnosno iznad horizonta.
Moj Mars na Algolu je okcidentalan(ispod Sunca) pa ja valjda necu biti ubica, a?

Hm, Agata ima neke druge aspekte, ne znam da li je imala marsa na algolu..
ne nema
Agata Kristi 15.09.1890. Torikej [04:14 GMT, 03W30,50N28]

Jamacha:

The ancient astrologers said of Algol conjunct Mars (and even worse - South Node) that such a person dies by decapitation, hanging, wounds to the head or meets with a violent death.

http://www.moonbowmedia.com/osotm/binladen.htm

kod mene je isto...Algol conjunct North Node..isto mi stoji sve najgore:(

This star makes vivid, intense people.

The freedom-fighter Joan of Arc (Algol conjunct Saturn) was burnt at the stake.

The dancer Isadora Duncan (Algol conjunct Pluto) died as her scarf caught in the car rear wheel.

The ballet dancer Margot Fonteyn (Algol conjunct Mars) had a husband who was shot in the neck, leaving him paralysed: he had to watch her wonderful movements, himself immobile.

John Lennon (Algol conjunct Uranus) was shot in the back.

Stephen King (Algol conjunct North Node), master of horror, whose books keep turning into films, nearly died after being run over by a truck, and should have died, but somehow recovered.

Back