FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DObro..hvala na ostrim kritikama i savetima..znaci da je sterilisem? ne isplati se razmnozavati ? ok..kavez cu ujutru videti da narucim i kad stigne prebacujem je u kucu..
I ima napretka :))) hranio sam je iz ruke..omirisala mi je celu ruku (bez rukavice),gricnula najblaze moguce samo da vidi jel to to,onda stigla do prstiju gde sam drzao meso :D tako nekoliko puta..na kraju kad sam ostao bez mesa..pocela je da mi grize ruke ali nije toliko krvnicki :D malo jace ipak jeste... eto toliko..ne smem u ruke da je uzmem za sad,ali polako :))

DObro..hvala na ostrim kritikama i savetima..znaci da je sterilisem? ne isplati se razmnozavati ? ok..kavez cu ujutru videti da narucim i kad stigne prebacujem je u kucu..
I ima napretka :))) hranio sam je iz ruke..omirisala mi je celu ruku (bez rukavice),gricnula najblaze moguce samo da vidi jel to to,onda stigla do prstiju gde sam drzao meso :D tako nekoliko puta..na kraju kad sam ostao bez mesa..pocela je da mi grize ruke ali nije toliko krvnicki :D malo jace ipak jeste... eto toliko..ne smem u ruke da je uzmem za sad,ali polako :))

jesi ti opce citao sta je ranije pisano???

sto se ovog sad tice; uplasena je, frustrirana i ljuta
i ima pravo da to tako bude
prosot nisi smio dopustiti da se ovo ovako desi
slijedeci put razmisljaj, i na kraju krajeva pitaj, prije nego neku ovakvu glupost uradis, molim te : (((

kod tvorova je povjerenje kljucna stvar
a ti si njeno izgubio
sad gledaj da se "iskupis" normalnim tretmanom
i ne cudi se ako potraje ovo stanje nepovjerenja i agresije...

takodjer, ako bude problema s povratkom u kucu i s roditeljima oko toga svega
radije pokloni tvoricu nego da je mucis
nisu ni macke losi ljubimci, ni psi....ni ribice...

U redu Zlotvorka..malopre sam je mazio i uzeo u ruke posle duzeg vremena..cak mi se i umiljavala samo,bukvalno,spustim ruku na pod ona se zavlaci ispod ruke..tako da,njeno ponasanje se menja iz dana u dan :D cas ljuta,cas dobra :) ali evo radim na kavezu..sto pre

Hocu...nego razmisljam oko dimenzija kaveza..kaze Luvrentina da nije bas najbolje osmisljen kavez..a ne znam gde drugo da kupim :P

pa to ti sve zavisi
koliko ce vremena ona provoditi u kavezu
u principu mora imati komotno mjesto za spavanjac
dovoljno udaljeno od wca - da okacis lezaljku
i mjesto gdje moze u miru klopati i piti vodu
a dno najbolje da pokrijes posipom za mace
nekim obicnijim, neparfumisanim
ja korisitim bento staleks, domace proizvodnje
koji cistis svakih dna, dva - izbacis dio koji je zaprljan
najmanje nesto prigodno za 1 tvorica
je onaj veliki ferplast kavez za kunice, tvoorove i cinicile
koji je bio oko 3000 din nekad
sad nemam pojma koliko je
i prikladan je samo ako ce ona vecinu vremena provoditi
s tobom, u igranju, na slobodi

doduse, skoro pa sve je bolje od garaze
za tvora je, Djordje, vazno da imate kontakt
i da joj posvecujes maksimum paznje koji mozes

pakopako je postao dusica -milica ne grize i postao je jedna prava mazulja.
izvalila sam da ujeda jedino ljude koji ga ignorisu ili ga se plase :D ludaaaaaak :D i naravno muskarci gore prolaze :D

p.s. shvatila sam da se plasi voznje. prvo smo ga vozili u kavezu , tresao se kad smo stali. onda sam ga uzela u ruke i mazila usput. bio je super dok nismo trebali da izadjemo, onda se opet uplasio i poceo da se trese. da li je to period navikavanja ili oni uvek tako reaguju na automobil? :(((

