FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala draga cekacemo godinu dana, ako treba i vise, evo pocinjemo odma i sa rashladjivanjem stana ;) Salim se, mi smo se prilagodili njemu i temperaturu u stanu odrzavamo na 21 do 22 stepena, ne zbog teranja vec cisto da mu ne bude prevruce a nama da ne bude previse hladno. Sta mislite je l dobra temperatura? On nam se ne buni :)

Palo mi je na pamet nesto RELEVANTNO za sve one koji imaju muskog tvorica:) Mnogo je diskusije o kastraciji, koliko maleni treba biti star, kada se najranije moze uraditi, da li prestaje da smrdi....
U Americi, u pet sopovima prodaju muzjake/zenke koji su vec neutralisani a imaju tek 3-4 meseca....
Tvor sa 6 meseci je skoro dostigao svoju punu velicinu. Kazem skoro, jer svaki tvor raste i razvija se do godinu dana. Sa 8 meseci se moze odvesti na kastracijiu. Sto ja ne bih nikome preporucila:) Sto duze mali gospodin zadrzi yaya to bolje za njegovo zdravlje. Preporucuje se da se svaka kastracija nad muzjacima radi tek posto su prosli prvo teranje! Mislim da je svako odavde upoznat sa nadbubreznom zlezdom i njenom svrhom u malom telu. Veliki broj zivotinja dobija rak iste....Znaci, sto duze vise yaya to duze se izbegava bolest.
Tvor u prirodi ulazi u teranje krajem januara. U domacoj atmosferi, prepunoj radijatora i spot sijalica vec i ranije. O markiranju teritorije i o obelezavanju znamo svi. Tvor pocinje da "prica" sto ja licno zovem kokodakanjem.
Ide tako mali tvor, kokodace i piska na sve strane. Sto mu vise rade hormoni to mu je veci nagon za sexom....pa i mi volimo...sto ne bi mali tvor:D Mali tvor zapisavajuci sve i svasta lako moze da se uvali u veliku nevolju tj da se zakaci penisom na nesto.
Tvor se moze "zaljubiti" u cebe na kome spava. I pocinje da naskace na cebe i ima koitus sa istim :D:D:D Izgleda jako smesno.........medjutim:

tvorov penis na vrhu ima malu kukicu. Posto se tvor trlja/tare o sve zivo, ta kukica se moze zakaciti na bilo sta. moji su se kacili za svecnjak (od pletene zice) na rajfeslus, na rupice od cevi kroz koje trce, na zicu od kaveza prilikom izlazenja iz istog.......ali najgore sto se moze desiti je da muzjak zbog svojih hormona izgubi tu kukicu- Licno imam dasu koji je to uradio u strasnoj ljubavi prema cebetu. Bio je prava hormon bomba i cebe je voleo vise nego ista. Meni je bilo smesno...sve dok nije poceo da kuka kad piski i kada sam ga pregledala imala sam sta i da vidim. Mali je poceo da izbacuje gnoj. :dash:
Poseta veterinaru zavrsila se ubacivanjem implantata koji ga je imao izvesti iz teranja u roku od 14 dana i terapijom antibioticima. Moj Mephisto :heart: je sada kao nov....sa kukicom manje. Nju je zadrzala njegova devojka Cebe. :butkice:
Moj savet za nove vlasnike mladih muzjaka: sacekajte da izadju iz prvog teranja (smrad pretrpite) i onda kastrirajte a do tada posklanjajte sve na sta mogu svoju "muskost" da zakace. :mazipsa:
pozdrav:)

slomio onu koskicu na vrhu penisa? tako je i tvoric nase drugarice
al je on zakacio na ekser za koji nisu ni znali da postoji...sta ti je baksuz
ozljeda je bila takva da je operativno pretvoren u...djevojcicu
al nista mu ne fali...osim pishice tojest...:lol:

ja koliko sam ukapirala citavu pricu oko hormona i razvoja mokracovooda
slicno je kao i s mackama - ceka se da zivotinja dosegne punu fizicku zrelost
da ne bi kasnije doslo do citavog seta mogucih problema; od onih sa mokracovodima, burezima
pa do tumora...

