FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja stvarno neznam sta da radim????On nenormalno ujeda i kad pokusam da ga uhvatim onako kako si mi ti rekla on okrene glavu i nastavlja da ujeda ja neznam stvarno kako ta da prekinem:(.

zato sto je ljut i bahat, mali
takodjer, danima nije bio van kaveza
sad se bori za svoju slobodu
kad odlijepi tako, okreni mu ledja ili mu daj do
znanja da neces da se igras...tako, da se iskulira malo...

takodjer, on osjeca i kad je tebe frka...

e, sad....sta je to "nenormalno ujeda"
on ima niti dva mjeseca i prilicno ostre zubice, ali male
istina, moze te ujesti, ali tesko da je to nesto spektakularno
osim ako mu bas ne das nadlanicu na izvolte, a i tada...

dakle, pusti ga da se smiri kad tako odlijepi
al kad te ujede u igri moras mu fizicki dati do znanja da je pretjerao
sjeti se da si ti veliki covjek, a on mali tvor!

Poslednja izmena:
Pozdrav...nov sam u svetu Feretki.. :) Naime...juce sam najzad kupio feretku posle dugog nabedjivanja sa roditeljima.. :D uzeo sam zenku,braon,klasicne boje (mislim da se za tu boju kaze -sable,ali nisam siguran)..jos je mala..ima 6 nedelja..i posto nisam uzeo jos uvek kavez,stavio sam je u vecu kutiju(u njoj majicu jednu u koju se odmah umotala i spava,a u jedan coskic sam joj stavio kutijicu sa piljevinom u kojoj sam je preneo pa tu vrsi nuzdu(navikla je da vrsi nuzdu u cosku) i naravno pojilicu i posudu sa hranom)...e sad ...zanima me gde mogu kupiti dobar kavez za feretku..kod mene u Cacku iskreno nema neki izbor...imaju kavezi tipa rabbit 100 (150),nisam siguran za naziv modela..ali mislim da mi je to malo..mozda bi u pocetku posluzila ali kasnije bi mi trebao veci kavez...kad uzmem kavez,kupicu joj ugaoni wc za macke i lezaljke ako nadjem :/ i jos jedno pitanje.. za podlogu sta je najbolje staviti ..video sam da vecina stavlja upravo te majice (pamucne) :) i da ne bi trebalo piljevina? Hvala pozzz

Imam feretku koju volim vise od svega dok je bila malena volela je da gricka ko i svaka ,Uglavnom grickaju kroz igru i treba ih malo krvcnut po nosu kada preteraju,..Sa mojom nikada nisam imala problema, znala je biti nemirna ali to je stvar vaspitanja :-).Retko se ljutim na nju na moju curu koja se zove Sara.Nisam pogresila ni u jednom trenu sto sam je uzela jer da nema nje zivot bi mi bio prazan.

CIti cac :) reci mi molim te u kakvom i kolikom kavezu je drzis? :) ja ne mogu da nadjem kavez vec 2 dana...strasno :/ sve oni mali kavezi za hrcke i ptice :P

e, djordje ako nema za kupit
nek ti neko napravi ili napravi sam ;)

trebaju ti aluminijumski profili za kostrukciju
npr rabid zica,
drveni podesti za spavanje, ljuljacka
a dno napravi kao ladice od inoxa malo dublje oko 5 cm da ih mozes izvlacit i odrzavati
mozes i tockice stavit radi lakseg trasporta
osnova moze bit recimo 50X80, a visina dva sprata; oko 70 - 80 cm

tvoric ce uzivat u velikom prostoru, a proci ces puuuuno jeftinije

takodjer, moji su godinama
dok smo za to imali uvjete bili bez kaveza
samo kucu moras feretprufat; da ne mogu ispast kroz prozor, upast u smece, deterdzent...
zaglavit se npr medju federima od kauca i tako...
oni su zvijeri, nisu glodari i npr. kablovi ih opce ne zanimaju : )