Poslednja izmena:
pakopako je postao dusica -milica ne grize i postao je jedna prava mazulja.
izvalila sam da ujeda jedino ljude koji ga ignorisu ili ga se plase :D ludaaaaaak :D i naravno muskarci gore prolaze :D

p.s. shvatila sam da se plasi voznje. prvo smo ga vozili u kavezu , tresao se kad smo stali. onda sam ga uzela u ruke i mazila usput. bio je super dok nismo trebali da izadjemo, onda se opet uplasio i poceo da se trese. da li je to period navikavanja ili oni uvek tako reaguju na automobil? :(((

vjerojatno se uplasio
mada oni imaju trip da se tresu ako ih naglo probudis npr

za karaci transport uzmi kad budes mogla transporter
vrsti ili platneni
cvrsti je bolji za vece destinacije
a platneni (kao torba) su zgodni na krace tipa setnje...

sve u svemu
Pako ti je bombona...ili bumbarcic <3

Poslednja izmena:
vjerojatno se uplasio
mada oni imaju trip da se tresu ako ih naglo probudis npr

za karaci transport uzmi kad budes mogla transporter
vrsti ili platneni
cvrsti je bolji za vece destinacije
a platneni (kao torba) su zgodni na krace tipa setnje...

sve u svemu
Pako ti je bombona...ili bumbarcic <3

hvalaaaaaa:heart: cini mi se da je dodatno porastao u poslednjih mesc dana. stasao je u pravog dasu. poceo je da smrdlja kao prava pravcata tvorina:heart::heart:, i svuda ostavlja piššš za sobom ali meni ne smeta. volim ga takvog kakav jeste. smrdljamo zajedno u duetu :mrgreen:
mislila sam da ga kastriram, cak sam i zakazala. vet mi je rekao da je ok sa 5 mesc. ali onda sam razgovarala sa ostalim feretkašima i odustala. sačekaću još koji mesc.

imam transporter. vodila sam ga u transporteru kod veterinara kad smo isli po vakcinu. toliko ga je grebao i trzao da sam mislila da ce ga provaliti. :D u kavezu mu je super ne buni se ( unutra su mu voda i hrana, pesak i kucica za qnt), sem sto se trese kad ga izvadim iz kaveza. :think: onda cu malo suptilnije da ga vadim. da sacekam malo kad se ugasi auto. do duse tek smo se par puta setali, mozda mu je to sve mali sok, jer mu je nepoznato.
inace kad mu dosadi setanje nosim ga u tasni :D

hvalaaaaaa:heart: cini mi se da je dodatno porastao u poslednjih mesc dana. stasao je u pravog dasu. poceo je da smrdlja kao prava pravcata tvorina:heart::heart:, i svuda ostavlja piššš za sobom ali meni ne smeta. volim ga takvog kakav jeste. smrdljamo zajedno u duetu :mrgreen:
mislila sam da ga kastriram, cak sam i zakazala. vet mi je rekao da je ok sa 5 mesc. ali onda sam razgovarala sa ostalim feretkašima i odustala. sačekaću još koji mesc.

imam transporter. vodila sam ga u transporteru kod veterinara kad smo isli po vakcinu. toliko ga je grebao i trzao da sam mislila da ce ga provaliti. :D u kavezu mu je super ne buni se ( unutra su mu voda i hrana, pesak i kucica za qnt), sem sto se trese kad ga izvadim iz kaveza. :think: onda cu malo suptilnije da ga vadim. da sacekam malo kad se ugasi auto. do duse tek smo se par puta setali, mozda mu je to sve mali sok, jer mu je nepoznato.
inace kad mu dosadi setanje nosim ga u tasni :D

dobro su ti rekli
sacekajte jos malo
prezivjet ces malo smrada i markiranja
a on ce su u potpunosti razviti

inace, prekrasan je Pako; boja mu je fantasticna
i bas je veliki batica <3

dobro su ti rekli
sacekajte jos malo
prezivjet ces malo smrada i markiranja
a on ce su u potpunosti razviti