muzjaci nemaju tjeranje tj. ne ulaze u estrus u pravom mislu tog termina
oni jednostavno dosegnu spolnu zrelost i pocnu markirati, zaljubljivati se u cebice i tako...
tome nema kraja ni pauze...:lol:

kod zenki je stvar drukcija
i ulazak u estrus se moze kontrolirati u velikoj mjeri
kolicinom izlaganja svjetlu - prirodnom ili umjetnom
medjutim, sterilizaciju ne treba odlagati jer je svako tjeranje bez sparivanja
potencijalno rizicna situacija koja na njen organizam ostavlja posljedice

kontrola izlaganja svjetlu je pozeljna i za kastrirane/sterilisane tvorice upravo da bi se preduprijedili
razni zdravstveni problemi
znaci, ako nista drugo da se bar prirodni ritam ispostuje
tvor nije predvidjen da zivi ko pilence pod sijalicom ili kao mi
njegov organizam reagira u zavisnosti od prirodnog ritma izmjene dana i noci, temperature...

citala sam malo iskustva ljudi u Zgu sa implantima
zvuci kao odlicna stvar
kod nas, koliko znam, jos nisu "stigli"
al koliko vidim preporucijue se implant i kastracija/sterilizacija
mada neki stavljaju i samo implant...
koliko sam skapirala ugradjuje se i kod andrenalne i simptomi se cesto povuku, sto
je fanatasticno
kad bi moglo tako- samo implant, bilo bi odlicno
sta o tome kazu vasi vetovi? mislim, kakva su iskustva i kakva je preporuka?
pita posto sam procitala da je problem u tome koliko ce implant opce biit aktivan
i da se to mora kotrolirati

Poslednja izmena:
Hvala draga cekacemo godinu dana, ako treba i vise, evo pocinjemo odma i sa rashladjivanjem stana ;) Salim se, mi smo se prilagodili njemu i temperaturu u stanu odrzavamo na 21 do 22 stepena, ne zbog teranja vec cisto da mu ne bude prevruce a nama da ne bude previse hladno. Sta mislite je l dobra temperatura? On nam se ne buni :)

on ti se nece buniti ni kad bude jurco po snijegu ispred kuce, naprotiv : )))
zapravo, ako nije neki ekstreman minus on ce bit ok
za tvorove su puno strasnije visoke temperature
one ih bukvalno mogu ubiti

a ne moras cekati vise od godinu dana
sa zdravstvenog aspekta
e, sad ovisi i o tome kako gospon mirise
neki mirisu cak i prijatno
a neki...:lol:

jaoj ljudi, hvala na informaciji vezanoj za kuRkicu :mrgreen:
. Paka def. necu kastrirati u skorije vreme. Kad sam preživela do sada, i ne smeta mi, nije mi na odmet da još malo sačekam
. Na miris sam skroz otupela, verovatno zato što spava sa nama :D.
Što se markiranja tiče,... uf.. imala sam jednu žešći situaciju. kad nisam pala u nesvest!
Stan u kome smo bili privremeno smešteni sa sve Pakom,( koji nisam stigla pre njega da pregledam) uspela sam da zateknem dasu kako češka svoja jajca o produžni kabal-koji je pritom bio uključen u struju! valjda mu je odgovarao zbog visine. Jaoj ne smem ni da zamislim sta bi se moglo desiti da nismo reagovali na vreme! od tad ga više ne puštam ni sekundu dok prostoriju ne izvidim pre njega:neutral:

on ti se nece buniti ni kad bude jurco po snijegu ispred kuce, naprotiv : )))
zapravo, ako nije neki ekstreman minus on ce bit ok
za tvorove su puno strasnije visoke temperature
one ih bukvalno mogu ubiti

a ne moras cekati vise od godinu dana
sa zdravstvenog aspekta
e, sad ovisi i o tome kako gospon mirise
neki mirisu cak i prijatno
a neki...:lol:

E moj gospodin tvor smrdi samo posle spavanja a to posle izvetri. kao da se preznoji (a opet nemaju znojne zlezde) verovatno mu koza vise luci dok spava pojma nemam. To se sa njega izvetri za minut dva. Elem problem su niske temperature. On ih kanda ne vole. Vodili ga u setnju kad je bilo oko 4 do 6 stepeni napolju on se jadnicak tresao, nismo napolju proveli ni 5 minuta. Cim je napolju bar malko visa temperatura njemu super. I sad se ja pitam kako da ga upoznam sa radostima snega kad se smrzava na 6 stepeni? Da nije to mozda jer nije imao zimsko krzno?

