Fenomen "velikosrpske zavere"

Velikosrpska ideologija je?

• Viševekovni zločinački projekat

• Legalna težnja srpskog naroda za jednom državom

• Samo jedna u nizu velikodržavnih ideologija

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mrzi me da sada analiziram raznorazne scenarije alternativne istorije, a to i Nosfi mnogo bolje radi od mene.

Mogu samo da ti kazem da, iako bi mozda u tom scenariju bilo manje mrtvih u ratu (to je tacno), i Srbi bi imali mnogo vise teritorije pod svojom vlascu, na duze staze bi bio jos veci haos, jad, beda i krv.

Није алтернативна историја, него најосновнија политика. Ал шта Срби о томе знају.

Наравно да би било боље. Мање уништавања и људи и материјални средстава за свију би било боље. А уништавање је било тако комлетно да ће требати стотине година опоравити се од тога овим сада темпом.

Да ли је лакше подигнути једну порушену фабрику или десет? Ја мислим да је једну. Кад мораш сви десет, једностано наиеба си како год да окренеш. Најпростија математика.

- - - - - - - - - -

Све је то сумњиво и хрватоподобно са том ијекавицом.

Шта би са оним ратним опредељењем за екавицу!?

Ништа. Чим је Дабић оша у шуму, престало се са екавицом.

Нешто ми вели да су твоји ђедови били ијекавци. Имам осјећај да си најчистији Динарац.:mrgreen:

Тако је био један што је лаја против "Личана, Босанаца и Црногораца", против Динараца и дрвље и камење, и себе проглашава за правога Србијанаца. Утврдили смо лако да је се-роња најчистији Динарац и да му је сва родбина из крајева које је пљува.
Иебига, специфично презиме. Требао је прво промијенити презиме па ср-ати.

Solidan tekst
http://www.intermagazin.rs/pod-izgovorom-borbe-protiv-velikosrpskog-nacionalizma-vodena-je-i-danas-se-vodi-politika-tlacenja-srba/

- - - - - - - - - -

Тако је био један што је лаја против "Личана, Босанаца и Црногораца", против Динараца и дрвље и камење, и себе проглашава за правога Србијанаца. Утврдили смо лако да је се-роња најчистији Динарац и да му је сва родбина из крајева које је пљува.
Иебига, специфично презиме. Требао је прво промијенити презиме па ср-ати.

I Srbijanci su isto dinarci poreklom

Није алтернативна историја, него најосновнија политика. Ал шта Срби о томе знају.

Наравно да би било боље. Мање уништавања и људи и материјални средстава за свију би било боље. А уништавање је било тако комлетно да ће требати стотине година опоравити се од тога овим сада темпом.

Да ли је лакше подигнути једну порушену фабрику или десет? Ја мислим да је једну. Кад мораш сви десет, једностано наиеба си како год да окренеш. Најпростија математика.

Pa 10 jer nas je deset plemena. Mi smo provincijalci, volimo svoje selo, svoj zavicaj a za ono preko brda nas boli patka.
Problem je sto drzave nismo imali, a najvolili bi da nam je svako selo svoja drzava, pa nam na to i drzave lice.

Razbili su nam plemstvo prije 800 godina pa se nismo skokckali do prekasno. Ali evo, opet je nesto ostalo od temelja na cemu se moze nesto graditi.

Vazda su nas razdvojene drzali, i AU i Turci. I Hrvatska i BiH granica je takva napravljena da se lakse sa Srbima rijese.

Poslednja izmena:
Kako se razlikuju ijekavci Srbi i ijekavci Hrvati?

Meni svi ijekavci vuku na Hrvate....:sad2:

Razlikuju se u naglasku

- - - - - - - - - -

:hahaha:

velikosrpska hegemonija je mit naroda koji ne postoje i koji su zapravo srbi

ja ne vjerujem :hahaha:

Čak i da tvrdim da su Hrvati Srbi opet bi imalo logike.
No, imamo konačno predstavnika koji brani postojanje velikosrpske zavere, možeš početi sa dokazima :)

Mi ovde govorimo o velikosrpskoj zaveri koju tobože vekovima vodi srpska vlast, kakve veze moje mišljenje ima s tim? :D
Što se tiče Vukovara citiraću Milorada Pupovca: "Vukovar je bio i ostao grad Hrvata i Srba" ;)

ti imputiraš hrvatima da smatraju velikosrpstvo zavjerom. ne znam odkuda ti to? velikosrpstvo postoji i ono je srpska nacionalna ideologija. to potvrđujete i vi na ovoj temi.
kako može nešto što postoji biti zavjera?

nitko od vas ne smatra vukovar hrvatskim gradom.

Kada u Srbiji kažeš da je Vojvodina srpska, desetine NVO, kojekakvih stranaka ti skaču u oči, doživljavaš čitavu medijsku hajku sa obrazloženjem da Vojvodina nije srpska nego je ona autonomija svih naroda koji u njoj žive. Znači ako ne mogu reći da je Vojvodina srpska zašto bi onda rekao da je Vukovar hrvatski, pogotovo zato što ima 35% Srba? Vukovar jeste hrvatski u smislu države Hrvatske ali ne i u smislu naroda (on je i hrvatski i srpski).

:roll:
šta ćemo se sad malo lagat? čemu? kao bit ćemo dovitljivi pa nećemo jasno odgovarati na pitanja. bezveze brate, nismo pič.kice ni žene ni NVO
napiši kako je: svi ste vi velikosrbi. doduše, sad na malom čekanju, ali jeste.
u čemu je problem? šta se sramiš toga? bezveze.