inace, prekrasan je Pako; boja mu je fantasticna
i bas je veliki batica <3

mi kuci smo navikli i ne smeta nam. uglavnom se ne oseca, sem kad se uzbudi nesto ili iznervira e onda je padanje u nesvest :D. najjace se osecao kad sam ga donela prvi put. tih prvih dana bilo je bukvalno prezivljavanje :D. ni piš mi ne smeta, uglavnom mi je sve slatko kod njega :heart::heart:
ja sam ustvari htela da kupim tamniju feretku, onu sa crnim cvidzama oko očiju :D. realno one su mi najlepše. ali ovaj mali bandit pako mi se uvukao pod kožu kad sam birala feretku za sebe. i dalje imam želju da jednog dana uzmem tog tamnijeg, ali.... otom potom. :per::per:

da li mi mozes preporuciti dobrog veterinara za feretke u bg? po malo sam izgubila poverenja u ovog kod koga sam mislila da ga vodim jer feretku za sve uporedjuje sa mačkom, tako da imam neki blagi predosećaj da i nema nekog iskustva sa njima. pritom me je ubedjivao da je sa 4- 5 mesec. kastracija sasvim normalna stvar.

mi kuci smo navikli i ne smeta nam. uglavnom se ne oseca, sem kad se uzbudi nesto ili iznervira e onda je padanje u nesvest :D. najjace se osecao kad sam ga donela prvi put. tih prvih dana bilo je bukvalno prezivljavanje :D. ni piš mi ne smeta, uglavnom mi je sve slatko kod njega :heart::heart:
ja sam ustvari htela da kupim tamniju feretku, onu sa crnim cvidzama oko očiju :D. realno one su mi najlepše. ali ovaj mali bandit pako mi se uvukao pod kožu kad sam birala feretku za sebe. i dalje imam želju da jednog dana uzmem tog tamnijeg, ali.... otom potom. :per::per:

da li mi mozes preporuciti dobrog veterinara za feretke u bg? po malo sam izgubila poverenja u ovog kod koga sam mislila da ga vodim jer feretku za sve uporedjuje sa mačkom, tako da imam neki blagi predosećaj da i nema nekog iskustva sa njima. pritom me je ubedjivao da je sa 4- 5 mesec. kastracija sasvim normalna stvar.

e, napisacu ti broj na pp
nije Ivan u Bg, al dodje par puta tjedno
takodjer, najbolji je za tvorove trenutno u Srbiji
a i odlican je hirururg

Trazim devojku za Paka, ako je neki vlasnik raspolozen da da svoju devojcicu za parenje neka me kontaktira. Pako je dobar momak, fin iz dobre kuce :D Voleli bi smo da dobije potomstvo pre nego sto ga zauvek uskratimo za isto. :)

Trazim devojku za Paka, ako je neki vlasnik raspolozen da da svoju devojcicu za parenje neka me kontaktira. Pako je dobar momak, fin iz dobre kuce :D Voleli bi smo da dobije potomstvo pre nego sto ga zauvek uskratimo za isto. :)

VIrginija, nemoj to da radis bez potrebe
Pako nizasto nece biti "uskaracen"
a tvorova koji zavrse nesretno i/ili idu iz ruke u ruku i ovako ima previse :(((
takodjer, odgoj legla je financijski zahtjevan i potpuno neisplativ poduhvat
ako se zivotinje hrane kako treba, ostalo da ne pominjem : (((

nego, jel zna neko mozda cija je zenka tvora izgubljena na Vidikovcu nedavno?
koliko znam nije sterilisana i nije bas u cvijetu mladosti (ovo drugo je neprovjerena informacija, u koju osobno sumnjam ako je zenkica nesterilisana)

ako nije sama odlutala moguce da su je izbacili kad je usla u tjeranje
misleci da je bolesna
nadjena je u losem stanju; mrsava i iscrpljena
a uzeli su je neki fini ljudi koji su je odveli vetu i doveli u red

e, sad
zasto ovo opce pominjem; pa zato sto
je slicna sudbina mnogih tvorica : (((