E moj gospodin tvor smrdi samo posle spavanja a to posle izvetri. kao da se preznoji (a opet nemaju znojne zlezde) verovatno mu koza vise luci dok spava pojma nemam. To se sa njega izvetri za minut dva. Elem problem su niske temperature. On ih kanda ne vole. Vodili ga u setnju kad je bilo oko 4 do 6 stepeni napolju on se jadnicak tresao, nismo napolju proveli ni 5 minuta. Cim je napolju bar malko visa temperatura njemu super. I sad se ja pitam kako da ga upoznam sa radostima snega kad se smrzava na 6 stepeni? Da nije to mozda jer nije imao zimsko krzno?

pa ako je uglavnom u kuci oce to tako
malo se prirodni mehanizmi poremete kod svih zivotinja
recimo nas pas se linja sad ko luda
zbog centralnog, jbga :((((

moji su redovno boravili vani kad su odrastali
imali smo zagradjeno dvoriste i boravili su vani satima
cak su i drijemali u nekoj rupi koja je napravljena za
psa da bi lakse ponosio ljetne vreline
tako da im se kaputic uredno popunio kako je doslo
hladnije vrijeme

zatim su skoro dvije godine zivjeli na zagradjenoj terasi
koja ima radijator, jedan
ali je u principu hladno zimi
i nista im nije falilo
zapravo, imunitet im je bio odlican - nisu se prehladjivali
kaputic bo, znaci, sve super

ovu ce zimu provesti unutra jer sad moramo tako
i vidjet cemo kako ce biti
zbog centralnog i svega

tvorovi su "pravljeni" za umjerenu i hladniju klimu
najteze od svega ponose vrucinu i veliku vlagu
Englezi, Skandinavci, pa cak i Rusi ih cesto drze
u objektima, naravno prilagodjenim, koji nemaju dodatno grijanje
ili se nalaze vani - skroz vani ili pola pola...zavisi
da li su tvorici kucni ili lovni
i nista im ne fali

moj savjet ti je da cesce izlazite i boravite neko vrijeme vani
ako imate mogucnosti i ako je uredno vakcinisan
ako nemate onda se on adaptirao na unutra
i nemoj ga muciti bez potrebe

Hmmmm nemam pojma, ranije smo izlazili bar jednom nedeljno, jeste uredno vakcinisan i sve, onda kad je poceo da drhti kad izlazimo napolje odlucili smo da ide u setnju po zgradi, istrazuje hodnik i jos jedan stan gore i tu je super. U pocetku sam mislila da drhti zbog uzbudjenja ali nije tako, obozava setnje i obozava nove stvari i prostorije, ne mozemo ga odneti kuci posle :) sve se otima i oce nazad na istrazivanje. Kad mu stavimo am sve trci do vrata i ceka ispred vrata da se mi obujemo pa da idemo u setnju sav uzbudjen zna pametnica mala da ide u avanturu :)

Hmmmm nemam pojma, ranije smo izlazili bar jednom nedeljno, jeste uredno vakcinisan i sve, onda kad je poceo da drhti kad izlazimo napolje odlucili smo da ide u setnju po zgradi, istrazuje hodnik i jos jedan stan gore i tu je super. U pocetku sam mislila da drhti zbog uzbudjenja ali nije tako, obozava setnje i obozava nove stvari i prostorije, ne mozemo ga odneti kuci posle :) sve se otima i oce nazad na istrazivanje. Kad mu stavimo am sve trci do vrata i ceka ispred vrata da se mi obujemo pa da idemo u setnju sav uzbudjen zna pametnica mala da ide u avanturu :)

