Fenomen Ceca

Ja ne mislim da se deca radjaju kao prazni cupovi. Nikada ne bih potcenila genetiku. Pogledaj Rome, mozes da ih otimas, neko je govorio o tome, cini mi se Pobedonoscev, elem, negde kod njega (veze nemam gde) bukvalno su otimali decu iz romskih porodica i davali nekim zapadnoevropskim porodicama. Sta su postigli? Nista. Njihovo nasledje je tako jako i homogeno da su se ta deca kasnije vracala navikama predaka.

Mi, dragi moj druze, delimo tursku dusu sa Bugarima i Grcima. Nemamo protestantsku radnu etiku, nemamo becku kulturnu osnovu, nemamo francusku politicku kulturu, imamo kratak fitilj i ratnicki ponos. To bi trebalo ovi sto pregovaraju sa nama da znaju. Da li sam ja takva...ajd' zakljuci...Nasa je nesreca (tu racunam i Djindjica), sto se ponasamo kao naslednici nekog tamo Austrijanca a ne Milosa koji je sa narodom i sa vojskom jednako postupao, despotski. Srbi ne trpe bolje od sebe, tada se javlja mehanizam nipodastavanja. Dakle, Zoran nije bio za nas jer niti je on znao sa Srbima niti su Srbi znali sa njim.

Gospode koji uzas od generalizacije , da se svi Srpski geniji prevrnu u grobu...

Ja ne mislim da se deca radjaju kao prazni cupovi. Nikada ne bih potcenila genetiku. Pogledaj Rome, mozes da ih otimas, neko je govorio o tome, cini mi se Pobedonoscev, elem, negde kod njega (veze nemam gde) bukvalno su otimali decu iz romskih porodica i davali nekim zapadnoevropskim porodicama. Sta su postigli? Nista. Njihovo nasledje je tako jako i homogeno da su se ta deca kasnije vracala navikama predaka.

Mi, dragi moj druze, delimo tursku dusu sa Bugarima i Grcima. Nemamo protestantsku radnu etiku, nemamo becku kulturnu osnovu, nemamo francusku politicku kulturu, imamo kratak fitilj i ratnicki ponos. To bi trebalo ovi sto pregovaraju sa nama da znaju. Da li sam ja takva...ajd' zakljuci...Nasa je nesreca (tu racunam i Djindjica), sto se ponasamo kao naslednici nekog tamo Austrijanca a ne Milosa koji je sa narodom i sa vojskom jednako postupao, despotski. Srbi ne trpe bolje od sebe, tada se javlja mehanizam nipodastavanja. Dakle, Zoran nije bio za nas jer niti je on znao sa Srbima niti su Srbi znali sa njim.

Ja bate ne verujem da sam ovo procitao od tebe

bas me kopka
sto je srbi toliko vole
zena je nepismena,vulgarna,kriminalac i folirant,ali otkad se pojavila bila je obozavana
ima specifican glas,ok
posle operacija nije ni losa u licu (mada telo uzas) al zar je to bitno,ona je pevaljka,ne model
ma zanima me ceo taj fenomen,sta vi mislite
sto mrze karleusu a vole cecu,iako su iste :neutral:
Msm da su Srbi debili... eto...
A nije ni bila popularna dok je Arkan nije oženio pa pokrao pesme...

ali blizi ti je moj quuratz :lol:
Onda bi pisao na nemackom forumu, ovde te ne bi bilo

Nije ovo jedini forum na kojem pisem a gde cu pisati je moja slobodna volja, el tako? I ti ne razumes da ja i ti nemamo nista zajednicko sem sto pisemo na ovom forumu? Moja deca se sada druze sa njegovom, on meni dolazi na slavu, ja njemu idem na Bozic, jedan drugome pomazemo i u poslu? Ti i ja se povremeno sretnemo ovde i uzajamno nas boli q za nase licne probleme;)