Poslednja izmena:
VIrginija, nemoj to da radis bez potrebe
Pako nizasto nece biti "uskaracen"
a tvorova koji zavrse nesretno i/ili idu iz ruke u ruku i ovako ima previse :(((
takodjer, odgoj legla je financijski zahtjevan i potpuno neisplativ poduhvat
ako se zivotinje hrane kako treba, ostalo da ne pominjem : (((

nego, jel zna neko mozda cija je zenka tvora izgubljena na Vidikovcu nedavno?
koliko znam nije sterilisana i nije bas u cvijetu mladosti (ovo drugo je neprovjerena informacija, u koju osobno sumnjam ako je zenkica nesterilisana)

ako nije sama odlutala moguce da su je izbacili kad je usla u tjeranje
misleci da je bolesna
nadjena je u losem stanju; mrsava i iscrpljena
a uzeli su je neki fini ljudi koji su je odveli vetu i doveli u red

e, sad
zasto ovo opce pominjem; pa zato sto
je slicna sudbina mnogih tvorica : (((

na vidikovcu? :(:( gde tacno?
ma reko ako neko vec hoce da pari zenku, zasto se moj pako ne bi ostvario kao otac :per::per:
inace pako se u poslednje vreme uzasno promangupirao. ne znam sta mu to znaci, ali kad god ga pustim iz kaveza trci do mene i bukvalno mi se istovari ispred nosa. to nikad do sad nije radio. uvek je isao u pesak, cak i kada je po nekoliko sati napolju, udje sam u kavez da obavi to sto ima. prvo sam pomilila da se mozda sveti zbog necega, ali stvarno nema ni jednog jedinog razloga. kad ga izgrdim zbog toga izgleda mi kao da je srecan i onda krene da divlja :D poceo je cak da izbacuje pesak iz kaveza, ni to nikad nije radio. a nuzdu je poceo da obavlja i po drugim uglovima kaveza :p:heart: kad pocnem da ga ceskam po glavi pocne da reaguje kao decaaaak :rumenko::rumenko:

Virg pa shopaju ga hormoni, to nista nije cudno, sad ces da imas osla sa mangupom tinejdzerom. Sve ce on to prevazici bitno je samo da ti imas strpljenja za njega sad. Kod Filija se pubertet ispoljio tako sto je poceo da grize ko nikad ranije a u isto vreme i da se mazi ko nikad ranije. Ne znam sta cu sa njim, ne izbija nam iz ruku. Ali sto se tice parenja zar nije Pako malko mali? Koliko god se on ponasao vec kao veliki preporucuje se da muzijak bude star od 8 meseci do preko godinu dana za prvo parenje (prvo oni da se komplet razviju pa tek onda da prave potomstvo). A i sezona im je tek na prolece, iako nisu retka ni zimska legla.

Sto se izgubljenih/izbacenih tvorova tice ja sam zaprepascena koliko ih je zapravo. Sam nas vet nam je ispricao za tri slucaja ovog leta a i devojke u nasem pet shopu su nam ispricale za cetvrti slucaj. I to sve u Novom Sadu (hvala bogu sve sa srecnim zavrsetkom da su udomljene). Mogu misliti kako je onda tek po celoj srbiji. I onda me naljuti kad vidim oglas tipa "nemam para da izdvojim/primam feretku na poklon" e onda kad dodje do tako necega da pod hitno mora na terapiju/sterilizaciju, ajde ti zivotinjo moja na ulicu pa se snadji. Uzas. Ako saznate za tako neki slucaj a nemate gde sa zivotinjom evo ja cu da je udomim ili pomognem kako mogu.

e, cure nisu to izgubljeni, vec mahom izbaceni tvorovi
to ljudi urade kad zenke udju u tjeranje, a muzjaci u pubertet
"opravdanja" su miris, agresivnost...missim, uglavnom su u pitanju
debili koji su ocekivali da tvor bude nesto sto nije
da se ne lazemo