pa sad...ja kapiram da tu ima i onog momenta sa
"prebriznim ljudima"...:lol:
mislim, nije on lomljivi, mali stvor od papira
on je zapravo izuzetno snazna i prilagodljiva mala zivotinja
mesozder, a ne leptiric : )))
tako ga i tretirajte ocu rec, dajte mu malo kredita ;)

ja krpicu uvek prvo pustim da proseta 15-ak min po zgradi pa je tek onda izvedem napolje,da joj ne bih odjednom pravila temperaturni sok,i svejedno se trese kad izadje,al prestane nakon 5,10 minuta zaboravi da joj je hladno kad se zaludi jurcanjem i snjofanjem napolju,mada nisam je vodila ovih dana zbog one grozne magle,i jos nesto ne voli da ide napolje po danu tad bi se samo nosila,al cim pocne da pada mrak vec je druga prica,onda steknem utisak da bi ona zujala napolju celu noc da moze :)

Da, da ZloTvore, bila je to strasna fraktura penisa (to mu i pise na otpusnoj listi) a kukice vise nema uopste. Samo zadnji deo penisa. Mephisto je nekastriran vec samo sa implantatom a tako ce i da mu bude do kraja jer necu da ga hiruski neutralisem.
Implantat se zove suprelorin 4,7 mm i namenjen je fakticki psima. U Danskoj ga koriste i za tvorove zadnjih 6 godina. I za hemijsku kastraciju tako i za adrenal koju ili totalno zaustavi (ako je pocetni stadijum) ili toliko uspori da feret ima totalno normalan zivot bez ikakvih simptoma bolesti i do 3 godine.
Imam i zenku sa suprelorinom ali sam je takvu kupila. I ona ce da nastavi sa implantom umesto sterilizacije.Evo i razloga:
kod fereta je "trajnost" od 6 meseci do 3 godine. Ako je zivotinja neutralisana hiruski (bili muzjak ili zenka) ne moze se videti niti oceniti da li se implant i dalje razgradjuje tj da li mu je prestalo dejstvo. Kad samo hemjski neutralisana zivotinja ponovo pokaze znake polnosti to je znak da se opet treba ubaciti stapic.
Medjutim, namera mi je da i ovim ostalima darujem po jedan implant, tek da budem sigurna od bolesti....
Nije preporucljivo ubacivati stapic preko stapica....ako me kapiras. Npr imam kastriranog muzjaka i ubacim mu implant...sacekam 1 ½ godinu pa mu roknem jos jedan (jer nemam pojma da li je onaj aktivan ili nije). To je bolja solucija kod netaknutih zivotinja i kod onih za koje se zna da imaju adrenal disease. Doduse, uvek postoji i hiruska opcija koju bih ja izbegavala sve dok nemam drugu opciju. A i tada bih razmislila sta je bolje, uspavati zver ili je staviti na operacioni sto...jer poznato je da svaka narkoza kojoj se tvor izlaze je skopcana sa velikim rizikom da se zivotinja izgubi zauvek.
Jos da dodam da postoji i Prednisone za insulinomu koji mom Neru (tvor koga sam uspavala marta ove godine) nije pomogao jer je bilo vec prekasno:(

Evo neceg relavantnog:

"Her i søndags opdagede min mor at Gizmo virkede lam i bagbenene og vi tog derfor til Abild Dyreklinik med ham og fik målt bloksukkeret og taget et røngten billede. Blodsukkeret var for lavt, så han har med stor sandsynlighed insulinoma (gad vide om han har haft det hele tiden og den gamle dyrlæge bare ikke kunne se det?) og derudover har han også den store tumor ved binyrerne. Dyrlægen sagde at vi ikke kunne give ham prednisolon da dette ville påvirke binyrekræften negativt. Hun ville undersøge om hun kunne skaffe noget der hedder Diazoxid. Hun synes at i Gizmos tilfælde ville operation være det bedste at gøre. Han er ikke dårlig, bare meget træt pga. hans alder og det lave blodsukker. Hun sagde også at fritter generelt er gode til at komme sig over en bedøvelse."

