FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Caos, ko je raspolozen za malo upoznavanje od vas koji imate feretke, naime zainteresovana sam da postanem vlasnik jedne ili dve, ali ne zelim da mi se znanje na pocetku bazira samo na tekstovima o njima vec bih zelela da vidim jednu uzivo i da popricam sa vama vlasnicima. Imala sam kontakt sa jednom feretkom pre nekih 6-7 godina tako da bih volela da osvezim pamcenje... :)

Caos, ko je raspolozen za malo upoznavanje od vas koji imate feretke, naime zainteresovana sam da postanem vlasnik jedne ili dve, ali ne zelim da mi se znanje na pocetku bazira samo na tekstovima o njima vec bih zelela da vidim jednu uzivo i da popricam sa vama vlasnicima. Imala sam kontakt sa jednom feretkom pre nekih 6-7 godina tako da bih volela da osvezim pamcenje... :)

e Rayna jel ti imas pacove mozda?
sad sam vidjela na avataru pa mi se ucinilo da se mozda se neke teme o glodarima znamo

ako imas pacove ili misheve stvarno
onda ti tvor nije najbolja kombinacija s njima
dok ih imas
naime, oni prisustvo tvora kapiraju (miris) kao veliku prijetnju
sto on, realno i jeste, posto je vjerojatnoca ono 99 posto
da ce ih se pokusati dokopati i da ce ih napasti :(

inace curke ako izvodite svoje malce aj izadjite Rayni u susret pa da vidi
malisane uzivo

ja trenutno nisam u situaciji da joj izadjem u susret jer je Junior bolestan
i ne bih da se mijesamo s drugim vlasnicima i buducim vlasnicima tvorova
dok to ne rascistimo

Rayna, imam ja tvorića. Ako si u Beogradu raspložena sam da te upoznam sa njim. Još uvek ga nismo kastrirali, tako da ćeš u potpunosti moći da stekneš pravu sliku o njima :) ( i miris i ukus :D )
Ali slažem se sa @Zlotvorom, ako imaš pacove feretka nije najbolje ideja. Negde ih hrane zečevima, kokoškama i miševima(gledala sam snimak na youtobe-u kako malci njupaju zeca sa sve krznom). Ne znači da bi feretka pojela tvoje pacove, ali možda bi ih mogla povrediti. Ne treba rizikovati.

Malopre sam isla na Vidikovac u pet shop planeta. I tamo sam upoznala jednu divnu devojku koja ima svoje i feretke na prodaju. Trenutno ima jednu malu zenku sa naocaricama ^^ Inace ona je vlasnik.. Ugl, mazila sam njenog divnog krem fereta Boleta, dobila sam iznenadnu zelju da ga strpam u jaknu i da bezim! :DDD Pricala sam sa njom, ne mnogo jer sam dosla na bum, videcu da odem opet kod nje ovih dana. Ona takodje ima zivotinje. E sad, imala sam priliku da vidim kako reaguje na skvicavu igracku za pse. :( I samo mi je proslo kroz glavu da moje prase krene da skvici. :( Moje zivotinje se sve slazu, papagaje pustam pored macaka. Tako da ne bih da narusavam taj mir. A feretke su ocigledno takve da ne mogu da se nauce. Inace Bole je nekastrirani muzjak od par meseci. Dobila sam poljubac od njega! :prstic: :flert: :aha: i jos vecu zelju da ih uzmem, al ne vredi. svesna sam toga, ali tako mi se svidjaju. @Virdzinija hvala ti puno! Bez obzira sto najverovatnije odustajem, ipak bih zelela da vidim. @Zlotvore, ti si bila upisana nekad kao Vragana? ja sam drugarica od Tsymish, dopisivale smo se ranije, i da imam 'misove' ^^ malo vece.. hihiihhiih I znate sta jos videla sam malu slatku vevericu pod hibernacijom! a dusa mala da znate vi kako je slatka. Moguce da cu da predjem sad na njih. Sve je pocelo od kunica, a onda na feretke i sad mozda predje na veverice. Al samo da znate od kad zelim feretku, san mi je da imam jednu.