Virginija, Paku nista nece faliti
ako se ne "ostvari" kao otac
iz prostog razloga sto on tu djecu ni vidjeti nece
nemoj to da radis, tako samo doprinosis problemu
znam iz svog iskustva
ne pricam napaamet
to ti je moj savjet, a ti kako oces

inace, malog ti pucaju hormoni
zreo je za kastraciju, sudeci po prici - koliko ima on sad?
obavi to sto prije
prilicno je jednostavan postupak
i onda ste mirni

ta "zimska" legla su posljedica ljudske gluposti; kontrolirajte kolicinu
svjetla svojim tvorovima
to im regulira ulazak u estrus, ali i komplet tjelesnu hemiju, nivo hormona
i samim tim utjece na opce zdravstveno stanje
vec sam to pricala
a ima i na tvorumu prica o tome

sto se ove male tice; nemam pojma gdje je tocno bilo, ali mogu saznati
to mi jucer drugarica ispricala

Poslednja izmena:
Ja Filiju konrolisem svetlo, iako sam to citala vezano za zenke, ne znam kako utice na muske ali necu se igrati sa fotosenzitivnim celijama. Filiju su jajca pocela da se spustaju sa tri i po meseca i ja sam se jako uplasila kad sam to videla. Medjutim, sada ima 5 meseci i nedovoljno spustena jajca, jednostavno stoje tamo gde su i bila sa tri i po meseca. Hormoni ga lupaju ali pisu jos nismo videli. Nije jos poceo ni da obelezava teritoriju (sem ako to ne radi govancetom jer kaki svuda a piski samo u wc :) Sve u svemu sad je jedan mali srecan decak a mi ga pustamo da se razvija po svome, ja ga samo pratim. Stanuje u najmracnijem delu stana gde se i danju mora paliti svetlo da bi se nesto videlo.

e, cure nisu to izgubljeni, vec mahom izbaceni tvorovi
to ljudi urade kad zenke udju u tjeranje, a muzjaci u pubertet
"opravdanja" su miris, agresivnost...missim, uglavnom su u pitanju
debili koji su ocekivali da tvor bude nesto sto nije
da se ne lazemo

Virginija, Paku nista nece faliti
ako se ne "ostvari" kao otac
iz prostog razloga sto on tu djecu ni vidjeti nece
nemoj to da radis, tako samo doprinosis problemu
znam iz svog iskustva
ne pricam napaamet
to ti je moj savjet, a ti kako oces

inace, malog ti pucaju hormoni
zreo je za kastraciju, sudeci po prici - koliko ima on sad?
obavi to sto prije
prilicno je jednostavan postupak
i onda ste mirni

ta "zimska" legla su posljedica ljudske gluposti; kontrolirajte kolicinu
svjetla svojim tvorovima
to im regulira ulazak u estrus, ali i komplet tjelesnu hemiju, nivo hormona
i samim tim utjece na opce zdravstveno stanje
vec sam to pricala
a ima i na tvorumu prica o tome

sto se ove male tice; nemam pojma gdje je tocno bilo, ali mogu saznati
to mi jucer drugarica ispricala
pako je rodjen u maju, znaci da ulazi u 6 mesc.
sto se tice traga od piska, ostavlja ga vec skoro mesc. dana (od prilike). nije na osvetljenom, kavez mu je uvek pokriven, i uvek je uvucen u svoju kucicu koja je skroz mracna. vidim da i njemu odgovara kada je u mracnom. jajca su mu skroz spustena :rumenko::heart::heart:, i kao sto rekoh kad ga mazimo reaguje kao napaljeni decak u pubertetu. desavaju mu se promene na telu :mrgreen::mrgreen: juce nije nigde kaknuo bio je bas divan. :D:D mi ga volimo kakav god da nam je :mrgreen: kontaktirala sam 2 devojke za koje znam da imaju zenke na vidikovcu, i hvala bogu nisu one.
kako je ta fereka sada?jel nasla novog gazdu? bas mi je zaoo... :( :( ko zna mozda je neko ostavio nekome na cuvanje, a taj neko je bio neodgovoran. mozda je ostavio otvorena vrata. na pocetku vidikovca ima dosta kuca.
sve u svemu bas mi je zaooo, nadam se da je malena ok.

Back