prevod:
Sada u nedelju je moja majka otkrila da je Gizmo (tvor) paralisan u zadnjim nogama i otisli smo u Abild Zivotinjsku kliniku gde su mu izmerili secer i rentgenski fotografisali. nivo secera je bio prenizak tako da je velika verovatnoca da ima insulinomu (bog samo zna da li je on (Gizmo) imao to sve vreme a moj stari veterinar niju uspeo to da vidi) A osim toga ima (Gizmo) vekliki tumor nadbubrezne zlezde. Veterinar je rekao da mu ne moze dati prednisolon jer bi uticao negativno na nadbubreznu zlezdu. Rekla je da pokusati da nabavi nesto sto se zove Diazoxid. Ona takodje misli da u Gizmovom slucaju je operacija najbolja stvar koja se moze uciniti. On se ne oseca lose, samo je mnogo umoran zbog svoje starosti i niskog secera u krvi. Takodje je rekla da su fereti generalno dobri u oporavljanju od anestezije"

Treba malo popricati sa veterinarom o prednisolonu i Diazoxid-u. Ovaj prvi lek zna da osteti jetru ako se da veca doza pa je malo riskantan. Za ovaj drugi nisam nikad cula.

PufiPuf: imam predlog za tebe i Krpicu;) Kad padne sneg izadji napolje sa 3-4 velike plasticne kese i sa nekim jacim muskim koji ce te kese da nosi. natrpaj sneg u kese i odnesi u stan, pravac kupatilo. Nabacaj na plocice i pusti Krpicu da vrslja. To i ja radim kad je napolju bas cica zima i kada duva vetar (usi hoce da otpadnu koliko je ovde hladno).
I kazi Krpici da sam to ja predlozila, volece me kao Boga:D

Da, da ZloTvore, bila je to strasna fraktura penisa (to mu i pise na otpusnoj listi) a kukice vise nema uopste. Samo zadnji deo penisa. Mephisto je nekastriran vec samo sa implantatom a tako ce i da mu bude do kraja jer necu da ga hiruski neutralisem.
Implantat se zove suprelorin 4,7 mm i namenjen je fakticki psima. U Danskoj ga koriste i za tvorove zadnjih 6 godina. I za hemijsku kastraciju tako i za adrenal koju ili totalno zaustavi (ako je pocetni stadijum) ili toliko uspori da feret ima totalno normalan zivot bez ikakvih simptoma bolesti i do 3 godine.
Imam i zenku sa suprelorinom ali sam je takvu kupila. I ona ce da nastavi sa implantom umesto sterilizacije.Evo i razloga:
kod fereta je "trajnost" od 6 meseci do 3 godine. Ako je zivotinja neutralisana hiruski (bili muzjak ili zenka) ne moze se videti niti oceniti da li se implant i dalje razgradjuje tj da li mu je prestalo dejstvo. Kad samo hemjski neutralisana zivotinja ponovo pokaze znake polnosti to je znak da se opet treba ubaciti stapic.
Medjutim, namera mi je da i ovim ostalima darujem po jedan implant, tek da budem sigurna od bolesti....
Nije preporucljivo ubacivati stapic preko stapica....ako me kapiras. Npr imam kastriranog muzjaka i ubacim mu implant...sacekam 1 ½ godinu pa mu roknem jos jedan (jer nemam pojma da li je onaj aktivan ili nije). To je bolja solucija kod netaknutih zivotinja i kod onih za koje se zna da imaju adrenal disease. Doduse, uvek postoji i hiruska opcija koju bih ja izbegavala sve dok nemam drugu opciju. A i tada bih razmislila sta je bolje, uspavati zver ili je staviti na operacioni sto...jer poznato je da svaka narkoza kojoj se tvor izlaze je skopcana sa velikim rizikom da se zivotinja izgubi zauvek.
Jos da dodam da postoji i Prednisone za insulinomu koji mom Neru (tvor koga sam uspavala marta ove godine) nije pomogao jer je bilo vec prekasno:(

Evo neceg relavantnog:

"Her i søndags opdagede min mor at Gizmo virkede lam i bagbenene og vi tog derfor til Abild Dyreklinik med ham og fik målt bloksukkeret og taget et røngten billede. Blodsukkeret var for lavt, så han har med stor sandsynlighed insulinoma (gad vide om han har haft det hele tiden og den gamle dyrlæge bare ikke kunne se det?) og derudover har han også den store tumor ved binyrerne. Dyrlægen sagde at vi ikke kunne give ham prednisolon da dette ville påvirke binyrekræften negativt. Hun ville undersøge om hun kunne skaffe noget der hedder Diazoxid. Hun synes at i Gizmos tilfælde ville operation være det bedste at gøre. Han er ikke dårlig, bare meget træt pga. hans alder og det lave blodsukker. Hun sagde også at fritter generelt er gode til at komme sig over en bedøvelse."

prevod:
Sada u nedelju je moja majka otkrila da je Gizmo (tvor) paralisan u zadnjim nogama i otisli smo u Abild Zivotinjsku kliniku gde su mu izmerili secer i rentgenski fotografisali. nivo secera je bio prenizak tako da je velika verovatnoca da ima insulinomu (bog samo zna da li je on (Gizmo) imao to sve vreme a moj stari veterinar niju uspeo to da vidi) A osim toga ima (Gizmo) vekliki tumor nadbubrezne zlezde. Veterinar je rekao da mu ne moze dati prednisolon jer bi uticao negativno na nadbubreznu zlezdu. Rekla je da pokusati da nabavi nesto sto se zove Diazoxid. Ona takodje misli da u Gizmovom slucaju je operacija najbolja stvar koja se moze uciniti. On se ne oseca lose, samo je mnogo umoran zbog svoje starosti i niskog secera u krvi. Takodje je rekla da su fereti generalno dobri u oporavljanju od anestezije"

Treba malo popricati sa veterinarom o prednisolonu i Diazoxid-u. Ovaj prvi lek zna da osteti jetru ako se da veca doza pa je malo riskantan. Za ovaj drugi nisam nikad cula.

PufiPuf: imam predlog za tebe i Krpicu;) Kad padne sneg izadji napolje sa 3-4 velike plasticne kese i sa nekim jacim muskim koji ce te kese da nosi. natrpaj sneg u kese i odnesi u stan, pravac kupatilo. Nabacaj na plocice i pusti Krpicu da vrslja. To i ja radim kad je napolju bas cica zima i kada duva vetar (usi hoce da otpadnu koliko je ovde hladno).
I kazi Krpici da sam to ja predlozila, volece me kao Boga:D

e, puno ti fala za ovo o implantu
danas sam poslala link nasem vetu i zamolila da se raspita
meni to sve skupa zvuci toliko fantasticno da prosto jos ne mogu da vjerujem :))))

za predizon znam, Zum je bio na tome - u varijanti koja se zove Medrol, ako se dobro sjecam
i tesko je to podnosio
davala sam mu jos i ranisan zbog zeluca
i hranila ga nekoliko puta dnevno duck soupom, jer je zaboravljao da jede sam :(((

Junior nema taj problem
zapravo, Junior nema ni jedan problem koji je Zum sa insulinomom imao
al to ne mora nista znaciti, znam vec :((((

za ovaj drugi lijek prvi put cujem

sto se operacije tice - ja sam po tom pitanju skepticna, prvenstveno zbog okolnosti
u kojima bi se to ovdje radilo, vjerojatno
znas vec, sve sam ti ispricala :(((
s druge strane, ima i ta dilema oko anstezije + oko vracanja tumora...
postotak recidiva je toliki da operacija djeluje ko besmisleno mucenje
uf, nemam pojma : ((((

ps ovo sa snijegom je strava ideja, umirem od smijeha i kapiram da ce bit strano zabavno :lol:

Poslednja izmena:
pa sad...ja kapiram da tu ima i onog momenta sa
"prebriznim ljudima"...:lol:
mislim, nije on lomljivi, mali stvor od papira
on je zapravo izuzetno snazna i prilagodljiva mala zivotinja
mesozder, a ne leptiric : )))
tako ga i tretirajte ocu rec, dajte mu malo kredita ;)

