Nakon više obilazaka i onoga što sam vidio iz ponude gotovo sam se 100% odlučio za punta, ipak je savremeniji, noviji model, a svakako i u tehnološkom smislu ispred tipa, bez obzira na sve pohvale vlasnika tipa (u koje isto ne sumnjam), ali ipak mislim bolje je uzeti dobro očuvanog punta sto novije godište prema parama kojima raspolazem i da neće bas tako lako zastarjeti.
Ok znaći definitivno punto, ali sad sam u novoj dilemi: koji od motora izabrati?
Vidim da se nudi širi spektar mašina, od one najslabije 1.1 (tj. 55KS,40kW), 1.2 (60KS, 44kW, 74KS,54kW ili 1.6 sa 90KS,65kW ili TD 70KS,51kW???
Cinjenica je da je u ponudi na trzistu najviše ovih s najslabijim motorom(1.1), donekle ima i ovih sa 1.2 motorom dok su ostali rijetkost. Meni je bas danas izletila ponuda jednoga 1.6 sa 90KS, '95 godište, limarija skoro pa idealno očuvana, a od dodatne opreme posjeduje centralnu bravu,servo,ABS, i 2 zračna jastuka!!!Sve za 2500 e (početna cijena)!
E sad dok nije otišao,isplati li se uzeti sad jedan takav, na koji cu u budućnosti teže naletiti..Da li iskoristiti takvu priliku i sta općenito mislite o ovim sa slabijim motorima,jer takvih će biti na svakom koraku ako ovaj ne pazarim...???