:roll:
šta ćemo se sad malo lagat? čemu? kao bit ćemo dovitljivi pa nećemo jasno odgovarati na pitanja. bezveze brate, nismo pič.kice ni žene ni NVO
napiši kako je: svi ste vi velikosrbi. doduše, sad na malom čekanju, ali jeste.

Mi smo velikosrbi koliko ste i vi velikohrvati, ništa više ili manje od toga, nema nikakvih vekovnih zavera i zločinačkih projekata i novih ili starih "velikosrpskih agresija" niti "velikosrpskih politika" zvanične Srbije.

Mi smo velikosrbi koliko ste i vi velikohrvati, ništa više ili manje od toga, nema nikakvih vekovnih zavera i zločinačkih projekata i novih ili starih "velikosrpskih agresija" niti "velikosrpskih politika" zvanične Srbije.

ne razumijem zašto velikosrpstvu pridodaješ konspirativani element?
velikosrpstvo je ideologija SPC-a, zvanične srbije i većinskog djela srpskog naroda. to je činjenica.
nitko od vas ne misli da bi ovo trebale biti konačne granice srbije.
nitko od vas ne misli da muslimani nisu srbi
nitko od vas ne ,misli da crnogorci nisu srbi
nitko od vas ne misli da makedonci nisu srbi
nitko od vas ne misli da većina hrvata nisu srbi

to vas klasificira kao velikosrbe, a projekt velike srbije i dalje živućim. shvaćaš?
zašto mi stavljaš u usta da ja mislim da je velikosrpstvo zavjera? zašto lažeš sam sebe?

mislim, jel se slažeš samnom da je velikosrpstvo nacionalna ideologija srpskog naroda? primjeti kad napišem velikosrpstvo, sam pojam lišavam moralnih i etičkih sudova rezultata implementacije ideologije u stvarni svijet.
molim te da odgovoriš iskreno, prvo sebi, pa onda ovdje. nema potrebe biti obazriv. velim ti, nismo djeca, pa ću ja sad tebe nazvat četnikom i zločincem i beljit ti se.

ne razumijem zašto velikosrpstvu pridodaješ konspirativani element?
velikosrpstvo je ideologija SPC-a, zvanične srbije i većinskog djela srpskog naroda. to je činjenica.
nitko od vas ne misli da bi ovo trebale biti konačne granice srbije.
nitko od vas ne misli da muslimani nisu srbi
nitko od vas ne ,misli da crnogorci nisu srbi
nitko od vas ne misli da makedonci nisu srbi
nitko od vas ne misli da većina hrvata nisu srbi

to vas klasificira kao velikosrbe, a projekt velike srbije i dalje živućim. shvaćaš?
zašto mi stavljaš u usta da ja mislim da je velikosrpstvo zavjera? zašto lažeš sam sebe?

Zvanična Srbija nedvosmisleno priznaje svoje međunarodne priznate granice (ironično Srbi su bili glavni tvorci ovih AVNOJ-evskih granica). Zvanična Srbija priznaje pravo na samoizjašnjavanje, priznaje čak i Egipćane kao narod (ironično glavni zagovnornik velikosrpske zavere Hrvatska ne priznaje to pravo Bunjevcima). E sada ja kao slobodan građanin smatram da su Crnogorci i sandžački muslimani srpskog porekla (ne zato što sam velikosrbin nego zato što postoje jasni dokazi i zato što i sami istoričari to priznaju).

Kao što sam i rekao, mi smo velikosrbi koliko i vi velikohrvati jer ni većina vas ne priznaje ove granice (želite Posavinu, Hercegovinu, istočni Srem itd.), mislite da s Bunjevci Hrvati, mislite da su Bošnjaci Hrvati, mislite da su krjaiški Srbi popravoslavljeni Hrvati (ili u "najbolju" ruku Vlasi) itd.

Projekat velike Srbije živi i uvek je živeo jedino među glasačima SRS (8% na prošlim izborima)...

Zvanična Srbija nedvosmisleno priznaje svoje međunarodne priznate granice (ironično Srbi su bili glavni tvorci ovih AVNOJ-evskih granica). Zvanična Srbija priznaje pravo na samoizjašnjavanje, priznaje čak i Egipćane kao narod (ironično glavni zagovnornik velikosrpske zavere Hrvatska ne priznaje to pravo Bunjevcima). E sada ja kao slobodan građanin smatram da su Crnogorci i sandžački muslimani srpskog porekla (ne zato što sam velikosrbin nego zato što postoje jasni dokazi i zato što i sami istoričari to priznaju).

Kao što sam i rekao, mi smo velikosrbi koliko i vi velikohrvati jer ni većina vas ne priznaje ove granice (želite Posavinu, Hercegovinu, istočni Srem itd.), mislite da s Bunjevci Hrvati, mislite da su Bošnjaci Hrvati, mislite da su krjaiški Srbi popravoslavljeni Hrvati (ili u "najbolju" ruku Vlasi) itd.

Projekat velike Srbije živi i uvek je živeo jedino među glasačima SRS (8% na prošlim izborima)...

Srbija priznaje i Autonomne pokrajine, sto je u Hrvatskoj tabu i razlog za masovno izgnanstvo i ubijanje.

P.S i ne samo da većina u Srbiji nije velikosrpski orijentisana nego je većina poptuno apolitična (daleko manje interesovanja za politku postoji u Srbiji nego u Hrvatskoj i BiH), mnogi čak misle da u Bosanci narod i da su apsolutna većina, sve iz Bosne vezuju za islam, neki čak ne znaju ni da je postojala Krajina.

Back