Nije ovo jedini forum na kojem pisem a gde cu pisati je moja slobodna volja, el tako? I ti ne razumes da ja i ti nemamo nista zajednicko sem sto pisemo na ovom forumu? Moja deca se sada druze sa njegovom, on meni dolazi na slavu, ja njemu idem na Bozic, jedan drugome pomazemo i u poslu? Ti i ja se povremeno sretnemo ovde i uzajamno nas boli q za nase licne probleme;)

:roll:
Mozes ti da pises o sebi i shvatas sebe kako hoces , ali na stvarima koje te "ubodu" vidi se sta si po mentalitetu, sta je tvoja osnova
Nema sta, ponasas se kao pravi nemac, vrlo si im slican po mentalitetu, nema u tebi nicega sto lici na ono sto je freya opisala

Inače ne znam koje se više gnušam... Cece koja je bila u kućnom pritvoru ili JK koja pljuje po Ceci zbog Arkana, a bivši joj je isto tako ubijen, a sad prodaje poštenje... gade mi se obe... a još više naš mentalitet gde se ovaj korov prima.

:roll:
Mozes ti da pises o sebi i shvatas sebe kako hoces , ali na stvarima koje te "ubodu" vidi se sta si po mentalitetu, sta je tvoja osnova
Nema sta, ponasas se kao pravi nemac, vrlo si im slican po mentalitetu, nema u tebi nicega sto lici na ono sto je freya opisala

Vidis, post ti je tvoje ogledalo i samo cu ga prosiriti, obzirom da si se opisao, da razumem granicu koju u razumevanju ovih pojmova ne zelis preci i shvatam i zbog cega. Probaj razumeti :roll:

Dakle, Zoran nije bio za nas jer niti je on znao sa Srbima niti su Srbi znali sa njim.

Nisu trebali da ga ubiju :(.
Na politici neka ldp- ovka napisala kad je Milosevic umro da bi mu igrala i pevala na grobu a i Karleusa izjavila da bi igrala na grobu novinaru koji je napisao za njen koncert na Uscu da se pretvorio u Lesce a on odgovorio - Samo nemoj da mi pevas. Nebitno, Ceca ili Bah isti je to mentalitet ;)

ceca je samo ekspolatisala ono što poštne kriju
u vsakom sokaku ima takva ku rvi ca ali su eto poštene
žena grabila i život je odveo tu gde jeste
a i dobar je znaat potrefio
prosto mnoge su mogle biti ceca
nju je usralo
evolucija
naj ---- dodaj pridev po želji je je postala najmasovnija
ništa drugo
studiraj PR ako te zanima ceca fenomen
ili samo se uključi u realan život

Oduvek bilo i bice: svako ima svoju publiku.
Meni samo nije jasno kako se neka "publika" iscudjava "publici" Mocarta, Baha, Cajkovskog,... a istovremeno je zgrozena iscudjavanjem suprotnog tabora. :lol:

Postovanje tradicije i kulturnog nasledja ne podrazumeva pokloniti se i turbo/nakaradnom-folk zvuku, samo zbog toga sto to neko zove narodnom muzikom. Zna se sta je izvorni melos svakog kraja i nikako ne moze da se pomesa sa vecinom danasnjih tralalajki. Jedno s drugim nema veze.

Zbog cega bi trebalo da smo manje vredni ako delimo slicnosti u osnovi muzike sa ostalim balkanskim narodima, u odnosu na holandjane (neko je bas njih pomenuo)? :think:
Nikada necu da shvatim to licno sakrivanje iza mase, kao i kad masovno raspomamljeni pokusavaju da uvuku pojedince u svoj vrtlog.