Uh oh ovo je sasvim moguce da je tacno, ali opet, kako da ne budemo prebrizni kad nam je stigao sa 5 nedelja i bio tako malen i krhak, bojala sam se da ga dodirnem, priznajem zestoko smo ga razmazili :)mozda cak i previse dopustali i popustali. No danas smo bili napolju posle duzeg vremena i bilo je ok, mada je i dan bio prelep. On se odsevio, trckarao po liscu, vijao umisljene plenove....a rep ko bomba da mu je pala na njega :)

Uh oh ovo je sasvim moguce da je tacno, ali opet, kako da ne budemo prebrizni kad nam je stigao sa 5 nedelja i bio tako malen i krhak, bojala sam se da ga dodirnem, priznajem zestoko smo ga razmazili :)mozda cak i previse dopustali i popustali. No danas smo bili napolju posle duzeg vremena i bilo je ok, mada je i dan bio prelep. On se odsevio, trckarao po liscu, vijao umisljene plenove....a rep ko bomba da mu je pala na njega :)

ma. ja sam ista takva bila
dok nisam skapirala s kim imam posla
al opet...i dalje kad spavaju pazljivo slusam dal ravnomjerno dishu : )))

repic razbarusen, onako ko cetka za pranje flasha? uplasio se mladi gospon
od veliko svijeta ili se nadrndio; kao on je baja...: ))))

@Badger,prenecu joj obavezno da je to tvoj predlog :super: mada kupatilo mi je malo da bih nabacala na plocice,al napunicu joj kadu snegom ;) nego ne znam samo zasto bih ja iznosila kese napolje po zimi,a neko musko ih vracalo,lepo nek ih sam iznese i donese nam sneg :whistling:
@Zlotvor,kom si to vetu predlozila?javljaj nam obavezno dal se raspitao i tako to,da ne saljemo tvorove pod noz ako ne moramo,mozemo i mi da mu dosadjujemo pa da brze popusti :mrgreen: mislim da je "ko cetka za pranje flasa" najbolji opis za ono sto im se desi sa repovima povremeno :zcepanje:
ps mislim da svi mi malo paranoisemo i slusamo kako disu posebno kad upadnu u komu... ;)
@Luvrentina,mislim da malo razmazenosti i suvisne brige nece da mu skodi,mali gospodin ocigledno to i dobro koristi :whistling: zavesce mu zena red :zper:
@Virginija,ne daj da te zavara izgled pa da pocnes da mu dajes lesnike :lol: ,hehehe mogu da zamislim kako to izgleda,meni smesno na ovoj mojoj kad vidim tako napufnast rep a kamoli na kracem repicu :zcepanje:

Bilo bi odlicno kada bi se implanti uveli i kod nas (hajde da mucmo veta dok ih ne nabave :) Mi jos nemamo iskustva sa bolestima ali ih se jako pribojavamo pa bolje da mislimo unapred nego da nas zatekne nespremne.

Sto se Filijevog repica tice mislim da je umislio da je baja kako ti zlotvore kazes posto on kad vidi kucu kidise na njega da ga ulovi i da se poigra sa njim (umislio da je pit bul) Obozava komsijinog mazu (pekinezera) jer je to jedini pas koji ne bezi od njega pa se lepo poigraju fili sav srecan odigra jedan war dance a maza ga imitira skakuce oko njega pa se onda lizu medjusobno, a voli da povija i automobile (sva sreca zivimo prakticno u parku pa je malo automobila). Ne znam sta mu to znaci ali on bi ih vijao, sva sreca da je na povodcu inace bi sigurno nastradao. Manje bezbolno, vija lisce koje vetar nosi i kotrlja kestenje niz put i opet je sav vazan sa razbarusenim repom. Ja sam mislila da cu ga videti kako kopa ali to ga ni najmanje ne interesuje. Napokon se i opustio i obavio nuzdu napolju umesto da trpi i trci kuci da obavi nuzdu :)

Sto se tice snega u kupatilu na plocicama, a ko to posle cisti? Ono musko sto je i donelo sneg mozda? :P Mi smo Filiju zabranili pristup kupatilu jer je veoma "savremeno" sa sve cevima koje strce iz zida a on se provlaci kroz njih a bojim se da se ne zakaci kliko je smotan pa bolje spreciti nego leciti. Dovoljno je sto je polomio sebi repic...