Pogledajte prilog 192517

Poslednja izmena:
@ Zlotvor

okey..hvala ti..videcu sta mogu da uradim :) mada...na forumu je i clan "barakuda" (ne znam da li znas za njega),on se bavi cincilama,i ostalim glodarima a pored svega i pravi kaveze..imaju veliki 80x50x100 i srednji 80x50x50..a nije skup...pa bih mogao njega da pitam da mi napravi kavez ;) hteo sam one kaveze rabbit 100 ili 150 :P ali to nema uopste u prodaji :/

@ Zlotvor

okey..hvala ti..videcu sta mogu da uradim :) mada...na forumu je i clan "barakuda" (ne znam da li znas za njega),on se bavi cincilama,i ostalim glodarima a pored svega i pravi kaveze..imaju veliki 80x50x100 i srednji 80x50x50..a nije skup...pa bih mogao njega da pitam da mi napravi kavez ;) hteo sam one kaveze rabbit 100 ili 150 :P ali to nema uopste u prodaji :/

naravno, samo vidi s njim da ti vanjsku konstrukciju ojaca
ja sam narucila bila kavez od nekog lika ovdje s foruma
ne sjecam se vise koji je nick
i dobar je kavezic bio u smislu organizacije prostora i velicine
al je imao i mane; konstrukcija je bila slaba, kutije od pocinkovanog lima, slabo uradjena i ojacana vratasca...

moraju aluminijumski profili
vrata i svi otvori moraju biti ojacani da se ne raspadnu
jer ces tvoru kaciti ljuljasku i drvene nivoe (koje moras odmah oblozit plasticnim
samoljpeljivim tapetom)
takodjer, tvor jest malen al je izuzetno snazan :)))
kutije MORAJU biti od inoksa da ne istrule
i to je to
po mojoj racunici to bi bilo oko 80 evrica s kvalitetnim materijalom
za veliki kavez koji ce vam dugo trajat

jos jedna stvar
ako neses pariti tog malisana
stoi ti bas i ne preporucujem, koliko god da zanimljivo izgledalo
ceka vas sterilizacija
oko 7 mjeseca...narocito ako je djevojcica; one ako se ne upare i nisu sterilisane mogu bukvalno umrijeti
dok nesterilisani muzjaci nisu u zivotnoj opasnosti, samo znaju smrduckati, markirati po kuci i biti agresivniji prema drugim tvorovima
vakcina je NOBIVAC PUPPY za stence i obavezna je
protiv bjesnoce moze dobiti, ali ne mora
ako ti zatreba kontakt veta javi se
covjke je u Ubu, ne znam koliko ti je to zgodno, al je
najbolji vet u Srbiji trenutno, kad su tvorovi u pitanju

Poslednja izmena:
Ok...hvala na informacijama i savetima ;) to mi i treba :D videcu za kavez...sad gledam da se dogovorim da mi napravi...reci mi da li znas kako da napravim lezaljku tvoricu? :) imas li neko uputstvo? :D

Ok...hvala na informacijama i savetima ;) to mi i treba :D videcu za kavez...sad gledam da se dogovorim da mi napravi...reci mi da li znas kako da napravim lezaljku tvoricu? :) imas li neko uputstvo? :D

naravno
treba ti npr jastucnica manja
skini dugmice
probusi male rupice na sve cetiri strane
i zakacije konopcem
recimo moja sestra je kacila na stolicu dok nisu imali kavezic
obavezno napravi dvije tri
da ih mozes naizmjenicno prati

Eee super...hvala ti puno...videcu posle da napravim nesto...a za sta da je zakacim? :D :D kad ni kavez nemam :P

kazem ti, moja sestra je kacila za drvenu stolicu;
onako gore zakacis, omotas oko nogu od stolice i malac ima lezaljku ispod stolice : )))
mada, tako malen vjerojatno ce preferirat da spava s tobom, pokraj tebe, u ladici s carapama...:lol:

Dolazim kuci danas...kad iznenadjenje :D znaju koliko vec (2 dana) kukam za kavez i kako mi je zao sto je u kutiji drzim..tako da su mi kupili kavez danas :D...dimenzije su 68x40x35 znam da nije dovoljno ali nisam hteo da pravim tuzne face pred njima :P posluzice barem za nekoliko meseci :)..napravio sam joj lezaljku od peskira i preko sam stavio dres neki stari tako da se zavuce ;) evo sad spava :* ubacio sam pojilicu,hranilicu,wc(od kartona dok ne stigne plasticni..) i prosuo celo pakovanje piljevine po dnu...nasao sam wc(plasticni) i tunel neki za feretke..i to sam narucio..stize sutra ;) najzad krenulo :D feret mi je sav lud...ubacicu slicice sutra ako je uslikam..kao sva oprezna,krenem da je pomazim ona se uvija kao zmija :D hahah i onda kao krene da me gricne...luda je skroz..

Dolazim kuci danas...kad iznenadjenje :D znaju koliko vec (2 dana) kukam za kavez i kako mi je zao sto je u kutiji drzim..tako da su mi kupili kavez danas :D...dimenzije su 68x40x35 znam da nije dovoljno ali nisam hteo da pravim tuzne face pred njima :P posluzice barem za nekoliko meseci :)..napravio sam joj lezaljku od peskira i preko sam stavio dres neki stari tako da se zavuce ;) evo sad spava :* ubacio sam pojilicu,hranilicu,wc(od kartona dok ne stigne plasticni..) i prosuo celo pakovanje piljevine po dnu...nasao sam wc(plasticni) i tunel neki za feretke..i to sam narucio..stize sutra ;) najzad krenulo :D feret mi je sav lud...ubacicu slicice sutra ako je uslikam..kao sva oprezna,krenem da je pomazim ona se uvija kao zmija :D hahah i onda kao krene da me gricne...luda je skroz..

e, ubuduce izbaci piljevinu
em smrdi, em nije dobra za tvora
kupi pijesak za macke
neki sa sto manje prasine i neparfimiran

kavez tesko da ce posluziti za nekoliko mjeseci, gospoda brzo rastu : )
gledaj da se skucite sto prije ili da bude sto vise slobodna, s tobom
i ostalim ukucanima u igri
tako da u kavezu prakticno samo spava i ide na wc...
tvorovi dosta spavaju + se brzo prilagode tvom zivotnom ritmu
tj. da su budni kad si tu i aktivan : )

po dnu mozes staviti i pijesak pa skupis lopaticom upotrijebljeni i dodas sta fali...

odlican tunel igracka je npr crijevo za aspirator
odlicna igracka, ali brzo kvarljiva, je i velika plasticna kutija s pirincem
ma, odlicna je i fioka s tvojim carapama : )))

posto kazes on, znaci imas djevojcicu : )
to je super i bice jako vezana za tebe jer je stigla malena
al vodi racuna o onome sto sam ti napisala za sterilizaciju
znaci, cim napuni 7, 8 mjeseci
da ti slucajno ne udje u tjeranje
onda se mora spariti ili joj je zivot u opasnosti, doslovno : (((

moj savjet ti je da je ne paris nego lijepo odvedes na sterilizaciju
drustvo, sterilisano, joj uvijek mozes nabaviti, a odgoj tvorica
je skup i neisplativ, te nadasve nepotreban rizik
dakle, uzivajte u druzenju i budite odgovorni tvoroljupci : )))

i jedva cekam da vidim slike : )

Poslednja izmena:
@ZLotvor ok...a reci mi sta da stavim na dno kaveza msm kao podlogu...ruzno mi je samo plastika a i izgrebace sve :P ona ionako vecinu dana spava u toj "lezaljci" sto sam uspeo da napravim :)

@ZLotvor ok...a reci mi sta da stavim na dno kaveza msm kao podlogu...ruzno mi je samo plastika a i izgrebace sve :P ona ionako vecinu dana spava u toj "lezaljci" sto sam uspeo da napravim :)

e, ako je plastika i ako ona npr klopa tu nemoj nista stavljati
ako ne klopa tu onda pretvori dno od kaveza u wc...tj stavi pijesak za macke

evo i sta treba generalno izbjegavati;
kaveze koji imaju dno i spratove od zice - to je strasno lose za sapice...
piljevinu, silikon i drvene paletice
parfumirani pijesak

dakle, neparfumiran pijesak za mace u wc : )