Imam glavobolju punu sapica, temperatura mi je trenutno 38 stepeni na dva fereta. Mislim da ce snaga upravo da me izda. Ne smem to da dozvolim. Imam bolove u rukama od silnog mazenja degua i malog kunica sa spustenim usima, osecam jako ubrzano lupanje srca od jednog pogleda malene veverice. A drugaricino pacovsko buduce leglo mi se javlja u kosmarima u kojima me jure male slatke sive cincile. Sta da radim, plasim se da necu izdrzati, pod hitno mi treba nova doza krzna, kriziram! :sad2:

Malopre sam isla na Vidikovac u pet shop planeta. I tamo sam upoznala jednu divnu devojku koja ima svoje i feretke na prodaju. Trenutno ima jednu malu zenku sa naocaricama ^^ Inace ona je vlasnik.. Ugl, mazila sam njenog divnog krem fereta Boleta, dobila sam iznenadnu zelju da ga strpam u jaknu i da bezim! :DDD Pricala sam sa njom, ne mnogo jer sam dosla na bum, videcu da odem opet kod nje ovih dana. Ona takodje ima zivotinje. E sad, imala sam priliku da vidim kako reaguje na skvicavu igracku za pse. :( I samo mi je proslo kroz glavu da moje prase krene da skvici. :( Moje zivotinje se sve slazu, papagaje pustam pored macaka. Tako da ne bih da narusavam taj mir. A feretke su ocigledno takve da ne mogu da se nauce. Inace Bole je nekastrirani muzjak od par meseci. Dobila sam poljubac od njega! :prstic: :flert: :aha: i jos vecu zelju da ih uzmem, al ne vredi. svesna sam toga, ali tako mi se svidjaju. @Virdzinija hvala ti puno! Bez obzira sto najverovatnije odustajem, ipak bih zelela da vidim. @Zlotvore, ti si bila upisana nekad kao Vragana? ja sam drugarica od Tsymish, dopisivale smo se ranije, i da imam 'misove' ^^ malo vece.. hihiihhiih I znate sta jos videla sam malu slatku vevericu pod hibernacijom! a dusa mala da znate vi kako je slatka. Moguce da cu da predjem sad na njih. Sve je pocelo od kunica, a onda na feretke i sad mozda predje na veverice. Al samo da znate od kad zelim feretku, san mi je da imam jednu.

pa da, sjetila sam se kasnije
al nisam bila sigurna da si to ti

inace, ako je vjeverica prugasta to je zemna vjeverica
nisu bas "idealni" ljubimci
ja sam imala muzjaka i bio je slatkica, al posesivna slatkica
prilicno agresivan prema strancima
al tezak pametnjakovic i namcor
samo nekako vise mi je bilo zao sto je sa mnom, umjesto slobodan...
prosto takav mu je duh : (
uzale sam ga da njime ne nahrane boe
posto je imao tri noge od rodjenja : P

tako da nemoj da...prelazis na vjeverice
to ti je moj savjet
ako bas volis glodare uzmi degua ili pacovcica: )

Rayna, imam ja tvorića. Ako si u Beogradu raspložena sam da te upoznam sa njim. Još uvek ga nismo kastrirali, tako da ćeš u potpunosti moći da stekneš pravu sliku o njima :) ( i miris i ukus :D )
Ali slažem se sa @Zlotvorom, ako imaš pacove feretka nije najbolje ideja. Negde ih hrane zečevima, kokoškama i miševima(gledala sam snimak na youtobe-u kako malci njupaju zeca sa sve krznom). Ne znači da bi feretka pojela tvoje pacove, ali možda bi ih mogla povrediti. Ne treba rizikovati.