@Badger,prenecu joj obavezno da je to tvoj predlog :super: mada kupatilo mi je malo da bih nabacala na plocice,al napunicu joj kadu snegom ;) nego ne znam samo zasto bih ja iznosila kese napolje po zimi,a neko musko ih vracalo,lepo nek ih sam iznese i donese nam sneg :whistling:
@Zlotvor,kom si to vetu predlozila?javljaj nam obavezno dal se raspitao i tako to,da ne saljemo tvorove pod noz ako ne moramo,mozemo i mi da mu dosadjujemo pa da brze popusti :mrgreen: mislim da je "ko cetka za pranje flasa" najbolji opis za ono sto im se desi sa repovima povremeno :zcepanje:
ps mislim da svi mi malo paranoisemo i slusamo kako disu posebno kad upadnu u komu... ;)
@Luvrentina,mislim da malo razmazenosti i suvisne brige nece da mu skodi,mali gospodin ocigledno to i dobro koristi :whistling: zavesce mu zena red :zper:
@Virginija,ne daj da te zavara izgled pa da pocnes da mu dajes lesnike :lol: ,hehehe mogu da zamislim kako to izgleda,meni smesno na ovoj mojoj kad vidim tako napufnast rep a kamoli na kracem repicu :zcepanje:

nije to, nazalost pitanje dosadjivanja i popustanja, vec nashih jezivih propisa
i raznoraznih monopola u svim sferama
ovdje bwe ne mozes methacid za macke nabavit, vec ga se ispod
ruke donosi iz okolnih zemalja
tako da se ja ne bih oslanjala na tako nesto da sam na vasem mjestu :((((
u tome je najveci problem
vetovi tu ne mogu gotovo nista uraditi
pa i njima bi rad bio laksi kad bi imali pristup
svemu sto njihove kolege imaju, ali to nije tako :(

nije to, nazalost pitanje dosadjivanja i popustanja, vec nashih jezivih propisa
i raznoraznih monopola u svim sferama
ovdje bwe ne mozes methacid za macke nabavit, vec ga se ispod
ruke donosi iz okolnih zemalja
tako da se ja ne bih oslanjala na tako nesto da sam na vasem mjestu :((((
u tome je najveci problem
vetovi tu ne mogu gotovo nista uraditi
pa i njima bi rad bio laksi kad bi imali pristup
svemu sto njihove kolege imaju, ali to nije tako
:(

Ovo je tako tacno, ja sam uz rizik da ubijem kera, morala da ga spricam ivermektinom da mi ne bi zarazio dete ne znam ni ja cime, posle su mu komarci crkavali na nosu kad slete da ga ujedu. :lol: Vecina stvari se radi "uz pomoc stapa i kanapa", materijal se svercuje sa Kosova i iz Madjarske, a oprema kupuje po vojnim otpadima... Ne bih smela ovo da pisem javno ali jako mi sve to smeta, neke tamo gu.zonje na polozajima nisu podmazane kako i koliko bi im odgovaralo pa neki vec dokazani i korisni preparati (tipa vakcine za maciji infektivni peritonitis ili onog selamektina) ne smeju da se uvoze legalnim kanalima, pa tek nekoliko godina su u upotrebi mrtve vakcine protiv besnila! :evil:

nisam ja to toliko cackala
buduci da je pronadjena u losem stanju
i sad fino udomljena
mene nista vise nije zanimalo
ako me kapiras : )
kapiram ja tebe,verovatno bih i ja tako na tvom mestu,al vidi ako vlasnici hoce da se druze sa drugim tvoricima u kraju ima nas cetvoro za sad,al nije na odmet jos poneki clan bande kad se skupimo,mi uvek primamo nove drugare u ekipu :)

kapiram ja tebe,verovatno bih i ja tako na tvom mestu,al vidi ako vlasnici hoce da se druze sa drugim tvoricima u kraju ima nas cetvoro za sad,al nije na odmet jos poneki clan bande kad se skupimo,mi uvek primamo nove drugare u ekipu :)

pa vjerojatno bi se javili do sada
uostalom, Vidikovac je mali
vidjet cete se vec u nekoj setnji :)

Back