@Zlotvor :) okey...ne bih da stavljam pesak po celom kavezu iz razloga sto je naucena samo u cosak jedan da vrsi nuzdu i tamo ima wc ;) ali smislicu vec nesto :DD igramo se po ceo dan...navikavam je na sobu polako..pa,cim se probudi,pustim je po sobi...jurca,grize mi noge :D :D ali mnogo je slatkaaa :)

Imam jedno pitanje :D malo smesno....al' sta cu :D Da li feretkama smeta muzika? Ne pojacavam ja kao divljak neki :D cisto da se cuje :P ? Ona spava non stop pa mislim da joj ne smeta..ali nznm..posto je kod mene u sobi :)

Imam jedno pitanje :D malo smesno....al' sta cu :D Da li feretkama smeta muzika? Ne pojacavam ja kao divljak neki :D cisto da se cuje :P ? Ona spava non stop pa mislim da joj ne smeta..ali nznm..posto je kod mene u sobi :)

ma jok, uglavnom im ti vanjski podrazaji ne smetaju
slobodno pusti muziku : )
recimo za novu godinu pas sjedi uplasen ispod stola zbog petardi, a tvorove
boli repic, oni ko da se nista ne dogadja....
to ti je zmajsko srce u malom pakovanju :heart:

Drazo, sta je s vama? nadam se da ste se malo bolje upoznali i sprijateljili? :)

da vise ni neujeda ,samo u igri i ne da me zaboli .Sto se tice upoznavanja sad je sve ok.Ali nznm sta da radim nece da vrsi nuzdu u nosicu, cuo sam kao da treba da mu stavim u nosicu malo izmeta ali ni to ne pomaze, a kad stavim nosicu u onaj cosak u koji on vrsi nuzdu on nadje novi :( A i zanima ocu da mu kupim onaj sampon za suvo pranje ,u pet-shop-ovima sam video to samo za macke ili morsko prase dali i njemu to odgovara??

@Zlotvor joj znam to za pse...labrador bukvalno umire kad je nova godina :O ali sad je ok :) tvoric ko tvoric...znaci moze..ne smeta muzika :)
@Draza123 dobro je sto te ne ujeda vise...i mene ova mala grize kad se igramo :D kao nakostresi se digne repic pa se zaleti :D ali meni je to smesno.. a kako ne uspevas sa tom forom (stavis malo izmeta u cosak i tu ce vrsiti posle) ? Mada...moja sama zna...valjda je videla kako njena mama to radi :)

da vise ni neujeda ,samo u igri i ne da me zaboli .Sto se tice upoznavanja sad je sve ok.Ali nznm sta da radim nece da vrsi nuzdu u nosicu, cuo sam kao da treba da mu stavim u nosicu malo izmeta ali ni to ne pomaze, a kad stavim nosicu u onaj cosak u koji on vrsi nuzdu on nadje novi :( A i zanima ocu da mu kupim onaj sampon za suvo pranje ,u pet-shop-ovima sam video to samo za macke ili morsko prase dali i njemu to odgovara??

e, tu nista osim strpljenja, tvog, ne "pomaze"
realno, imaj rolnu toalet paiira kraj sebe pa odmah pokupi za svojim malim smrdom :)
kad malo poraste i bude duze s tobom skapirace i gdje treba da ide u wc ;)

sto se kupanja tice; ako ti tvor ne upadne u naftu/*****/nesto trece smrdljivo
nema potrebe da ga kupas samponom i tako to...mislim, nema potrebe opce da ga kupas
osim u bazencicu kad je bas vrucina pa mu napravis neku varijan tu da se rashladi i izigra, al pod tvojim nadzorom

ti samponi za suvo pranje opce nius dobra ideja
samo ces baciti pare

taj miris koji osjecas je miris nekastriranog tvora i on od kupanja nece nestati
samo moze postati jos snazniji
dakle, ako neces da zivis sa smrdljivim tvorom, a hoces da zivis s tvorom
kad mali napuni 7, 8 mjeseci pravac veterinar
na kastraciju ;)

Back