Лички гусар
Buduća legenda
- Poruka
- 28.771
Mrzi me da sada analiziram raznorazne scenarije alternativne istorije, a to i Nosfi mnogo bolje radi od mene.
Mogu samo da ti kazem da, iako bi mozda u tom scenariju bilo manje mrtvih u ratu (to je tacno), i Srbi bi imali mnogo vise teritorije pod svojom vlascu, na duze staze bi bio jos veci haos, jad, beda i krv.
Није алтернативна историја, него најосновнија политика. Ал шта Срби о томе знају.
Наравно да би било боље. Мање уништавања и људи и материјални средстава за свију би било боље. А уништавање је било тако комлетно да ће требати стотине година опоравити се од тога овим сада темпом.
Да ли је лакше подигнути једну порушену фабрику или десет? Ја мислим да је једну. Кад мораш сви десет, једностано наиеба си како год да окренеш. Најпростија математика.
- - - - - - - - - -
Све је то сумњиво и хрватоподобно са том ијекавицом.
Шта би са оним ратним опредељењем за екавицу!?
Ништа. Чим је Дабић оша у шуму, престало се са екавицом.
Нешто ми вели да су твоји ђедови били ијекавци. Имам осјећај да си најчистији Динарац.

Тако је био један што је лаја против "Личана, Босанаца и Црногораца", против Динараца и дрвље и камење, и себе проглашава за правога Србијанаца. Утврдили смо лако да је се-роња најчистији Динарац и да му је сва родбина из крајева које је пљува.
Иебига, специфично презиме. Требао је прво промијенити презиме па ср-ати.