Ne smeta mi ko hoce da slusa Cecu, ali necu da se pravdam nikome zasto je ja ne slusam. Pravo na izbor ima svako, pitanje je da li je to shvatio/la na vreme. :aha:

msm da vecina ovde vise pljuje karleusu :lol:
al msm ljudi rade mnogo gore stvari no sto pevaju pa ih ne osudjujem jel...
ja se secam da je balasevic pre desetak godina po srbiji pravio koncerte a sav novac slao u hrvatsku za decije bolnice
a i majkl dzekson je vise puta optuzivan za pedofiliju
i dzord majkl je ***** i tako....ipak
svet se okrece

cuj podmecem :rotf: teorija zavere,interesantno je sto si ti osecas pogodjenim :malav:
pogledaj,na portalu blica stoji kako je ceca bila presrecna,trte mrte,slavlje na splavu,druga vest karleusa na tviteru pisala ovo ono
komlentara 15 000
komentara na clanak o retkoj ptici koja se shebala u vetrenjaci 17
:lol:

- - - - - - - - - -
I šta vidimo? Kakav je to spin sa Cecama, Jecama i dabrovima, pticama ili bizarnostima tipa opkoljen par koji se kresao na klupi od strane patrole od 25 američkih policajaca na biciklima u Picburgu, Pensilvanija, na primer i sve tako i svaka vest, prdnuo dabar u Oklahomi, sve je to spin i svaki ima komentare. Već sam rekao, šund treba oporezovati debelo, pevaljke na vašare i posela u ograđenom prostoru.

Ono što je dobro, barem je mene obradovalo je što su od Jece, pa sve do Cece, komentari bili u najvećem broju da je su obe šljam i kao takve odraz sistema vrednosti. Takvih komentara jeste najviše, ja sam očekivao drukčije komentare :))))
TEk su retki podleglu spinovanju, forum Krstarica nije nikad bio merilo ni za šta, čak ni statistički.
Obe su odraz socijalne patologije i meni je važan stav ljudi koje volim, do kojih mi je stalo i roditelja dece koja su u okruženju moje dece.
Svi su oni stava, da je celo Ušće trebalo spaliti sa svim akterima. Nikakve štete ne bi bilo.
I mi smo ovde ceo život i ima nas još.
Sve ostalo je nebitno.

Poslednja izmena:
I šta vidimo? Kakav je to spin sa Cecama, Jecama i dabrovima, pticama ili bizarnostima tipa opkoljen par koji se kresao na klupi od strane patrole od 25 američkih policajaca na biciklima u Picburgu, Pensilvanija, na primer i sve tako i svaka vest, prdnuo dabar u Oklahomi, sve je to spin i svaki ima komentare. Već sam rekao, šund treba oporezovati debelo, pevaljke na vašare i posela u ograđenom prostoru.

Ono što je dobro, barem je mene obradovalo je što su od Jece, pa sve do Cece, komentari bili u najvećem broju da je su obe šljam i kao takve odraz sistema vrednosti. Takvih komentara jeste najviše, ja sam očekivao drukčije komentare :))))
TEk su retki podleglu spinovanju, forum Krstarica nije nikad bio merilo ni za šta, čak ni statistički.
Obe su odraz socijalne patologije i meni je važan stav ljudi koje volim, do kojih mi je stalo i roditelja dece koja su u okruženju moje dece.
Svi su oni stava, da je celo Ušće trebalo spaliti sa svim akterima. Nikakve štete ne bi bilo.
I mi smo ovde ceo život i ima nas još.
Sve ostalo je nebitno.

sve mi se cini da sam sebi postavljas dijagnozu, kad vec spominjes patologiju

cecu mrzite jer predstavlja sve ono sto niste - vecinu naroda. a narod zeli da slusa svoju muziku, na svom jeziku, i da peva osoba koja je deo naroda, o svojim, i narodskim, dozivljajima i osecanjima. a to je normalno. ono drugo nije normalno

bar je izbor muzike licna stvar. prenostite u muziku politicke i socijalne frustravcije i sopstvene neuspehe, neuspeh demokratije je neuspeh demokratije, sve propada, a barabe se pune lovom. e tu je razlika, narod je na jednoj strani, teletabisi demokratski na drugoj. 95 % : 5%

