Ја имам интересовања за те ствари, али нисам болид. Гледаш филм, али не желиш да будеш киборг или да си сакат. Читаш књигу, али јасно знаш где је граница лудила.
Од кога презам? То људи избегавају сусрет 1:1. Само маса, само публика.
Aha povezujes ovo sa mojim izjavama o kobernetici.
Tu sam jako provokativan i najvise zbog tehnofobije i lazne slike o nekoj uzvisenoj prirodnosti coceka iako smo u mnogim stvarima vec na neki nacin kiborzi.
Odeca je pravljena koju nosimo, nemamo krzno, ne bi ni preziveo bez iste.
Takodje je i automobil neka vrsta simbiotickog odnosa coveka sa masinom.
A evo ti i konkretan pr fizicke izmene coveka.
Vestacki kuk, socivo implant, vestacki zubi, operacije sluha se sada polako odvijaju sa implantima i td. Koliko hoces primera. Cak i lekove koje stavlkas u sebe u nekoj buducnosti ces imati nano tehnologiju. Mini robotice koke ces popiti u obliku tablete.
Sta mislis sta ce biti za recimo 1000 godina? Singularitet?
Evo ti jedan od odgovora. Realisticniji. Bicemo svi lepo, pravi, zdravi a za to ce biti zasluzna tehnologija koju neces mi videti. Ne kao u nekom sajber saj faj filmu gde lik ima terminatorsko oko.
Ne brate, imaces six pack ili mozda pre izgledaces jednostavno fit i ok i lepota ce se gledati preko fizicke pojave. U umnom, zajednicka zivotna iskustva, mozda iz puke radoznalosti i rekreacije. Covek ce se baviti drugim stvarima a ne svojim fizickim manama ili kvalitetima. Filozofija, istrazivanje, nadahnuce svemirom, kulturoloska evolucija. Mozda cemo biti i neki svemirski kolektiv, poput kolonije algi, samo cemo plivati negde iznad neke gasovite planete poput Jupitera. Kultura ce biti mozda u tom pravcu. Zamisli kako ce festivali da izgledaju tada?
A mozda cemo i da toliko izmenimo sebe bioloski da ce neki imati krila, neki biti morska bica, ko zna. Tada ce to biti normalnost, a nama je sada nenormalnost.