velika je vjerojatnoca da pacovi susret te vrste ne bi prezivjeli
doduse, ne bi ih svaki tvor kasnije pojeo, al svaki...drugi, treci...bi : (

ocu rec ne zanosite se - jesu nasi, jesu slatki pametnjakovici, al su vrhunski predatori u svojoj ligi : )

Kanadska veverica, ima prugice, da. Ali ja nisam cula takve stvari.. Ne znam... Degui mi nisu nesto.. i za njih bi mi trebao jos jedan veci kavez. a vec ih imam dva ogromna. degue jednog dana.. pacovcica jednog jos sigurno. :) to stoji. al treba mi jos nesto, al ne znam sta. nista mi nije privuklo toliku paznju koliku kunici, feretke i veverice. Hrcke sam imala, i nisu mi nesto zanimljivi, misevi su ne-komunikativni sa ljudima, zamorce imam, pacove imam, pse i macke imam, to i ne racunam, i papagaje imam, i konja, i ribice, leminzi su mi isto ko hrcci. gerbil dodje mi isto ko degu. aaaah.. :dosadno:

E bas ti htedoh predloziti Milenu, ona prodaje ženkicu :D Ako si videla Boleta, kao da si videla Paka, samo što je Bole prasolino debeli. Ako budeš dolazila u kraju cimni. Milena i ja smo komšinice ;)
U svakom slučaju je bolje što si se sad predomislila nego kasnije.

velika je vjerojatnoca da pacovi susret te vrste ne bi prezivjeli
doduse, ne bi ih svaki tvor kasnije pojeo, al svaki...drugi, treci...bi : (

ocu rec ne zanosite se - jesu nasi, jesu slatki pametnjakovici, al su vrhunski predatori u svojoj ligi : )

Joj kad uporedim onog Paka kog sam uzela i ovog sad. Pa to su nebo i zemlja!
Kad se setim kako me je krvnički ćapio do kosti i nije hteo da pusti! Sad bukvalno ne bih mogla da zamislim situaciju u kojoj bi me ujeo, pa čak i gricnuo. Hiljadu puta mu nešto kao u igri podmetnem i ruku i prste i bukvalno mu ih natrpam u usta, kad shvati bukvalno ih ispljune :D i počne da ih ližeeee :D ljubav moja! postao je prava mala duša nežna.
Juče sam napunila sobu balonima, skakao je i igrao se, i uspeo je samo jedan da izbuši, jer je noktima skočio na njega. Mislim da je shvatio da ujeda jaaako i da je naučio da kontroliše grickanje.
Ali sve jedno i pored svega toga ja ne bih smela da uzmem glodara

Joj kad uporedim onog Paka kog sam uzela i ovog sad. Pa to su nebo i zemlja!
Kad se setim kako me je krvnički ćapio do kosti i nije hteo da pusti! Sad bukvalno ne bih mogla da zamislim situaciju u kojoj bi me ujeo, pa čak i gricnuo. Hiljadu puta mu nešto kao u igri podmetnem i ruku i prste i bukvalno mu ih natrpam u usta, kad shvati bukvalno ih ispljune :D i počne da ih ližeeee :D ljubav moja! postao je prava mala duša nežna.
Juče sam napunila sobu balonima, skakao je i igrao se, i uspeo je samo jedan da izbuši, jer je noktima skočio na njega. Mislim da je shvatio da ujeda jaaako i da je naučio da kontroliše grickanje.
Ali sve jedno i pored svega toga ja ne bih smela da uzmem glodara

to nema veze sa socijalizacijom
jednostavno, oni su rodjeni lovci

promijenili ste se oboje
to je sasvim sigurno
on se prilagodio tebi, ti njemu
i djeluje da ste se bas fino nasli
Pako je jedna sretna mala gujica koja se dobro udomila : )

Sigurno. Smrad mali, koliko smo ga zavoleli, ne bih mogla zamisliti dan bez njega.
Bacila sam se na šivenje krevetića. Okačiću za koji dan fotke .

