Fiat kletva i pomirenje sa sudbinom :)

Igoritza

Zainteresovan član
Poruka
101
Pozdrav forumasi :) Ja sam onaj sto je dao uputstvo za farbanje kola pola popljuvan pola hvaljen, ako me se secate :) do sada sam naucio da stavljam i foliju u kucnoj radinosti pa ste ako ste iz beograda mogli da vidite mojih ruku delo - Zuti Punto 3 sa tribalima :)

E sad, o kakvoj kletvi pricam:

2011 kupim na nagovor caleta Fiat Stilo MW da bi ga njemu dao kad budem uzeo sebi bolji auto al se stvari preokrenule tako da se cale vratio staroj ljubavi Passat B3 (lubenicar) a ja ostade sa Fiatom. I taman nakarikam love u dzep da prodam Stilo-Šporetilo kad oces - sletim sa novog progarskog puta (surcin) u jarak i totaliram karoseriju.

1016875_10151813025316860_1821370929_n.jpg

otislo skoro sve sto je moglo jer je izgleda zbog NCAP-a sada trend praviti auto koji se zguzva do neprepoznavanja kad se okrene na krov.

stubovi
krov
hauba
sajbna
4 air bag-a
vrata desna zadnja prednja
branik
farovi
vrata gepeka
i jos mnogo ...

Auto sam dao porodicnom prijatelju koji radi sa fiat delovima ne bi li izvukao vise novca iz njega posto je on u delovima puta 5 ovako polovan. ostao je JTD bez ostecenja i komplet mehanika i trap i sve.

I tu nije kraj malera :) Novac koji sam hteo da nadodam ode na neke porodicne probleme + slava koju sam prvi put sam slavio, te ostanem sa oko 1200 evra sto nije ni trecina planirane cifre za nov auto.

I vratim se izgleda na malerozni Fiat jer sam gledajuci oglase dosao do nekih zakljucaka pa bih molio da me ispravite ako gresim:

- cene na oglasima neki nece da spuste, a neki hoce bukvalno do sramne ponude .. ? covek koji drzi neki auto (anoniman) je sa 1300 skoro pa pristao za 850 kada je video kes novaca.

- sa parama koje imam trenutno (1200e) , izbor za auto mladji od 2000 spada na: Bravo JTD, 156, Punto .. ?

Molio bih za savet. Necu da uzimam auto stariji od 1998 i to pod tom godinom smatram jedino 156 JTD koji je prvi auto sa JTD-om od cele Fiatove ponude i filijala. Imam da dam 1200 evra imao bih posle januara od plate i posla oko 1500. Najvise bih voleo da uzmem pouzdan auto mladji od 2000 za upravo tih 1200 a trebao bi mi sto pre. Gledao sam po oglasima jos malo nesto i jedino sto valja da ja licno znam da valja je Charizma 1998-2000 i nemam ni blage sta bi bilo konkurentno jednom Punto2 naprimer, ili 156tici.

Znam da je tema malo haoticna no evo sta me zanima, imam 1200e (1500e) za auto, uzeo bih:

- do 2000ccm
- po mogucstvu mali potrosac/kubikaza ili da je JTD/CDTI
- da nije stariji od 2000 god
- preferirao bih 4 vrata

Znam da mnogo izvoljevam ali verujte mi na rec da neke automobile ljudi kojima gori pod nogama iz nekog od gomile srpskih razloga hoce da daju ispod i 70% navedene oglasne cene. Pa ako neko ima ideju, pomazite :) hvala svima u napred.

izgubio kontrolu zbog necega na putu (i dalje misterija sta je, pod tocak) i zavrsio u jarku, tako da je proslo 1 sekunda od okretanja do pada. Ni Sumaher se ne bi izvukao. Nisam ni stigao da probam bilo kakvu Grand Turismo foru :) auto je okrenuo dupetom u napred i onda se srolao u jarak, od oko 2.5 metara dubine. na krov, pa se vrati na bok. Sta je bilo bilo je - ziv sam, imam par kopci, idemo dalje :) dajte pomoc za novo vozilo posto vidite da ocu da izbegnem Fiat prokleti :)

izgubio kontrolu zbog necega na putu (i dalje misterija sta je, pod tocak) i zavrsio u jarku, tako da je proslo 1 sekunda od okretanja do pada. Ni Sumaher se ne bi izvukao. Nisam ni stigao da probam bilo kakvu Grand Turismo foru :) auto je okrenuo dupetom u napred i onda se srolao u jarak, od oko 2.5 metara dubine. na krov, pa se vrati na bok. Sta je bilo bilo je - ziv sam, imam par kopci, idemo dalje :) dajte pomoc za novo vozilo posto vidite da ocu da izbegnem Fiat prokleti :)

