Zasto se ljudi ponasaju kao cigani? Vecina ljudi koji se menjaju kod cesme je korektno, ali postoji i solidan broj cigana.
Najjadnija mi je fora kad vidim da je neki decko 10 minuta nekome vrteo 200 duplikata a da ovaj nema nista i onda ovaj njemu ne izadje u susret kao da su mu ti duplikati vredni pa nece da pomogne ovom drugom koji je ocigledno njemu hteo da pomogne.
Pa onda stekanje grbova i ''retkih slicica'' u zadnjem dzepu, jer njih ne menjas tek tako, ako si vec u tom fazonu nemoj da budes cigan pa da nama koji menjamo grb za obicnu slicicu odma uzmes te iste koje nama neces da das a sa kojima posle ucenjujes druge.
Primetio sam i par mufljuza za koje ne znam ni sta rade tu, setkaju se okolo kada ih neko pita dal oce da se menjaju, oni lupe neki izgovor, zveraju u tudje spiskove i onda kad se pojavi neki stoti lik, onda sa njim pristanu da se menjaju, izdvoje se malo iz mase da ostali ne vide i onda izvade stos od 1000 duplikata, nije mi jasno koje su to fore.
Pa na proslom evropskom (mozda je bilo i 2010. ne secam se) je bilo onih likova sto bleje kod cesme fazon prodaju slicice i to, i onda ti pridju uzmu ti grbove i neke tako retke slicice a daju ti dosta slicica iz nekog stosa u kome naravno nema grbova. I tako opeljese naivne sa grbovima(kao ja na primer, samo sto mene iskreno ne interesuje mnogo bitno mi je da dobijem slicicu koju nemam) i skoro svi ljudi se menjaju bez grbova medju duplikatima. I tako sam bio dosao u situaciju da sam morao da porucujem slicice jedno 15-ak komada, i od toga su vecinom bili grbovi!