E bas ti htedoh predloziti Milenu, ona prodaje ženkicu :D Ako si videla Boleta, kao da si videla Paka, samo što je Bole prasolino debeli. Ako budeš dolazila u kraju cimni. Milena i ja smo komšinice ;)
U svakom slučaju je bolje što si se sad predomislila nego kasnije.

Nikad ne bih uzela zivotinju a da je posle vracam. Kad kroci na prag moje gajbe, vise ne izlazi! :D Zato sam vas i kontaktirala ovde, jer feret je veliki korak za mene. Jao jedva cekam da ga upoznam! ^^ Dogovorila sam se sa Milenom da dodjem neki dan, vodice me kod nje i curicu da vidim! :) Polako, necu da zurim nista. Nisam donela konacnu odluku videcemo jos. Aj mi na pm posalji broj. I krevetic cim zavrsis odma da postavljas! ;) A koliko vas dve imate god?

Nikad ne bih uzela zivotinju a da je posle vracam. Kad kroci na prag moje gajbe, vise ne izlazi! :D Zato sam vas i kontaktirala ovde, jer feret je veliki korak za mene. Jao jedva cekam da ga upoznam! ^^ Dogovorila sam se sa Milenom da dodjem neki dan, vodice me kod nje i curicu da vidim! :) Polako, necu da zurim nista. Nisam donela konacnu odluku videcemo jos. Aj mi na pm posalji broj. I krevetic cim zavrsis odma da postavljas! ;) A koliko vas dve imate god?

puno godina :lol:

nego, svjesna si da ako uzimas tvorica msihevi i ostali glodari idu
u neki drugi dom, ako ih imas?
ukoliko uradis drukcije moraju biti fizicki odvojeni u odovjene prostorije, kako znas i umijes,
sto dalje to bolje
inace ce glodari neprestano osjecati tvorovsko prisustvo i zivjeti
pod konstantnim stresom
cak i ako tvora ne vide bukvalno i fizicki im ne moze prici

Nemam običaj da ostavljam telefon na forumu. Kad budeš dolazila kod Milene može ona da me nazove, ili mi pustiš pp. Feretka koja je na prodaju je Bebana, preslataka devojčica.( Ali se def. moraš odlučiti hoćeš li glodare ili feretke.)

Eto mali oglas ako bi neko možda uzeo ženkicu. Znam da je Milena prodaje jeftinije nego uzgajivači, plus je mala socijalizovana i naučena na posip.

eeeeej pa i ja sam tu u komsiluku :) Bole je kao mecka u zimskom snu,samo bi spavao :) Pako je iste boje doduse prilicno zivahniji od Boleta,hehehe joj da ga vidite kad snimi svoju gumenu patkicu,potpuno odlepi :zcepanje: moja Krpica je iste boje kao njih dvojica a Joger je kao Bebana,sa maskom :) bas sam danas sa njim isla do Milene,dogovarale smo tvorovsko druzenje ovih dana pa mozes da nam se pridruzis,da vidis koja je ludnica kad pustis pet tvorova na jedno mesto :) inace Joger i Bole takodje nisu kastrirani pa ces osetiti sve cari tvorova :)

Superiska, ajde obavezno me obavesti ovde kad se dogovorite. :) Vrlo rado dolazim.. :3 e sad, ja znam sve te cari tvorova, jedino nikad nisam "osetila cari" kastriranog muzjaka ili sterilisane zenke, prvi kontakt mi je bio sa ne sterilisanom zenkom.

Davno obećani krevetići :)

u toku rada

završena

ne može se reći da je zadatak useo dok ljulja nije isprobana.

:lol:

:sleep: :sleep:

Krevetić je sašiven od stare majce koja mi je bila jako draga. Bilo mi je žao da je odbacim jer mi je omalela :pig: :pig: pa sam došla na ideju da bi mogla postati super krevetić za Paka. Unutra sam mu ušila ćebence kako bi mu bilo udobnije :sleep:

Back