Poslednja izmena:
sve mi se cini da sam sebi postavljas dijagnozu, kad vec spominjes patologiju

cecu mrzite jer predstavlja sve ono sto niste - vecinu naroda. a narod zeli da slusa svoju muziku, na svom jeziku, i da peva osoba koja je deo naroda, o svojim dozivljajima i osecanjima. a to je normalno. ono drugo nije normalno

bar je izbor muzike licna stvar. neuspeh demokratije je neuspeh demokratije, sve propada, a barabe se pune lovom. e tu je razlika, narod je na jednoj strani, teletabisi demokratski na drugoj. 95 % : 5%

Vidi, Mirijevac, ti si elementarno nepismen i ograničen čovek.
Na Šta kuvamo danas ne umeš ni paradajz da napišeš, pišeš ga paradajis. To je lična stvar što si nepismen, al toliko ti ima snagu i svaka rečenica, to što zastupaš i šta predstavljaš.
Idi, olakšaj sebi i samospali se.

Vidi, Mirijevac, ti si elementarno nepismen i ograničen čovek.
Na Šta kuvamo danas ne umeš ni paradajz da napišeš, pišeš ga paradajis. To je lična stvar što si nepismen, al toliko ti ima snagu i svaka rečenica, to što zastupaš i šta predstavljaš.
Idi, olakšaj sebi i samospali se.

uvek mi je drago kada se posle par postova pokaze pravo lice, vase lice. zahvaljujem na tome. mozda sam nesto bolje ocekivao, ali...kod vas sve po starom. kao da je 2.004. godina

Poslednja izmena:
ovaj svet je dovoljno velik za sve
ja se nikad nisam osecala sitno i sabijeno, zato sto su to hteli da nametnu oni koji tvrde da srbija ne pripada evropi
na cecinom koncertu kazu da nisu bili samo srbi, nego i bugari i hrvati i bosanci i turci - dosli su organizovanim autobusima
kako je srbija zasebna drzava, ne verujem da je na taj nacin dosla dijaspora
ni cecinu ni jecinu muziku ne slusam
od cecinog sam videla minut, dva..
pesme joj ne znam, ali je bilo dovoljno da cujem - ajmo ruke gore, ooooooop..ooooooop..da vidim kako u tom trenutku ima ``koreografiju`` slicnu severininoj i da odem dalje
nikad je nisam slusala, ni moje dete, ni njeno drustvo
znam reci nekih pesama tome zdravkovica, ne znam lukasovu ni jednu pesmu
znam lelu vranjanku, a pojma nemam ko su novi grandovci
jednostavno, ono sto mi ne prija, ne slusam
mozda nisam merodavana da komentarisem, ali mislim da svako na ovoj planeti ima pravo da novac za prezivljavanje zaradi onako kako najbolje ume
u granicama zakonom dozvoljenog
njih dve misle da dobro pevaju i to naplacuju
neka bolje, neka losije
koncert i opstanak na estradi nije samo otpevana pesma
to je imidz koji svaka od nih izgradi o sebi, marketing koji odradi
ocigledno da ceca ima bolji tim koji joj vodi posao
jeca da bi opstala mora jos mnogo da uci
3.800 : 150.000

bas me kopka
sto je srbi toliko vole
zena je nepismena,vulgarna,kriminalac i folirant,ali otkad se pojavila bila je obozavana
ima specifican glas,ok
posle operacija nije ni losa u licu (mada telo uzas) al zar je to bitno,ona je pevaljka,ne model
ma zanima me ceo taj fenomen,sta vi mislite
sto mrze karleusu a vole cecu,iako su iste :neutral:

Ja se samo plasim da je, tzv. Ceca mnogo bolja no sto ovaj narod zasluzuje.

Kada se kaze dno, postoji opasnost da jos nije dosegnuto, a ako se kaze "dno dna" to je vec logicka glupost.

Sto se tice njegnog pevanja mogu da napisem samo lose stvari, ali koga briga za kvalitete pevanja, jer cim nakupi toliko publike - mora da je talentovana... Cim se niko ne buni, mora da nam je sve potaman... I tako u krug... Lakse je biti glup, no pametan, tako da nam je Ceca bas potaman, ali mozda i nije (videti prvu recenicu - prim. aut.).

Back