Dobro razmisli posle ovakvog iskustva da li, uopšte, više da se vozaš ?
Sam.
Mislim da treba drugi da te vozaju....
Sedneš, popiješ, pojedeš....i Bog da te vidi !
I nema piruete, preko krova, pa na bok !

Sad postaje jasniji broj tvojih postova pored imena ... Ajde molio bih te idi igraj se u drugom delu foruma, ok ?

Dobro zboriš, Airtone !

Tebi muka, a meni do zajebancije....
Šta ćeš, ba, ceo život se svodi na prevrttanja ili zajebanciju.
Ja sam se opredelio za ovo drugo.
Ali, "debelo" sam bio i u prvom.....

Mladost - ludost !

(A, što se broja postova tiče, nisam rekorder...
Ima ih ohoho ispred mene. Ja sam ti "jača" trojka !)

Znas i ja bih voleo kao trgovac da mogu da kupim kola za te pare sto si osmislio ali nema kola za te pare a da nisu lamine tj. krsevi.
Pregledao sam malko oglase i ovaj auto mi je upao u oci jer sasvim je pristojan a cena je ok i uklapas se u pricu.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3583287/daewoo_lanos_16_16v_sx/
Cekajuci da nekome stane krava na nogu ti je losa opcija jer kad je covek prinudjen da poklanja auto moze isto da ti pozeli dok budes odlazio da prodjes kao sa ovim Stilomi zato ti je bolje da kupis i platis posteno a da se pruzis koliko si dugacak i kupis ono sto trenutno zaista mozes.Pare ce se zaraditi i ti ces kupiti auto po svojoj zelji a najbitnije je da si ti ziv i zdrav.
Na ove Fiat Bravo sto gledas a da su 2000 godiste obrati paznju jer su u 90% slucajeva podmladjeni i u stvari su 97'-98' a to ces ustanoviti po plastikama oko motora jer tu nisu dirali pecate a to sto na staklima stoje nule ili jedinice zaboravi jer se to stampalo samo tako.

fiat prokleti ,, ali taj fiat ti ipak spasio zivot ,, pu pu pu da neureknem daje neki manji auto bio pitanje stabi bilo ,????????? ( cuti nekukaj ine trazi djavola jer dobrosi proso )

Hvala Dule, nisam ni znao da se dotle ide da podmladjuju .. znam da je Bravo doziveo restyle od 1999 i da su jako sitne razlike i uvedena JTD opcija. Sto se tice kupovine "prikrivenog krsa" trudim se da uvek kada pazarim auto povedem sa sobom auto mehanicara prijatelja da proveri sta se moze proveriti na licu mesta pa naknadno i u rupi. Pogledacu jos sta ima na oglasima, jer bih izbegao Fiat-a sobzirom da sa Stilo-om imam veoma lose iskustvo po pitanju odrzavanja i cestih kvarova.

Kad bi vi samo znali sta se sve vozi godinama sa osmehom na licu a "to nije to".z:)
Ne govorim za kola iz uvoza jer tu tako ulesenih kola nema jer ne mogu ni da se uvezu ali kod nas kad se slupaju pa prave i sastavljaju od 2 auta.
I onda meni dodju i zameraju poneku ogrebotinu na autu a dodju sa kolima koja su sastavljana iz 3 auta kao jednom prilikom kad su dosli a ono se ljusti boja i ladno se vidi plava trepna,crveni blatobran i zelena vrata i ja ih pitam koliko dugo voze taj auto i jesu li zadovoljni kad ce oni dve godine i super je auto.
Sta dalje reci.

A da se nije boja oljustila verovatno ne bi ni provalio. Ako se uradi kako treba, nema sanse da provalis osim da ogolis karoseriju, pa da se nadju neki varovi gde ne bi trebali da budu. Ako je vareno po fabrickim varovima onda samo iskusan majstor moze da provali, jer ne verujem da moze da se izvede takakv var, da izgleda kao fabricki.

Back