Fiksne zvezde

Sve zvezde prve magnitude imaju malo jaci orbis, ne samo Algol, po mom misljenju.
Iako je najjace delovanje bas na samom stepenu.
GC mi je isto zanimljiv, mislim da sam o njemu pisala, on cak mislim da radi do 2* Jarca. On mi je najintrigantniji za proucavanje u kartama, jer mislim da deluje kao neka crna rupa u metaforickom smislu.
Zvezde prve magnitude i par stepeni oko njih uvek opisu taj deo zodijaka u simbolici prirode te zvezde.
Sirijus npr. na 13* Raka, vezuje se i za guardiane izmedju ostalog, a bas Ju je egzaltiran na 15* Raka koji ima slicnu simboliku.
Znak Vage je isto zanimljiv, jer takoreci nista se ne desava do zadnje dekade, gde je na 21* egzaltacija Saturna, pa Spika na 23*
Ovde licni faktor bi nosio snazniju energiju nego nesto na 7* Vage primera radi.

Ali ne valja se nesto zanositi ovim opisima, cak i kad su dobri.
To je samo zacin tumacenju i treba gledati sve ostalo, pa znati ukombinovati.

Sve zvezde prve magnitude imaju malo jaci orbis, ne samo Algol, po mom misljenju.

Да, тако су некад астролози посматрали. Ево код Луке Гаурика (слично има код Лилија и других). На десној страни су орбиси звезда. За прву магнитуду су давали чак 7.5 степени :eek: ако су на углу. Ако су ван углова мање.
fixne zvezde.jpg

So let me try to write differently ..

Of course, GC is not a fixed star, but it is probably an important point. I have never found anywhere that someone has dealt with the influence of GC, and probably people who have a planet in natal there, between the 26th and 27th degree of Sagittarius, feel differently from those who do not.
Transiting Saturn has been around that position for about 6 months now and it will be still, retrograde hour directly, it seems to me until February 2018.
I wonder if anyone knows if there is any bad influence when Saturn has been over GC for so long.

In fact, I am also interested in what happens when light at that degree, in conjunction with GCom, covers Saturn.
Maybe I should have asked the question in the part of the pdf for natal.
I think it is not minor research to be discussed this way, it needs to be analyzed in more depth and it should be done by a professional who is an expert in this matter. I would suggest consulting an ancient Vedic astrologer for this equation.

Jel moze tumacenje ovog aspekta jer nigde nisam nasla na netu? Imam mars na 29° skorpije u 11 oj kuci u opoziciji sa Algolom? Inace tu gde je Algol nemam nikakvu planetu u 4 oj kuci je .

Back